Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz MasterMark #128349 üzenetére

    Akkor talán azt kellene írni, hogy UEFI-s Windows - Windows dual-boot telepítésről van szó, mert ugye ez eredetileg nem derült ki a leírtakból... Aminél az ESP, az ott létrejött mappák, bejegyzések a lényeg, ahol alapesetben egyazon lemezre telepítésnél 1 db ESP jön létre, sőt 2 külön lemeznél is alapesetben az egyiken már meglévő ESP-t fogja használni a másik Windows és oda kerül be annak is a bejegyzése. Hacsak esetleg manuálisan nem sikerül külön ESP-t létrehozni a másik céllemezen, vagy az előzőt a telepítés idejére UEFI-ben letiltani / fizikailag leválasztani (lehúzni) - ilyenkor lehet indokolt - a telepítés idejére, mert akkor értelemszerűen mind létrehozza ott a telepítő a szükséges partíciókat, beleértve az ESP-t is.
    De amúgy tök jó, hogy eredetileg eleve nem erről volt szó, hanem a standard felállásról, ahol 1 db rendszermeghajtó van, arra 1 db Windows clean install megy eleve üres meghajtóra, vagy a korábban telepített Windows törlése után, aminél nem feltétlen kell lehúzogatni a többi meghajtót a telepítés idejére, mint már említve volt. :)) Meg ez a "bőven lehetnek" is max. ugye a felhasználók egy kisebb részét érintheti, akik dual-boot megoldást használnak, ellenben a többségnél általában nem ez a jellemző, hanem az előbbi, az 1 db Windows, 1 db rendszermeghajtón, 1 db gépen.

    Kösz az észrevételt, bár nem hiszem, hogy ez most a tagoláson múlna, aki tisztában ilyen téren a leírtakkal, meg pláne hogy linkelve is vannak a vonatkozó részek egyértelműsítés végett, az vsz érti így is, hogy miről van szó. De ha már itt tartunk, akkor esetedben meg a pontosabb megfogalmazás lehet nem ártana, mert ugye eredetileg nem derült ki, hogy mire is vonatkozik és hogyan értendő. :B

Új hozzászólás Aktív témák