Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz Rido #120203 üzenetére

    Báhh egy kicsit keverem már az angolt meg a magyart. Úgy értettem asztali gépeknél nincs gond driverrel, de laptopnál, tabletnél, ilyesmiknél lehet. Egyébként nem Intel meg Nvidia, amire gondoltam, hanem minden egyéb. Igazából integrált szutykoknál, mint tabletek még ezzel a kettővel is lehetnek gondok.

    Közben kiderült, hogy a Firefox Linux-os verziója a H264 hardveres gyorsítását sem támogatja. Talán a Chrome igen, passz, igazából Chromium lenne jó, nem Chrome Linuxra. Nem tudom most hogy állnak, lehet alapból támogatott, de ha nem, akkor elvileg megoldható egy kis tákolással, hogy azon elmenjen a H264: [link].

    Windows-nál lenne érdemes először kipróbálni, hogy valamit javít e a helyzeten ezzel a kártyával. Tedd fel a Chrome-ra a plugint. [link]. Ha jobb lett, akkor van értelme Linuxra váltani, mert azon még jobb lesz. Ha ugyanolyan, akkor az nvidia nem tákolta meg a kártya driverét. Olvastam egy régi cikket az előbb, hogy amikor kiadták, akkor nem ment azzal a kártyával a hardveres gyorsítás h264-re, és az nvidia beígérte, hogy megcsinálják és kiadnak egy új drivert hozzá, de nem tudom, hogy mi lett belőle végül. Arra tippelnék, hogy a fogyasztók kiverték belőle, legalábbis purevideo-nál írják hozzá a hardveres gyorsítást: [link]. Nagyjából most ennyi energiát tudok rászánni erre. Sok sikert!

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák