Aktív témák
-
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Orion 3000-es lejátszóm, jelenleg RCA (sárga) kábellel van összekötve. (Scart átalakítóval, a TV-n csak Scart van)
A képen mintha valami finom zavar lenne, fent és középen 2*5 csikkal, és valami vibráló csík.
Ha lehúzom a RCA kábelt, és csak az S-video kábelt hagyom akkor fekete-fehér lesz a kép.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Milyen üzemmódban érdemes a lejátszót futtatni? Kompozit/S-video/Komponens/RGB/P-Scan
Az S-video üzemmódnál (ha rajta van az RCA kábel is) világosabb, színtelenebb a kép.
A TV egy Orion Colorion 21.
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
honyike
aktív tag
válasz Sk8erPeter #45167 üzenetére
Megpróbáltam a CD-s verziót....
Igazából nem tudtam hogy mit is kéne elindítanom, de végülis mindegy is volt. Minden elindult, de egy idő után nagy piros ablak, hiba, megállt. Ezt csinálta minden.
Most, hogy próbálom elindítani a rendszert, lemezkezelő az alábbi kérdéssel fogadott:
Itt most mit nyomjak? Sajnos nem értem...
Köszi: Gábor
-
pumatom
aktív tag
válasz whited #45305 üzenetére
Hálózati kapcsolatokban ha 1-nél több kapcsolat van számon tartva...Erre gondoltam, hogy bezavar-e esetleg egy másik...
Milyen vírusirtód van? Ha avg akkor az lehet még egy variáció, és meg is felel a hiba jelenségedre, a tűzfal csinál ilyet benne...
Szerk.: Rendszereszközökben a rendszer visszaállítás egy korábbi időpontra... ha volt olyan pont ahol még nem jelentkezett a hibád oda vissza állítod és ha minden jól megy megoldódik a dolog...
Start->Kellékek->Rendszereszközök->Rendszer-visszaállítás
[ Szerkesztve ]
-
kagyula
aktív tag
UP:
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne:
Egy fájlnak hogyan tudom szerkeszteni, módosítani, a szerzőjét, keletkezését, utoljára mentette, stb tulajdonságait?
Egy Autocad fájlról lenne szó.Legyen minden, sokszor.
-
Beerwolf
senior tag
Sziasztok!
Van egy Adobe Acrobat Professional 8 - Portable -om, és bármilyen PDF fájlt nyitok vele, néhány percen belül biztosan kapom az Adobe Acrobat Stopped Working üzenetet.
-
Lenry
félisten
válasz Beerwolf #45312 üzenetére
acrobat professional portable? vao... kétségbe vonnám ennek a legalitását, de ezt inkább hagyjuk
használd helyette ezt minden tekintetben jobb, mint az Adobe Readerje
(igaz, ez csak olvasó)[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
lakisoft
veterán
Valaki tudna segíteni jsp, j2ee hoszting keresésben? tomcat vagy JBoss bármelyik megfelel. de inkább JBoss kellene. Létezik ilyen Magyarországon? Lehetőleg BIX közelben?
[link]- Árad -
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a MAC MINI-ben lévő M9400as videokarirol mit tudtok?
Mien játékok mennek rajta? -
Ed_007
aktív tag
Szervusztok!
Asrock 775i65G alaplapban processzort cseréltem ... volna, de a gép bár elindult (ventillátorok felpörögtek, merevlemez kerregett stb.) nem jelenített meg semmilyen képet.
Az eredeti processzor Celeron 347 volt, az új Core2Duo E7600. Az eredeti 800 MHz FSB-vel rendelkezik, az új 1066-al. Az alaplap tudja mindkettőt - át kellett volna állítani valahol hardveresen? Vagy teljesen más a probléma?
Segítsetek kérem, mi lehet a probléma!
-
Márton
nagyúr
Hi
van egy Seagate 80-as sata vinyóm usb rack-ben.
ha gagyi kábellel kötöm a gépre, csipog hogy nem kap elég áramot.
Ezt csak ez a Seagate tudja, vagy minden 2,5-es rendelkezik ilyen funkcióval?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Ed_007
aktív tag
Az a gond, hogy a BIOS sem jelenik meg - a monitor azt írja ki, hogy nincs jel. Amikor visszatettem a régi procit, gond nélkül működött.
Hogyan tudom módosítani az FSB-t? Ha a régi procival indítva írom át, az nem fogja elbírni; az újnál meg nem látok semmit, csak a fekete képernyőt...
-
honyike
aktív tag
válasz Ed_007 #45322 üzenetére
Az is egy célravezető megoldás, de van egy JUMPER az alaplapon is, ami ugyan ezt a célt szolgálja. !
A menetet ugye tudod: Tápkábel ki, megnbyomod 1-2X a Power-gombot (csak hogy minden kondenzátor kiürüljön) utána megkeresed a szóbanforgó Jumpert( a gombelem környékén kell, hogy legyen) vagy simán kiveszed az elemetz 1 percre, aztán elem vissza, tápkábel vissza, és remélhetőleg működőképes az új procid!
Sok szerecsét!
U.I.: Ha ez nem segít, akkor kell elgondolkodni a Bios-cserén...
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz Speeedfire #45321 üzenetére
nem értem. milyen adapter?
lehet félreértettél, van jó kábelem is..csak a feature érdekel
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
szakalistvan
senior tag
Üdv!
Valaki tudna arra válaszolni hogy a közjegyzői díj lakáshitel esetén mennyi?
2008as cikkeket találok de úgy tudom ez idén változott.
Fontos lenne -
Ed_007
aktív tag
Igen, igazad van. Próbáltam, de szervízben ünnepek előtt nem vállalnak már munkát, ismerősök között pedig nincsen, aki tudna segíteni. Az új proci viszont megvan és már nagyon szeretném kipróbálni ... ezért amatőrködöm.
Megtaláltan az alaplap kézikönyvében a CMOS clean jumpert. Ha azt rövidrezárom (nyilván kikapcsolt gépnél, áramtalanítás után), akkor töröl?
-
honyike
aktív tag
válasz Ed_007 #45328 üzenetére
Ha tényleg azt csinálod, amit írtunk, akkor igazság szerint túl nagy kárt nem tehetsz. Esetleg összekeveri a vinyók sorrendjét, ami azt eredményezi, hogy "hiányzó bootmgr"-re hivatkozik, akkor pedig F8 nyomkodásával ki tudod választani, hogy melyik vinyón keresse a rendszert, és el is fogja indítani. (ez tényleg nagyon ritkán szokott előfordulni)
A választás a TE kezedben van, bár én nem tudnám megállni, hogy ki ne próbáljam...
-
Ed_007
aktív tag
Mi a legrosszabb, ami történhet? Tönkremegy az alaplap? Te mit tettél tönkre mostanáig?
Felteszem, előbb a BIOS frissítéssel érdemes próbálkozni... utána ha az sikerült, a CMOS tisztításával, majd a processzorcserével. Jól gondolom?
MIndenesetre már letöltöttem a mostani BIOS-t, hogy vissza tudjam tenni; ileltve a legújabb BIOS-t és még két közbensőt, a legfrissebbig.
Ha valami nem sikerül és visszateszem c_mos clear után a régi procit, az várhatóan fog működni?
Ha c_mos ckihúzom a tápkábelt, megnyomom párszor a bekapcsoló gombot, földelem magam a gépházhoz, kiveszem a gombelemet majd egy perc után vissza, akkor helyesen járok el? Leírtam minden teendőt? Milyen buktatók lehetnek, hol szívhatom meg?
Elnézést a sok kérdésért, már eddig is sokat segítetteket - kérek még egy utolsó agybővítést!
-
honyike
aktív tag
válasz Ed_007 #45334 üzenetére
A RAID-hoz sajnos semmit se konyítok, úgyhogy itt jobb, ha inkább mást kérdezel, bocsi. Én nem foglalkoztam még soha életemben Raid-del, úgyhoogy az elméleti alapjaival tisztában vagyok, de hogy igazából hogy működik, azt nem tudom. Én végigbogarásznám a Biost, felírnám, hogy hol, milyen beállítások vannak jelenleg, és utána állnék neki törölni, hogy utána vissza tudjam állítani a dolgokat. Természetresen itt főleg a vinyók sorrendjére és a boot-sorrendre gondolok. De lehet, hogy nat kollégára kéne hallgatnod, és egy hozzáértőre bízni...
-
Ed_007
aktív tag
No igen... de ahogy írtad is, a kísértés ...
-
Ed_007
aktív tag
Elkezdem BIOS-frissítéssel aztán c_mos clean (megint tanultam valamit). Ha sikerült, jelentkezem. Ha nem, akkor azért, mert nincs mivel netre lépni.
-
Rent
senior tag
halihó zsírúj Dell vostro 1015.
nem ismeri fel win7 a toshiba optical tilt wheel mouset,
mx518amat meg igen
tudna segiteni valaki?
thx
-
Lest4t
aktív tag
most raktam fel a windows 7 oprendszert. és a telepítésnél az 1 TB os vinyóból kijelöltem 60 gigát és arra raktam fel. a többit úgy hagytam partícionálatlanul. Most azt hogyan tudnám leformázni és partícionálni? sajátgépben nem jelenik meg.
-
-
Ed_007
aktív tag
válasz Ed_007 #45337 üzenetére
Örömmel írom, sikerült az új proci beépítése. Köszönöm a segítséget, tanácsokat mindannyiótoktól, akik hozzászóltak a kérdéseimhez!
A megoldáshoz végül a BIOS frissítése elegendő volt. Gondoltam, kipróbálom, mit tud a megújított BIOS-al (több, imnt három évvel újabb volt az előzőnél) - és bejött! Örülök is neki, mert kicsit tartottam a c_mos clean-tól, de sikerült anélkül is megoldani.
Az új proci ... hát, a régi ugyanilyen órajelen ment, csak 533-as FSB-vel, ez meg a duplájával, és kétszer annyi mag van benne. Minden tevékenység NAGYON érezhetően gyorsabb lett. És tanultam megint valamit, tőletek. Köszönöm!
Egy dolog furcsa még: a memória órajele 366 MHZ, 400 helyett; pedig tesztprogrammal is néztem, valóban 400-as lenne a memória; mégsem tudom úgy hajtani (a BIOS sem engedi kiválasztani). Van ötletetek?
-
abcug666
csendes tag
Sziasztok!
Vadiúj asus laptopom van k70-es széria, core2duo, 4GB ram, s rajta win7 ultimate 64bites verzió.
Kb 1 hónapja kötettem be a netet - két hétig az asdl modemről ment a laptop, minden gond nélkül. Utána vettem egy tp-link routert, s a laptopot wireless csatolom hozzá. Azóta minden nap van Kernel-power 41 fagyásom, legalább egy (persze valamilyen netes alkalmazás megy, böngésző, letöltés, webmunka, valami). A legutóbbi, ma hajnali eseménynaplója így néz ki:
- EventDataBugcheckCode 36
BugcheckParameter1 0x1904fb
BugcheckParameter2 0xfffff88002faf558
BugcheckParameter3 0xfffff88002faedb0
BugcheckParameter4 0xfffff880010584f9
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0
(kicsit mindig más, de hasonló)A routerhez vezetékkel egy régi, 256mb-s P4-es is kapcsolódik (xp sp3-al) - aznap amikor a laptopon nem volt fagyás, azon volt. Persze, látjátok, a routerre gyanakszom - van vele valami beállítási gond szerintetek? Vagy vigyem vissza a szervízbe? S: ezekkel a folyamatos fagyásokkal keletkezhet-e kár a gépem hardwerében?
Várom válaszotok,
üdv
abcug666 -
Jim-Y
veterán
Sziasztok. Még mindig az a problémám, hogy ha bekapcsolom a monitort, akkor a bal felső sarokban elkezdi keresni a Source-ot (felváltva: Analog .. Digital .. Analog..stb) majd amikor megtalálta, hogy Digital akkor bekapcsolom a gépet, de a monitor nem reagál, marad alapállapotban.. Ugyanez van ha bekapcsolom a gépet és rögtön a monitort/bekacsolom a monitort és rögtön a gépet. Álltalában egy brute-kikapcs a gépen majd bekapcs segít és akkor már elindul a monitor is:/ Most átállítottam a menüben a Source-t nem auto-ra hanem manuálra, így még nem probáltam, majd leírom, hogy megjavult-e:/ Driver probléma lehet? Vagy hardveres? előre is köszi, üdv
-
04
tag
Jó reggelt!
Abban kérnék segítséget, van egy gépem, amin Windows XP volt, most Windows 7-et telepítettem, a gépben egy Sata HDD, egy IDE HDD, a rendszer a Sata-s ra ment, viszont a IDE-st Bios-ban látja a gép az oprendszerben nem. Mi lehet a gond? Ja és van egy ismeretlen eszköz az eszközkezelőben!
-
abcug666
csendes tag
válasz abcug666 #45345 üzenetére
Nos, folytatva az előző sirámot ((#45345)-alatt), hogy ismét lefagyott:
újraindítás után a következő hibaüzenettel jelentkezik:
system32/spool/x64/lxcgtime.dll fájlban hiányzó bejegyzés _RundDLLEntry@16jelent ez valamit az ügyben?
Még az első 1-2 fagyás után megpróbálkoztam rendszer-visszaállítással a fagyások előtti állapotba (ami kb 2-3 nappal korábbi lehetett), de sikertelen volt.
Köszönöm előre is! -
senior tag
válasz drachos #45278 üzenetére
A szünetmentesen alapból 3db 220-as csatlakozó van, de nem a rendes fali, hanem ez a számítógépes 3 villás.
Rákötném:
- monitor
- gép
- a harmadikra ezt az elosztót, abba a modemet és a routert, esetleg még valami kisebb áramfogyasztótNem hinném, hogy ez annyira lezabálná...
Szóval nem tudni, hogy mi ez a kábel és hol lehet kapni?
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB - független, 91%, Apple garancia
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- Zephyrus G GU502DU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 3750H GTX 1660 Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- Apple Iphone 13 Mini 128GB Starlight 3 Hónap Garancia
- Apple Iphone 11 Pro 64GB Green 99% Akku 3 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest