- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- Autóhifi
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
honyike
aktív tag
HellO!
Összeraktam egy régi gépet, (AMD procis) és amikor el akarom indítani, felpörögnek a ventik, és olyan 2-3 mp múlva elkezd sípolni! 1 hosszabb magasabb, utána ugyanolyan hosszú mély, aztán megint magas, mély...... És addig csinálja, ameddig ki nem tépem a konnektorból a tápot...
Mitől lehet?
Köszi: Gábor
-
csimav
őstag
válasz honyike #26301 üzenetére
1 hosszú sípszó : memóriahiba.
Az elsõ memóriabankban talált hibát a rendszer. Ha szerencsénk van, akkor csak nem érintkezik tökéletesen a modul. Rosszabb esetben az egyik chip hibás a modulon, de az alaplap hibája is okozhatja.
Folyamatos sípolás : memória vagy videókártya probléma
A legjellemzõbb a memóriahiba ebben az esetben. Tipikusan akkor fordul elõ, ha a rendszer nem talál memóriát. Lehet, hogy az egyetlen modul meghibásodott vagy nincs a helyén, vagy nincs elegendõ mennyiségû modul beszerelve. (pl. csak egy db 32 bites modul egy Pentium 1-es gépben)
Ne azt figyeld,hogy magas e vagy mély e. Hanem hogy hány rövid,hány hosszú sípszó.
[ Szerkesztve ]
Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
tomazin
veterán
sziasztok!
most raktam össze egy gépet,és ment is 1 napig.
a gép asus k8n,sempron 2800+,gef3 ti200.Eddig jól ment a régi konfigomban,ahol egy 400as chieftek vitte.Most hazahoztam anyáméknak,összeraktam,ment is rendben amig el nem inditottam az ut2k4-et.A proci 100%on megy folyton(boinc miatt).A probléma akkor kezdödött,amikor elinditottam a jatékot,és az intro közepén kifagyott(függőleges csikok a monitoron).Reset után bejött még a bios,ahol visszavettem 266ról az fsbt 233ra(azaz kb oda ami nincs húzva).A kártya nem volt húzva.Restart után már csak a videókártya bootja jött be,és az is úgy,h olyan volt mintha nem frissitett volna rendesen,lehetett látni,h szaladgál a kurzor.Jó gép ki,kártya ki-berak(amikor nem akart bekapcsolni régebben ez segitett rajta),de sajnos még roszabb lett a helyzet,a fekete képernyőn a videókártya kiirása még ott volt,de csak hangyaháborúval megspékelve.innen már nem is megy tovább..Cmos reset nem segitett...Jah még azt nem emlitettem,h itthon egy 300as codegen viszi a gépet.Mi szállhatott el?
A hülye vagy,h codegen,meg h minek húzod és társai azok kérem maradjanak meg a fejekben,tisztában vagyok én is vele.előre is köszönöm a segitséget!
ádám
[ Szerkesztve ]
-
XuChi
addikt
"hosszabb magasabb, utána ugyanolyan hosszú mély, aztán megint magas, mély."
Ez olyan hang mint a szirénázás. Hővédelem sípol hogy valamid marha meleg. Reméljük nem a procid.
Ez nem memória hiaba!! És nem is vga.
-
honyike
aktív tag
Hello!
Egy régebbi AMD-s gépet raktam öüssze, ám amikor elindítottam, egy hisszabb magas sípolás volt, aztán egy ugyanolyan hosszú, kicsivel mélyebb, azán megint a magas, mély.....
Mitől van, és mit jelent?
Köszi: Gábor
-
total90
veterán
Sziasztok!
XP SP2 (Angol,32bit) alatt amikor bekapcsolom a gépet kiírja,hogy válasszam ki a felhasználót.Felkínál 3 felhasználót,a sajátomat,ASP.NET Machine... és Guest.Azt,hogyan tudom megcsinálni,hogy ne keljen választani,hanem csak lépjen be a sajátommal?Tehát ne írjon ki semmit csak kapcsoljon be mint eddig.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
-
total90
veterán
válasz zsolesz010 #26309 üzenetére
Igen,odáig én is eljutottam,de hol kapcsoljam ki,hogy ne legyen választás lehetőség csak a saját accountommal lépjen be ?
-
total90
veterán
válasz zsolesz010 #26312 üzenetére
Megtennéd,hogy nyomsz egy print screent róla ? Nem vágom a helyzetet
-
G.I.JOE
senior tag
Még egyszer, hátha tudja valaki: Az alaplapomon van soros port kivezetéshez csatlakozó. Jó lehet rá, bármilyen régről megmaradt COM port kivezetés? Az alaplapon egy kilenc tűs csati van (4+5), a hátlapi csatlakozó kábelén meg 10 lyukas (5+5)
Szerintem szabványos azóta is a COM port, de azért mástól is szeretném hallani!
Kösz.
-
XuChi
addikt
Na akkor újra megkérdem de utoljára. Bízom benne valaki tudja a választ.
Adott egy Gigabyte ga790gp-ds4h alaplap. Van rajta 6 sata csati. Tudja a raid-et. Adott 2x500gb samsung hd502lj vinyóm. És akkor a lényeg:
Az egyik hdd-n rajta az összes családi adatunk!! és ezt szeretném letükrözni a másikra.
A kérdés az hogy a raid vezérlő a létező adatokat törli e??? Vagy simán a létező adatokat letükrözi nekem ügyes módon és nincs para.
Vagy ?
-
zsolesz010
senior tag
-
total90
veterán
-
tomazin
veterán
Ja azt még elfelejtettem írni,h minden normál hőmérsékletű volt.So pl a gpu majdnem jéghideg.De örülök,h mind2tök szerint a vga.
Másik dolog:Lehet,h amiatt történt,h a 300as cedegány még bírt annyi cuccost leadni amennyi a magányos cpunak kellett,de már a vga sok volt neki?Az 7szentség viszont,h veszek ezek elé is egy chiefteket...
Köszi a válaszokat! (kem kollégának is...ezé nem szabad boincolni,mert látod mi lesz )
-
RootRulez
félisten
Sziasztok, két hűtő között vacilálok, az egyik egy ARCTIC COOLING Freezer 64 PRO a másik pedig egy COOLERMASTER Hyper TX2 Szerintetek melyik a jobb egy s939es 4200x2-re? Vagy ebben az árkategóriában lenne más, amin érdemes elgondolkodnom?
Gondolom ezek majd jók lesznek, ha procit váltok is (am2+)Köszi mindenesetre...
═════════════════════════════════════════
-
honyike
aktív tag
Az miért van, hogy elindítom a rendszert, a biosz-os rész lemegy, megkérdezni, hogy milyen módban indítsam az OPrendszert, mondom neki, hogy normál, és akkor ahelyett, hogy elkezdené tölteni az XP-t, fekete képernyő, a bal felső sarokban meg egy kis - jel villog....
Valakinek valami tippje?
-
RootRulez
félisten
válasz honyike #26325 üzenetére
Megfáradt a windows
Nálam ez a jelenség egyenlő a Windows újratelepítésével, én C-re csak a rendszert teszem, így nem vesztek semmit, ha neked van a C-n valami, akkor indítsd el csökkentett módban és mentsd át vhova. Persze lehet van más megoldás is, de nem szoktam vacakolni vele...
Erre valaki választ
[ Szerkesztve ]
-
Szmuki
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy: Amikor elindítok egy programot, elkezd kockásodni, szétesni a kép. Megfagy a rendszer, majd később azt a hibát írja ki:nv4_disp képernyőillesztő mieghibásodott.Persze ha megnyitom az Nvidia settingset ott is fagy az egész. Nvidia 6200-es van benne.
Mi lehet a hiba? Videókari vagy illesztőprogram? Lehet egy régebbi nVidia software-t kéne feltennem. HELP''Semmi indoka annak, hogy bárki is számítógepet akarjon otthonra.'' Ken Olson, a Digital Equipment Corporation elnöke es alapítója (1977)
-
Magnum_
nagyúr
sziasztok!
két napja kérdeztem a RocketDock nevü progival kapcs., szuper király, csak azota kb 1perccel késöbb bootol be a Win... normális ez, lehetséges ez?
elöre is kösziI humbly and respectfully decline™
-
donpel0
aktív tag
hi!
valaki help me! : [nem megy a cmos clear]
nagyon megköszönönném, most notiról vagyok, de elhányom magam (muteré)
[ Szerkesztve ]
"Föléd kerekedhetnek, de fölém biztosan nem, mert én leszarom őket" - Jokerface
-
csimav
őstag
csáó!
c:/windows/system32 ben találhato explorer.exe-m trojai virussal volt megfertőzve. A vírusirto törölte. Szval ezért nem hozta ki néha a gépem bekapcsolás után az asztalt és az ikonokat?Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
Magnum_
nagyúr
válasz Csabee. #26337 üzenetére
elöször is köszönöm!
esetleg gyors féregirtással próbálkozz meg registry tisztítással
ezekről azt sem tudom, eszik e, vagy isszák... igy leszedem, megnézem, és felteszem ujra.... de komolyan nem tudom, mi ez a féregirtás, registery tisztitás..
I humbly and respectfully decline™
-
csimav
őstag
Nem jo ez a gép... Mostis kaptam 1 kékhalált... tartalma:
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREATechnikai információ:
***STOP: 0x00000050(0xc1042c94,0x00000000,0x805BEAFC,0x000000000)Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
RootRulez
félisten
válasz Magnum_ #26338 üzenetére
Ha van benne olyan beálítás, hogy indulás a windowsal, akkor kapcsold ki, nézd meg nélküle gyorsabban betölt-e. Ha nincs olyan opció, akkor pedig tölcs le valmiféle startup manager programot van sok ingyenes a letöltő oldalakon (szoftverbazis, stb) és ott egy pipálásal kilőheted, amit nem akarsz hogy induljon a windosl és próbáld meg hopyg a progi húzza-e le vagy telepedett még mellé valami...
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Egy nagyon nagy láma kérdésem lenne.
Az IE-t hogyan állítom be alapértelmezett bőngészővé?Előre is köszi!
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
tupacamaru
veterán
válasz Klemens #26342 üzenetére
Internetbeállítások->Programok->Alapértelmezett webböngésző
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
törölt tag
Hali! A szitu: volt egy dns módosításom egy domainemmel kapcsolatban, még január 21-én, ami a domain.hu szerint, 23-án már látszott. Az oldal látogatói viszont még mindig a régi ip-n lévő tartalmat tudják elérni. Tudom hogy van valami átfutási idő, de az 2-3nap, nem 2-3hét szokott lenni, szóval már kezdek idegeskedni
A domain fenntartója elhajtott a retekbe, szóval nem tudom kihez forduljak
A kérdés: verjem a tamtamot, hogy intézkedjenek, mert rájuk eresztem az illetékes szerveket, vagy tényleg valaki más a hunyó? de akkor kit zargassak? -
- = Zk = -
félisten
Dicsértessék....!
kerestem erre való totyikot de nem találtam,igyhát ide pengetem....
szeretnék XP alatt játszani régi W98as játékot(NFS4),de nem találok használható EMULÁTORT....régen volt,de nem találom
aki e téren tudna segiteni,hálás lennék" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
Aktív témák
Hirdetés
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- BMW topik
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs