Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
Akku az hitvita szokott lenni, meg persze tudni kell mit mire érdemes használni, mert ugye Patonából színkódolt a sorrend, hogy melyiket érdemes hobbira nyomni hétvégi fotósnak, meg melyik az amivel sorozatban lőnek órákat, aztán töltőre fel és megint sorozat, amíg csak bírja.
Én bármilyen kütyübe kb. annyi gyári akkut használok, amit kaptam vele, gyári is lett púpos, többivel sem akadt sokkal több baj, aztán most néztem meg, hogy a gépeimhez 17 akku van, a legolcsóbb Aliexpresses beszerzések is 5+ évesek. Egy csomó csoportban meg előkerülnek a köpködők, hogy csak a gyári és kinyírod a géped, csak azt nem értik, hogy van nevenincs Alis, van Patona, meg igazából a Jupio/Hahnel is "utánygártott", aztán csöppet neve van a szakmában. Meg ára is :-D
Idehaza laptopakkumulator.hu, wpower.hu (bár ez erősen átment kinaiba), akkuk.hu és intercell, ha már utóbbit nézed akkor jó koncepciók vannak olyanra, hogy töltő+2 akku. Vagy néha Amazon. Most közös Fuji beszerzést nyomtunk, 5ezer/darabra kijött egy jóféle kék Patona, hát kell ennél több?
-
Roxx
tag
CF kártyából ez jó lenne?
https://www.digitalko.hu/compact-flash-cf-memoria-kartya/sandisk/cf-32gb-extreme-124093/ -
Rapid136
őstag
Mondjuk egy gépváltásnál jobb ha SD-d van, a CF-es gépek futnak ki.
Én amúgy mindig eredeti akkut használtam a Sonyhoz, sose volt gondjuk hosszú évek alatt, egy a gépben, egy tartalék. De mióta már powerbankról, USB-C töltőről is megy a gép, már kevésbé számít az akku[ Szerkesztve ]
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Roxx
tag
Sziasztok.Canon 7DMKII-vel készített képeknél azt vettem észre,hogy azonos fókusztávolságnál nem olyan homogén a háttér elmosottsága mint a 7D-vel készült képek esetén.Mitől lehet ez?
-
natë
nagyúr
Sziasztok, itt profik vannak, így megkérdem, mennyire normális a sarkok puhasága/elmosódása? (Samsung mobiltelefon, a support azt mondta, a nagy szenzor miatt...) Láttam már olyat is, ahol nincs ilyen, ugyanezen modellbőlm igaz ott random helyeken máshol fordult elő, tehát nem a széleken. A gyenge minőségű lencse az oka?
A "téma" most mindegy, a technikai része érdekelneElőre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
zafiridas
csendes tag
üdv! olyan kérdésem lenne hogy a :Sigma 100-400mm f/5-6.3 DG OS HSM C objektivnél van két fajta tudtommal az egyiknél a Contemporary ,C - jelölése piros a másiknál fehér ? mi az eltérés a kettő közt ? a piros az első szériás a fehér a javitott ?
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Egy barátom DSLR géppel fotózásra adta a fejét és most már a monitorját is lecserélné egy fotó utófeldolgozáshoz is alkalmas darabra, ami Win10-es géppel lesz használva
Árat nem kérdeztem tőle mennyit is szánna rá, így költséghatékony típusra kellene ajánlás, aztán majd eldönti, hogy az megfelelő árban van-e számára vagy szánna rá esetleg többet is.
A segítséget barátom nevében is előre köszönömui. A milyen monitort vegyek topikban kérdezve nem érkezett válasz a kérdésemre, így most megpróbálom másik oldalról megközelíteni a témát [link]
Ha a kérdés/kérés nem illik a topik profiljába, aki tud érdemben segíteni kérném priviben vagy a fenti kimondottan monitoros topiklinkre válaszolva tegye azt meg. Köszönöm
read-only mode on the forum
-
veterán
Kevés az infó, ezért nem ajánlanak semmit a kollégák. Felbontás, méret, bemenetek száma és típusa, állítható állvány vagy fix, árlimit. Ezeket tisztázza a barátod fejben, és utána lesz konkrét típus. De, hogy ne legyek passzív, van egy tippem: BENQ EX2780Q, most vettem, szintén utómunka a cél sRGB színtérben, és erre rendben van. 8+2 FRC bit színmélység, és gyárilag van benne srgb emuláció, ami elég jól fedi is az adott színteret, de a legjobb természetesen kalibrálni. Apró hazugság, hogy a panel 144 Hz-esnek hirdeti magát, de úgy csak 8 bit színmélység érhető el, a 10 bit csak 120 Hz mellett adott. Én kalibráltam magamnak, de anélkül sem túl vészes, szemre nézve persze. 128k-ért vettem FirstShopról, most 155k a rossz euró miatt, annyit szerintem megért, ennyit már nem. Ha több van rá, akkor Dell Ultrasharp, ha kevesebb, akkor AOC I2790VQ/BT (erről váltottam, ezt kalibrálni kell, illetve nvidia kártya mellett manuálisan driverben állítgatni picit a teljes színtér érdekében), de annyi pénzért srgb munkára az is megteszi. Ami miatt váltottam, hogy az 27 col / FHD volt, ami azért kicsit már kevés. Ettől eltekintve elégedetten használtam 3 évig belőle 3 darabot (kettőt mondjuk cserélt a szerviz gariban, korai példányok voltak, panel hibával, a későbbiekkel már nincs gond, céghez is vettem néhányat 2 éve).
[ Szerkesztve ]
-
Peczek
aktív tag
Én a minimum szintet lőném be:
min. 24 coll
min. 1920x1080 felbontás
min. IPS panel
állvány: legyen a magasság is állítható, nem csak a szög.
ha lehet, érdemes kalibráltatniEzzel szerintem el lehet kezdeni fotózni, LG, Dell van ilyen viszonylag olcsón.
Ha persze ebből akarsz megélni, és sokat használnád, akkor van a másik véglet, valami méretesebb, nagyobb felbontás, szebb, szagosabb pl. EIZO, az a kérdés, mennyit szánna rá a kolléga.
A frissítési frekvenciát én nem érzem lényegesnek, ha nem játszani akarsz vele.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Szívesen!
Peczek: a Hertz nem is lényeges a szerkesztéshez, szó mi szó, csak 2022-ben szerintem mérce az is, hogy ne adjunk már ki 100+ ezer forintot hatvan hertzes panelekért. Többek között ezért is nem lett például UltraSharp, pedig az U2311H-t annak idején imádtam, így megvan a bizalom (és a fizetőképes kereslet) a Dell termékek irányába. Az általam ajánlott Benq-nak két hibája van: az egyik a fix állvány, a másik a backlight bleeding. Előbbi azért nem gond, mert számomra pont jól lőtték el a magasságot, a másik meg azért nem, mert az IPS panel már csak ilyen...
A jövő úgyis az OLED, van egy Zenbook Ux325EA ultrám Pantone hitelesített OLED panellel, azt semmi nem üti látványban. Addig meg, ameddig beszivárog a technika a desktop monitorokba emberi áron, jó lesz az IPS is. Szerintem ez az utolsó ilyen monitorom (illetve három, mert meló miatt hármasával váltok), a következő már tutira OLED lesz, 4-5 év múlva.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz Marchello19 #32066 üzenetére
Én meg az utolsót nyitottam meg elsőnek és kerestem. Erősen szenzor szokott lenni, de érdekes.
-
Jahno
veterán
válasz Marchello19 #32068 üzenetére
Néha kártya is tud ilyet csinálni, mert jpg egy érdekes állat, de akkor a RAW hibás lenne. LRben meg lehet elviszi a zajtűrés, az is tud átverős lenni. Nézz a gépen elő képet.
-
Marchello19
tag
Sziasztok!
Sony SLT-A33 gépemnél jelentkezett az, hogy amikor videót akartam vele készíteni, egyszerűen kikapcsolt a gép, kb 15 másodperc múlva pedig visszakapcsolt. Utána nem érzékelte a Sigma objektívemet, s miközben fel volt téve, halál lassú volt a gép szoftvere. Azóta már felismerte a 10. felszerelés után, szóval ez letudva.
A meglévő videókat se játssza le, ugyan úgy meghal a gép. Kivettem az SD kártyát, formázás után visszraktam - ugyan úgy újraindul a gép 15 másodperc alatt, és bekapcsolás után kb 5 másodpercbe telik meghalnia. Másik, kezelőfájlokkal rendelkező SD kártyával ugyan ez van.
Firmwaret nem tudok rárakni, mert már a legújabb van rajta.Ez így hogy? Teljesen random szart be a gép, tegnap még minden jó volt, nem agyonhasznált gépről van szó (majdnem 20.000 expo). Mennyibe kerülne javíttatni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Jahno
veterán
válasz Marchello19 #32070 üzenetére
És eddig működött vele a videó? Akkuproblémánál szoktam ilyen látványos halódásokat végbevinni, meg mikorhogy.
"Mennyibe kerülne javíttatni" kérdés meg olyan, hogy ezt nem fogják vállalni vagy nem gazdaságos, most ki lehet érte fizetni egy átnézés/takarítást, de lehet nem lesz jobb.
-
Flashback
addikt
Úgy mértem fel hogy a Peak Design Everyday Sling 3L pont elég lenne nekem.
De ki lenne ceniztve.
Van BP-en olyan hely ahol meg lehet nézni? Esetleg belepróbálni a gépet, lencsét...profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Jahno
veterán
válasz Flashback #32073 üzenetére
Tripontban tuti van, nézz rá.
Én is ezzel szopolok. Meg mivel nem :-D Kicsit ki is nőttem a táskám, meg mennek szét a betétek, tépőzárak, most meg már olyan poros is belül, hogy egyre inkább a gépek látják a kárát és nem tudom miképpen takarítsam ki rendesen. Aztán most vakarom a fejem, de az lesz, hogy Tripont/220volt vonalon besétálok, aztán belepróbálom a cuccaim.
-
hatala
tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani szervízt, obi lencsén keletkezett gombásodás eltávolítására?
Én magam nem fognék hozzá.
Köszi előre is! -
inf3rno
nagyúr
Fényes felületű fényképet szerintetek hogyan érdemes digitalizálni? Próbáltam befényképezni, ahogy szoktam, de vagy nincs megvilágítás, és pocsék a képminőség, vagy látszik a fejem és a lámpa a képen. A negatív már nincs meg a döntő többségükhöz.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nagyon fénykép függő. Úgy tűnik, hogy a 90-es években voltak jellemzőek ezek a tükör szerű papírok. Előtte és utána sokkal jobb a helyzet. Nincs most szkennerem, nem tudom kipróbálni, hogy hogyan viselkedik velük, de csak ezek miatt vennék technikát, a többit tűrhető minőségben be tudom fényképezni, minimális tükröződéssel.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tvamos
nagyúr
Volt egy csomo kinai elotet szurom, (tegnapig,) de az osszes gombas lett. Kivagtam oket gyorsan a kukaba. Az tobbi cuccomon nem latszik semmi, (Nikon meg Canon, meg regi objektivek,) pedig mindent atneztem, tobbszor is. Lehet itt valami a "levegoben"? Vagy ezek a kinai cuccok ilyenek?
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Beldar
tag
Sziasztok! Készítettem pár tesztfotót a Canon EF 16-35mm f/4L IS USM obimmal (RP vázzal), amiről azt láttam neten, h remek a "corner-to-corner" élesség, ehhez képest én ezeket kaptam:
[kép] [kép] [kép]
Főleg a bal oldalon elég nagy homály van, ez obi-hiba vagy én csinálok vmit rosszul?
(szűkebb blendével is lőttem, de ott már jó az élesség)[ Szerkesztve ]
-
Beldar
tag
Síkképernyős tévé volt a modell, elárulom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest