Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ph_5.5

    aktív tag

    válasz total90 #31818 üzenetére

    Hálózati áramban gondolkodsz vagy akkusban?
    Hálózatiból létezik olyan led világítás ami villanni is tud. A típusválaszték igen szűk... FV150 a Godoxtól pl ilyen.
    A katalógus és a valóság néha nem fedi egymást. A 150W-os led lámpa inkább videozásra alkalmas, vagy tág rekeszes fotózásra. Vaku üzemmódban 2Fé-vel erősebbet villan, mint amit maxon tud kivilágítani. De így sem acélos...
    Persze minden a használt fényformáló méretétől is függ, a távolságoktól, a használandó záridőtől... az FV150 pl 1/8000-ig villantható. Az más kérdés hogy olyankor a fényereje a nullához konvergál :)

    B opció - Mikrosatnak vannak/voltak olyan vakui melyek 1000W-os beállító izzóval rendelkeztek. Ezek még halogén világítások, így nagy hőt termeltek. Nem tehetsz elé bármilyen softboxot mert vagy kiégeti vagy besárgítja a fehér diffúz részt.

    Walimexnek is volt hasonló elgondolású cucca, erős beállító fénnyel.

    Az akkus cuccokból léteznek vakuk, és vannak led állandó fények. (a legolcsóbb 60W-os led Godox pl kapható akkus változatban, olyan 100e körül) De ezek kültéren nulla fénnyel bírnak.

    Egy rendszervaku (TT685, V1, V860... ) többszörös fényerő leadására képes még egy 150W-os ledhez képest is. Árban pedig törredéke.

    #31819Jahno "Meg persze mindenki mást fog mondani, haver a 350es kisvakuval egész értelmesen derít szabadtéren is nappal, mások meg a 600ból is hármat használnának és magyarázzák, hogy nincs ereje."
    A fizikát nem tudod becsapni. 10-15 éve amikor megjelentek az első akkus vakuk, próbálgatták ismerősős fotósok a Kiskunságban modellfotózás kapcsán. Nem tudtak HSS-t, a teljesítményük alacsony volt... de legalább nemv oltak hálózathoz kötve.
    HSS módban egy mai modern akkus vakuból, 120cm feletti fényformáló esetén 100Ws körüli teljesítmény kell 2m-re villantva is hogy amerikai éjszakát fotózzunk. 10 éve sem volt másként... persze lehet trükközni ND-vel és amás módszerekkel hogy csökkentsük a záridőt így a vaku "erősebb" legyen... de egy rendszervaku napfényben szinte észrevehetetlen még derítés esetén is. Tavaly nyári fotót posztolt a haverom Velencéből. AD600 pro, plusz derítőlap, F1.4 ISO100 1/8000 és a nap, a háttér még jócskán kiégett.

Új hozzászólás Aktív témák