Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gépötty

    senior tag

    válasz TaaT #5112 üzenetére

    Gondolkozzunk Béláim!
    A tükröződéshez kell a műszerfal, meg az üveg. Az üveg nagyjából azonos képességekkel bír minden autónál, bár ha jobban belegondolok, vannak a fémgőzölt szélvédők is, de azokat ne vegyük most figyelembe.
    A műszerfal fényvisszaverő képessége behatárolja, mennyire tükröződik az üvegben.
    Három módon lehet ezt csökkenteni:
    - Valami nem tükröződővel el kell takarni a kamera látómezejéből a műszerfalat. Le kell mattítani, valamivel beborítani (lefesteni, flokkolni, felmosóronggyal letakarni, stb.), hogy minél kevesebb fényt verjen vissza, és ide sorolnám a kamera alá elhelyezett takarólapot is.
    - a kamerát kell olyan helyen/szögben elhelyezni, ahol nem a műszerfal tükörképe látszik, hanem valami árnyékban lévő, vagy kevésbé reflektáló felület - természetesen ezt behatárolja a praktikum, és a kamera látómezeje;
    - polárszűrő, vagy egyéb, tükröződést semlegesítő bevonat a lencsén. Ezeknek is bőven van hátránya, sötétben sokat rontanak a képen, ezért mindig le kell(ene) venni őket. Lehet, hogy a 118-as, illetve a 0806-os érzékenyebb a tükröződésekre másoknál, ám ezen valószínűleg az éjszakai képminőségük profitál.
    Itt jegyzem meg, hogy adhatnának egy plusz mágneses gyűrűt a kameához, amire akkor lehetne feltapasztani a szűrőt, amikor nincs használatban. És ha már gyakorlat, nem értem miért nem jár műanyag tok is a kamerákhoz, mint ahogy a magnóelőlapokhoz természetes.

    Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak

Új hozzászólás Aktív témák