Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rent

    senior tag

    Sziasztok!

    Mazda MX-5 ND RF 2.0 (2017-es keménytetős) Revolution Top (gyárilag bose hifi, recaro fejtámlákban is hangszóró) kocsimba tervezek a gyári hangrendszerhez kiegészítésként extra mélyt beépíttetni, mert azon azért szerintem lehetne növelni, viszont a többit nem bántanám, sőt a gyári mélyet is csak lehalkítanám.

    Csomitartó kilőve, mert eleve kicsi (150l) és nagyon szeparált, mert az utastér és a csomagtartó közé csukódik a tető, így nem tudom mennyire érvényesülne, de állandóan ki kellene szednem, hogy legyen hova pakolni, így idővel megutálnám és nem raknám vissza.

    Ülések mögött kicsi a hely és nem szívesen vágatnám ki a gyári elemeket, mert szép az autó és szeretném megtartani a gyári állapotot. Marad az anyósülés elé a lábtérbe helyezett láda. Ma voltam hifis cégnél, náluk veszem a felszerelést, Ők fogják beszerelni, viszont nekem kell a ládát a furcsa méretezés miatt megoldani.
    Pénteken megyek tesómhoz, Ő fogja a ládát méretre szabni, hogy lehető legjobban kihasználja az anyósülés lábterének egy részét (azért ha kell be tudjon ülni a feleségem, vagy a gyerkőc rövidebb távra, vagy kikapom a gyorscsatinak köszönhetően a ládát egy pillanat alatt, ha hosszabb utat kellene ezzel megtenni), mert a szabvány láda méretek nem férnek be.

    A következő cuccokra esett a választás:
    Hangszóró: HIFONICS ZEUS ZXS-12D2 (30cm) (kb 52e)
    Erősítő: HIFONICS ZEUS STREET ZXS 550/2 (kb 86e)
    Kábelezés: 21 mm2 CCA PCY+PRO PCBK (jelentsen is ez bármit)
    Ha elfér beszerelésre kerül egy kondenzátor.

    A kivitelező cég profinak tűnik, rengeteg kitűnő értékelésük van. Nekem a lényeg, hogy ne kókány munka legyen, gyári állapot visszaállítható legyen könnyedén (ezért esik a választás a lábtérre), ha már költök egy rendes telepítésre, akkor a hely adottságaihoz képest (kb. mint egy pilótafülke, nincs még egy kesztyűtartó sem), legyen a legdurvább mély (ezért mondtam le az ülés alá szerelhető 20cm szettekről, mert állításuk szerint azok nem adnak elég löketet és annyival nem lenne durvább, mint a gyári, valamint ülés alá még az sem férne be, csak lábtérbe), mert a hangerővel és a tisztasággal egyébként semmi bajom, nagyon jól szól a gyári Bose, csak lenyitott tetővel el tudnék képzelni jóval több mélyet és állítólag ez a szett brutál lesz, főleg egy ilyen kis belterű autóban még nyitott tetővel is.

    Mi a véleményetek a hangszóró+erősítő párosról a fenti autó méreteihez képest?
    Válaszaitokat előre is köszönöm! :)

Új hozzászólás Aktív témák