Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kacsa7

    őstag

    válasz Lusu #61765 üzenetére

    80-100Hz az a tartomány, ami még bőven a mélyközép terepe. A szub nem annak a frekvenciának a lesugárzására való. Szerintem hiába van jól beállítva, egy jó fül a 80Hz-et is simán meghallja. A másik, ha a szubot pl 80Hz-en vágod, akkor a szettet 100Hz környékén kell, hogy ne legyen púp. Úgy viszont a hangzás messze lesz az ideálistól és a jótól. Ez mind a szubjektív véleményem.

    Időkorrekció és megfelelő, azonosra beállított hangerő a kulcsa mindennek. Ha ezek jók, akkor oda rakod a színpad közepét, ahová akarod. A 2 magast és a 2 mélyközepet is ugyanolyan hangosnak kellene hallanod, mert ha egyik hangosabb mint a másik, akkor már viszi el a színpadot. A legnagyobb probléma, hogy azonos hangerőt a teljes frekvencia tartományban autóban szerintem kb. lehetetlen elérni. Alapfeltétel, hogy a mélyközép be legyen forgatva és rád nézzen. Mivel a bal oldali mélyközép elhelyezése általában szerencsétlen, ott 2kHz felett letörik a frekimenet. Ha nincs megfelelően kiforgatva a hangszóró, már lehetetlen is igazán jól belőni a hangerőket és időkorrekciót. Bizonyos frekvencián balra magasabb frekiknél jobbra fog húzni a színpad. Ezen EQ-val lehet javítani, de az újabb fázis hibákat fog előhozni, szóval nem egyszerű a dolog és nincs tuti recept. A bal magas elhelyezése valamivel szerencsésebb, de az is messze van az ideálistól.
    Fülre tökéletesen beállítani lehetetlen, nagyjából és élvezhetőre persze be lehet. Igazából mérve lehetne normálisan, de azt kb. csak jól felszerelt szakműhelyben tudnak.

Új hozzászólás Aktív témák