- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autóhifi
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
(jan)
őstag
beszereltem a jvc fejet...
nagyon jo eddig nincs vele semmi gond kivéve h nincs rajta vonalkimenet
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
gabx76
őstag
Ma nagyon pofára estem:
Épp át akartuk szerelni a vevő kocsijába a fejegységemet, már fejben eldöntöttem, melyik lesz az utód, mikor kiderült, hogy van egy rejtett hibája a készüléknek.Nálam nemigen hallatszott, de a másik rendszeren azonnal kijött, hogy van egy alapzaj, amint 0 fölé visszük a hangerőt. Amolyan sistergés-kattogás féle.
Utána bármennyire tekerem fel, a sistergés ugyanolyan, így persze normál hangerőn nem hallatszik annyira.A szerelő szerint végfok-hibás, vagy vmi áthúzás lehet. Mindenesetre jövő héten ér csak rá megnézni. (így természetesen nem adom el)
Persze azóta visszatettük és már én is hallom, főleg ha feltolom a treble-t. Idegesít is rettenetesen.Szóval egyelőre nem lesz jó kis bluetooth-os fejegységem.
Aztán, ha kiderül, hogy egy vagyon a javítás, lehet, hogy kivágom a francba (vagyis eladom alkatrésznek) és jöhet a helyére a VDO Dayton.szerk.: Közben arra is rájöttem, ha a magas hangokat leveszem -4-re, megszűnik a zaj.
[ Szerkesztve ]
-
(jan)
őstag
én meg időközben 98% -osan elkészültem az autóhifivel
rendszámtáblát kell megcsinálni hogy ne rezegjen meg kitakarítani és jönnek a képek
nagyon jóra sikeredett, a dls hangszórók gyönyörűen szólnak a jbl láda meg nagyon szépen kiadja a mély hangokat ha kell rázza szépe na kasznit, a fejegység egyszerűen és jól kezelhető árához képest remek
de majd irok még részletesen csak most igy mindjárt elalszok
üdv:Jann-Chee
-
fero02
nagyúr
A fene a dolgodat, h már itt tartasz.
gabx76: Az nem megoldás, h leveszed a Treble-t. Egyébként a zaj minden esetben fenáll (rádió és kazetta vagy cd-nél is)? Lehet csak "egyszerű" árnyékolási probléma van. Azt lenne jó tudni, h a jel, ami a végfokhoz megy az mennyire zajos.
-
gabx76
őstag
Tudom, nem megoldás. A szerelő is azt mondta, hogy a probléma attól még fennáll. (nem is szeretném így hagyni)
Rádiónál és CD-nél is van, viszont nem állandó intenzitású. Néha erősebb, pattog, időnként csak sistereg, olykor alig hallani. (viszont hangerőtől független)
Én nem szedem szét, mert nem értek hozzá, majd jövő héten a szakértő.[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Ebben a tetves mai napban legalább egy jó történt. Beszerelték a fiúk bátyám kocsijába a zene cuccot. Szépen szól. Bár a 16cm Hert-ből sajnos csak egy 13cm JBL lett mert mint kiderült nem jó az ajtóba a 16 cm hangszoró.
-
nagyúr
Nekem van egy Pioneer P85BT-m. Elég szépen szólt, amikor úgy döntöttem, hogy berakom a két erősítőm, ha már megvan. Ekkor jött a borzalmas zaj. Gondoltam a végfokok nem jók, csak nem a Pio RCA kimenete a ludas, ha egyszer a saját erősítőjén jó. Új végfokokat vettem, amelyeket nehezebb túlvezérelni. Vettem 2db Z4200-ast. Ezekkel is szar. Úgy néz ki, a Pionak van valami baja. A Basys 3 email után is szarik a fejemre. De totál. Semmi válasz.
Szerviz csak Pesten, én meg soproni vagyok...Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
AMD Power
titán
Ma lett betolva a bátyám kocsijába a kis 1405 Pana. Levettem az előlapját és tök meleg. Ez gondolom normális nem?
-
(jan)
őstag
-
nagyúr
-
nagyúr
-
fero02
nagyúr
válasz Jim Tonic #1784 üzenetére
Tudom, de egy RCA kimenet hiánya miatt sokan kénytelenek ilyet használni. A felhasználás oka pedig 95%-ban egy sub, amihez nem is kell magas (tehát ez nem lényeg), csillapítása meg annyi amennyi. Legfeljebb jobban lesz tekertetve az erősítő, aztán meg ha vmi elszáll, akkor lehet csodálkozni.
Bazsee71: Neked is csak a fentebb leírtakat tudnám mondani. Aki anno (amikor még jóval drágábbak voltak a fejegységek) az RCA-n spórolt és most mégis kellen az most leshet. Vagy vesz egyolyan eszközt vagy cseréli.
Namármost, akinek döbörögtetni kell annak ez is megfelel, aki meg igényes ilyen téren az cserél (vagy a vételkor előrelátó volt és nem sajnált áldozni).[ Szerkesztve ]
-
(jan)
őstag
persze:
egy 15k-s és egy 1k-s ellenálosból feszültségosztót csinálsz, ez az összeállítás a 14,4 voltból 1 et csinál ha minden igaz valamint ezt az erősítőbe egy kondenzátoron keresztül csatolod én 10uF et használtam mert csak a mélyharangra volt szükségem
-
nagyúr
Az ellenálláson keresztül már veszteni fogsz a tartományból. Ha ez ennyire egyszerű lenne, nem kerülne a jó Dietz konverter 30-40e forintba.
Fentebb írtad, hogy 1V-ra akarod lehúzni. Azt nagyon keveslem, legalább 3V-ra van szükség a megfelelő dinamikához, ill. ahhoz, hogy ne kelljen akkorát dolgoznia a végfoknak. Ha bírja a végfok, 4-5V még jobb.
A csatoló kondenzátoron mit értesz? Szűrőként alkalmazod? Kondenzátort frekvenciaszűrésre szoktak alkalmazni. De ennél azért vannak jobb megoldások is, pl. egy párszáz forintos tekercs, ha kimondottan a mélyre van szükség.[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Artika
aktív tag
Üdv.
Még sehogy se vagyok a meló miatt a kalaptartó leszabatásában, de már nézelődtem.
A farost lemez elég sz@r mert törékeny, ezért valsz 4 es rétegelt lemez lesz a nyerő. (kb 3-5 ezer Ft amiért megcsinálják).
Már csak azt kell megnéznem a kocsin hogyan rakjam be a helyére a hangszórókat elfér-e a mágnes
Lassan de biztosan.....Az idegbaj öröklődő betegség. Én is a gyerekeimtől kaptam...
-
Artika
aktív tag
Nem full egyenes hanem ablak felől picit mélyül. (Polo Classic) A gond az hogy alatta nagyon kevés a hely vágni nem akarok a vasból.
Van valami lehetőség kiemelni a hangszórót (akár előregyártott hangszóró kiemelő, akár kivágva fából), hogy ne lógjon bele a fémbe a mágnes Hol a legolcsóbb
Képek itt:[link]
[link]
[link][ Szerkesztve ]
Az idegbaj öröklődő betegség. Én is a gyerekeimtől kaptam...
-
AMD Power
titán
Olyan szépen szól a kis 16cm ovál Hert hátul a Toledoban. Előre sajnos lentre az ajtóba csak egy 13cm JBL ment. Abból sokat nem hallok.
-
(jan)
őstag
válasz Jim Tonic #1791 üzenetére
miért veszítenék ? szerintem ez badarság ...
csatolo kondenzátorra meg azért van szüksélg mert a kimeneten a fejegység kialakitása miat egyen feszültség van mait nem kéne bejutattin az erősítőbe
a 3-4 volt meg iszonyat sok... 1 volt igy bőven jó többel úgyse bír el a kvad
-
nagyúr
csatolo kondenzátorra meg azért van szüksélg mert a kimeneten a fejegység kialakitása miat egyen feszültség van mait nem kéne bejutattin az erősítőbe Szorri, de ennek se füle, se farka.
Szerinted mi a standard pre-out a mai fejegységeken? Elárulom, 3-5V.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Artika
aktív tag
Hétvégén volt egy kis időm:
- kiszabattam a kalaptartót a hangszóróknak a váhatot
- elkértem apósomtól a dekopírfűrészt és vágtam nem szép de hasznos lyukakat a kalaptartó fém részébe [link]
[link]
- így néz ki most [link]
[link]És a végkifejlet:[link]
Sokmindent (laikusként, és most csinálta először) máshogy csinálnék:
- a vágásokat lehetett volna szebben, de alulról is teszek rá kárpitot takarásként
- sajna a hangszórók mágnesét összecsikkantottam a próbák során ugyhogy esztétikai hibás lettÉs sajnaos nagyon elqrtam akkor valamit amikor beszerelvén nem szólt mélyem és próbálgatás közben (persze balf@szként áram alatt volt) csináltam egy szikrát (zárlatocskát) valahogy ami következtében kiment az autó biztosítéka (ami nem nagy baj) de azóta sincs mély és alapzajos amikor bekapcsolom valamint a cd játszáskor hallom a pörgést-cicergést és a fordulatszám-motorzaj sistergést amikor megy az autó.
Kiment az erősítőn valami
Remélem nem a fejegységet qrtam el
Valaki segítsen hol rakathatom rendbe[ Szerkesztve ]
Az idegbaj öröklődő betegség. Én is a gyerekeimtől kaptam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest