- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RP1980
tag
Ezt a fehér meg sötét dolgot nem kell ilyen komolyan venni. Én is szeretem betartani a gyártók ajánlását, de van ami csak marketing. Nekem volt mind2 verzióm. Sőt próbáltam mind2 fajtát ellentétben is. (világost sötét lakkra és fordítva is). Semmi különbséget nem tapasztaltam.
-
gurabli
őstag
Valaki látott mostanában Tescoban ArmorAll Tyre Gel-t? Azt a ketchupos flakonost? Vennék, de nem találok. Esetleg Újpest-Vác vonalon lévő Tescók közül van valakinek infója? Ha Tescoban nem találok, akkor hol lehet venni? Mert online sehol sem látom.
Még egy kérdés: az autó eleje nem meglepő módon bogártemető. Ha nincs semmi erre való csodaszerem itthon, akkor mivel érdemes próbálkozni? Van D-tox és APC, de ez egyik sem erre való Valami olyan módszer, ami pl. Tescoban is kapható?
Köszönöm"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
i-sti
senior tag
válasz gurabli #40756 üzenetére
Meguiars APC van.
Befújtam #csakazavalanche majd miután ez majdnem lefolyt adtam 1:10hez.
Hagytam kB 3 percet és a maradék Avalanche-t is ráfújtam. Hagytam ezt is hatni majd lecsapattam.
Újabban a 800ml bekavart Snow Foam két adagban viszem fel.
Így mintha többet érne.Novum Forum Siculorum
-
MrSealRD
veterán
válasz gurabli #40757 üzenetére
Váci úti tescoba én is láttam többször... De olyan is volt amikor totál kirámolták az ArmorAll cuccokat.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Ma jutottam el addig, hogy egy gyors érintésmentes mosással leszedjem az elmúlt napok esővel kihullott afrikai homokját az autóról. Önkiszolgáló kézi mosó, aktív hab, ioncserélt víz.
A korábban felvitt SONAX XTREME Brillantshine gyorsviasz meglepően jól tette a dolgát, nem maradt traffic film sem, szépen lepergett a víz és a kosz is. Pozitívan csalódtam. -
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
Erdeklodnek, hogy van-e aki hasznalja a Green Start a haztartasban? Ablakpucolas, felmosas, stb? -
polonic
félisten
Lotus cleaning nyári polír akciójáról mi a vélemény?
45 ezertől elérhető. Jóval olcsóbb, mint a carpro vagy servfaces.
Voltatok már náluk? -
1stVikman
senior tag
Ez most jött szembe velem youtube-on: Szoktál autót mosni? Valószínűleg rosszul csinálod
Nem kedvelem annyira az embert, de egész jó lett a videó. Az átlagnak mindenképp hasznos ismereteket ad, és nem a hardcore szinten lévő embereknek ez bőven elég is.
Szerintem...Amiatt is örülök az ilyen egyszerűbb videóknak, mert rendszeresen látom, hogy beröppennek a drágább kocsikkal, és durr neki a kefével. Persze alulról felfelé, többször fel-le összekenve az egész kocsit. Van pár fotóm, is, ha lesz kedvem kitagargatni a rendszámokat lehet feldobom.
Ma pl.olyat láttam, hogy valami otthonról hozott teleszkópos kefe-szerűséget használt a delikvens. Lehabozta a kocsit, a lefolyó trugyit újra végigkente a kocsin, majd a földön lévő ! habban még meg is tocsogtatta párszor (nehogy már szárazon karcoljon), hogy aztán a felnivel kezdve újból végigmenjen az egész kocsin. Ezt többször ismételte, de legalább közben előkerült egy vödör is, amibe párszor belemártogatta a a cuccot.
Kocsit porszívóztam (nem mostam, mert elég meleg van), és az asszony hívta fel rá a figyelmem, hogy mit is csinál a Superb-bel boldog mosollyal az arcán a hétköznapi autókozmetikus. -
d4d
tag
válasz blizzrd #40762 üzenetére
Szia,
Ablakon/tükrön még nem próbáltam, de reluxát és az ablakkeret (fehér műanyag) belső részeit takarítottam vele a fürdőben, 1:10-ben és nagyon szép munkát lehetett vele végezni. Reluxához segítségemre volt egy Vikan kefe is. Ez volt az első tesztem ezzel a szerrel, eddig nem vettem elő, mert van Meguiar's APC és Surfex HD is, de ez a GS most nagyon megtetszett. Rendelek is belőle még legalább 2-3 litert. Ráadásul ez az 1 literes palack nagyon jól kezelhető, ellentétben az óriási 4-5 literes flakonokkal. Koch Chemietől van még Multi Interior Cleaner és egy műanyagápolóm is, azokban sem csalódtam.
Üvegre szerintem ugyanolyan jó lesz mint a Meg's APC. Egyelőre elengedtem az ablaktisztítókat, semmivel és semmilyen kendővel, módszerrel nem tudtam azt a látványt és tisztaságot elérni, mint az APC+koszradír+ Vileda Professional QuickStar Micro hármassal. Utóbbit manapság MicronQuick néven lehet megtalálni. Nekem ezek adnak tökéletes, valóban tiszta, különböző fényviszonyok között is fátyolmentes üvegfelületet. Ablaktisztítóval az Autoglym Fast Glass volt eddig a legközelebb a tökéleteshez, de ott is nagyon oda kellett figyelni a mennyiségre, a törlésre stb. Macerásabb, mint APC-vel. Nemrég valami youtube videon is láttam ezt a módszert. Az összes eddig próbált ablaktisztító hagyott maga után valami nyomot, pedig nem gondolom magam kétbalkezesnek. Még itthon a vitrint sem lehetett velük rendesen megpucolni, pedig itt se dohányzás se semmi ilyen nincs. Kevésbé maximalistáknak tisztának tűnhet a felület, tényleg csillog villog, de elég egy elemlámpát elővenni és átvilágítani a vitrin ablakon, aztán rögtön kiderül hogy valóban tiszta-e vagy sem. Akkor a lámpa visszatükröződő fényében láthatóvá válik az a ködös valami ami elég makacsul tud ragaszkodni az üveghez. Ablaktisztítóval is inkább csak elkenni lehet vagy minimálisan csökkenteni ezt a jelenséget.
Az alábbi Chemical Guys termékekről ki mit tud, van e tapasztalat velük? rendelés előtt gyűjtöm az infókat, a különböző webshopoknál jók a visszajelzések,
- Microfiber Wash (mikroszálas kendő mosószer)
- Extreme Body Wash and Wax (sampon)
- Foaming Citrus Fabric Clean Carpet and Upholstery Shampoo and Odor Eliminator (kárpit, beltérsampon)[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
Szerintetek, ha a kézi gépi mosónál ki van hatalmas felületen írva a szokásos tilos idegen eszközt használni (vödröt, kefét, bármi más szert), akkor azt mennyire veszik komolyan? Elvileg be is van ugye kamerázva.
Mert nem tudom máshol mosni, arra gondoltam, hogy szinte napfelkeltére ott leszek, D-tox és APC (utóbbi a bigarakra, a többi megy otthon). Aztán jönne a Fusso, amit már tudnék otthon (kb 1 km-re lakom a mosótól), hazahajtom és mehet a wax. Még a nap sem sütne olyan nagyon elvileg.
Csak félek, hogy mi lesz a D-tox miatt. Ötletek?"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
d4d
tag
válasz gurabli #40769 üzenetére
Itt a környék legjobb mosójában nem csak kamera van de hangosbemondót is felszereltek, bár kétlem, hogy valaki reggel hattól este tízig figyelné a mosót. Igaz nem csak a mi fajtánkra vadásznak, hanem vannak barlanglakók akik nem pénzért akarnak zsetont váltani, hanem ököllel belevernek az automatába, hátha úgy is ad. Viszont érdemes kérdezősködni ahol lehet, itt a MOL-nál engedik a vödrös mosást. Hátránya, hogy elég gyengus a mosójuk viszont 0-24-ben nyitva van. Hamarosan meglátogatom, hátha változott valami, ha jól emlékszem nem is volt rendes öblítő vizük, hanem valami száradássegítős szar víz ami után millió apró fehér pötty maradt a fekete fényezésen. Eleve ahol nincs is rendes pisztoly csak ilyen egykezes lószar azt nem is lehet komolyan venni, ott nyomás se nagyon lesz.
-
gurabli
őstag
Lehet itt is van, ezt nem tudom
Ez elvileg 0-24ben nyitva. Reggel 6 körül senki nincs, az biztos
Na most a D-tox-al fújnám le. Előtte alapos mosás (ezt megoldom vödör nélkül, ez van, tényleg jó a mosó), majd kis szárítás és jönne a d-tox. Illetve előtte bogárra az APC. Ez nem tart túl sokáig.Most mi legyen. Ha kiszúrnak, akkor mire számíthatok?
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
-
Nerazim
őstag
(#40742) i-sti
Böngésztem kicsit és ráakadtam erre. Van nagy különbség APC és APC között? Ez is jó lehet? Ez kicsit olyan, mint a WD40, hogy mindenre IS jó?
(#40746) proof88
No igen én is így csináltam eddig, de ez nekem nem hozza le a régebbi koszt és így csak rakódik, rakódik...[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
RP1980
tag
válasz gurabli #40771 üzenetére
Egyet le merek fogadni, h vödör nélkül nem lesz teljesen tiszta. Reggel 6kor szerintem vidd nyugodtan a vödröt. Vegyél (engedd) a vödörbe az ottani samponos vizet, a másikba meg az öblíteni valót. Ha okoskodnak mondd neg, h mindent onnan veszel, ez nekik nem kiesés, sőt adj neki egy 500 ast, ha esetleg kiesne miattad egy taxis aki egy 100assal veretné végig reggel 6kor. Egyszerűen nem érdemes érintés nélküli mosás után fussozni a kocsit,de még szárazolni sem szabad. Csak próbaképpen egy ilyen kontakt mentes mosás után húzz végig egy hófehér rongyot, nedves vatta korongot a kocsi alsó felén. Meg fogsz lepődni mi marad. Természetesen lehet ilye macska mosdást csinálni, de ne egy ilyen művelet előtt.
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
-
MPowerPH
félisten
Jegkar javitasra van ajanlott hely? Persze nagy reszuk szabad szemmel alig, vagy nem lathato.
A csoka, aki atnezte, adott egy 500k -s arajanlatot. A horpadasok szamat tuti kamuzta, mert meg spec lampaval sem lehet sacc 500 azon az auton.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
gurabli
őstag
Kellemes, borult idő van, kb 25 fok. Ilyenkor szabad D-tox-ot, de leginkább Fussot használni?
-
gurabli
őstag
válasz RP1980 #40780 üzenetére
Csinálom is, mint a haborodott
A többiről majd később. Motorhazteto kész. Nagyon kevés Fusso került rá, mindenhol azt írja, hogy nagyon vékonyan kell. Így tettem. Hagytam kb 3-4 perced és alaposan átmentem rajta. Nem mertem tovább hagyni. Remélem eleget tettem rá és elég volt az idő.
A vízpróba mikor mehet, érdemes előtte várni?
Szerk: feher autó[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
Üdv!
Jobb topikot nem találtam erre itt a ph!-n. Gondolom megkérdezem hiszen sokan használnak itt valamilyen magasnyomású gépet.
Van egy Karcher K2 otthon és elkallódott a pisztolyról a magasnyomású csövet rögzítő klip/bajonet/pattintó/bizbasz/akármi. A kicsi sárga bekarikázott "izé". Esetleg valaki nem futott már bele eme alkatrészben valahol? -
veterán
válasz D.Orion #40782 üzenetére
Helló
https://karcheraruhaz.hu/-nál vettem már pár dolgot nagyon korrekt bolt. Szerintem hívd fel őket holnap hátha tudnak neked segíteni, rengeteg alkatrészt meg mindent árulnak Karcher gépekhez.
Bírom amúgy hogyha kocsihoz kell ilyen pár ft-os műanyag kis pöcs, több ezret el tudnak érte kérni.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
ezsiasi
csendes tag
Tisztelt nagyérdemű!
Valaki nem rendel mostanába polirtch-től Várpalota környékén? Beszállnék a postaköltségbe.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MPowerPH #40787 üzenetére
Sziasztok.
Elsősorban ilyet vagy ehhez hasonlót keresek a meleg ellen:
Horvátországban láttam hasonló ponyvát, azoknak a szélében volt gyenge mágnescsík bevarrva.
Amikor dél Horvátországban voltunk, akkor olyan meleg volt, hogy az emberek amikor bementek a boltba, akkor hagyták járni a motort, hogy menjen a klíma.
Kegyetlen volt az a meleg.
Idén megint megyünk, ezért gondoltam beszerzek én is egyet, de sajnos nem találtam."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
szabi325
tag
válasz MPowerPH #40787 üzenetére
Hát én egy kicsit speciálisabb kőfelverődéssel mentem oda ami pont úgy nézett ki mint egy jég okozta sérülés. Csak ez a motorháztetőn volt és pont az ívnél középen (E90 LCI) és ott is egy olyan helyen ahol alulról dupla lemez van. Szóval ezzel 2 másik helyről elküldtek, a mester 1 órát maszatolt vele de megcsinálta 3000 Ft -ért hibátlanra. Legalábbis szerintem ez jó ár, mert pesten egy fodrásznak nagyobb az órabére...
[ Szerkesztve ]
-
LANcelot444
csendes tag
Sziasztok!
Előző tulaj fölragasztott egy telefontartót a műszerfalra [link]
Ezt le lehet szedni a műszerfal sérülése nélkül, vagy inkább hagyjam ott a tapadós részét?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz LANcelot444 #40792 üzenetére
Damil...
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Fusso mehet a lámpatestre? Gondolom nem, de egy kérdés megér"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Nerazim
őstag
Udv. Rrtuning termekeit probaltam mar vki? Eleg jo arak vannak.
Be my computer.. Baby I'm a user!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest