- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gsx-rr
veterán
Bortisztito kefere van valami jo bevalt?
-
F_Zolee
veterán
Rendel valaki polírtechtől? Vagy van itthon is kapható szallórozsda eltávolító ami jó?
[ Szerkesztve ]
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
Rendeltem Carpro Iron x-et. A kérdésem az lenne, hogy mossam le az autót, töröljem szárazra, fújjam be az Iron x-szel, várjak pár percet (kb mennyit?), töröljem le róla, majd mossam le mégegyszer? Jó a sorrend?Renault Megane IV Limited
-
MrSealRD
veterán
Egy kis segítséget kérnék MJJC témában mert most eléggé eltévedtem...
Szóval megrendeltem ezt az MJJC Snow Foam fejet. Az arany változatot választottam, mert a képek alapján úgy tűnt, hogy EAZY!LOCK-os kell nekem.
A magasnyomású egy Karcher HD 5/15 C.
Ennek ilyen a lándzsája.
Megpróbáltam rárakni az MJJC-t, de amikor a fejet leszedtem akkor ezt láttam. Az MJJC csatlakozása viszont ilyen.
Szóval nagyjából ez lett a helyzet.Tudna valaki segíteni, hogy a képek alapján jó irányba vagyok, vagy totál rossz amit próbálok?
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
MrSealRD
veterán
válasz jozsi252 #41511 üzenetére
Oooh....te jó...ég!
Azt meg sem próbáltam...
Köszi. Holnap megpróbálom rátenni.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
veterán
válasz MrSealRD #41512 üzenetére
Megmondom a frankót hogy a MJJC-s linked alapján a 2 csatlakozás nekem különbözőnek tűnik. Általában annyi különbség van a kettő között hogy egyik nagy része tiszta réz, a másik meg műanyag.
De itt szerintem az arany a régebbi Karcher HD verzióhoz van, ami meg fekete színű műanyag van az meg talán az eazy lock-hoz. De ezt majd csak akkor fogod látni hogyha letekered.
De pl. itt látszik hogy a feketénél a menet sokkal hamarabb kezdődik mint a másiknál.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
D-toxot hogy érdemes használni lándzsás mosónál?
Lehet szárazolas nélkül is?[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
Sziasztok.
1 hónapos a kocsi és sajnos ma vagy neki mentek a kocsimnak biciklivel vagy valaki rányitotta az ajtót a kocsimra és valahogy pluszban megkarcolta a táskájával vagy ruhájával mellette.
Szóval készítettem két fotót. Az egyiken ilyen feketés szín maradt rajta, amit tudtam lemostam,de ronggyal ennél jobban nem tudtam ezt a fekete valamit leszedni.
Ebben az esetben nincs karc,hanem a felületen lett pár ilyen fekete csík.
A kérdés, hogy mivel próbáljam még ezeket lemosni?
Benzin vagy IPA esetleg leviheti?
Vagy ehhez érdemesebb valakivel políroztatni?
Egyébként hétfőn került a kocsira a Fusso, szóval ha nem is sokat,de lehet védett rajta valamit.A karc esetében mindenképp kell a polír,mert azt a ronggyal csak kitakarítani tudtam, így a karc látszódik, de nem annyira mély, hogy a festék alatti részt érte volna.
Ilyen esetben szerintetek kell a gyári festékkel azonos javító festék és azt polírozza bele a szaki vagy simán vigyem el és megoldják? -
mutyi
senior tag
válasz RP1980 #41516 üzenetére
A helyzet az,hogy nem ismertem ezt a szabályt,de amikor vizes volt, akkor aránylag nem látszódott, amikor szárazra töröltem,akkor igen és úgy fotóztam.
Holnap elviszem itt Csepelen egy autókozmetikába és megnézetem velük élőben, hogy mit látnak, érdemes-.e políroztatni.
A fekete csíkokra ötlet? -
polonic
félisten
Most fogok először BSD-t használni. Ez szárazolás után mehet rá, igaz? A kasztnira fújjam vagy a miroszálasra?
És milyen mikroszálas ajánlott hozzá? Piros sonax pl? -
Petyal
tag
válasz polonic #41527 üzenetére
Akkor tedd a következőt: higitsd fel. 1dl BSD-hez tegyél 0.5 dl desztvizet. Ezt fújd száraz felületre, elemenként. Ha lehet egy vékonyabb mikroszálassal oszlasd el egyformán, majd a piros sonax ronggyal töröld fényesre. Így tuti lesz az eredmény. A BSD nagyon vastag anyag, felhős, csíkos lehet az eredmény, ha sokat fujsz, vagy sokat vársz vele. Egyébként egy nagyon jó hidrofob polimer bevonatot képez. Kicsit fényesebb felületet kapsz, ha így csinálod. Inkább higitsd és használd havonta egyszer. 4 éve használom rendszeresen 3-5 autón. Én csak felnire teszem tomenyen. Gumira, üvegre ne tedd. Rongyra ne fújd, pláne a piros sonaxra.
-
MrSealRD
veterán
válasz jozsi252 #41513 üzenetére
Az arany színű az easy lock-os, azt írják... Viszont lementem az előbb, hogy letekerjem tőből a lándzsát. Hát vagy 20 percig próbálkoztam, pedig nem vagyok gyenge. 2 másik embert is bevontam a projektbe de úgy sem tudtuk letekerni, hogy az egyik fogta a pisztoly részt a másik meg próbálta lecsavarni... Gondolom a vízkő, meg az éveknek hála összegyógyult...
Valami tipp, hogyan lehetne ezt szétszedni?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Petyyyyy
addikt
Sziasztok!
Rag Company EU rendelés érdekelne valakit?
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Kleroo
veterán
Sziasztok!
Mit javasoltok kárpittisztító szernek?
Nem lenne baj h szímfelfrissítő "hatása" is lenneKb nem találok semmi jót. csak nem vanish-sel kéne
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
polonic
félisten
válasz Petyal #41528 üzenetére
Köszi az infókat. Legközelebb kipróbálom így.
Most jól rácsesztem. Rám sötétedett, aztán már nem tudom, milyen lett az eredmény. Belső részek, gumik, ablakok még hátra van.
Egyébként a piros mikroszalasra is fújtam. És úgy vittem fel. Az miért nem jó? Meg ha véletlen üvegre is került, akkor mivel jön le?
Majd teszek fel képeket, ha mindennel végeztem. Remélem nem lesz szar a végeredmény.
-
RP1980
tag
válasz eastsider #41534 üzenetére
Ezekkel a szerekkel az a gond, hogy ha nem tiszta lakkra kerül akkor nem biztos, hogy tud érintkezni a vas szemcsével (ami ugye a szálló rozsda magja), mert közéjük kerül a kosz réteg. Akkor inkább a vizes lakkon való használat, mivel ott csupán hígul a szer a víztől.
Természetesen mint majdnem minden az autóápolásban ez sem igényel ekkora tudományt. Ha nincs más opció, akkor fújd a mosatlan lakkra de azért ne Somogybabodot megjárt autóra. Ez a szárazolás a reprozsda eltávolíítózás előtt csak a perfekcionizmus oltárán való áldozás Tehát az optimális a tiszta és száraz, a jó a lemosott,de még vizes és a so-so a mosatlan
-
polonic
félisten
Meg is van az egész autó takarítása.
Előmosás kézi mosóban volt.
Ott használtam a bogároldót, kerekekre SG MWC. Gumiabroncsra APC kefével.
Lecsapattam gyorsan, aztán hazajöttem. Itt történt a két vödrös mosás Sonax narancs samponnal.
Szárazolás, aztán jött a Sonax BSD. Itt már sötét volt, abbahagytam.Ma korán reggel ajtók kitakarítása APC-vel, belső tér áttörlése nedves ronggyal.
Aztán SG interior quick detailer belső részekre.
Gumikéderekre Sonax fekete pamacsos ápoló. Plusz a külső gumicsikokra is ez.
Ablakpucolas sima ablaktisztítóval.
A gumabroncsokra pedig Sonax glicerines gumiápoló gél.Az eredmény:
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
Sonax repülőrozsda eltávolító jó lehet? Mondjuk még más márkával sincs tapasztalatom ilyen téren.
Másik helyen rendelek cuccot és képbe jött ez is ha már ingyenes lesz a szállítás akkor még kivárok a Dtox-al.polonic: látom neked is elférne egy polír.
[ Szerkesztve ]
-
prannk
őstag
Hali. Fekete autóra ki milyen polirpasztát illetve szivacsot ajánl?
Vizkő, gyanta, kisebb karcok ra használnám
-
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Használtan vásároltam autót és a gyári szőnyeg már nagyon koszos. Arre rakott az előző tulaj gumiszőnyeget, de nekem jobban tetszik a szövetszőnyeg, ezért olyat vennék és mivel vannak akasztóim, ezért az én autómhoz készített szőnyeget venném.
Több webshopot is találtam. Érdekelne, hogy van-e tapasztalat velük. Főleg a negatív érdekelne. Rosszat nem akarok venni. Normál meg jó között csak az ár fog dönteni.Másik problémám, hogy a műszerfal teteje nagyon tükröződik bizonyos napsütésben a szélvédőn. Van Polaroid napszemüvegem, de nem sokat segít. Mit lehet a műszerfalra tenni, amitől nem lesz ronda?
Köszi!
-
M0RGI
őstag
Sziasztok, az új kiadású fussoról van már valakinek tapasztalata?
Az előzőből a fehért elfogyott megvettem egy feketét az utolsók közül, de még nem használtam. Gondoltam, hogy eladom és veszek az újból fehéret. Az autóm fehér.Továbbá, ez a sonax ápoló ajánlott-e külső és belső műanyagokra?
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Sziasztok,
Ma első alkalommal mostam le az autómat nem full amatőr módon (azaz két vödrös módszer, autóspecifikus tisztítószerek, több mosókesztyű, mikroszálasok, stb.). Igaz, hogy nem a legdrágább hozzávalóim voltak, hanem főleg Armor All, és előmosni sem tudtam, mert nincs habosítóm. De azért nem számítottam rá, hogy ennyire szar lesz a végeredmény.
Amit csináltam:
- először a felniket fújtam be, majd magasnyomásúval alaposan lemostam. Törölgetni ezt most direkt nem akartam
- aztán magasnyomásúval alaposan és hosszan végigmentem az autón, hogy a bogarak, kosz, stb. nagy részét lehozza
- ezután Armor All Wash & Wax-szal elkezdtem felülről haladva végigmenni az autón, elég alaposan áttöröltem, egy adott felületet nem is csak egyszer. Közben többször lecsapattam az éppen mosott oldalt
- mosás közben/után láttam, hogy nem lett tökéletes a dolog, amit a szárazolás bizonyított: elég koszosak, foltosak lettek a kendők, de azért óvatosan végigmentem az autónEzután körbenéztem az autót és rengeteg helyen maradt mindenféle kis folt meg maradvány. A legtöbb ebből egyértelműen bogár, de volt ami csak koszfoltnak tűnt, meg esetleg madárszar vagy gyanta, nem is tudom.
Na most a kérdés:
- Tényleg ennyire kell a jó mosáshoz az előmosó/hab, mert anélkül nem bírja el a sampon?
- Vagy csak konkrétan ez a sampon ennyire szar?
- Vagy az autópályás bogártengerre csak valami erős speckó szer lesz hatásos? -
Formaster
addikt
válasz Mauzes #41549 üzenetére
Szia,
A makacs szennyeződésekre mindenképpen specifikus szer kell, főleg ha nincs egy jó alap védelem a felületen. A bogárra nem árt legalább egy Sonax-os bogároldó, de évente legalább egyszer a szálló rozsdát is érdemes eltávolítani. Ezen kívül lesz még kátrány, fagyanta, ezekre is vannak kimondottan oda való szerek, aztán a végén, ha minden szennyeződést leoldottál, utána érdemes átgyurmázni szintén kb évente, ezek után mehet fel egy jobb wax/sealent/bevonat. Ha rendszeresen ápolod az autót, akkor ezeknek a szennyeződéseknek a 90-95%-a könnyen eltávolítható lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest