- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RP1980
tag
válasz runner 125 #40096 üzenetére
Egyszer tippnek mondták nekem a sonax polimeres cuccait, h műanyagra még jobbak mint lakkra (protect and shine/ polymer netshield) kipróbáltam és igaz. Azóta még a kerék dobokban is azt szoktam használni és nagyon jól taszitja a vizet, koszt stb.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Formaster #40100 üzenetére
Hja, ez valóban így van, de azért szeretem ezt is tisztán látni. Pláne h csak hétvégente szoktunk veretni vele, mert egy egy csapatás alatt 100-on eléget 25 liter benzint..
Köszi! Hm, ha a sár a műanyagot is meggyötri, akkor inkább leveretem róla minden futam után.
RP1980
Nagyon köszi, berendelek akkor először egy olyat és kipróbálom."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Petyyyyy
addikt
válasz Motion_Blur #40094 üzenetére
Szép munka.
Terveztem egy mosást hétvégére, ha már úgyis otthon voltam vidéken. Mindent bepakoltam a csomiba...kivéve a gyapjú kesztyűket. Cserébe megcsináltam a belteret.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
runner 125
nagyúr
Srácok, nagynyomásúba milyen autómosó koncentrátum javasolt? Ami gazdaságos, habosít és jól oldja a koszt is.
Köszi!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
RP1980
tag
válasz runner 125 #40107 üzenetére
Sokan itt nagyon meg vannak elégedve az AutoFiness snow foamjával. Ha gazdaságosság is számít, akkor sonax green lemon koncentrátumot és koch chemie green start kevernék be.
[ Szerkesztve ]
-
i-sti
senior tag
válasz RP1980 #40108 üzenetére
#csakazAvalanche
Ma 200ml Avalanche mellé adtam még 50ml Meguiar's zöld APC-t.
Ismért került Fusso a Caddy-re.
Ime a végeredmény. [GPhotos]Utolsó autómosás ~2 hónapja
Utolsó felnimosás ~3 hónapja, március közepe, mikor felkerültek a nyári gumik.
Előző Fusso kb októberben került felNovum Forum Siculorum
-
i-sti
senior tag
válasz Peti78 #40091 üzenetére
Nyári felnik, ~március óta (mióta felkerültek) nem voltak külön mosva felnitisztítóval.
Kaptak Avalanche-t 2x, mikor mosva volt az autó. Többit az eső intézte.Most ahogy tudtam kisikáltam őket.
Ahogy látszik, amit elértem magasnyomásúval azon a helyen le is vitte fékport, ahol maradtak "maradványok" az azért van mert nem jól használtam a magasnyomásút, nem "forgattam" eléggé körbe.Többször kellett használjam mert a hülye dísztárcsa miatt nem ért el az anyag mindenhova.
Ez szintén 1:1 hígítás.
Novum Forum Siculorum
-
polonic
félisten
A lökös lepattant festék javításához gyári javítókészletet intéztem. Lakkal együtt 4110 Ft volt, 8 ml festék és 8ml lakk.
Parázom egy kicsit, hogy jó legyen. Nem csináltam még ilyet.
Meg nemtom rámenjek-e a motorháztetőre. Ott is van pár pötty.
-
Petyyyyy
addikt
Sziasztok!
Tervben van egy külföldi rendelés, valószínűleg Slims-ről.
Aki csatlakozni óhajt, az keressen meg hsz-ben, privátban.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
gyeniko
őstag
válasz polonic #40121 üzenetére
Én javítottam már ilyennel (más gyártmány). Arra kell vigyázni, hogy a lakk elég sűrű, ezért a felhordása után először ki fog dudorodni a festék síkjából. A száradás közben kissé visszahúzódik, de ezt nehéz kiszámítani, hogy mennyire.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Új autó esetén melyik ajánlott?
Fusso, vagy amíg új a fényezés inkább csak a SONAX XTREME Brillantshine gyorsviasz?
Vagy mindkettő felváltva?[ Szerkesztve ]
-
Zsombe
senior tag
-
RP1980
tag
Persze, hogy újra kell. Típustól függően 1-4év.
Az érvek mellette:
Egy kemény réteget képez a fényezésen. Igaz, hogy csak leheletnyit, de pl. a mosó karcoktól óvhat.
Nagyon szép fényt ad.
A waxokkal ellentétben nem vonza a koszt, sőt....
Kitűnő vízlepergető.
Nem kell az újra aplikálással vacakolni évszakonként.
Igen jól bírják a kémiai terhelést így nem kell annyira figyelni a megfeleő PH értékű ápoló szerekre.Ellene kb. csak az ára szól.
Az előkészítés a tulaj igényein múlik, és vagy pénztárcáján. Lehet a szalonból 5perce elhozott autón is karc. Ezt lehet egy kevésbé kritikus szem nem is látja/érdekli. Így lehet egy enyhe (fényesítő) polírral is kezdnei, de ha nincs rá igény/szükség/keret, akkor egy alapos tsiztítás után mehet a kerámia.
Amúgy milyen autó?
[ Szerkesztve ]
-
i-sti
senior tag
válasz RP1980 #40138 üzenetére
Természetesen én raknám fel.
Azt írták itt hogy 3-4 év és már kezd "megromlani".
Azért nem mondanám, hogy egy életre.
Tegnap raktam fel a Caddy-re, és középen már kivillant a doboz fém alja.Sok zsozsó, most a ház (lenne) az első.
Kerámia árából fél szobára megveszem a Porotherm téglát.Novum Forum Siculorum
-
RP1980
tag
Nekem most Carpro Cquartz U.K. 3.0 van fenn. Eddig tetszik. 20ezer ft volt. Ha szánsz rá pár ezerrel többet (kb 26) akkor ajánlom a gtechni CSL-t. Ezt angliából tudod megrendelni. A jó hír, hogy Petyyy-vel ép most tervezünk egy rendelést, ha akarsz társulhatsz. Onnan tudsz IPA-nak megfelelő előkészítő szert is rendelni.
-
sgx
tag
Sziasztok, a hétvégén kora reggel az alábbiak szerint szeretném majd a kocsit lemosatni:
1: Kézi automosóban Alta Foam 2000-rel Koch Chemie Gsf Gentle Snow Foam + Koch Chemie Green Star
2: Pár perc múlva leöblítem magasnyomásúval
3: 2 vödrös mosás Koch Chemie Nano autosamponnal
4: Felnikre Shiny Garage Monster Wheel Cleaner Plus
5: Rovarmaradványokra Koch Chemie rovar- és kátrányoldó
6: Repülő rozsdára Shiny Garage D-Tox
7: Öblítés magasnyomásúval --> Autómosóból odébb gurulás, már ha addig nem torlódik fel a sor és még nem nyírtak ki
8: Szárazolás, majd Nanolex Ex-xel áttörlés
9: Autoglym SRP+EGP vagy Fusso Coat Dark 12Month ( előbbiből még van, jó lenne nem kidobni, de sztem gyengébb mint a Fusso )
10: Ablakokra Soft99 Glaco Roll on Large
11: Gumikra, abroncsokra Shiny Garage Coco Tire BoosterA kérdés, hogy ki lehetne-e hagyni valamit, esetleg Autoglymet elfelejteni akkor is, ha még majdnem a fele cucc megvan belőle?
Köszönöm.
-
runner 125
nagyúr
válasz RP1980 #40143 üzenetére
Pont most akartam kérdezni, h AG-t honnan érdemes jó áron beszerezni, mert annó az Alfa forumos tagtól vettem folyamatosan. Aztán kitalálta idén, h akkor ad nekem árut, ha Alfa-m lesz. Az meg nem is volt, meg nem is lesz, így nem adott termékeket..
Lényeg a lényeg, h mit értesz ez alatt h elszállt felette az idő? Azt konstatáltam h az eddig sem olcsó AG most még drágább. Talán van olcsóbb, jobb minőségű alternatíva?
Amit előszeretettel használtam az AG-től:
- Autósampon
- SRP
- Beltéri műanyag ápoló
- Üvegtisztító
Ezekre milyen alternatívát javasolnál, ami "üti" az AG-?
Köszi!"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
polonic
félisten
Shiny Garage Coco Tire Booster-t próbálta már vki? Ezen is gondolkodom.
-
RP1980
tag
válasz runner 125 #40144 üzenetére
A shiny garage termékeit ajánlom. Jó ár nagyszerű minőség vagy itt inkább hatás? A polirtech től tudod rendelni. Elszállt felette az idő, mert azóta sokkal modernebb, ezáltal tartósabb és egyszerűbben használható termékek jelentek meg.
-
eTrade
tag
válasz polonic #40135 üzenetére
Szerintem nem olyan vészes, teljesen korrekt ár egy ilyen csomagért (gyári azonos szín + lakk).
Én eddig csak a foglaló miatt vaciláltam, mert ha nincs raktáron akkor személyesen kell leadni a foglalót és így 2x kéne bemenni a márkeszervizbe.De most rászánom az időt, mert idegesít az pár apró pötty a kocsin... főleg egy friss alapos mosás után.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dolce Gusto
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- LEGO klub
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest