- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny1007
csendes tag
Sziasztok!
Kérhetnék segítséget néhány témában?- Felni utánzatú műanyag Dízstárcsát mivel tisztítsam? és mivel Védjem? Sonax Netshield védelemre? Nem akarom hogy kárt tegyen benne a Felnitisztitó, Sem a védő.. Gondolom azok túl erősek dísztárcsához...?
- Gumira SONAX Xtreme Gumiápoló Zselé 0,25L mennyire tartós Gumiápóló? Esetleg hasonló árba valami jobb?
- Sonax Profiline Netshield -re többet írták, hogy használható műanyag elemekre is, műanyag küszöb, stb, sőt valaki üveget is irt..
Biztos ez?? Nem szeretném, ha kárt tenne benne hosszútávon, kifakítani, lemarná a feketét, stb... Ugyhogy ettől tartok, nem szivesen rakom műanyagra, üvegre csak ha 100% hogy nem árt neki...- Netshield-re BSD-t pl 2-3 héttel később van értelme rakni?? Vettem mindkettőt, ugy remélem lesz értelme
De szerintem hasonló összetételük lehet, és a BSD feloldja a Netshield-et és úgymond helyébe lép, rövidebb időre. Vagy rosszul gondolom??- Új Autót (pár hetes) felesleges Gyurmázni, Röprozsdátlanítani, Netshield előtt, jol gondolom ugye?
- Karbantartó mosásra milyen habosítót - mosó Sampont ajánlatok, ami nem szedi le a Netshield-et vagy BSD-t??
Kerti csapra rakható habositó pisztóbaHosszúra sikeredett a kérdés. Előre is köszi a válaszokat!
-
veterán
Előmosásnál el kell mindenkinek dönteni hogy ki mit "áldoz" be azért hogy vödrös mosással már csak egy nagyon vékony réteget kelljen lemosnod a kocsiról.
A pH semleges szerek egyértelmű hogy nem annyira hatékonyak mint mondjuk 10-es pH fölötti szer. Avalanche az szerintem félúton van a kíméletes de még hatékony előmosás között. Felhígítva annak se annyi a pH-ja amennyit a gyártó ráír, mivel hígul. Viszont cserébe a bogarakat meg szart meg mindent szépen felold, amit vödrös mosással egyszerűbb eltávolítani.
Nyilván hogy annyira nem kíméli a waxot mint egy pH semleges szer, de a pH semlegessel mire mész ha utána ugyanúgy vakarhatod a szart a kocsiról?Én inkább áttértem arra hogy évente +1 alkalommal Fussozok, viszont sokkal könnyebb dolgom van vödrös mosásnál, mert az Avalanche a retek nagyon nagy részét lehozza.
Aki esetleg otthon akar érintésmentes mosást csinálni, az nézzen szét a Nerta termékei között, viszont azok után wax se maradt fent, levisz mindent.Johnny1007
El se hinnéd hogy egy új autón is mennyi retek van a fényezésen, főleg ha vasúti szállításról van szó! Kérdésedre válaszolva, új autót is ugyanúgy kell röprozsdátlanítani.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
mutyi
senior tag
válasz jozsi252 #41907 üzenetére
Na most értem amit írsz, viszont a következő lenne a megjegyzésem.
Adott az autóm, ami 1 hónapja kapott fussot.
Érezhetően jobban lejön róla a piszok, ha csak újjal is megnézem.
Vödrös mosást azóta még nem kapott.
Szóval azt mondod hogy Fusso évente és Avalanche,ami nem ph semleges és picit lehet hogy oldja a wax réteget is, viszont mivel jól siklik ezért alig kell a vödrös mosásnál dörgölni, így tovább fent marad a Fusso.Ha veszek ph semleges aktív habot, ami elmondásod szerint kevésbé szedi le a bogarakat és egyéb szennyeződést, viszont nem bántja a wax réteget, akkor elvileg jobban fent marad a wax réteg, amitől viszont kevésbé tapad meg a kosz és elvileg így laikusként arra gondolok, hogy oldania kellene a szennyeződéseket a waxos rétegről.
Egyébként pl. azt olvastam, hogy az erősebben szennyeződött felületnél, pl. ahol a bogarak vannak, ott érdemes némi Green Start hozzáadni az aktív hab-hoz és úgy rányomatni.
-
veterán
Én nem szoktam olyat csinálni hogy lecsapatom a kosz nagy részét azt jónapot. Lehet fent fusso vagy SF kerámia, érintés mentesen egy koszos kocsit nem fogsz tudni szépen lemosni, mindenképp kell a kontakt. Nyáron amikor csak poros a kocsi, akkor szoktam azt csinálni hogy beállok egy mosóba, majd 200ft-ból a port lecsapatom lágyított vízzel és kész.
Fusso meg 1 évig nem tart ki, max akkor ha pár ezer km-t mész csak a kocsival és mondjuk esőbe nem viszed ki. Fél év után már láthatóan gyenge lesz. De persze nagyon sok mindentől függ, függ hogy mennyit jársz vele, hol illetve milyen szerrel mosod, stb..A Green Star is erősen lúgos szer, lúgosabb mint az Avalanche, szóval jót azzal sem teszel! És igen, egy pH semleges szer soha nem lesz annyira hatékony mint jelen esetben az Avalanche. Nyilván többre mész vele mintha csak slaggal csapatnád, mert azért azt is oldja a koszt meg szart meg egyéb dolgokat, de nem olyan szinten mint mondjuk egy magasabb pH-val rendelkező szer.
Nekem is volt hogy bekaptam a tetőre egy adag szart melóba menet, na most egész nap kint állt a kocsi a 100 fokba, és szépen rá is száradt a dzsuva. Este mikor lehűlt a levegő valamennyire akkor behabosítottam a kocsit kb. 5 percre, és utána magasnyomásúval maradéktalanul lejött a tetőről.
Avalanche-ból meg nem éri meg 1 literes kiszerelést venni mert az nagyon drága, inkább 5 literes érdemes az jó sok mosásra elég, illetve arányát tekintve jóval olcsóbb.
Bogár oldót én nem használok külön, mert a wax miatt annyira vészesen nem tud megtapadni semmi, amit meg esetleg nem visz le a habos áztatás, azt utána könnyen a vödrös mosással 1-2 húzással le tudom szedni a felületről.iPhone 13 Pro Max
-
Bile Demon
őstag
Sziasztok!
Szerintem festékköd ment a kocsim ablakaira kb. mindre, meg szerintem máshova is... (oldalablak, fényezés)
Lakatolták, aztán fényezőnél volt kb. 10 napot. Talán rossz helyre állították félre...
Először azt hittem csak poros, mondták is, hogy takaríthatom rendesen. Belül poros, de kívül a magasnyomású se vitte le. Kinézetre olyan, mintha koszos lenne az üveg, kézzel érezni, hogy serceg/akad. Ablaktörlő lapát úgy serceg, mintha smirglin menne.
Alkoholt aztán féktisztító próbáltam egy kis részen, de az meg se mozdította.Aztán nitro-hígítóval próbáltam, az valamit szedett le, mert zöldes/barnás lett a papírtörlő és azért jobban kilátni normál fényviszonyoknál, de ha szembe süt a nap és megyek ki a garázsból, hát eléggé lehangoló még mindig.
Hogyan tudnám házilag eltávolítani, anélkül, hogy összekarcolnám?
Vannak fényezetlen fekete műanyag elemek is (lökös burkolat, ablak tövében fekete gumicsík) ezek is össze lettek kenve itt ott + szürkébbnek néz ki, mint előtte volt, ezzel lehet valamit kezdeni, vagy szokjak hozzá, hogy így fog menni a bontóba?
Bruhe
-
kecsawi
senior tag
válasz Bile Demon #41910 üzenetére
Vissza a műhelybe azonnal szerintem.
-
i-sti
senior tag
válasz Mauzes #41906 üzenetére
Igen.
Mosótól hazáig van még kb 10km.
Menet szél remekül megszárítja.
Fentebb írták is, hogy más is 200ból lecsapatja.
Szóval én amit próbáltam ez a 140 az alja. Ennél már szerintem nem lehet lentebb menni.
De pl ha sok a kosz a belső sárvédőkön akkor én is átlépem a 200-at.
Jelen esetben csak por és pár apróbb pötty volt amit leszedet a víz.Novum Forum Siculorum
-
RP1980
tag
válasz Bile Demon #41910 üzenetére
Szia!
Az ablakról polírral van esély, hogy lejöjjön, de a műanyagokról már nehezebb (lehet lehetetlen) lesz. Én ott koszradírral próbálkoznék.
-
RP1980
tag
A green star és a Fusso nem lesznek barátok, de hígítva a GS nem fogja egyből lekapni (ha régi fajta Fussoról beszélünk), csak némileg meggyengíti. Én azt javaslom tegyél egy próbát a Fruit snowfoammal. 50ml mehet 5-600ml vízhez, az bőven elég egy autóra. A múlt hétvégén vettem újra elő és szerintem olyat produkált mint a Bilt Hamber Autofoam ami nem PH semleges. Ha nem tetszik még mindig vehetsz avalanche-ot.
-
mutyi
senior tag
válasz RP1980 #41914 üzenetére
Ok, akkor rendelek egy Fruit Snow Foam-ot, biztos jó lesz.
Várok még a Spritz-re,mert az matt és a Shiny Garage interior satin dressing selyemfényű és képeken eléggé csillogós.Hány darab spritzelős flakonra lehet szüksége az embernek egy mosáshoz?
Lesz egy MJJC az lesz az előhabra.
Sima Sonax sampon, ahhoz nem kell semmi, megy a vödörbe.
Vettem IPA-t,az most egy kolás flakonba van,de mivel hígítani kell, ezért gondolom azt is könnyebb hígítva majd spriccelni az üvegre,mint hogy rongyra mártogassam.
Van egy green starom, az jó a saját flakonjában. -
mutyi
senior tag
válasz RP1980 #41917 üzenetére
Ok, köszi, akkor ahhoz is lesz spritzni,bár ahhoz elég a tescos olcsóbb is.
A Green Start-t hogyan hígítsam ha a belső műszerfalat,stb műanyagokat akarom portalanítani?A Gyeon Q2M Preserve az műszerfalápoló is vagy az kifejezetten műanyag felújító,ápoló?
Minden videoban azt látom,hogy kívül-belül használják, az elemek ápolására, műanyag küszöb, külső műanyagok,stb, viszont nem láttam videoban hogy pl a műszerfalat azzal ápolná.
Továbbá, hogy mennyire lehet ez fényes?
Jah meg kérdés, hogy szilikonmentes?
De lehet érdemes venni egy ilyet és majd egy Spritz-et a műszerfalra?[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
IPA-t hol vesztek? gyógyszertárban nem adtak sajnos
-
Varshi
aktív tag
Üdv!
Műszeregység / óracsoport plexijére mi a javasolt? Csupa por. "Smink" pamacs?Üvegtisztítós (puha) papírtörlő vagy mikroszálas kapcsán mindig az jut eszembe, hogy még úgy is karcolni fogom az összetorlódó porszemcsékkel...
-
RP1980
tag
válasz Varshi #41921 üzenetére
Smink vagy extra puha detailing ecset. (tapasztalatom szerint kb. ugyan olyan puhák) Viszont a smink ecsetre egy szigszalagos körbetekerés nem árthat, ha fém a szőrök összefogója. Amúgy ecsetelés és mögötte a porszívó, hogy amit az ecset felkavar azt a vákuum el is kapja. Aztán egy kímélő beltér tisztítóval áttörölni puha mikroszálassal, vagy az ugynevezett suede kendővel, ami a kerámia aplikátor is.
A plexi az alkohollal nem mindig barát, így alkohol tartalmú tisztító inkább ne kerüljön rá.. Saját tapasztalatom, a pár hónapos fényszóró búrám egy IPA-s áttörlés után szép feszültség repedéseket produkál, nem keveset. -
Varshi
aktív tag
Szélvédő belülről téma:
Gondolom ismeritek azt, mikor estefelé megy le a nap, és bizonyos szögből TÖKÉLETESEN látszik minden egyes koszfolt, majd elhatározod, hogy másnap/hétvégén megoldod, de akkor a kocsiba beülve semmit nem látsz belőlük.
Van valami trükk, miként (lámpa, bármi) lehet ezeket láthatóvá lenni? Az nem működik, hogy kergeted a naplementét.
-
Bile Demon
őstag
válasz kecsawi #41911 üzenetére
(#41913) RP1980:
Kb. két hete hoztam el a kocsit. Mondom, azt hittem szimplán poros, úgyhogy nem foglalkoztam vele. Lakásfelújítás, cuccolás miatt nem nagyon volt takarítva több mint egy hétig. Csak úgy a műszerfalat és ajtók belső felét poroltam le. Amúgy is egy alapos porszívózás és a karácsonyra kapott üléshuzat felrakása volt betervezve a lakatolás utánra. Akkor koppantam, amikor elmentem a mosóba lecsapatni a külső "port".
Hívtam a jóembert, de persze szabadságon van, majd megnézi. A nitrohígítót mondta.
Ma reggel a hajnali párával lemostam, aztán ablakpucolóval és mikroszálassal a nagyja koszt a hátsó ablakról.
Utána felkelő nap fényében próbáltam bőséges nitrohígítóval áztatva letörölni.
Igazából látni semmit sem lehetett nedvesen, de érezni/hallani, hogy hol serceg és hol kell még törölgetni.
Utána ablaktisztítóval letöröltem a hígító maradékát.
40 perc alatt végeztem a hátsóval és a jobb oldali két oldalablakokkal is. Szerintem elfogadható az eredmény.Délután a lenyugvó nap fényében is átmentem az első szélvédőn. Most már nem serceg azon se a kezem és az ablaktörlő lapát se.
Amúgy se tökéletes egyik üveg se, de kb. ilyen volt.Mondom 26 éves a gép.
Az oldalablakok tövében a fekete gumi vagy műanyag az ablakpucolós dörzsölés után egész jól néz már ki.
A fényezésen nem nagyon látszik szerencsére, a vízcseppek szépen egybeállnak (ez jó vagy rossz? )
Annyira nem is kerestem a hibát, de nyilván ha az ablakok telementek akkor a fényezés is...A fényezésre gondolom nem használható nitro hígító. Arról csak polírozni lehetne, illetve van az a csodagyurma.
Szép lett a két elem, amit csináltak, nem üt el a többitől az árnyalata meg a textúrája se. (ezüst metál)A hátsó fekete műanyag lökössel próbálok még kezdeni valamit mert az néz ki a legrosszabbul, az nem tudom mit szól a hígítóhoz (az alján kipróbálom). Világosabb, mint az első, szürke és foltos, kicsit olyan, mintha nekimentek volna polírozóval, legalábbis enyhén "térképes" vagy "faerezetes" a textúrája.
Bruhe
-
RP1980
tag
válasz Bile Demon #41927 üzenetére
A nitro a fényezésen kis ideig még nem gáz. Gyurma itt nem biztos, h már hatni fog, de ez nagyon sok dologtól függ. Ha minden kötél szakad a polír segíthet szerintem. Ha a műanyag részen polír paszta maradványai vannak arra tényleg a koszradír és valami apc szerű tisztító szer a legjobb.
-
mutyi
senior tag
Ma jöttek Auto Finess cuccok a shopba, szóval aki rendelni akar az most már tud.
-
csadi0011
őstag
Van erre az autós kozmetika/ápolás témára valami szakirodalom? Vagy az összefoglalón kívül van valakinek összegyűjtött olvasgatnivalója?
Eddig ez tetszett a webes leírások közül:
https://www.detailedimage.com/Auto-Detailing-Guide/
Ilyenek is érdeklenek, ha tudtok mutatni. És szerintem mehetnének akár az összefoglalóba is.
Nem csak kezdőknek, de haladóknak vagy profiknak való témák is érdekelnek. Szívesen olvasgatok róla. Főleg ha van olyan, ami a dolgok fizikájával, elveivel foglalkozik és azokat magyarázza el.Régi hsz-ek olvasgatása is hatalmas dolog egyébként. Hálás vagyok nektek. amiért ennyi mindent leírtatok ide.
-
Dare2Live
félisten
0kmes szalonból kihozott autóra mehet polir nélkül kerámia?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
RP1980
tag
válasz Dare2Live #41932 üzenetére
Ez a te kritériumaidtól függ. Azt tapasztaltam, hogy pont a prémium(abb) szegmens az ahol karcosabb autok kerülnek a vevő kezébe, mert ott akár többször is le van mosva (szakszerűtlenül) az új autó. Ha van egy jóbbfajta zseblámpád világítsd végig egy szürkébb napon, vagy parkolóházban és eldöntheted, hogy mennyire karcos. Aztán már csak azt kell kitaláld, h szeretnéd-e ezt a látványt konzerválni egy kerámiával 1-2 évre.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz Dare2Live #41934 üzenetére
Ezt inkább fényezés korrekciónak nevezzük. Hogy milyen mélyre kell menni, az attól függ, hogy kapod meg az autót. Ha még nem jött meg, kikérheted azt is, hogy le ne mossák véletlen se, illetve ha van rajta fólia akkor azt se távolítsák el, makd a kerámiás cég leveszi. A karcokkal az a gond, hogy a kerámia mellett sokkal erősebben fognak látszani.ha szerencséd van, csak egy nagyon gyenge korrekció kell.
-
RP1980
tag
válasz Formaster #41936 üzenetére
Így igaz! Ha csak egy finis azaz ahogy magyarul csúfolják fényesítő polír kell akkor az minimálisan koptatja csupán a lakkodat. Azt még egy sok tízmilliós autó esetében is meg szokták csinálni és nagyon jól "megágyazól ezzel a kerámiának"
Persze ez tényleg függ sok egyéni kritériumtól. Mi neked a karcos autó, mennyi a rá szánt keret, hogyan tervezed a jövőben ápolni, mennyit és hol tervezed használni, hol fog állni,(aludni) és milyen színű az autó? Az értékét azért nem kérdezem mert lehet valakinek nagyobb öröm és érték egy lada, mint egyeseknek egy merci. -
Peti78
őstag
Srácok mi most a best buy gumira és műanyagra? és honnan?
[ Szerkesztve ]
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Srácok, ületépítőrácsos autómosó vödröt hol vegyek? Google hirtelen ezt
hozta, de azért majd 10k egy műanyag vödörért szerintem arcátlanság.Köszi!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Varshi
aktív tag
válasz runner 125 #41939 üzenetére
Az ördögtől való ötlet, hogy veszel egy csatornára való műanyag hálót vagy egy kis "tyúkrácsot", és feltekered alulra? Nézz szét lomtalanításnál.
-
RP1980
tag
válasz runner 125 #41939 üzenetére
Ebayről rendeltem grit guard - ot. 2 méretben is árulták 1500ft körül mentek. Ha nagyobb mint a vödör, akkor egy karikát lecsípsz a gritből csípő fogóval. Vödört meg szerintem ízlés szerint bárhol. Én spec obisokat használok. Egy autóhoz elég ami belefér.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nem tudom hogy én vagyok-e csak így a grit guard meg hasonló dolgokkal, de teljesen feleslegesnek tartom. Az a baj hogyha már annyi koszt mosnék le a kocsiról hogy ilyenre legyen szükségem, akkor az azt jelenti hogy "nagy" mennyiségű dzsuvát törölgetek a kocsin ami csak karcol.
Egy alapos előmosás után igazából elég csak 1 vödörrel mosni a kocsit, mert a végén csak éppen hogy el van színeződve a víz, majdnem hogy tiszta, viszont a vödör alján nem marad semmi kosz soha!iPhone 13 Pro Max
-
Csabroncka
addikt
válasz Peti78 #41938 üzenetére
Gumira (olcsó és jó (elég tartós is), glicerines)
Műanyag ápoló beltérre és kültérre (szép felületet ad, finom az illata)
Beltéri felület tisztító (retekre ne fújd a műanyagápolót)
"in medias res"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.