- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Házimozi belépő szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
válasz MunezXBK #17500 üzenetére
Hülye kérdés lesz, de előbb írtam, nem tanultam, csak hobbiból a "szakmát" nem röhögni!
Hány polírozást bír ki egy gyári fényezés? Feltéve, hogy nem égetem szarrá az egészet, hanem szépen okosana hogy illik, durvával kiszedni a dzsuvát, majd extra finommal szépíteni? ilyen procedurából mennyit bír? Ha rendszeresen csinálom, legalább évi 1x tuti, akkor esetleg érdemes csak a finomat használni? -
Charley76
csendes tag
Hali Tud valaki ajanlani valami szuper jo waxot az autoglym cuccai kozul es hasznalt mar valaki uveg polirozot melyiket erdemes beszerezni vagy az autoglymes azt hasznalta e valaki?
Aki apolja a kocsijat rosz ember nem lehet
-
runner 125
nagyúr
válasz Charley76 #17503 üzenetére
SRP-t próbáld ki te is.
Használom az üvegpolírt is, bár az elnevezése kicsit megtévesztő, inkább amolyan alapos tisztító, és védőréteget képző szerről beszélünk, mindenesetre durván ragyognak tőle az üvegfelületek de karcokat nem szedi ki..
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Kerámia bevonatok közül melyik most a legajánlottabb "otthoni felhasználásra" pro és kontra fényesség, tartósság, kiadósság és ár szempontjából? Jelöltek Cquartz vs Opticoat vs Gtechniq EXO/C1, plusz ha még ismertek valami jót.
-
Charley76
csendes tag
válasz runner 125 #17504 üzenetére
Hali
Koszi a segitseget az SRP eröl volna szo? Jövö honapban atutazoban leszek Budapesten nem tudod veletlenul hol tudtam megvenni az autoglym termeket?
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Üdv Urak,
Nem találtam jobb helyet a kérdésemre, bár nem kapcsolódok teljesen a topik témájához. Az alábbi képen látható egy nem is annyira jelentéktelen szín eltérés a lökhárító és a kerékív között. Azzal tisztában vagyok, hogy ez lehet a különböző felületek miatt, másféle festék kell a fém és a műanyagra, nem ugyan úgy rendeződnek a részecskék, pont úgy esnek a napsugarak hogy különbözőnek tűnik, mert máshol nem látok eltérést. Vagy ez, vagy törve volt.
Igaz törés mentesnek írják, de nem lehet nem észre venni a dolgot, és feleslegesen nem utaznék 100+ kilométert. El lehet dönteni nagy bizonyossággal erről a képről hogy újra van e fújva? Akkor rákérdeznék telefonba a miértjére...
-
veterán
válasz #00809728 #17514 üzenetére
Erősen gondolkozom magam is egy kerámia kezelésen. Egy C-quartz (30 ml) hány kezelésre elég, egyre?
Annyi kendőt adnak hozzá amennyi egy autóra elég, vagy azt külön kell még megvenni hozzá?
Mert olvastam pár napja, hogy 1 kendő kb. 1 elem, ha jól emlékszem.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Charley76 #17510 üzenetére
Ez az, igen.
Autoglym.hu, egyebet sajnos nem tudok, nekem van egy privát forrásom, de ők sajnos nem tudnak mindenkinek segíteni.
FeRRaR1
Egy kép kevés ennek a megállapításához, de szerintem ennyi simán belefér gyárilag is, pont azon okokból amit írtál. Sőt, nekem az is belefér, ha mondjuk a lökhárítók fújva voltak, mondjuk egy apró kocc, egy meghúzás, vagy szarul sikerült parkolás miatt.. Felnyitod a motorháztetőt, és úgyis látszik a pozícionáló furatok - vonalkák fedéséből, h volt-e törve, javítva, festve, cserélve-e valamely eleme.
Kérj kölcsön egy rétegvastagságmérőt és mérd körbe, az mindent megmutat, de mondom, ha a lökhárító alatt / mögött nincs semmi komoly törésre utaló jel, és kiderül h a műanyag fújva volt, én nem foglalkoznék vele.
Elmész érte? Azért a 4.4 V8 már tekintélyes.
De egyébként is nagyon szép állapotú.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
HuTi.HUN
tag
válasz FeRRaR1 #17511 üzenetére
Egy újrafújt lökhárító azért messze nem azt jelenti, hogy törve volt az autó. Gyárilag is eltérhet ennyire a színe, de lehet, hogy parkolási sérülés, húzás, koccanás, ahogy előttem írták. Inkább élőben kéne látni, megnézni a hézagokat, rákérdezni egyenesen az eladónál (néha az is segít ).
Én úgy vagyok vele, hogy a lökhárító, géptető, első sárvédő sérülése inkább a kozmetikai kategória. Igényes javítás, cserélt elemek esetén nem mondanám egy koccanás után, hogy törve volt az autó.
Nálam is van ennyi színeltérés, mert a kavicsok miatt újra lett fényezve az eleje. Van kép róla előtte, utána két nap eltéréssel, számlával, hogy lakatolni sem kellett. Ehhez képest, ha majd eladom, nyilván mindenki azzal kezdi majd, hogy úristen, ez egészen biztosan totálra volt törve és három darabból lett összerakva, mert a neten is azt írták
-
Möhe
addikt
Sziasztok!
Mennyire "okos"/tartós dolog a friss fényezésre egy színtelen,átlátszó védőfólia réteget rakni az autóra? Motorház,lökhárító,tető,oldalajtó élei a rányitás miatt?
-
runner 125
nagyúr
Azért kérdezd meg h 3M fóliából mennyiért fogják ezt neked megoldani... lehet gyorsan elmegy a kedved.
2 lökhárítóra ha jól emlékszem valami 200k-s ajánlatot kaptam."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
válasz runner 125 #17524 üzenetére
Hát ha nekem ennyit fizetnének, csak h hagyjam lefóliázni a kocsimat, sokat nem gondolkodnék
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
h1mpi
félisten
válasz runner 125 #17524 üzenetére
Meg lehet azt oldani olcsóbból is. Van egy olyan 3M fólia, ami pár ezer Ft/Nm és a karcoktól, kavicsfelverődésektől is véd. 200K nettóért egy teljes autót átfóliáztatok tetszőleges színre.
Fully electric lifestyle!
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok!
Ülés szivacsot mivel lehetne tisztítani (zsírtalanítani?)
Nem jönnek össze mostanában a dolgok.
A hátsó ülésen maradt egy vaj aminek a negyede belefolyt az ülésbe egy éjszaka alatt figyelmetlenség miatt... Persze nem dobozos, jó kis alufóliás kerrygold. Az üléslapot kiszedtem mert csak az egyes lett olyan.
Kárpittisztítósok 1000-forintért átmentek rajta kärcher puzzi-val, de nem ért sokat, itthon beáztattam az egész ülést, kiszárítottam 3nap alatt a napon, de foltos és büdös maradt, bementem a VW márkakereskedésbe, ott mondták hogy alkatrészenként lehet rendelni, alvázszám alapján a sportline ülésszivacsot 46ezerért hoznák, az üléskárpitot 96ezerért (igen arra az 1db ülőlapra). így hazamentem és mondván ha külön lehet venni akkor szét is lehet szedni, szétkaptam, a huzatot mosógépben 2x kimostam, most már patyolat illata van, szóval a nagyobb költségtől megmenekültem, de a szivaccsal nem tudtom mitévő legyek, agyonnyomkodni nem nagyon lehet, mert tele van tűzdelve fémszálakkal, amihez a huzat van rögzítve. Jó apró struktúrájú szivacs, esetleg megpróbáljam egy kád melegvízbe néhány órát áztatni? Milyen vegyszert nyomjak bele? Hideg zsíroldó, igazából valamit csinálnom kellene, legrosszabb esetben úgyis rendelek egy új szivacsot... -
veterán
válasz Fr3eWar #17528 üzenetére
Ha jobb ötletet nem kapsz: VW bontó, Bp. XV. Miskolci utca, van ott szinte minden és jó áron. Úgy tippelem, hogy kb. 20-30 e. körül komplett ülést kapsz bele, arra ráhúzod a Sportline huzatot.
Esetleg hideg zsíroldóval próbáld meg, nekem nincs tapasztalatom vele szivacson.
@(#17517) Dodi72: Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
ducati113
csendes tag
SRP után milyen kerámia bevonatot ajánlotok?
-
haddent
addikt
válasz Fr3eWar #17528 üzenetére
Ha minden ötletből kifutottál és úgyis kidobnád akkor áztasd be brigéciolos vízbe néhány órára, utánna magasnyomásúval addig tömjed nyomkodd amíg a sűrű, fehér, tejszerű szutyok jön belőle. Ha ennek vége akkor ha minden igaz akkor tiszta kell legyen teljesen, csak kicsit petróleum szagú, azt meg nem tudom.. hagyd kinnt a napon, vagy illatosítsd be, mosd ki mégegyszer sima mosószerrel szerintem.
-
-cobra-
aktív tag
válasz ducati113 #17532 üzenetére
Ahogy én olvasgattam most a kerámia bevonatokról illetve megnéztem pár videót, nekem jött le hogy kerámia előtt épp az a lényeg hogy ne legyen semmilyen más réteg az autón, ezért szokták alkohollal is áttörölni. Az SRP pedig tudomásom szerint tele van fillerrel ami lehet nem szerencsés. De majd jönnek a szakik és megmondják mi a tuti.
-
ducati113
csendes tag
Oké köszi!!!
Akkor vissza térünk rá ha elfogyott.
Ez a glicerines+ víz Dodinak köszi az infót.
Volna 4 darab felnim amit renoválni kéne Dodi72!!
Télen lehet róla szó?
Vállalsz ilyen melót?[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Ragadósabb műanyagot mivel érdemes tisztítani (A Zafira légbefúvó nyílásai, illetve ezek kerete)? Nagyon enyhe szappanos vízzel már áttöröltem, de nem lett az igazi. Le lehet szedni róluk valahogy ezt a ragacsosabb réteget? -
ducati113
csendes tag
válasz BigBlackDog #17539 üzenetére
WD 40 elsőre ezzel próbáld.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz BigBlackDog #17539 üzenetére
Ez a gyári, ragadós dzsuva?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz BigBlackDog #17542 üzenetére
Szivacs + mosogatószer kombót próbáld meg.
-
Charley76
csendes tag
Hali
Tud valaki segiteni abban vettem a tavasszal egy 100ml. 3M-es hologram eltavolitot es 100ml. finom polirozot. Az egyik kek szinü a masik feher csak az a baj hogy nem irtam ra hogy melyik melyik tudna valaki otletet hogy melyik lehet a finom plirozo a kek vagy a feher???
-
BigBlackDog
veterán
válasz MunezXBK #17548 üzenetére
15 percig lett vakarva mosogatószeres szivaccsal a hátsó üléssornak a légbeömlő rostélya. A végén már nem jött a fekete trutyi róla le és egy kicsit jobb lett. Akkor ezek szerint levakarható teljesen, csak nem voltam eléggé kitartó. És egyáltalán hogy került ennyi ragacs rá?! A kocsi többi része szinte makulátlan volt.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz BigBlackDog #17549 üzenetére
Szerintem még a gyárban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest