- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gari24
tag
-
04ahgy
nagyúr
válasz spangli960 #45151 üzenetére
Hát akkor nagyon úgy néz ki, hogy hibás az egyik mag. Én letesztelem neked szívesen, mit csinál nálam.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
spangli960
csendes tag
Nem tom mi az az MSI afterburner de mindjárt ránézek.
A karint ink nem küldeném el mert akk nem tok játszani meg ugy nézki eltudom adni a pótkarimat is, szal nem tok mit berakni helyette.azért köszi,hogy ilyen önfeláldozó vagy -
04ahgy
nagyúr
válasz spangli960 #45154 üzenetére
Jah, ha nem budapesti vagy, akkor amúgy sem áll a dolog. Egy-két pesti fórumtársnak segítettem már így.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Petyyyyy
addikt
Röviden, tömören: Csupán a hecc kedvéért feltoltam a Crysis 2-t. 1152x864, Gamer beállítás.
Íme az eredmény:
Frames - 17395,
Time (ms) - 625235,
Min - 14,
Max - 60,
Avg - 27.822Fraps 3.4.7
Ezzel azért nem villognék, csak gondoltam megosztom veletek.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz 04ahgy #45158 üzenetére
első crysis anno 1280x1024en 0aa 0af high/veryhigh beállításokkal 3870OCn (800as clock 775 helyett ) ment, szóval szerintem azért annyira nem nagy dolog, hogy bírja. Deus Ex: Human Revolutiont még elbírta DX9ben high fényekkel és textúrákkal, gyakorlatilag egész minimálisan nézett ki rosszabbul, mint most a 6950en (mondjuk 720p dx9 helyett 1080p dx11ben tolom). crysis2őt nem próbáltam, de állítólag nem lett nagyobb a gépigénye.
720pre kb még mindenre elég (AA/AF és dx10/11 persze felejtős, és 30-40fps várható), kb shift2/metro2033ban kellett először low/mediumig lemennem vele. 38x0ás széria már elbírta 1280ban a dinamikus fény/árnyékokat, szóval annyira nem gyenge kártyák. kb a mostani 5550ddr3/5570ddr5 szint.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Petyyyyy
addikt
(#45160) triklin: Igen az a minimum szerintem is súlyos...de ezt ráfogom a cpu limitre.
Lányok, srácok: Ha valaki unatkozik és PCI-e változatban 3850/3870-el hasít csinálhatna egy fraps-os mérést Crysis2-ről. Megköszönném.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
S. Szabi
őstag
Ha esetleg még érdekel valakit melyik a legjobb driver ezekhez a kártyákhoz, tapasztalatom alapján a 11.7-es Catalyst.
Pl. a DiRT3 nálam 1680x1050-es! felbontásban, 4x-es élsimítással, high grafikán (árnyék minimumon) ~40+ FPS-sel fut (GPU 805 mHz-en)
-
dangerzone
addikt
válasz dangerzone #45024 üzenetére
Na megoldottam, hogyan lehet továbbhúzni 750/950-nél a kártyát, mert Afterburner nem engedte.
Le kell tölteni Sapphire Trixx-et. Az még feszültséget is enged emelni
-
dangerzone
addikt
Na van is egy eredmény:
12150 pont 3dmark 06800/1050
-
Petyyyyy
addikt
válasz dangerzone #45165 üzenetére
Nem piskóta...bár a 3dmark-hoz nem értek, a GPU-Z jobban tetszik.
Gémes benchmark, esetleg saját mérés várható?Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
proci985
MODERÁTOR
na ez jó, kb egy 3870 gyári OC szint. mem lassabb, de ddr3nál szűkebbek az időzítések.
-
dangerzone
addikt
válasz Petyyyyy #45166 üzenetére
Végülis kipróbálhatom.
Kiváncsi vagyok az itthoni gépen hogyan fut.Egyébként kíváncsiságból kérded, vagy esetleg te is kipróbáltad már, és összehasonlítanád az eredményeket?
proci985: Igen, pont azon filóztam én is, hogy elvileg a 3850 meg a 3870 között csak a memória és a gpu órajel a különbség. Ennek tudatában szépen meg.
Na meg az újdonsült E5200-as procimra is büszke vagyok. Egy e4300-at váltottam le vele, abban a tudatban, hogy 3600 mhz-t csak ki tudok nyüstölni belőle, aztán ahhoz képest...
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
válasz dangerzone #45168 üzenetére
Összehasonlítás végett érdekelne az eredmény. Kíváncsi vagyok mennyire üt ki a platform különbség. A gémet én is kipróbáltam - Crysis 2
Vettem a bátorságot egy 3dmark06 teszthez is, de a végére kb. összeszégyelltem magam. CPU résznél elvérzett a teszt. - 3dmark06Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
proci985
MODERÁTOR
válasz dangerzone #45168 üzenetére
na, mennyit ment a proci?
egyébként a mem típusa is eltér a 3870/3850 között, bár volt ddr3mas 3870 is (giga). a gpu viszont egyezik.
-
dangerzone
addikt
válasz proci985 #45170 üzenetére
Jaja,azt tudom, hogy az egyiken ddr3, a másikon meg 4.
A proci 1,328V-tal megy 4ghz-t, 1,152V-tal 3,6ghz-t, 1V-tal meg 3ghz-t. Nem egy tuningbajnok, de én meglepődtem rajta, hogy ilyen jól megy. A 4ghz-s beállításon még pont le tudom hűteni. 1000 forintos rézmagos cm hűtő van rajta. De 4ghz-nél több nem is kell. Pláne, hogy nem is egy 4870-es van alatta.
Petyyyyy: És ezt melyik pályán? Hogyan tesztelted? Elindítottad a frapsot x- ideig, és egy megadott útvonalon mentél, vagy hogyan?
(Rángasd meg picit azt a procit. )
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz dangerzone #45171 üzenetére
egyébként teljesítménybeli különbség pár százalék volt a kettő között, szóval tényleg lehet 3870esíteni a 3850eseket.
na, az remek. hűtő alapján nem is fogyaszt. 4ghz egy dual coreval, nagyon állat
-
Petyyyyy
addikt
válasz dangerzone #45171 üzenetére
Nem voltam elég pontos, hogy feljegyezzem melyik pályán csináltam. Úgy történt ahogy írtad. Fraps elindít, aztán csak játszottam és mikor agyonlőttek megállítottam a mérést.
Lehet csinálok menten egy új mérést és megjegyzem melyik pályán.
Húznám a procit, de a jelenlegi lapommal nem lehet.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
dangerzone
addikt
válasz Petyyyyy #45173 üzenetére
Hát úgy nem az igazi, ha a lap nem engedi. Így vagyok én is a kis gépben, a sempronnal. Hülye fejemmel olyan lapot vettem hozzá használtan, ami nem engedi a húzást .De ez van. Apám elnetezget rajta.
Hát, vagy akkor esetleg csinálhatnánk egy STALKER CoP benchet is.
Az mégiscsak egyértelműbb. Külön progi van hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
válasz dangerzone #45174 üzenetére
Nah mondjuk, hogy meg is vagyok: Első pálya, asszem második checkpoint-tól a következő cp.-ig mértem.
1152x864, Gamer graf.
Frames - 16520
Time (ms) - 573984
Min - 14
Max - 70
Avg - 28.781STALKER - elindítom a letöltést ma este...izé megveszem, holnap mehet a tesztelés.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
triklin
tag
Elég kemény eredmény! Nagyon szépen megy a procid !
Itt az enyém is, ha már 3dmark06.
Ez afféle 24/7 es bellítás. A proci egy enyhén alulfeszelve!! (pedig megy mint a bolond )
Ja és agp-s a 3850. -
dangerzone
addikt
válasz triklin #45177 üzenetére
Szépen megy a te kártyád is. Nem lehet okod a panaszra.
Ha van időd, meg kedved , töltsd le te is azt a stalker tesztprogit.
Ha a kolléga eddig mindent 1152x864-es felbontáson tesztelt, akkor én is azon fogok.
High beállítás, dx10 előtti beállítás (ha már xp-tek van ), advencednél minden off.3ghz-s órajelen, hogy az egyforma legyen. Aztán a kártyát alapon, meg húzva is, hogy mennyi a különbség. Na meg szerintem felhúzom a procit is 4ghz-re, hogy mégis mennyi plusszot ad.
Holnap meg meglesem a Crysis-t is.
[ Szerkesztve ]
-
triklin
tag
válasz dangerzone #45178 üzenetére
A tesztnél volt még a kártyában is és a cpu-ban is. ( ritka az olyan 939 es x2 es proci ami 1,325v on betonstabil 3040 mhz el )
Sajna nemtudok már tesztet csinálni azzal a kombóval. a proci helyére bekerült egy x2 es 3800+ (2ghz) a vga pedig passzivizálva lett (ac s1 ről lekerültek a ventik ) és a ram is 512-re csökkent.
Viszont 3870x2 vel meg a 4200+ al szivesen csinálok, bár ilyen kis felbotáson szűrők nélkül elég kemény cpu limitem van
-
dangerzone
addikt
válasz triklin #45179 üzenetére
Akkor legyen 3dmark felbontás.
1280*1024. Kiváncsi vagyok arra az x2-es tesztre. -
triklin
tag
válasz dangerzone #45180 üzenetére
A legtrébb beállításokon is azt írja, hogy kevés a vga-m és próbáljam kissebb beállításokon
(minimum, static light, off, 800*600)
Mit bsszak neki? -
dangerzone
addikt
válasz triklin #45181 üzenetére
Micsoda?
Nekem simán lefutottItt is van az eredmény.
A minimumok annyira nem (mikroszaggatások miatt), de az átlag fps annál mérvadóbb.[ Szerkesztve ]
-
triklin
tag
válasz dangerzone #45182 üzenetére
Nemtudom mi a tök van. Nem indul. Pedig letöltöttem máshonnan is másfélét...
Másféle bench? -
dangerzone
addikt
válasz dangerzone #45182 üzenetére
Azért szépen látszik, hogy megnövekedett az órajel. +~10 fps-t hozott átlagban.
Most megnézem 4ghz-s procival is, mi az ábra.
-
Petyyyyy
addikt
Na befutottam én is. Nem vagyok hanyatt vágódva az eredménytől, de azért annyira nem súlyos.
Már csak SATA vinyó, dual channel-es + tuningpárti lap kellene és akkor lenne reszkess dangerzone Jóó, csak vicc voltSzemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
dangerzone
addikt
válasz Petyyyyy #45186 üzenetére
Ami késik, nem múlik.
Aztán majd jössz ellenem az 6ghz-s p4-gyel, ami szarrá ver.Én meg közben lefuttattam húzott procival is. De egyértelmű vga limit. Ugyanaz lett az eredmény, semmi változás.
Szerk: Amúgy szerintem egyáltalán nem gáz az eredmény. A max fps-ek teljesen rendben vannak. Az átlaggal sincs gáz. Viszont a minimum fps-ek önmagukban tényleg kevesek. De az szerintem a pályabetöltésnél van. Ott az elején, még nekem is szaggat. Picit így bugos a mérés, mivel kapásból kezd benchelni. Még várhatna pár másodpercet a progi.
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
válasz dangerzone #45187 üzenetére
Azthittem húzott procival javul az eredmény. Kár, hogy tévedtem.
A PCI-e platform előnye úgy ~ 10-15 fps. Legalább is ebben a bench-ben. Kíváncsi vagyok Crysisban hogy változik a dolog. De ez már egy másik történet...Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
triklin
tag
Feladom...
A cop el sem indul a clear sky meg buzul...
Holnap kap egy win7et és csók. -
proci985
MODERÁTOR
Stalkerek VGAlimitesek R670en.
kb a 3850 volt a legkisebb vga, ami a 8800gts320al már elbírta a full dynamicot 1280x1024ben. annyira nem ette a vgat, mint a crysis, de majdnem.
sunshafts meg dx9ben is nagyon határeset, dx10et már sajnos 3870esek se bírják el (SSAOra már kevés az R670). egyébként sunshafts durva, maxra tolva 6950 2gbvel is kb felezi az fpst 1080pben, 40 avg 28 minimummal.
CoP volt az egyik játék, aminél leginkább kijött a különbség a régi MSI 3870OCm és a jelenlegi 6950 2GBm között.
-
04ahgy
nagyúr
Ha van valakinek olyan P4-e, ami léggel / vízzel megy 6GHz-et, az feltétlen szóljon... Vevő vagyok rá, ilyen finomságokhoz: [link].
HGyu
-
dangerzone
addikt
Na megvan a Crysis 2 bench.
1152x864 @ gamer.Proci 3ghz, vga alap:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
12227, 274655, 32, 62, 44.518Proci 3ghz, vga 800/1050:
10346, 200461, 37, 82, 51.611Proci 4ghz, 800/1050:
11582, 203862, 41, 80, 56.813Szerintem jól látszik a skálázódás. Procihúzás a minimum meg az átlag fps-t megnövelte.
A sima vga húzás, pedig mindent. Azért meg kell hagyni, szépen fut. Én úgy vagyok vele, hogy átlag 45 fps-sel már játszható egy akció játék. Hát itt megvan bőven. -
Petyyyyy
addikt
válasz dangerzone #45196 üzenetére
Na itt már alaposan látszik a platformok közti különbség. Már az első mérésben is több a minimumod, mint az én átlagom. Már így is játszható szerintem ezzel a ~ 45 fps-sel. Az utolsó mérésbeli eredmények = kánaán. Hálás köszönet a mérésért.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
triklin
tag
válasz triklin #45181 üzenetére
Kapott a rendszer egy win7-et.
dx9ben futtattam persze a tesztet.Itt az eredmény.
Háát... A 2gb ram az ami elfogy a bench közben. Szerintem az limitál, vga rendesen terhelődi, proci csak 85-100 % közt van.
Vga egy minimális tuningot kapott. (amennyit az ab enged ) 825/900 az alap, proci meg ahogyan szokott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DIGI kábel TV
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.