- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
-
cajn
tag
Üdv mindenkinek?
Lenne egy olyan kérdésem hogy van egy HD3850-em AGP-s és gép bekapcsolása közben sőt még egyszer-kétszer a windows betőltése után is a VGA-nak a ventilátora leáll egy pillanatra olyan mintha leesne a fordulat majd visszaáll? Ezt természetes vagy van valami baj a géppel?Mert a többi VGa-mon nem csinált ilyet még a HD3650-sem. -
-
törölt tag
Kitakarítottam az egész gépet. Sőt újrainstalláltam az XP-t. Feltettem azt a drivert, amit eredetileg CD-n kaptam. A youtubeos probléma megoldódott, viszont most a KMPlayer-ben jelentkezik a tearing, ami eddig youtubenál volt. Feltettem egy idei játékot (Prince of Persia) és 20 percig bírja, aztán kiírta, hogy a VPU Recover alaphelyzetbe állította és onnan kezdve semmit nem tudok csinálni.
-
bolcsodal
addikt
válasz #80959232 #44716 üzenetére
A Rialto-ra tegyél valamit, mondjuk egy ramsünit hátha....Egyébként bármilyen hűtés jobb, mint a gyári Sapphire (ha éppen olyan kártyád van).
A lényeg, hogy gyárilag nem raknak a Rialto-ra hűtést, és mivel az egész PCB felmelegszik 3D-ben, ezért valószínű ez már sok a fordítócsipnek.
Anno én is próbálkoztam az X700Pro és HD2600XT AGP-s kariknál, de nem találtam sok használható hűtési módot. Valósznűleg ha megakadályozod az egész kártya felforrósodását akkor a Rialto is bírni fogja..talán.
Ezekre az AGP-s karikra is felmegy az AC S1 szerintem, arra teszel egy 12cm-es ventit (kábelkötegelővel) és kész van a szuper hűtés.
Egy extra RAMsünit rátennék a Rialto-ra is...
They drew first blood....
-
RpPRO
őstag
válasz #80959232 #44716 üzenetére
Ahogy bolcsodal irja.
Az AGP-s ati/amd kartyak melegszenek leginkabb az agp-pci-e atalakitonal (rialto chip) es a feszultsegszabalyozonal (VRM - mosfet chipek).
Nekem PH-rol van hasznalt zalman vf900 hutom (4e ft volt), melyet leginkabb a halk uzemmod miatt raktam ra. A rialtora kotelezo hutest rakni! Lehet, h az ati mernokok bevizsgaltak, h stabil a VGA 120 fokos rialtoval is, de az elettartamanak nem tesz jot a homerseklet es a VGA stabilitasanak sem segit. A VRM chipeken massziv huto van, de a kartya masik oldalan is kitapinthato a chipek helye es nem tudod rajta tartani az ujjad, de talan nem annyira veszes a homerseklete, mint a rialtonak.
Nekem van 2db 12cm-es rendszerhutom, melyeket rairanyitok a VGA tetejere es az alaplap eszaki hidja es a memoriak is kapnak belole. Igy stabilnak mondhato a cuccom (alairas).
Az 1950-em ota szoptam sokat a stabilitassal, tulmelegedessel, szoval, ha valami nem stabil, egybol erre gyanakodom.
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
BogyóBP
addikt
Nekem is ugyanez a hűtő van a 3870 es VGA-mon mint neked, nekem 73-76 foknál max furmark terhelés alatt nem szokott feljebb menni. Mivel ugye ez a zalman 3 pines hűtő így nem lehet a VGA ra rádugni rendesen mert az csak két pines így levettem a müanyag keretét és befőttes gumival rőgzitettem oda a hűtást. maszek de jól működik.
Más: Ha a VGA ilyen vicceket produkál hogy tearing meg foltosodás akkor az befog sz..ni. Nekem ugyanigy ment tönkre a 9800GT-m. A jó Hűtés sokat dob a VGA élettartamán pluszba.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Egy kérdéssel fordulnák a 3870-et hajtó kolegákhoz!
Volna egy kis problémám mostanában a vasaimmal, 2 darab 3870-et használok cf-ben (EAH 3870 <> RX 3870), de ha valami komolyabb játékra kerül sor, gondolok itt stalker call of pripyat-ra vagy empire total war-ra, egy számomra értetlen jelenséggel jutalmaznak a kártyák nagyjából fél óra elteltével.
MSI Afterburnert használok ventillátor szabályzásra, de nemhiszem hogy ez lenne az oka, mivel már a legelejétől ez a progi látja el a kártyákat, na a lényeg hogy a kép beakad majd áll vagy 2 másodpercig, elfeketedik a monitor, kikapcsol a képernyő, majd visszajön minden... a VPU recover nem jelez hibát, minden ugyanúgy folytatódik ahogy volt, de a ventillátorok a kártyákon 100%-os fordulatot vesznek fel a jelenség végeztével.
A játék befejezése után windowsba lépésnél is megmarad ez a fordulat. A vasak 69-71 fok fölé nem mennek, ezért érthetetlen számomra, mert túlmelegedés nem valószínű ezalapján. A driverekkel is próbálkoztam (10.5 / 10.6 / 10.7) a cfx app. profile is fel van telepítve. A jelenség nagyjából 2 hete jött elő, azelőtt szikra baja nem volt a masinának. OS ujratelepítés sem oldotta meg a bajom.
Ha valaki találkozott hasonlóval, kérem jelezze, nagyon megköszönném.CPU tálcák és bővítő kártya állványok: http://bit.ly/3tOpQyO
-
RpPRO
őstag
válasz czundermák #44724 üzenetére
Monitorozod jatek alatt a GPU homersekletet?
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
BogyóBP
addikt
válasz czundermák #44724 üzenetére
Lehet hogy a képernyő illesztő nem válaszol. Nézd meg esetleg a Winyo állapotát is hogy nem kerül e badsectoros helyre olyankor a fej amikor ez történik és ellenőrizd hogy a VGA ramokon a hűtés megfelelő e, esetleg ha REF hűtőket használsz érdemes újrapasztázni és heat gap okat rátenni újakat, megoldás lehet. Ezen felül nézd meg hogy a CF bridge nem e sérült helyén van e és a tápcsatik is jók (ha van rá mód cseréld ki őket és a Winyo sata kábelt is), driverből a profilokat sztem töröld és probáld alapon hagyni az egész catalist ot babrálás nélkül. Amikor kiáll a kép a hang is kiakad? Gondolom ilyenkor a Desktopra kerülsz ezután. ÉN sztem tuti az lehet hogy a képernyő illesztő nem válaszol...Gyanus
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
válasz BogyóBP #44726 üzenetére
RpPRO: Igen volt monitorozva, nem egyszer próbáltam meg, de nem megy 70 fok fölé egyik kari se. A ram-ok tapintásra teljesen rendben vannak, kapják egy 14 centis ventitől a levegőt a karik plusszban, enyhén meleg tapintásra de teljesen elfogadható.
BogyóBP: A CF Híd rendben van, a tápcsatik is teljesen faszák, viszont ma elviszem a vasakat haverhoz megnézzük ix38 Quad GT-be mit művelnek, remélem nem a kártyáknak van baja, mivel ezek már enyhén szólva sem garanciásak.
Gyanakodtam az alaplapra is, még van rá fél év garanciám és ha sokáig műveli ezt a gép megkéne lesnem más kártyával.
Gondoltam arra is, hátha az északi híd valami oknál fogva megunja magát pár pillanatra, mivel rendesen be szokott fűteni az x48.
A vinyót most reggel megnéztem 100/100 %-os HDD Sentinel és Ashampoo HDD Kontrol szerint is rendben van.
Ja és igen ez az érdekes, hogy a hibajelenség után nem dob le asztalra, hanem minden megy tovább normálisan, ugy ahogy abbamaradt.
Újratelepítettem a drivert ahogy ajánlottad alapon hagyom, de játszani még nem volt időm, talán délutánra ki tudom tesztelni.CPU tálcák és bővítő kártya állványok: http://bit.ly/3tOpQyO
-
kop8
őstag
Nem ide tartozik de ez egy 3870 volt
Valaki megmondaná hogyan tudom a kipotyogott alkatrészeket visszatenni, mert a forrasztó kevés hozzá???
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
kriszbon
őstag
Mert halgatsz a sok lökötre hogy pofával lefelé ted be, és túl is melegítetted ráadásul.
Mod: Jah ezt már sütheted.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
-
kriszbon
őstag
Hmm értem, ahogy nézem mindnek lába van(nem elég jó a kép), így egy ügyes ember weller pákával meg tudná csinálni.
Mod: Hacsak össze nem futott néhol a forrasztás, és csak olyan gépben próbálnám ki utána amiért nem nagy kár ha megdeglik a lap.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
-
vizimento
senior tag
Üdv Mindenkinek!
A következő problémámra szeretnék megoldást találni:
Van egy Sapphire Radeon HD3850es videokártyám. Egy aránylag egyszerübb játék alatt (I-Fluid) egyszercsak fura hangot hallottam a gépből (amit sejtésem szerint a videokártya hűtője okoz): kb 3-5 másodpercig hangos süvítő zaj (olyan mint amikor túl gyorsan pörög egy venti) aztán 2-3 másodperc csend. Megint 3-5 mp ventizaj, megint 2-3 mp csend .....
Ezért körülnéztem az everestben és a következőre lettem figyelmes:
"GPU hőmérséklet" 90 C környékén.
"Ventilátor-sebesség" 30-64 % között ugrál (sztem ez okozza a fura hangot)
"Kihasználtság" 96-98 %A kérdéseim:
1) Mi okozhatja az ugrálást, hogy felpörög/leáll? Miért nem tud beállni egy állandó sebességre, miközben a terheltsége alig változik?
2) A 90 C nem sok egy kicsit? Ha igen akkor miért csak 64 %-ig megy maximum a venti?
3) Az normális, hogy amikor 30-40 %on megy a venti, nem is hallom, 50-60 körül meg már zavaróan hangos (elnyomja a 2belső+1 külső vinyó hangját+legalább 4 másik venti zaját is)?Mi lehet mindezen problémára a megoldás? Lehet hogy a ventit kéne lecserélnem? Vagy érzékelő probléma? Esetleg szoftveres gond van?
Előre is köszi a segítségeket!
Ja és ha nem megy játék, csak a win7 fut, akkor a GPU hőmérséklet olyan 55-58 C a venti sebesség állandó 16 % (természetesen semmi hangja) a kihasználtság meg 0-4 %.
[ Szerkesztve ]
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
drr
őstag
Hali!
Melyik drivert használjátok mostanság? -
person
senior tag
-
Khoncsi
csendes tag
Hellotok!
Van egy vasam:
Intel Core 2 Duo E7300 @2.66GHz
4GB RAM
Ati zafir 3870 500 mb videókari
450 W Gembird táp
+CD meghajtó, 500GB HDD, egy kis ventillátor a hátulján.A gondom az, hogy a videókártyám túlmelegszik. Nemrég vettem bele egy kis ventillártort remélve, hogy segiteni fog a problémán, de nem sokat segitett. A FurMark szerint alap 70 Celsius fokos a kártya. A videókártya dobozára az van irva, hogy elég a 450W-os táp, ugyanakkor olvastam olyat is, hogy lehet a márkája miatt kevés . Ajánlották azt is, hogy vegyek egy nagyobb gépházat több ventillátorral, de mielőtt pénz adok ki valamire szeretnék biztos lenni abban, hogy a jó alkatrész cserélem ki, ezért jöttem ide. Remélem valaki tud segiteni! Előre is köszönom!
-
RpPRO
őstag
válasz Khoncsi #44736 üzenetére
Nem a gyenge tap miatt 70 fokos a VGA-d.
Javaslom, h probald ki, h leveszed a haz oldalat, h kideruljon, rossz-e a szellozes.
Esetleg az is elofordulhat, h rosszul pasztaztak be a VGA-t, ezert meleg.Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
Khoncsi
csendes tag
Levettem az oldalát, viszont úgy emelkedett 3 fokot az alaphőmérséklet, szóval az oldalával jobban átszellőzik... ezek szerint gondolom nem a rossz szellőzés a magas höm. oka (szóval nem jutottunk előbre?!)
"Esetleg az is elofordulhat, h rosszul pasztaztak be a VGA-t, ezert meleg."
- ezt hogy érted?[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz Khoncsi #44738 üzenetére
Szerintem portalanítsd ki a kártya hűtőjét, mert lehet hogy azért melegszik. A bordák között telerakódik porral és eltömi a levegő útját.
-
kriszbon
őstag
válasz Khoncsi #44740 üzenetére
Aha értem, ha rendszeresen szétkapod és kiportalanítod akkor marad még az újrapasztázás. Más ötletem most nincs.
-
RpPRO
őstag
válasz Khoncsi #44738 üzenetére
Hovezeto anyag a huto es a VGA GPU-ja kozott. Oriasi kulonbsegk birnak lenni, jobb paszta alkalmazasaval sokat csokkenthetsz a homersekleten.
A VGA ventije milyen fordulatszammal porog?
-
Khoncsi
csendes tag
Milyen programmal lehet megmérni a VGA venti fordulatszámát, próbálkoztam 1-2-vel de valahogy mindig mellélőttem... a BIOS-ban meg csak a proci és az egyép ventik fordulatszámát lehet megmérni, nem? sorry az értetlenkedésért,de ilyen téren még nincs tapasztalatom...
paszta- gondolom ez az amit proci és a procihűtő közé is csepegtetnek, ilyen néven nem hallottam, eddig úgy ismertem mint: hőálló ragasztó.vagy az nem az?
-
kriszbon
őstag
válasz Khoncsi #44744 üzenetére
Gpu-z sensors fül alatt ha nem látod, akkor nincs visszajezés.
A paszta/hűtőzsir/akármi meg (ez).
Mod: De van olcsóbb is amit a procikhoz is használnak, csak talán nem annyira jó.[ Szerkesztve ]
-
Khoncsi
csendes tag
Hát fordulatszámot nem mutat, csak azt hogy 80%al megy a venti, 65 fok mellett!
Na akk ma is tanultam valamit, ha másért nem legalább ezért jó, hogy túlmelegszik a VGA
azt nem irtam az előzőekben, hogy játék esetén van, hogy a VGA kifagy, néhányszor viszont a gép (gondolom a táp is ez miatt túlmelegedett) kikapcsolt...
és köszönöm a fáradozásotokat! -
kriszbon
őstag
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. HD 3870 es VGA-m van és egy DVI os monitorom, ami 60HZ en megy, ez alap, ugyan a közölt max frekvencia az 75hz de nemtudom áttenni sehogy sem nativban erre a hercre holott a COD sorozat vagyis az újabbak képesek 75hz en is vinni ezt a felbontást.
MÁS: Valamiért irritáloan olvashatóak csak a szövegek, mintha jojózna a szemem. Marha idedgesítő mert nemtudom mért van ez, nem is bírom sokáig nézni a képet szemfájás és szédülés nélkül. Driverektől sem igazán történik változás, néhánytol ugyan jobb és nem annyira zavaróbb, de azokkal meg a 3d grafika fut lassan. Így most komoly gondba vagyok mert ha szemzsibbasztó a kép akkor a 3d jo, ha nem az akkor meg a 3d szar. Mit tegyek? A monitoron van D-SUB csatlakozo is, jelenleg DVI al kötöttem össze. Lehetséges az hogy a Win7 nél az eltérő ATI driverek máshogy jelenitik meg a képet? windowsban és amúgy is?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Projektor topic
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Cyberpunk 2077
- Facebook és Messenger
- Nintendo Switch
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest