- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Defender 24
csendes tag
Hali mindenkinek.
Van egy Sapphire HD 3870X2-esem.
Mostanság azt csinálja,hogy 3d-ben fekete kép,és annyi.
Van,mikor elindul a 3d-s alkalmazás pl játék,és közben elmegy a kép,de van amikor már indításnál elszáll.
A cooler felpörög,és kész.
Resiig nem is jön vissza.
Van,mikor feláll a rendszer,van mikor 2x-3x kell indítani,mire 1x elindul képpel együtt.
Ráadásul mikor fekete képet kapok,van amikor 1 led világít a kártyán,van mikor 2,de olyan is akad,mikor egy sem.
Előfordul,hogy a játék zenéje megy,a gép reagál,de előfordul,hogy totálisan lefagy.
Minden gyári,a bios is,XP és Win7 alatt is ezt csinálja.Valakinek valami ötlet?
Előre is köszönöm.
Defi -
proci985
MODERÁTOR
-
donjohnson
addikt
sziasztok,
van egy hd3870-em, ami crysis 2 és dirt 3 alatt azt csinálja, hogy véletlenszerűen megáll a kép és beakad a hang. jobb esetben kiírja, hogy a driver leállt és megy tovább a játék pár másodperc szünet után, de van hogy csak az újraindítás segít. mitől lehet ez?
egyébként régebbi játékoknál semmi gond nincs, pl san andreas vagy shift.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Sandrew
őstag
válasz donjohnson #44955 üzenetére
Driver?
-
Defender 24
csendes tag
Hali mindenkinek,ismét.
Hali proci985.
Sajna már régen nem garis,ha az lenne,simán visszavittem volna a karit.
Az AMD oldalán elérhető legújabb driver van fent,a BIOS,a hűtés,minden gyári,húzva sohasem volt(minek). -
proci985
MODERÁTOR
válasz donjohnson #44955 üzenetére
45fokos ambient temp fölött is csinálhat ilyen a kártya túlmelegedés miatt (nem a gpu ilyenkor a hunyó, VRMek az okai).
Defender 24: drivert cseréltél mostanában? furmarkot bírja még a kártya?
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
donjohnson
addikt
válasz Sandrew #44956 üzenetére
próbáltam 11.5-öt, 11.6-ot ati oldaláról leszedve.
sapphire oldaláról pedig 11.6-ot és 10.3-at.proci895:
45 fok, de hisz nem is vészes, vagy igen? mit lehet ilyenkor csinálni?
most olvasom, hogy mi ez az ambient temperature. megpróbálom levenni a ház oldalát.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
proci985
MODERÁTOR
válasz donjohnson #44960 üzenetére
dobj a VRMek fölé egy ventit, ha van otthon fölös. a kártya hátulja felé, a 6pines csati előtt van 4x2 kocka a tetején alutömbbel, azokról van szó.
nálam a driver ambient 45nél mindig eldobja magát, olyan 43ig stabil.
gyári egy/kétslotos hűtésed van?
[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
-
Defender 24
csendes tag
válasz donjohnson #44962 üzenetére
Hali fórumozók.
proci985-drivert igen cseréltem,a legfrissebbre,ami elérhető a vga-hoz.
A furmark 1.9.1-el néztem tegnap,és behalt.
Ma én haltam be,mert futtatta.
Az MSI Afterburnert használom hozzá,a cooler pörgetéséhet,és 84 fokos volt a kártya alapon hagytam a progit,úgy futtattam le,megvártam míg 100% lesz.Üdv: Defi
-
proci985
MODERÁTOR
válasz donjohnson #44962 üzenetére
jaja, az ott hátul.
dirt motorja máshogy terhel. nekem is hasonló problémám volt a kártyával egyébként: furmark ment ameddig akartam (smallFFTvel együtt is), ház a konnektorból mért 250-300W fogyasztást röhögve bírta, viszont dirt folyamatosan lehalt. és csak a dirt.
egyébként azt ki lehet próbálni, hogy picit visszábbveszed az image qualityt, az meg szokta oldani a problémát.
Defender 24: lehet a meleg a hibás, 30-35fokos szobahő mellett lehetnek ilyen anomáliák. házszellőzés mennyire izmos, nem süt rá a nap a házra?
[ Szerkesztve ]
-
Defender 24
csendes tag
válasz proci985 #44964 üzenetére
Hali mindenkinek.
proci985-a házam,egy Gaba-Colorsit,pontosan ő az.
Elől 8 CM-es,oldalt 8 cm-es,hátul egy 12 cm-es cooler ami tépi a levegőt,elől be,oldalt be,hátul ki.Az MSI afterburnerrel spanolom a vga coolerét,ami alapból 40%-ról indul,és úgy állítottam,hogy ha 100%-on is megy a kártya,70 fok fölé sose menjen,ez be is vált.
FurMark 1.9.1 alatt alap beállításokkal max 73 fokos volt a kártya.Üdv: Defi
u.i. a nap a közelébe sem ér,nem süt rá
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Defender 24 #44965 üzenetére
hm, elvileg hűtésnek bírnia kéne.
3ds alkalmazások ma már mennek?
-
Defender 24
csendes tag
Hali.
proci985- ma a furmark volt,amit valamiért bátorkodtam elindítani,és el is indult.
Még egy pár 3d-s programot megnézek,és leírom mit tapasztaltam.Egyébként,az eddigi segítségedet had köszönjem meg proci985.
Üdv: Defi
-
Defender 24
csendes tag
Hali mindenkinek.
proci985-az eredmények:
3DMark01:1024x768 alap beállítások:59583
NFS-Undercover:1280x1024 v-sinc off,a többi beállítás maximumon.Tökéletesen futtatta,1 versenyt mentem végig.
Race Drive Grid:1152x864 v-sinc off,a többi beállítás,maximumon,vagy ultrán.Tökéletesen futtatta,de az idegesítő,XP alatt megfigyelhető "rángás" megvan,WIN7 alatt sosem volt.
A rángatást leszámítva,a játék tökéletesen futott,1 versenyt mentem le.Vélemény,ötlet?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Defender 24 #44968 üzenetére
Dirt 1-2-3 nincs Neked otthon? azok amik elég gyorsan előhozzák, ha valami gáz van.
ha pedig a 3ds programok problémáztak az driverhiba miatt is lehetett.
-
Iván7
tag
Hali
Vettem egy 3870x2 öt van egy kis problémám nem állítja a a ventije fordulatát op: win7 64bit u
catalyst 11.6, előtte nv kari volt a gépben.
Szoftveresen tudom állítani msi afterburnerrel de attól meg szagat a játék.
pls help -
Defender 24
csendes tag
Hali szép estét mindenkinek.
proci985-meglestem Dirt3 alatt a vga-t.
1152x864-es felbontáson,v-sinc off,minden amit lehetett felvágtam az égbe,mint anno.
Nem tudom mi lelte,nem jutok vele dűlőre.
Vagy tegnap rossz napja volt,vagy csak pihizni akart egyet,de amivel ma megnéztem,mindenben a legjobb formáját hozta az X2-es.Örülök neki,de lassan kiborít.
Lehet,hogy driver gondja volt tegnap?
Szerinted,mi lehetett vele?
Iván7:Én is Afterburnerrel tudom állítani a vga fordulatszámát(HD 3870 X2),de ilyen gondom nem volt vele,soha.Igaz nekem win7 x86,és most (kíváncsiságból mit csinál a vga,és mert marhult)XP SP3 x86,alatt sem produkált ilyet a kártya.XP-nél csinál olyat,hogy "lüktet" pár helyen.
Nem szaggatás,inkább mintha belassulna,aztán újra normális.
Wn7 alatt sosem volt ilyen panaszom rá.
Mostanság makacskodott,de úgy néz ki,helyreáll.
Minden visz,amit lehet szó szerint fullon,kivéve a V-Sinc-et,azt nem csípi.Üdv: Defi
[ Szerkesztve ]
-
Defender 24
csendes tag
Na de lemaradt,hogy csakis a Race Drive Grid-nél figyelhető meg a lüktetés.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Defender 24 #44971 üzenetére
valszeg a 64 bit kevés a játéknak, amiatt inog az fps.
driver miatt lazán lehetett az a probléma, amit leírtál.
örülök, hogy ma már megy!
-
Defender 24
csendes tag
Hali a fórumozóknak.
proci985-neked meg köszi a válaszokat,és a rám fordított idődet!!
Mindenkinek további szép estét.
Üdv: Defi[ Szerkesztve ]
-
Seangaijin
aktív tag
A hdmi-n kivezetett hangról vkinek ötlete???Mert hiába vannak fent a driverek egyszerűen nem érzékeli hangforrásként a win7 (64bit-es verzió).Annyit ír hogy nincs csatlakoztatva.
Ötletek?YouTube csatornám gameplayekkel: https://www.youtube.com/c/seanjrrussel
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Seangaijin #44975 üzenetére
az kimenet lesz, nem hangforrás. én használtam win7el, gond nélkül ment.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Seangaijin #44977 üzenetére
hang vezérlőnél be kell állítani, hogy az alapértelmezett a videokártya legyen (digital audio HDMI néven fut), utánna fogja csak a vidkari felé küldeni a hangot.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Seangaijin #44979 üzenetére
átalakító? az eredeti, kártyához kapot átalakítót használod? arra is ügyelj, hogy csak az egyik DVI csati tud hangot kiadni, a másik nem. másik DVIvel próbáltad?
-
Seangaijin
aktív tag
válasz proci985 #44980 üzenetére
A gyári átalakítóval használom,és hiába dugom be akármelyikbe nem látja valamiért...Annyi hogy a kábel az hdmi-DVI lehet itt lenne a baj hogy először kéne egy sima hdmi-hdmi ami belemegy a hangszóróba és onnan egy hdmi-dvi ami viszi a képet a monitorhoz?Vagy talán az 1.3 as kábel nem jó a nem tom hanyas vga-val?
YouTube csatornám gameplayekkel: https://www.youtube.com/c/seanjrrussel
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Seangaijin #44981 üzenetére
hdmi-dvivel általában nem szokott menni (nem szokták a hangot bekötni). próbáld meg sima hdmi-hdmi+gyári átalakítóval.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Seangaijin #44984 üzenetére
remélem úgy már menni fog
-
speed3456
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 3870x2-őm Sapphire. Sajnos a coolerje elég hangos (olyan hangot ad mintha köveket dobálnék a cooler lapátjai közé). Szóval ha valakinek volna egy fölösleges cooler vagy komplett hűtés akkor valamennyi összeg ellenében átvenném Előre is köszönöm
PS 1-2-3-4-5, PSP, PS Vita :) PS ID: speed3456789
-
donjohnson
addikt
válasz proci985 #44964 üzenetére
na rászereltem egy ventit, a bordákra, ahogy javasoltad, de sajnos még így se oldódott meg a probléma.
viszont arra lettem figyelmes furmarkban, hogy ha be van kapcsolva az élsimítás, akkor 90-91 fok környékén elkezd kimaradozni a kép, tehát tehát teljesen leáll (0 fps), majd egy idő után folytatja. élsimítás nélkül viszont lassabban melegszik és ha el is éri a 90 fokot, akkor nem szakadozik be. ez mitől lehet? élsimítás nélkül bírja a magas hőmérsékletet, élsimítással viszont nem?ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
proci985
MODERÁTOR
válasz donjohnson #44987 üzenetére
élsimítással elvileg több memóriát használ. hm, 90 fokos GPU, az egy picikét sok (még biztonságoson belül, de anno a kétslotos referenciával nekem 70-75 fölé nem ment). nem tudod a ventit feljebb tekerni rajta pl rivatunerrel?
[ Szerkesztve ]
-
axwel18
senior tag
Sziasztok.
Volna nekem egy Sapphire HD3870 single slotos karim. semmi hibát nem tapasztaltam vele de van egy furcsasága ingadozik a hőmérséklete ami azt jelenti furmark alatt 45-fokrol felugrik 80-ra utána le 50-re és igy összevissza ezt mi okozhatja elötte nvidia kari volt a gépbe az lehet a gond[ Szerkesztve ]
-
speed3456
aktív tag
Valaki erre? [link]
PS 1-2-3-4-5, PSP, PS Vita :) PS ID: speed3456789
-
axwel18
senior tag
válasz birozoli7800 #44991 üzenetére
Nem, elinditottam a furmark-ot. és másodpercenként 20fokos különbségek vannak és ezt nem értem.
-
axwel18
senior tag
Hát szerintem egyenletesen terhel. De játékok alatt minden rendbe tehát nem fagy meg semmi tökéletes a kártya de valamiért nem méri rendesen a hőfokokat. Mert hát szerintem 1másodperc alatt 20fokot nem melegedhet utána való másodpercre megmár visszahült 10 fokot sztem egy uj windiws megoldaná vagyis reménykedem benne.
-
axwel18
senior tag
Megoldódott a dolog. Kapott egy uj windowst és mostmár rendesen mér. gondolom az nvidia driver maradék zavart be neki .
-
Xantor
tag
Sziasztok!
Az a gondom, hogy van egy 3870x2-m és néha-néha sziszeg. Játékoknál többször adja ki azt a hangot. Mi lehet a probléma? Milyen más egyéb hűtést ajánlanak rá?
A válaszokat előre is köszönöm.
A józan ész olyan ritka manapság, hogy lassan a "szuper erő" kategóriájába sorolható...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz donjohnson #44987 üzenetére
Hali Win 7 alatt csinálja?
Ott elég sok embernek volt ilyen gondja, köztük nekem is. Ha jól rémlik, a win 7 elég rosszul tolerálja a gpu bármilyen kis hibáját, és ujrainditja a drivert. Nem emlékszem pontosan, mert már vagy egy éve volt, de valami ilyesmi.Nekem az oldotta meg hogy kicsit underclockoltam a kártyát. nem sokkal csak egy picivel, hogy tuti ne hibázzon.
Megnéztem 777-ről levettem 750-re Memoriát pedig 1126-ról 1100-ra[ Szerkesztve ]
-
V1d0N
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HD3850-es kártyám, és egy olyan problémám / kérdésem lenne, hogy everest alatt azt írja ki: GPU órajele: 297 MHz (eredeti: 702 MHz). Valamint CCC alatt, a Graphics Overdrive menünél a Current Values: GPU Clock: 300 MHz. Felette a csúszka 702 MHz-n áll. És ez terhelés alatt se megy fel. Ez miért van? És ha ez probléma, hogyan tudnám orovosolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest