- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
hát,bevállaltam már sok rizikót,de vram időzítésekkel nem merek variálni én se.
De ha jobban belegondol az ember,ha minden értékes,cas,ras,stb..egyel visszább vesz,felflasseli,majd atitool find max for mem opcióval leteszteli ki lehet okoskodni egy ésszerü buherálást. na jó,ez már rizikósabb,mint egy kitesztelt gpu/ram órajelet beleírni a vga biosba,de kitudja.én mondjuk könnyen pofázok,mert ott van a lapomba a GF6100 GPU,így ha elbaszom,simán visszaflesselhetem a működő biost...6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
nembizots.pl. én esetemben x600pro/xt alapórajelekkel,proci 9x230,ramddr460 ~4300 +/- 50pont,atitoollal x600xt szinten,proci/ram nemváltozik,~4500 +/- pár pont,flesselt 500/805 órajellel meg ~4700 +/- pár pont.
Az viszont marha érdekes,hogy friss winsp2 install után, 6.1-es Omegacatalyst-tal,minden alapon 7200 pont 3dm03-ba..utána meg visszaállt a tőle elvárható 3dm03 eredményre6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
addikt
válasz Balinov #1256 üzenetére
Ja, integrált videókártya! Ez levon a bátorságodból.
Nekem van egy dos -os indítólemezem. Ezzel vakon be tudom írni az eredeti bioszt.
Bár most ráraktam az x700pro bioszát, de nem tudom, hogy a doszos flesselő progi mit szólna egy x700-hoz.
Mindegy, nem szeretném kipróbálni. Csak megnyugtat...
[Szerkesztve]nofene
-
Kopárföld
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Én is egy Abit X700Pro tulajdonos vagyok.Príma szerkezet ilyen áron de 1hónap után a hűtő ventillátorom nehezen indúlt/indul be.Olyan hangokat ad mint egy szovjet mosógép.A hűtés csak jelképes.A két fekete memóriára nem jut,mivel van közte egy szép kis hézag,tehát csak csilli-villi a hűtés,de nem elég hatékony(videókártya népbetegség).A hőfokot nm figyeltem de a tünetek erre utalnak.Van még a kicsikében egy kis kakó.Most hűtőt vadászok utánna a valszeg húzás követhezik.Szerintem drámai lesz a változás ehez a gatya hűtéshez kpest.Mindenkinek kellemes szórakozást a géphez.A Mhz legyen veletek
ui:szivesen fogadok hűtős linket,előre is köszi. -
Balinov
titán
érdekes volt,mert patch 340-es markkal ment,utána mmeg megtaláltam otthon a 360-ast és ott már 4300körüli ereményt kaptam.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
addikt
válasz Kopárföld #1261 üzenetére
Üdv a klubban!
A hűtésén én is kiborultam... Asszonnyal leülünk megnézni egy filmet. TV-kimeneten keresztül a nappali másik felében ülve. Alig kezdődik el, mama kérdezi: mi sikít a gépemből? Á, csak az új videókártya, válaszoltam.
Nameg a ramok hűtése. Ott a hűtőborda, csak ne nézze meg az ember, mert az bizony a csipek fölött van egy miliméterrel.
Nem akarom elhinni, hogy ennyi pénzért ne lehetne valami alap, de normális hűtőt rátenni...nofene
-
Balinov
titán
dehogynem,még az alap is kiírja,hogy Gigabyte X600pro/xt.
többen mondták,hogy van ilyen bug a 340-ben,ezért is tettem fel a 360-ast6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
je_ki
tag
sziasztok
nem volt kedvem végigolvasni mindent, de:
a ventillátor fordulatszámát ATIToollal nagyon egyszerűen lehet állítgatni 0-100%-ig, no és ez tényleg működik is (NVidiánál néha adódnak ilyen problémák)
a Fan fülecske jelenti a ventit, emlékeim szerint ráadásul állíthatsz be GPU hőmérsékletétől függő vagy attól független fordulatszámot is.
Emellett a RivaTunerben is van ilyen funkció, de azt én nem ismerem, így nem vállalok érte felelőséget hogy működik is.
[Szerkesztve]rang: Crysis 1600x1200 High NoAA 22FPS
-
addikt
válasz Balinov #1257 üzenetére
És igazad volt!
Minden tesztet lenyomtam tegnap, összehasonlításképp a RivaTuner meg a belesütött biosz közt.
Most csak 3DMark03: 7838 -> 8166 pont
Hát ennyit segített a biosz fless (~4%).
Az elméletem hozzá, hogy megszünt egy háttérben futó progi, és ezért több az erőforrás?
Csak mert van egy LCD kijelző a házamban és az azt vezérlő progi kikapcsolása is dob a 3DMark pontokon.nofene
-
Balinov
titán
nofene! zekszerint lehet,hgoy ez általánosságban is igaz.
ma lesz időm valszeg du.,így lehet hgoy futtatok egy tesztet úgy,hogy nem fut az atitool,
meg úgy is hogy fut az atitool,de default flashelt mem/gpu clk-val megy a vga.6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Skacok! Ha már itt tartunk, akkor melyik kariban van jobb tuningpotenciál, az x700sima/proban vagy esetlegesen az x600xt-ben??
<< Heimdal >>
-
Balinov
titán
válasz Retekegér #1274 üzenetére
Gianni féle Gigabyte X600pro/xt-ről tudok elsőkézből nyilatkozni.
Alap pro órajele vhol 400/600 kürül van,enyémen 445/700-en,2,5ns bga hynix ramokkal,és X600XT PCB-vel..
gyári gigabyte hűtéssel+primecooler alu rambordákkal,ami nem nagy vaszisztdasz, lazán megy 500/805 órajeleken.Srác ,akitől vette egy zalman VCF700 koppintás primecooler gpuhűtéssel 550 körül hajtotta a gpu-t a ramot meg vhol 850-en.6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
ákoss
csendes tag
sziasztok.egy gecube X700 sima videókártyám van 256MB DDR,400GPU,AGP.szeretném tuningolni de van az a chip most nem jut eszembe a neve ,amelyik átalakitja a PCI expres jeleket AGP re az nagyon melegszik,nem okozhat gondott,és mégis meddig huzhatom atitoolban.
-
Balinov
titán
Rialto.ha nincs default hűtés rajta,vagy nagyon ratyi,tegyélrá bordát,esetleg keress egy olyan hűtést (pl.zalmann,primecooler,ati silencer) ami hűti a Rialto chipet is.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
ákoss
csendes tag
az atitoolban nem vagyok tul jártas ezért felteszek még egy hülye kérsédt,ahol irja a memorynak az órajelét az külön külön vonatkozik mindegyikre ?mert nekem pl 250 akkor a ramok 1000mhz.és milyen programal lehet lemérni a hőmérsékletet?
-
bolcsodal
addikt
nincs olyan hűtő, amit alapból hűti a realto csippet!!! És egy régebbi Zalmi memborda készletből pakoltam rá a kisebbiket, az elfér a felfogatópajzs alá. Hődióda sajnos nem jr az x700 sorozathoz..teljesen érthetetlen, mivel az 9600Xt-n is volt hődióda...
Így max lézeres hőmérővel (az egyik kollega ilyet használt itt a forumon) operálhatsz. A húzáshoz sok sikert, kíváncsi vagyok hogy a nonpró AGP-s x700 GPU mit bír, mert nekem siralmasak a tapasztalataim.
Milyen gyártmány egyébként? És szabad kérdezni mennyiért szerezted?
Jas most látom hogy Gecube...Markokat csináltál már? Kíváncsi vagyok mit jelent 256Mb RAM...
[Szerkesztve]They drew first blood....
-
Balinov
titán
kijelzi a gpu (1sáv,osztlop,akármi) és a memória órajelét.
hogy lesz a 250-ből 1000?erről mondthatnál bővebben.
atitool-ban nem vok 100%-ig biztos,de az ati tray tools-ban van hőmérséklet kijelzés.
de akár egy újabb everest is megmondhatja. milyen gyártó? agp?pci-e?6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
vazze,haljak meg ,de nem értem,hogy neked egyenkét mi 250. ha 250mhzt ír vga memória órajelnek,az akkor ddr500,hogy lesz ebből 1000?
-
je_ki
tag
válasz Mr_Vercetti #1270 üzenetére
nekem úgy tűnt a hozzászólásokból, hogy nem mindenki
rang: Crysis 1600x1200 High NoAA 22FPS
-
ákoss
csendes tag
bocs én értetem félrte 250mhz a ram akkor az efektiv órajel 500
-
bolcsodal
addikt
válasz Mr_Vercetti #1295 üzenetére
A Valakinek Gecube AGP-s jutott, és azon sajna nincs szenzor, kedves fórumtárs! Ezek szerint gyártótól függ.
They drew first blood....
-
ákoss
csendes tag
tettem a rialto chipre egy kisebb coolert,a GPU 522Mhz, a ram 287Mhz ig ment hibamentesen, a ram nem kellett volna egy kicsit magasabb legyen 300-315 ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest