- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
cudar07
senior tag
agp X700 400/500 4700 körül
na nemsok időm volt
kb itt a vége 450/610 3dmark03 5444 pötty
szerintem nem rossz
2500+ bartonnal és még azt is húzom, nem tom meddig -
cudar07
senior tag
465/290 lett ATITooL-lal itt a vége 200*10=2000MHZ 2500+barton 512rammal
3dmark03 5200 pötty
az alap meg 4660 pötty -
Kojak
aktív tag
Sziasztok!
Van a laptopomban egy x700 256Mb-os videókártya és az lenne a kérdésem h ehhez a típushoz melyik a legjobb driver?Hol tudom pontosan megnézni h melyik driver verzió van most fennt? -
Zozz
tag
Szevasztok!
Itt még nagyon új vagyok.
Teljesen ösze vagyok már zavcarodva.
9550 GE-ről indult a kártyafejlesztési őrület, most az Xpertvision 9800 SE-nél járok (ASUS 6600-as kitekintéssel), de most találtam egy egész jó árú X700-at.
Sapphire Radeon X700 256M GDDR3 PCI-E DVI/VIVO 35k.
Kérdés. Olvastam az X700-ról nekem az jön le, hoyg kb 9800 pro szintje. De azért mégiscsak PCIe.
Érdemes e megvenni, vagy inkább egy 9800 SE v. XT. X700 Pro-ra nincs pízem az 42-44k-ért tudok legolcsóbban. Eddig.
Szóval ki mit mond, mert már nem tudom hol áll a fejem.''Megzörgetek minden bokrot szeretem a kemény rockot!''
-
Sol@
tag
-
Mr_Vercetti
őstag
Szevasztok!
Vettem egy Gigabyte Radeon X700-at, a Win. Radeon X700 nak ismeri fel.
Az everest azt írja hogy X700LE. Alapórajel 400/700Mhz.
GPU-t csak 420ig tudtam húzni, a ramokat 870-ig. Amúgy 2.2-es Hynix GDDR3 ramok vannak rajta.17k ért vettem, PCIe-s.
Mi a véleményetek róla? -
Zozz
tag
Köszi, de lehetőleg a fehérvári boltokban gondolkozom, nem akarom, hogy pesten legyen garis.
Egyébként meg utánanéztem az X700-nak. Valahogy az az érzésem, hogy egy az egyben ugyanaz mint a 9800 pro és pont itt a prohardveren hangzott el egy cikkben, hogy a 9800 XT a 9800 SE-vel van egy árban - 256 megás (ami itt fehérváron egy boltban 34k, ami qrva jó a többihez képest).
Ezért most fontolgatom, hogy maradok egy AGP-s kártyánál hiába gyorsabb a PCIe, de a támogatása meg ugyanolyan, magyarul hiába szavatosabb a csatolója miatt.
De várom a véleményeket, mert ez most csak egy meglátás tőlem és kíváncsi vagyok ki milyen tapasztalatokkal rendelkezik.''Megzörgetek minden bokrot szeretem a kemény rockot!''
-
Sol@
tag
válasz Mr_Vercetti #363 üzenetére
csak nem itt vetted a ph-n? amugy előfordul hogy hibás a felismerő progi te ha hozza 1 x700 szintjét akkor jo ha nem akkor cseréltesd ki
-
Sol@
tag
Ha nincs sok pénzed akkor inkább maradj agp-s és majd amikor lesz sok pénzed (vagy addig sporolj) akkor veszel pci e-s lapot meg mindent bele, az agp és a pcie kozott még nagy teljesitmény kulombség nincs. ha meg x800-at akarsz veni fél év mulva abbol még van agps. 1 szoval ha neked még nem surgos és van 1 joo lapod + procid akkor még maradhatsz az agpnél de jovore mindenképpen érdemes lesz váltani ha jáccol komolyabb játékokkal és akkor meg min1 hogy most mid van 9800 v x700 mert akkor azt is le kell cserélned
-
Peat;)
veterán
válasz Mr_Vercetti #368 üzenetére
Én szintén tőle vettem, tuningot még nem néztem, de a ram nagyon jó hogy ennyin megy neked, remélem nekem is vinni fog ennyit. Amúgy 17k-ért best buy szerintem, 9800pro/xt pci-e kiadásban. Nekem rohadt hangos mindenképp lecserélem a gyári hűtést, majd beírom tuningban mit bír zalman vf700 alcuval(jövőhét)
(amúgy ua a konfigunk szinte )
Atitoolsal húztad egyébként? -
Mr_Vercetti
őstag
A venti nálam csak bekapcsolásnál hangos, utána leszabályozza.
De amúgy te is tudod win ben állítani a fordulatszámát
Lehet azért hangos neked mert nincs bekapcsolva hogy magától szabályozza hőfok szerint.
Nálam nem hangos.
Omega driver van fenn, ati tray tools-al.
Messengered nincsen? ott majd megoszthatnánk a tapasztalatokat
[Szerkesztve] -
Peat;)
veterán
válasz Mr_Vercetti #370 üzenetére
Nálam is szabályozza de én így is hallom, pl far crynál ha leveszem a fejhallgatót hangos. Igaz eléggé melegszik is nálam, mert rossz a házhűtőm, majd veszek azt is. (játék alatt 70 fok megvan a gpu) Az everest nekem is x700le-t ír de engem ez nem érdekel, így is csodálkozom hogy milyen jól megállja még a helyét, pl. hl2 HDR effektet is viszi az új pályán ami a napokban jött ki, méghozzá úgy hogy nem akad..
Nincs nem szeretem, de ide nyugodtan írhatunk, úgysincs nagy forgalom
[Szerkesztve] -
Mr_Vercetti
őstag
Aha. Én Q4-el akarom kipróbálni még ma este
Szerencsére nekem a ház hűtésével nincs gondom
Ilyen házam van:
Az oldallapjai és a teteje teljesen lyukacsos, nagyon jól kiereszti a hőt.Van benne 3 8cm-es venti is, elejében beszivja a hideget, hátulján és a tetején kifujja a meleget. -
Zozz
tag
NA ezaz, hogy most cserélek mindent, alapot, procit, ramot, vga kártyát. Ami maga a gép azt lényegében cserélem.
Gondolkozom, hogy PCIe-s lapot vegyek, egy x700 meg még simán jó 2 évig (még most is egy GeF2-m van és még az NFSU2 is megy vele 800x600 ban fullra húzva szaggatás mentesn, az más, hogy a látvány az elég gány.).
Csak kérdés megéri e előrelátónak lennem, vagy 2-3 évig elég lehet még egy AGP-s 9800, utána meg ugyanez a procedúra előről.
Nem mindegy. HA a jövőben akarok némi pénzt spórolni az most igényel némi befektetést, vagy némi kompromisszumot. Ha nem gondolok a jövőre akkor 9800 magától értetődik, simán jó az még 2 évig, ha nem tovább. (Bár a Breitzer görbés grafikai enginehez nem tudom mi kell majd.)
''de jovore mindenképpen érdemes lesz váltani ha jáccol komolyabb játékokkal''
Gondolom ezt annak tükrében mondod, hogy a game min., 1024-ben fusson jó grafikával (AA/AF, Z-buff. Pixel shader, stb stb stb stb)ugye?''Megzörgetek minden bokrot szeretem a kemény rockot!''
-
Zozz
tag
Bázz! Itt aztán van élet!
Percenként új hsz...
[Szerkesztve]''Megzörgetek minden bokrot szeretem a kemény rockot!''
-
Sol@
tag
''Gondolom ezt annak tükrében mondod, hogy a game min., 1024-ben fusson jó grafikával (AA/AF, Z-buff. Pixel shader, stb stb stb stb)ugye?''
kb arra milyen configod van most? és miben gondolkozol ? ird le és találjuk ki de ha rámhalgatsz akkor te is veszel 17 k ért giannitol x700-at mint ahogy irtam a linkben és hozzá vmi athlon64-et 1 abit an8 utrával vagy chaintech vnf4 ultrával asusnak hangos a hutoje azt arért nem irom ez a 2 legolcsobb és szerintem leg best buyabb alaplap
na majd ma még irok dél korul
u.i. x700-at mindenkinek beindulhatna végre ez a topic csak át kéne nevezni Ati Radeon x700-ra
[Szerkesztve] -
Zozz
tag
A jelenlegi konfig:
Abit K7 Alap (csak alap, semmi integrált hangkártya)
AMD 1000 Thunderbird (a gyári 1Ghz-en fut, sosem overclockoltam)
512 (@266Mhz) DDR Ram (két 256-os)
Abit T400 Siluro (Ez egy nVidia MX400 chipsetes, TV-outos, 64 megás videokártya 4x-es AGP-vel)
Sound Blaster 16 (faszás átlagos stereo hangkártya, több szót nem érdemel)
Van még TV tuner, de az esetünkben nem téma (hacsak nem veszem figyelembe a tápot, de hagyjuk)
Amilyet kigondoltam
ASUS K8N v. K8N4 v. K8N4-Deluxe lap (754 pin, Athlon64, Sempron) De ezek mind PCIe-sek, de ha jól sejtem gyárt AGP-s lapot is ugyanezkből.
AMD 3000+ Sempron (mivel vagy 10k-val olcsóbb mint az Athlon64, és jelenleg a 64 bites technológiát nem nagyon lehet kihasználni, esetleg Win64 vagy eXPerinece - gy.k. Longhorn, de nem áll szándékomban cserélni!)
Kezdésnek 512 RAM (400 v. 533, ez még kérdéses, itt egy helyen egy árban van a kettő, szóval akkor talán a gyorsabbat ha osszabb távon gondolkozom), ha úgy hozza anyagi helyzetem akkor meg 1 Giga, két 512-es megoldással (olcsóbb is, meg memóriacímzés, ebből következően gyorsaság szempontjából jobb).
Ha a lapon van hangkártya akkor mindegy, ha nincs akkor megtartanám azt ami van (de ma már egy alap hangkártya minden lapon van )
Na akkor a vigyejó kárttya!
Itt a dilemmám. Eredetileg egy ASUS Radeon 9550 GE-re gondoltam, mert olcsó és jók a kritikái, de később elkezdtem egy kicsit izmosabb 9600 XT-ben gondolkozni, ami az árak csökkenésével meg a minőség igénbye miatt a 9800 felé tolt el, amivel ugye egy szintben van az X700 azzal a különbséggel, hogy PCIe-s, ami jóval gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé mint az AGP, és ha most veszek AGP lapot akkor későbbi cserénél még nem feltétlenül lesz szükséges (max + RAM, újabb CPU, és újabb VGA), ami azért ad egy jobb szavatosságot.
Na itt tartok most, és ehhez a konfighoz kéne egy megfelelő VGA kártya lehetőleg 30k-hoz közeli áron. A lélektani határ 38k. Nem tudom miért, de a zsebem szerint is az már tényleg egy legfelsőbb lélektani határ árban.
Igényem játékokra:
Ezen a gépen még a sima Splinter Cell sem futott (nemhogy az újabbak), sem Prince Of Persia Sends Of Time, hát még a DOOM, Quake4 vagy HalfLife2. Ebből következik, hogy nekem még akadna egy két tavalyi tavaylelőtti game, ami újdonságként hatna meg így is szépnek tűnne a grafika (hiába tart ott a fejlődés ahol ). Szóval egyrészt a játékokra való igányem és a játékra fordítható időm miatt nem szükséges a legizmosabb hyper-übermájer-asskickin'-monstre borzadály. Meg megtanultam ügyesen bekonfigni a gamékat, hogy a GFX is legyen valamilyen színvonalon és a sebesség is ok legyen. Igaz örülnék, ha nem kéne a jövöben ilyen kompromisszumokat tennem, de a DOOM 3 és Q4 esetében nincsenek illúzióim.''Megzörgetek minden bokrot szeretem a kemény rockot!''
-
Peat;)
veterán
válasz Mr_Vercetti #374 üzenetére
Elvileg igen, rámegy, majd keresek pár képet összehasonlítani de 99,9% hogy jó.
Ilyen házzal tényleg jó, nemcsoda hogy halkabb mint nálam, panelban lakok és nyáron szvsz a bekapcsolási hangot is megütné úgyhogy nekem muszály lecserélni.
3d markok nekem minden tök alapon jó szar ramokkal 6300 körülit dob a 2003, ha alapon érted el grat, ha tuningolva akkor kb reális. -
Peat;)
veterán
Nehogy elhidd hogy übergép kell a doom3-hoz meg társaihoz, haveromnál 800*600-ban geforce ti4200-őn elmennek, hl2 is....csak izmosabb a procija.
Ha s754 mellett döntesz akkor a 30-38k-ból már tudsz venni egy nvidia 6600GT-t használtan, amivel minden játék elmegy maximum grafikán (képjavítók nélkül), vagy ati oldalon már beleférhet az x800gt is talán. Viszont x700 sorozatból maximum prot vegyél az xt már nem éri meg, ami nem megy el(fog elmenni)a sima x700-on meg pron az xt-n se fog jól menni.
Én ugyanígy voltam és inkább megvettem a s939es lapot 3000+ a64 venice és a gyengébb vga-t hozzá(x700), és nagyon meglepett hogy ennyit tud a gép, vga-t meg egyre könnyebb lecserélni, annyira gyorsan jönnek ki az újabbnál újabb darabok. S939-ben sempron is van, így nem kötelező a drága 64-es procit belevenni! Én ezt ajánlanám neked, s754-eshez ráadásul jó alaplapot is nehezebb találni, mert voltak hibás chipsetek.. -
holapat
csendes tag
Udv mindenkinek,
Van egy x700 pro 256 Mb-os kartyam. Tud valaki valamilyen megoldast, hogy a teljesitmenyet hogyan lehet novelni? -
Mr_Vercetti
őstag
válasz Mr_Vercetti #385 üzenetére
420/870-en 7160pont
[Szerkesztve] -
Zozz
tag
Kicsit utánanéztem.
Azért a 939 PIN-es nagyjából egy árban vannak de ASUSból a PCIe-s 27k-ból jönne csak ki.
Azért az sok. Meg nem vagyok az az ember aki évente cserélgeti a VGA kártyáit (még nem, de ki tudja... ).
Hát nem tudom. A tanácsod megszívlelendő, de még azt sem tudom, mi az a 754 pin 939 pin (nemhogy a különbséget köztük. Sőt meg a Socket A sem tudom mit takar. Szégyen infós létemre, tudom.)
Ha erről tudna valaki valami linket vagy rövid tömör egyértelmű felvilágosítást adni megköszönném.''Megzörgetek minden bokrot szeretem a kemény rockot!''
-
Sol@
tag
''Amilyet kigondoltam
ASUS K8N v. K8N4 v. K8N4-Deluxe lap (754 pin, Athlon64, Sempron) De ezek mind PCIe-sek, de ha jól sejtem gyárt AGP-s lapot is ugyanezkből.''
kutya legyek de ezek a lapok mind pci expressesek ha s754-ben gondolkozol akkor maradj az agpnél mert legkozelebb ugyis uj lapot + procit kell vennedd ha 939-re rászánsz még 10-et és belerakod giannitok 17-kért az x700-at (igaz hogy pesti) de árban jobban jossz ki és idotállobb lesz a konfigod, ha nem akarsz overlockolni aakor 512 ram bol elég a 400-as ami még - pár ezres és egészen jol jonnél ki nemtom fehérváron mennyi 1 athlon64 de itt 31-32 korul kapsz hozzá deszkát 25-27 memo 10 vga 17 + ház táppal 12=98e
én ezt ajánlom neked szerintem fontold meg -
paleinho
senior tag
jelenleg nincs s939 sempron, talán majd lesz(szerintem nem lesz)
-
Zozz
tag
A inkeket majd elolvasom, most nincs sok időm, azért köszi!
Hát ezek az árak kicsit dárgábbak mint amiket én tudok.
Alap:
ASUS K8N4-E Deluxe Socket754 ATX 3év!! - 25 000 Ft (a K8N szériának ez a csúcsa, tud Raidet PCIe-s, csak kávét nem főz! )
De ha 939 pin-ben gondolkozom, akkor:
ASUS A8N-E Socket939 ATX 3év!! - 28 000 Ft. Ez meg az A8N szériának egy erős tagja, ha nem is a legteteje.)
Proci
AMD Sempron 3000+FAN 754 pin 64 bit - 25 000 Ft
Míg a legolcsóbb 939-es is 32 és afölött, az meg nekem most sok.
VGA: 17-ért X700??? Valami linket erről viszont kérnék, hogy milyen gyártó, és milyen technikai paraméterei vannak (Ram, mérete sebessége, Pipline, Vertex Shaderek DirectX és OpenGL támogatás, mert ezek fonotosak, nem csak az órajel számít).
Amit én kinéztem az baráti és a gyártmánya sem rossz.
Sapphire Radeon X700 256M GDDR3 PCI-E DVI/VIVO - 35 000 Ft
A sapphire honlapján nem találtam sima X700-at csak valami Hybrid X700 típust, ami viszont pont a fentivel egyezik meg. És ez nem lene épp szar. Csak nem olcsó, de ez még nagyjkábül belefér, HA...
Ha maradok a 754-es lapnál (és a CPU miatt asszem maradnom kell, mert annyi pénzem nincs, ráadásul a régi gépem is megmaradna anyámnak, így nincs semmi amivel csökkenthetném a kiadásomat ), akkor legdurvább esetben is 45 000-ből kihozom az alapot meg a CPU-t hűtővel mindennel együtt, ha meg nem ASUS alapot veszek akkor talán találok 18 - 20 000 közt is normális PCIe-st (vagy nem ).
Szóval asszem a végleges konfig kezd kikristályosodni.
Jelenleg egy AMD 3000+ 754 pin-re hajlok, Egy K8N4 alappal, 512 RAM (@400Mhz), hangkártya van a lapon (nem szar, játszani sztereo zenéhez elég is!, meg DivX-et nézni), és a Kártya valószínűleg Sapphire X700 amit fent is említettem vagy esetleg (de csak ha árban van vagy olcsóbb akkor Xpertvision X700).
Ez összesen 80 000 Ft-ból ki jön. Plussz a táp amit most nem számoltam, meg az új ház, de lehet, hogy csak új (400W-os) táp.
Na erre mit mondasz (meg mindenki más)?
Köv gépcsere, vagy fejlesztés, legkorábban 2 év múlva de inkább csak 3.
Nos?''Megzörgetek minden bokrot szeretem a kemény rockot!''
-
Peat;)
veterán
Ha van lehetőséged feljönni Pestre Giannitól sokkal olcsóbban kijössz, ő árulja ennyiért az x700-ast, 400/700 az órajele, 8 pipe, 128 mb-os(ezekre több nem kell az csak lassít! ) ua mint minden más x700-as igaz nem vivo, de ez attól függ ki-e használnád az video in bemenetet
Gianni postázik is még így is lehet hogy olcsóbbra kijössz, itt a topikja nézegesd meg
[link] -
Sol@
tag
ASUS K8N4-E Deluxe Socket754 ATX 3év!! - 25 000 Ft + AMD Sempron 3000+FAN 754 pin 64 bit - 25 000 Ft + Sapphire Radeon X700 256M GDDR3 PCI-E DVI/VIVO - 35 000 Ft=85 000Ft és nem időt állo és a memoria vezérlo is csak 1 csatornás
ezzelszemben
ASUS A8N-E Socket939 ATX 3év!! - 28 000 Ft (én asust nem ajánlom van olcsob és halkabb NF4 Ultra is) + Míg a legolcsóbb 939-es is 32 000 Ft és afölött(talán a 3000+ ami joval erosebb mint a 3000+-os sempron) + [link] Gigabyte X700 17 000Ft=77 000 Ft
Ennyi én tobben nem akarlak meggyozni de sztm ez a config joval gyosabb lenne
u.i.: asus helyett vehetsz abit an8 ultra vagy chaintech vnf4 ultrát amik olcosbbak és tudásban semmivel sem maradnak el nekem chaintech-em van és még tuningolni is tudok meg asus kurva hangos
elég nagy OFF
[Szerkesztve] -
Sol@
tag
értem és igazad van én is igy gondoltam de nekem is 256Mb-s a karim és az télleg jol megy és amint látod hozza a 2ns végét is.
amugy mennyiért lehet 700alcut venni? és megéri lecserélnem a kurva hangos abit (kéken világito) hutomet 1 sokkal jobb és halk hutésre? esetleg vmi tapasztalal jobb tuning eredmények az uj huto miatt stb -
Peat;)
veterán
Jövőhéten veszem meg én az új hűtőt, de nem vagyok nagy tuningos egyszer azért megnézem mennyit bír és majd bezsámolok. Primecooler hűtőt is néztem, az csak 4k(m*stral), zalman meg 5500(al*ens), még nemtom melyiket veszem meg. Én elsősprban a hang miatt veszem..szétmegy a fejem ha nincs bekapcsolva tv..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- F-Secure termékek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest