Új hozzászólás Aktív témák
-
birozoli7800
senior tag
Szevasztok!
Mennyire éri meg egy 4670-et venni? Mennyire lenne cpu limites az e2200-am mellett? Mennyire kellene felhúzni a procim? -
barnam_
nagyúr
válasz birozoli7800 #3251 üzenetére
Megéri 4670-t venni, a procit 2.8-3Ghz körül járasd és nem lesz cpu limit.
-
tzsolesz
nagyúr
-
bandiie
aktív tag
Lehet hülye kérdés, de ha eszközkezelőben eltávolítom a jelenlegi nvidia kártyám és vele együtt bepipálom h távolitsa el az illesztőprogramot is, akkor rendesen eltávolitja (Vista) ?
Csak azért kérdem, mert nem sürün váltok nvidia - ati közt, de mikor legutóbb tettem gondjaim voltak a driverekkel...
-
barnam_
nagyúr
válasz szacsee #3257 üzenetére
Ezt már láttam, korábban linkeltem is, de akkor még nem volt ott a full mod
thxps: igazából csak vGpu pencil mod kellene, szinte biztos hogy jó a vMem-hez a 2600xt pencil mod-ja.
szerk.: ha úgy nézzük, hogy vmod nélkül is el lehet érni 850Mhz-t, a 890 nem olyan nagy szám.
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz barnam_ #3259 üzenetére
Vgpu pencil tuti, hogy itt lesz valahol... régebben Achill3us le is írta, hogy miképp kell megkeresni, de nem találom a postot.. (alaplapoknál valahol)
Más: Vettem egy ilyet:
TTS 1K-ért vesztegeti potméterestül.
A bibi az, hogy procihűtő AMD-hez.
Valamiféle lefogatásmódot kell rá kitalálnom és jó is.
Annyit kell csinálni, hogy az alján levő lamellákból le kell vágni, mert különben beleér a PCI-E foglalatba.. de az meg megoldható.
Aki szereti az olcsó jó cuccokat az csapjon le rá.. lyuktávot meglesem, ha itt lesz a kártya, szerintem csak keveset kell reszelni rajta..
Bordoi már egy 7600GS-re felapplikálta és nagyon jó...[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Megjött a kártya ... Vista alá melyik drivert javasoljátok?
-
szacsee
nagyúr
válasz tzsolesz #3265 üzenetére
Öcsém 8600GTS-e megfingott, ahelyett kellett valami sürgősen.. szerintem nem bántam meg. Sapphire 4670-et vettem.
Driver nélkül is mintha menne a szabályzás, bár win alatt egy idő után felpörög.
Drivert felteszem és elvileg elhalkul.CHIPman: NorhtQ NQ-3390. Annyi pénzt megér és nagyot lestem amikor megjött, mivel nagyon korrekt a kinézete... és persze TTS is az volt.
-
Geza26
senior tag
Bocs, hogy itt kérdezem, de itt olvasgatok a legtöbbet és látom vannak "szakértők"!
2600XT-m a múltkoriban "elhalálozott" (ezért is tervezem a 4670 vételét), vele együtt eltűnt az alaplapi hálókártyám is! (Egyébként garanciába kicserálték a 2600XT-t, el is adtam már azóta.) Szerintetek az alaplapom lehet hibás abban, hogy behalt a VGA vagy a VGA ölhette meg a hálókártyát az alaplapon? Nem szeretném ha a vadi új 4670 elhalálozna első nap!
Köszönöm!
Géza
-
szacsee
nagyúr
Van pár ötletem..:
Ha tuningolsz, akkor valamiképp a PCI-E/PCI frekit érdemes fixálni..
Ha gagyi a tápod, akkor az is lehet a probléma oka.
Az eltünt hálókártyát lehet elő tudod még varázsolni.
Teendők a következők:
Áramtalanít
CMOS Reset jumperhelyre tégy jumpert
Elemet vedd ki
Elemtartó érintkezőit zárd össze 2-3 mp-re csavarhúzóval (így mindent elfeled a bios...idő stb)
Ezután elem vissza
Reset jumper le.. (ha nem 2 tűs az érintkező, akkor tedd Normal állásba)
áram alá helyez
Power ON.1-2X érdemes a biosban engedélyezni, majd letiltani a hálókártyát is, majd a kábeleket ellenőrizni, nem-e amiatt tiltja le saját magát, mert szar a kábel.
Ha így sem megy a hálókari, akkor egy bios újraflesselés segíthet még, ha nem hw-es a hiba.
Amennyiben ezek nem jönnek be, akkor tényleg halott.
Ha megbízol a tápodban akkor nyugodtan használd, gondolom garanciát kaptál rá...ha gond lenne vele cserélik.
Alaplap, ha nem műkszik a hálókártya és garanciális, akkor érdemes cseréltetni...gondolom az ünnepek után kerülne rá sor..addig meg kockulhatsz.CHIPman: Sapphire a legolcsóbb és szabályozza ventit, a nortq-nak nincs veszedelmes hangja 100%-on sem, valamint már megvolt elötte, ezért gondolkodom a hűtő cseréjén. Akinek van már VGA-ja annak érdemes elgondolkozni ezen a hűtési megoldáson is..persze csak ha bejön és kellően hidegen tartja a kártyát viszonylag halk üzem mellett.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
Szerintem ASUS lesz...
Ahogy nézem az hűti a ramokat is, nem?hardverapro.hu/tag/chipman
-
Geza26
senior tag
válasz szacsee #3270 üzenetére
Tápom 1,5 hónapos Gigabyte SuperB 460, azzal remélem nincs baj! A régi Codegen tápomnál napi szinten előfordult, hogy kikapcsolt a monitor. Alaplapra 1 évet adott a bolt (plusz lenne 1 év szavatosság tudom, de volt már velük pár vitám inkább lenyelem, mint bemenjek hozzájuk)! Az ötletedet a hálókártya előcsalogatására pillanatokon belül kipróbálom!
[ Szerkesztve ]
Géza
-
gyiku
nagyúr
hüllő
-
Gabis
őstag
válasz barnam_ #3276 üzenetére
na ma de-t Vista le XP fel és tádááá
XP SP3
Average FPS: 33.08
Duration: 37.24 sec
CPU Usage: 89%
System memory usage: 80%
Video memory usage: 98%
Vista SP1
Average FPS: 30.40
Duration: 37.37 sec
CPU Usage: 95%
System memory usage: 88%
Video memory usage: 99%
az eredmények azt mutatják, hogy ma már szinte semmivel sem lassabbak a játékok Vista alatt de XP-n ugyanazzal a grafikai részletességgel egy reccenés nélkül tudok gamézni míg Vista alatt ez nem mondható el (de ez nem az oprendszer hibája hanem az én 2GB ramomé na és persze még mindig GTAIV)[ Szerkesztve ]
-
kem
addikt
Sziasztok!
HD4670-al, és egy 2,25GHz-es X2-vel milyen S.T.A.L.K.E.R CS eredményekre számíthatok?
Köszi!
-
veterán
-
CHIPman
nagyúr
Melyiket érdemes venni ezek közül:
ASUS 512, Sapphire 1G, Sapphire 512
?hardverapro.hu/tag/chipman
-
bandiie
aktív tag
Na megjött a kártya... elsőre tényleg elég hangos, pedig a tápom is az.
Viszont most telepiteném a játékokat, de nem látja a win a DVD romot.
Tegnap még jó volt. Eszközkezelő látja (felkiáltójelet rak rá), BIOS is, de sajátgépbe nem látszik. Vista x64. Rebootolok 32 bitesről, az látja.Igy nemtudom fellőni a játékokat, pedig már tesztelném a kártyát. Vki segitsen pls...
-
Gabis
őstag
válasz barnam_ #3284 üzenetére
na megvan az uccsó
proci 3,2 vga 850/1150 (ahogyan nálad is)AMD (13*246)
Average FPS: 36.02
Duration: 37.25 sec
CPU Usage: 88%
System memory usage: 81%
Video memory usage: 100%E6700 (8x400)
Average FPS: 43.65
Duration: 37.09 sec
CPU Usage: 95%
System memory usage: 87%
Video memory usage: 100%ebből is ill. az előzőekből is látszik, hogy a Vistának jobb a procikezelése (remélem nem látom rosszul de ha mégis akkor az okosok majd kijavítanak)
a lényeg E6700=nagyobb cache,nagyobb fsb
na de ennyi mára nem nyüstölöm tovább a gépet a lényeg imádom ezt a kis karit -
bandiie
aktív tag
Már tárgytalan, sikerült megoldást találnom:
Exit and close all applications currently running on your PC.
On Start > Run type Regedit and press the Enter key.
Next, navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ Control\Class\ {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Delete any of the following registry entries if they exist under this key:
LowerFilters
LowerFilters.bak
UpperFilters
UpperFilters.bak
Restart your PC and open My Computer to ensure that the CD-ROM drive is visible.
Also, open the Device Manager again to ensure that the yellow exclamation mark and the error code is now gone. -
barnam_
nagyúr
-
CHIPman
nagyúr
@Aggregátor: E2160 3.05GHzen az gondolom nem erős proci. Egy darabig ezzel fog menni, de lehet hogy még meggondolom magam, és veszek mellé egy Q8200-at
[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Befagy az egész gép
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- TCL LCD és LED TV-k
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Home server / házi szerver építése
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.