- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelzsoca
félisten
válasz Dragbajnok #2350 üzenetére
Hali!
Most sajna nem tudok saját képeket feldobni, csak holnap!
Nem passzív egy alumínium bordázat (feketére fújva) között helyezkedik el a ventillátor!
Viszonylag halk példány, és ami még fontosabb hogy Catalyst alól szabályozható a ventillátor, ha jól tudom csak a Gainward és Sapphire kártyákat lehet leszabályozni, a többi visít mindig maximumonAlapon netezés, szövegszerkesztés stb,, közben 32 fokos a GPU, játék alatt még nem néztem nem volt rá időm sajnos
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
Normális, mert az USB akkor is kap áramot, ha ki van kapcsolva a gép (de a táp nem).
Jó helyre kötötted, és megnyugodhatsz, az alaplapodnak nem lesz semmi baja.kagyula: a Zalman adapter nem minden esetben jó, az MSI-nek pl. 4pin széles a vezetéke, az nem megy bele abba az átalakítóba.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
Csak jönne már meg a két ventim. Mert a konvektor mellett van a gépem a földön, és a ház ráadásul teljesen zárt, nem szellőzik. Így nekem alapon 39-40C-os, terhelve játékok alatt 65C-os. A szőrösfánk elviszi még 77C-ig is. De egyébként nem különösebben zajos 3D-ben. 2D-ben meg 3%-on megy a venti, amit nem értek hogy bírja hűteni így megfelelően....
-
kagyula
aktív tag
válasz barnam_ #2352 üzenetére
Én fölöslegesen akkor sem iktatnék be még egy láncszemet a ventilátor tápellátásába, vegye csak közvetlenül a tápról az áramot.
guni: Ha mégis az USB-ről akarod tápolni, akkor vagy a biosban, vagy az alaplapon jumperrel ki lehet kapcsolni, hogy kikapcsolt gépnél ne adjon ki magából az USB áramot, ha nem szoktál róla telefont/mp3 lejátszót tölteni, nem fog hiányozni.
Legyen minden, sokszor.
-
guni
tag
válasz barnam_ #2352 üzenetére
Nem is aggódom az alaplap miatt, csak meglepődtem, eddig valahogy fel sem tűnt hogy az usb-n van feszültség kikapcsolt gépnél is A molexes megoldás tetszik, csak mondjuk gyanús, hogy itt Győrben nem fogok kapni iyen csatlakozót, de legfeljebb barkácsolok egy sata átalakítóból.
Egyébként a fordulatszabályzós kártyáknál mennyi az alap/terhelt hőmérséklet?
Guni
-
Majstor
senior tag
Valakinek személyes tapasztalata: SAPPHIRE HD4670 [link] Mennyire hangos a venti?
http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel
-
kagyula
aktív tag
válasz Majstor #2359 üzenetére
Alapon nem hangos, 3D alatt felerősödik, de akkor sem szörnyű, nem hallatszik ki a játék zörejek mögül. És ami fontos, hogy nem ilyen erőlködő búgó sivító hangja van, hanem kellemes surrogás. Mintha fütyülni próbálnál egy zacskó sós popcorn után (gyk.: hang nélküli fütyülés, csak a szélzaj )
Itt van a fiókomban egy VF700, de nem éreztem még rá késztetést hogy felapplikáljam. Ha éjszaka is menne a gép akkor viszont már feltettem volna.Legyen minden, sokszor.
-
Geza26
senior tag
Hello!
Két kártya között még mindig vacillálok, hogy melyik legyen! Gainward vagy HIS?
Megéri a HIS azt a +2000 Ft-ot? A Gainward csatlakozó szempontjából sokkal kedvezőbb! Melyik a halkabb szerintetek?
Ezt még mindíg kérdezném: Gainward esetében a két digitális kimenet (hdmi+dvi) esetében lehet külön felbontást állítani, vagy csak az analóg kimenenten lehet más felbontást beállítani? (monitor + lcd tv)
Géza
-
Pala
veterán
válasz goro1000 #2364 üzenetére
Nem lep meg a dolog igazából.
AMD-párti játék, ráadásul amúgy is jól van optimalizálva (igazán példát vehetnének róla,mert ilyen látvány mellé ilyen gépigény mindenképpen dícséretes, kár, hogy a Dirt meg pont az ellentéte )
Azt sajnálom, hogy nem a Grid tesztek a mérvadóak, mivel a legtöbb mai játék nem áll ilyen szinten grafika/gépigény ügyileg.[ Szerkesztve ]
-
goro1000
aktív tag
Ez a legszebb és legjobb autos játék szerintem. és tényleg nagyon jol van optimalizálva.
nekem csal AMD cucc van gépben
5600+ 2.9Ghz
hd4670
GA-MA69H-S3H alaplap
ÉN minden játékot 1680x1050es felbontáson játszok.
Nem szeretem vissza venni a felbontást mert az egyből meg látszik akkár hol.
amit bír a monitor azt a felbontást kell használni -
barnam_
nagyúr
válasz tzsolesz #2363 üzenetére
Próbáltad már hogy 0%-on meddig melegszik 2D-ben? A 2600XT-men letudtam állítani a ventilátort, de kb. 60°C-nál vissza kapcsoltam
szerk.: elképzelhető hogy 3%-on megy, de akkor annak nincs köze a ventilátor feszültségéhez. Vagyis ha 100% = 12V, 3%-on nem mehetne, mert az 0.36V lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Kobaljov
senior tag
A HIS a halkabb, ami 4670-es teszteket eddig olvastam, abban eddig a Powercolort találták a leghalkabbnak, és őt követte a HIS. A Gainward megoldása közelebb áll a gyári verzióhoz, amit nagy terhelésen már hangosabbnak találtak.
És mikor jön már egy passzív verzió, pl. a Sapphire-től?
-
bejmuller
aktív tag
Na megerkezett a HIS IceQ a mai delutan, es azota azzal szorakozok.
Geza26 emlitette a csatlakozokat, nemtudom mi lehet ennel jobb... ket DVI van rajta, es van hozza egy DVI->D-SUB es egy DVI->HDMI atalakito. No meg persze ott az S-Video is.Szerintem halk, nagyon Terheles nelkul plane. Lehet masnak ez nem ennyire halk, de en nem ehhez vagyok szokva. A jooreg 66GT kicsitt hangosabban vitte, mondjuk azt lehetett szabalyozni. De ez sem porog 100%on allandoan, automata szabalyzasa van ahogy eszrevettem, de ez nem biztos, mert ma meg nem hallgattam meg kozelebbrol. Es tavolrol meg nem hallom mert a tapom hangosabb nala
Overdriveval felvittem egy kicsitt, 780ra, az IceQ Turbo szintjere... de sztem siman megy tovabb is, mivel igy terheles alatt(igaz nem tartott sokaig, egy windowed far cry 2 benchmarkot futattam, es kozben neztem) sem ment 51 fok fole. Bar lehet h egy kemeny oras teszt utan elerne az itt nehanyak altal emlitett ~55 fokot. Ami meg mindig nem baj mivel a 66GTnek valahol ekkorul volt az alap homersekletna es akkor varom a GTA4et
Az ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D
-
veterán
Hali!
Látom, az1. hsz-ből nagyvonalúan kihagytátok a Club3D HD 4670 512MB GDDR3 karit, de remélem, csak véletlen volt. (az 1GB-os felejtős, azt meg sem említem inkább )
Esetleg valakinek van ilyen otthon? megírhatná a véleményét, mert olyan ritka, mint a fehér holló. Szeretnék beszerezni egyet és érdekelne minden vélemény.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Kobaljov
senior tag
A gyártók listájához: van már a VisionTek-nek is 4670-es kártyája
-
Chaser
legenda
Megvettem a GB-t, ami kicsit nem tetszik rajta, nincsenek lesorjázva a NYÁK szélei, a ventire nincs jobb szó: borzalmas 1ébként fasza. 8.11-et leszedtem és felraktam, 8.7xg volt előtte, de azt nem szedtem le, a gamek mennek rendesen. Holnap majd megnézem 5V-on..nagyon pici bordája van, gpuz felismeri rendesen, most éppen 29 fokot ír a gpura. 1előre ennyi
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz barnam_ #2384 üzenetére
Rami nagykerben biztos nem, a bolt meg onnan szerzi be a cuccokat nagyrészt..de amúgy se vettem volna, 2k-val drágább, csatlakozók ugyanazok, alapon ott se fasza a venti, akkor minek? Ráadásul az 2 slotot foglal, ez meg tuti nem. Viszont zafír volt, de a kimenetek miatt, meg hogy 2 év gar van rá, ráadásul drágább mint a GB, maradtam GB-nél..lap is az,, szépek 1ütt
Holnap majd csinálok telóval képet, mással nem tudok, de már venti hack is lesz rajta
Elviselhetetlen, több min 1mm-s acélból van a ház anyaga, ez mind benn van az íróasztal erre rendszeresített tárolójában, és így is hangos. Holnap írok a GB-nek, b@sszanak vele valamit mert dühbe jövök_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz barnam_ #2386 üzenetére
MSI-nél sose tudni..a 256 megás 3850-ből több verzió van a piacon mint a honlapjukon Nézegettem tőlük egy passzív heatpipeos 26xt, kiderült nagy nehezen mért találok róla a bordák elheyezését mutató különböző képeket, legalább 2 fajta variációban jön ki a hűtést, oldalukon persze csak 1 van...
-
Chaser
legenda
Itt 1ébként tökéletes képek vannak a GB-ről, holnap megadom a borda méreteit.
-
kagyula
aktív tag
Megkérdezhetem mennyiért vetted? Mert én sima kiskerben vettem a zafírt 20800 Ft-ért, és igaz hogy közvetlenül a kártyán nincs HDMI, de van DVI -> HDMI átalakító (meg DVI->D-SUB is). Tehát tulképpen egy DVI-vel többem van mint neked, milyen jó lesz ez majd akkor, ha nyerek egy második monitort.
Legyen minden, sokszor.
-
Chaser
legenda
válasz kagyula #2390 üzenetére
Pont 2k-val többért/ Majdnem összevesztem a csajjal hogy bruttót akarok fizetni, nekem mindig nettóban adnak mindent Úgy lett volna 19k, mondom most kell papír kivételesen/ +1év gar és hogy natív HDMI, DSUB van megérte, tudom hogy van átalakító, a 3850-et úgy használtam, de ez így sokkal faszább komolyan mondom Nem türemkedik ki semmi a gép hátuljából. 2 monitor minek? 1 LCD tv és egy monitor jobb kombináció..sztem
Megnéztem 5V-on, úgy teljesen jó, valami kis surrogás hallatszik nyitott gépházból, nem zavaró, és hűt rendesen. Megmértem multimeter 12,18V-ot mutatott a gyári tüskéken, ráadásul minuszat, nem tudom hogy, jól volt rajta a mérő.
Nemcsak 1 féle low üzemmód van hanem 2.
1: gpu 165mhz, ram 250
2: gpu 300mhz, ram 500
Feszeket rivatunerrel vagy mivel lehet megnézni? Jelenleg passzívan megy , még ez a fos borda is elég neki 2D-ben._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
glutamin
őstag
Mindenki nyomul itt az új kártyájával csak nekem nincs még Na de majd jövő héten végre nekilátok boltokat járni.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
goro1000
aktív tag
szerintetetek megéri lecseélni ahd 4670et egy 8800gtre??
-
goro1000
aktív tag
Tényleg 26000FT lesz a hd 4850????[link]
A hd4670et vettem 22000FTért. Ez elég szar érzés!!! -
kisza25
félisten
na gyerekek vettem ma egy fogyasztásmérőt(2300Ft Lidl)méri a pillanatnyi fogyasztástW-ban ,írja a váltakozó feszültséget(230V 50Hz),az áramerősséget(A)ha megadod mennyi egy kW ára akkor még forintosítja is a fogyasztásod
A lényeg: konfigom az adatlapon, nyugalmi álapotban fogyasztás 70-80W(proci5*200-on), monitorral 125W,max terhelésnél 190-200W(17"LCD-vel)proci ebből megzabál 60-89W-ot,mert ez még az elsők közül van 45W moncsi+3*vinyó 30W(kipróbáltam kikapcsoltam 2vinyót10-10W-tal csokkent a fogyasztás)+TV tunter+alaplap+4memória ez a vidkari tényle semit se fogyaszt színte[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
ja azt vágom akkor hova ez a nagy 750-1000W-os táp mizéria parasztvakítás az is
újra raktam minden drivert kiváncsiságból,elöször leszedtem mindent,a gép így 210W-ot fogyasztott nyugalmi állapotban ennyit terhelve sem mértem driverekkel felraktam alaplap drivert,majd proci drivert 60 65W-tal csökkent a fogyasztás procidriever felrakása után (visszaveszi alapon 5*200-ra a procit 1,07V-ra a feszt)
vidkari driver ugye 165/250-re ez további 25W -os esést produkált[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest