- E-book olvasók
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kupehka
csendes tag
válasz csucsbicep #23851 üzenetére
Gta 4 nél is ugyan az a hiba.
-
kupehka
csendes tag
válasz csucsbicep #23854 üzenetére
köszönöm szépen meg próbálom.
-
neooen
aktív tag
válasz totyax #23835 üzenetére
Azt nem értem, hogy mi történt, hogy rendszer újrarakás után jutott eszébe neki ez . A sípolás sajnos kezdettől fogva van, de ha a venti 20%-ra van visszavéve, akkor elhallgat .
Semleges értékelés oka: Az eladott vidokártyán a HDMI bemenet miniHDMI volt, amit én soha nem használtam és fel sem tűnt, hogy az nem a "hagyományos". Ezt nem jeleztem, ami a vevőnek kellemetlenséget okozott.
-
Leslie1984
tag
válasz neooen #23856 üzenetére
Sziasztok! Van egy Sapphire Radeon 4870-esem 1Gb Vapor-x és a kérdésem az lenne hogy ez a kártya vajon tuningolható-e mert eddig bármivel próbáltam húzni Rivatuner vagy Trixx-el max 10%-ot húztam és játék alatt megfagy, pedig a hőfok nem mondanám hogy magas lenne windows 7 alatt is megugrik a kép ha vamit megnyitok . A driver 12.3-as.
Válaszotokat előre is köszi. -
bluyoo
nagyúr
válasz Leslie1984 #23857 üzenetére
Mindegyik kártyát lehet húzni de nem hiszem hogy azonnal 10%-al kellene kezdeni ....
Úgysem lesz belőle egy 7870.
Még a toxicnak is GPU:780 MHz Memory :4000 MHz Effective órajele van.
Vagyis +30Mhz a GPU-nak(ami még 5% sincs) +400Mhz a VRAM-nak(~11%).
Talán ezeket még bírni fogja.De ne fűzz hozzá nagy reményeket,ráadásul +hő nem biztos hogy megéri.Ahova kevés a 4870 oda túlhajtva is kevés lesz.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Valamiért csak nekilátott a tuningnak ...
De nem is azt írtam hogy rossz a kártya.Hanem megkérdőjeleztem a tuning értelmét.
Én sem azért váltottam mert kevés lett volna a teljesítménye.Kis kompromisszummal minden futott 1680X1050-es felbontáson.Utólag azért multiknál jól jött a csere.Bazinga!
-
PeL
addikt
válasz bluyoo #23861 üzenetére
nem offense volt, csak azt mondom hogy nem igen van szükség húzni ezeket a kártyákat kivéve ha neked igényed van arra hogy 50 helyett 60 fps-el menjen az a játék (30 fölött már folyamatos) vagy 80 helyett 90-el... Ha egy kártya rosszul teljesít egy két játékban az szerintem tuningal se fog sokkal jobban, akkor már inkább lecserélem újabbra mint hogy esetleg megkockáztassam a tönkretételét egy kis plusz fps-ért
Persze mindenkinek egyéni joga hogy ki mit kezd a cuccaival, csak a saját nézőpontom mondtam el
-
PeL
addikt
válasz Májsztró #23865 üzenetére
Gondolom úgy hogy mivel magasabb órajeleken járatod biztos alapból nem tesz jót a chipek belsejének, ráadásul a magasabb órajel nagyobb hőtermeléssel jár ami hosszútávon szintén biztos nem tesz jót neki stb. Szerintem nem véletlenül írják mindenhol hogy a kártya tuningolásából eredő károkért sem a gyártó sem a bolt nem vállal felelősséget, ráadásul ilyen használattal elvileg azonnal lemondhatsz a garanciáról, más kérdés hogy ki tudná bizonyítani ha netán tönkremegy egy alkatrész hogy húzva volt...
Nem azt mondom hogy biztos tönkremenne de nagyobb a hiba kockázata, esélye...
Én eddig egyszer tuningoltam a gépem, nem VGA-t hanem CPU-t, és miután az alaplapom bő 1 év ily módon való használat után megadta magát kicseréltem egy másikra, abban is húzva járattam az 1,5 év után lehelte ki a lelkét és akkor megfogadtam hogy soha többet nem húzok a gépemben semmit az előírt órajele fölé. Azon kívül volt több gépem is, mindegyik évekig ment gond nélkül. Lehet mondani hogy peches voltam vagy valami de szerintem biztos hogy a tuning tette tönkre mindkét alkalommal az alaplapomat. Továbbá semmilyen más programot nem telepítek fel a gépre ami nem az eredeti gyártóktól származik, semmi Rivatuner, semmi ATi Tray Tools, semmi ilyesemi. Inkább elviselem a VGA ventijének hangját is . Érdekes amúgy hogy nincs is semmi gond a gépemmel, nem fagy, nem omlik össze, nem csinál furcsaságokat
-
Májsztró
addikt
Azzal valóban egyet lehet érteni amikor (még régen ... ) a bármilyen tuningolt eszköz füstölt egyet és többet nem indult. Azt is igaziból csak a + feszültséggel lehet előállítani vagy a gyenge táppal ami nem bírja a terhelést és cserébe leéget mindent a szgépben. De az ,hogy 1 meg 2 évig tartó állandó tuning után megadja magát valami, azt nehezen tudom elképzelni. A kb 4 éve amióta megvan azóta folyamatosan húzva jár, a gpu-m meg mikor megvettem akkor másfél évig 900/1200-on járt, aztán azóta gyári órajelekkel hajtom. Köszöni mindkettő , jól vannak.
-
N_A_S
veterán
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Sikerült szereznem egy Sapphire HD 4850 karit.
Első lépésként megemeltem a venti fordulatát annyira, hogy még nem túl zajos. Oldalról még kap egy 80-as ventivel egy kis levegőt a házon kívülről. Referencia modell.
Szerintem kicsit meleg vagy tévedek?Javaslatok?
Lehetőleg minél olcsóbbanhttps://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
-
Blabcsi
senior tag
Ma lett újra pasztázva, mert egy accelero volt rajta, csak arra már nem telt sajna.
Kb. mire számítsak BF3 alatt?
Leolvad róla a hűtés vagy túléló fajta?https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
Blabcsi
senior tag
válasz csucsbicep #23876 üzenetére
Értem, mire kell jobban figyelnem GPU , VRAM , SHADER hőfokokra?
Miből mennyi a max?https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
csaba02120
csendes tag
Sziasztok,
Pár napja vettem egy HD 4850-et (boltból) és nem működik a Power Play nem veszi le az órajelét a windows-ban és a ventilátorja maxon megy szerintem a szabályzás pedig nem működik.
A legújabb Catalystal már próbáltam de semmit nem segített.
A pontos tipusa R4850-MD1G/OCAz Everestben találtam egy érdekes dolgot a Power Play-nél.
Tud valaki valami megoldást?Ezekre a gondokra van garancia egyáltalán?
Várom a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
válasz csaba02120 #23879 üzenetére
Náalm is ugyanez van a Aida64 szerint, nem is veszi lejjebb a Windowsban az órajeleket és a venti fordulatszámot... Állandóan 50%-on pörög a VGA ventije ami nem mondható halknak És ha lejjebb venné az órajeleket meg a fordulatszámot legalább akkor mikor nem játszok az úgy sokkal jobb lenne... Tudom van Ati Tray Tools de nem akarok semmi ilyen tweak progit használni, maradnék a gyártó által publikált dolgoknál.
-
csucsbicep
nagyúr
Lehet, hogy eleve nincs benne power&play és a venti fordulatszáma sem állítható. Ha jól emlékszek ez a power&play típusonként más volt, sőt ugyanazon a típuson belül is idővel módosítottak(azt hiszem Sapphire-nál biztos).
-
bluyoo
nagyúr
Van második kijelző?Mivel ha második kijelző van a kártyára csatlakoztatva akkor nem vált 2D-be.
A 4870-em ugyan a magórajelet lejjebb vette de nem 2D módba.Bazinga!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz csaba02120 #23883 üzenetére
De lehet vele csinálni auto 2D/3D profilokat.
-
Dr. Student
senior tag
Hali!
Melyik a legoptimálisabb driver a HD4870-nek ?
Dr. Student
-
Leslie1984
tag
válasz Dr. Student #23885 üzenetére
Talán a gyártó álltal publikált legfrissebb.
-
Dr. Student
senior tag
válasz Leslie1984 #23886 üzenetére
Tegnap vettem egy HD4870-et és feltelepítettem a legfrissebb drivert, és nem működik megfelelően, ha elindítok egy filmet akkor fél perc után visszaugrik kis ablakban, a játék lefagy, driver gondra gyanakszok azért kérdeztem...és már kétszer újratelepítettem.
64bites O.S okozhat problémát..?
Dr. Student
-
bluyoo
nagyúr
válasz Dr. Student #23887 üzenetére
A 64 nem okoz ilyen gondot azzal használtam én is.A gyártó által közzétett legfrissebb driverrel.
"és már kétszer újratelepítettem" mármint az oprendszert vagy csak a drivert?
Előtte milyen VGA volt a gépben?Hőfokok rendben?Bazinga!
-
Dr. Student
senior tag
válasz bluyoo #23888 üzenetére
HD4850-sel használtam a gépet, nem volt semmi gond, 12.2-es driverrel, beleraktam a HD4870-et és egyből megölte a drivert, újratelepítettem a drivert és kipróbáltam, de az előző hszbe hibák történtek, megcsináltam mégegyszer a driver cserét, de használhatatlan az egész...megint csak
Dr. Student
-
csucsbicep
nagyúr
válasz Dr. Student #23889 üzenetére
12.1-et próbáld ki.
-
csaba02120
csendes tag
-
totyax
aktív tag
válasz csaba02120 #23891 üzenetére
Nekem váltotta amikor auto-t használtam, kivéve néhány régi játékot amit nem érzékelt. Mondjuk én minden játékhoz külön profilt csinálok, szóval nekem az auto nem nagyon kell...
-
csucsbicep
nagyúr
válasz csaba02120 #23891 üzenetére
Érdekes. Nekem az összes kártyámmal ment eddig.
-
Leslie1984
tag
válasz csucsbicep #23893 üzenetére
Vajon törölted előtte a régi drivert, illesztőt?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz Leslie1984 #23894 üzenetére
Nem.
-
woodstock323
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám,remélem tud valaki segíteni.Megpróbálom minél részletesebben leírni miről is van szó.
Adott egy Powercolor HD4870 PCS+ 512Mb-os videókártya amit már pár éve használok.
Mostanában kezdődött kb 3 hónapja h Battlefield BC2-ben kifagyott a játék fehér képernyővel és nem tudtam játszani.De nem zavart mert megvolt már a BF3 és azzal játszok,arra gondoltam biztos megint valami tipikus BC2 hiba.
Aztán megtörtént BF3-ban is h kifagyott és kiírt DirectX hibát,h az illesztőprogram leállás után helyreállt.De ezt tudtam kerülni mivel csak néhány pályán volt ez a baj meg akkor is csak ha víz fölött repültem...szóval kerültem azokat a pályarészeket.
De idegesített és elkezdtem nézegetni mi lehet a baj cserélgettem a drivereket,meg a grafikai beállításokat de nem javult.Más játéknál is kilépett így, ami nem is volt nagy gépigényű.
Aztán észrevettem h a gyári(már tuningolt) órajelnél kicsit magasabban pörög a kártya(még anno én húztam kicsit) ezért vissza vettem a gyári értékre,utána szépen működött de BC2ben még mindig nem javult a helyzet max annyit h engedett kb 15 percet és utána fagyott.Elkezdtem nézni,h nem-e melegszik túl de nem mert 70 fokot sem érte el komoly terhelés mellett sem.
Aztán visszavettem az alap gyári referencia értékre az órajeleket,és azóta úgy játszottam minden ment is plusz azóta volt egy windows újratelepítésem is a héten,szóval egy teljesen "friss" gépem van most alig van rajta adat játék meg egyáltalán...csak a BF3
Amivel szépen játszottam is de ma megint előjött a hiba ugyanúgy, pedig levettem az órajeleket a tuning alá.Viszont most be sem tudok lépni mert amint betöltené a pályát már jön is a fehér képernyős kifagyás,directX hibaüzenettel,sőt még a youtube-on is beakadt és nem akarta a HD videót nagyképernyőn lejátszani csak kicsibe mert ha nagyra tettem akkor fekete volt a kép(azt hittem a böngésző a rossz de mással is csinálta)
Szóval szerintetek lehet h a videókártyám a végét járja?
Ha nem akkor mi lehet a gond miért csinálja?
Vírus nem lehet, tápellátás sem(ezeket kizárnám a minőségi táp és a friss windows miatt erős antivírussal)plusz amikor rossz volt a tápom régi gépben máshogy viselkedett,nem hibaüzenetezet csak újraindult.
jelenleg a 12.1es catalyst van fent még nem próbáltam a 12.2-t hátha az megoldaná de félek h itt nagy a baj,nyár végén akartam venni videókártyát az új 7000es sorozatból de ha most kell akkor legjobb esetben is csak egy 6850es férne bele...amit 4870 után nem nagy előrelépés...
Még annyit utólag h beleolvastam a hsz-ekbe és látom nem vagyok egyedül a bajommal,és még annyi h minden játéknál meg HD youtube-nál ezt csinálja fagy dx hibát ír stb,de még olyannál h renegade ops ami tulajdonképp egy indi game.
tegnap még tökéletesen ment nem értem mi lehet a baj.
SEGÍTSETEK! -
csucsbicep
nagyúr
válasz woodstock323 #23896 üzenetére
Igen, valószínűleg a végét járja, ha így reagált a downclockra. Ha hibás, akkor nem tudsz mit csinálni.
Egyébként a 6850 nagyobb előre lépés lenne hidd el főleg azt sokkal jobban meglehet hajtani, mint a 4870-et. -
woodstock323
tag
válasz csucsbicep #23897 üzenetére
Köszi a gyors választ,sajnos szerintem is kezdi feladni a küzdelmet.
Azért várok kicsit hátha valakinek volt ilyen és nem hardveres a gond. -
csucsbicep
nagyúr
válasz woodstock323 #23898 üzenetére
Pedig nagy eséllyel az lesz. Esetleg megtudod csináltatni egy szakival, de az is csak átmeneti megoldás.
-
woodstock323
tag
válasz csucsbicep #23899 üzenetére
Nos annyi fejlemény van h megnéztem a gyári referencia értékek mik is voltak a 4870-nél.
hát meglepődve tapasztaltam h a powercolor nem játszik kis számokkal.
ref 750/900
pcs+ 780/950!!
én nem így emlékeztem mivel 820/970re volt húzva én a gyári tuningra hittem h a referencia....
Most visszaraktam referenciára és azóta működik...ami persze nem más mint késleltetése a bajnak de így nem kell azonnal karit vennem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs