- Dell notebook topic
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodstock323
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám,remélem tud valaki segíteni.Megpróbálom minél részletesebben leírni miről is van szó.
Adott egy Powercolor HD4870 PCS+ 512Mb-os videókártya amit már pár éve használok.
Mostanában kezdődött kb 3 hónapja h Battlefield BC2-ben kifagyott a játék fehér képernyővel és nem tudtam játszani.De nem zavart mert megvolt már a BF3 és azzal játszok,arra gondoltam biztos megint valami tipikus BC2 hiba.
Aztán megtörtént BF3-ban is h kifagyott és kiírt DirectX hibát,h az illesztőprogram leállás után helyreállt.De ezt tudtam kerülni mivel csak néhány pályán volt ez a baj meg akkor is csak ha víz fölött repültem...szóval kerültem azokat a pályarészeket.
De idegesített és elkezdtem nézegetni mi lehet a baj cserélgettem a drivereket,meg a grafikai beállításokat de nem javult.Más játéknál is kilépett így, ami nem is volt nagy gépigényű.
Aztán észrevettem h a gyári(már tuningolt) órajelnél kicsit magasabban pörög a kártya(még anno én húztam kicsit) ezért vissza vettem a gyári értékre,utána szépen működött de BC2ben még mindig nem javult a helyzet max annyit h engedett kb 15 percet és utána fagyott.Elkezdtem nézni,h nem-e melegszik túl de nem mert 70 fokot sem érte el komoly terhelés mellett sem.
Aztán visszavettem az alap gyári referencia értékre az órajeleket,és azóta úgy játszottam minden ment is plusz azóta volt egy windows újratelepítésem is a héten,szóval egy teljesen "friss" gépem van most alig van rajta adat játék meg egyáltalán...csak a BF3
Amivel szépen játszottam is de ma megint előjött a hiba ugyanúgy, pedig levettem az órajeleket a tuning alá.Viszont most be sem tudok lépni mert amint betöltené a pályát már jön is a fehér képernyős kifagyás,directX hibaüzenettel,sőt még a youtube-on is beakadt és nem akarta a HD videót nagyképernyőn lejátszani csak kicsibe mert ha nagyra tettem akkor fekete volt a kép(azt hittem a böngésző a rossz de mással is csinálta)
Szóval szerintetek lehet h a videókártyám a végét járja?
Ha nem akkor mi lehet a gond miért csinálja?
Vírus nem lehet, tápellátás sem(ezeket kizárnám a minőségi táp és a friss windows miatt erős antivírussal)plusz amikor rossz volt a tápom régi gépben máshogy viselkedett,nem hibaüzenetezet csak újraindult.
jelenleg a 12.1es catalyst van fent még nem próbáltam a 12.2-t hátha az megoldaná de félek h itt nagy a baj,nyár végén akartam venni videókártyát az új 7000es sorozatból de ha most kell akkor legjobb esetben is csak egy 6850es férne bele...amit 4870 után nem nagy előrelépés...
Még annyit utólag h beleolvastam a hsz-ekbe és látom nem vagyok egyedül a bajommal,és még annyi h minden játéknál meg HD youtube-nál ezt csinálja fagy dx hibát ír stb,de még olyannál h renegade ops ami tulajdonképp egy indi game.
tegnap még tökéletesen ment nem értem mi lehet a baj.
SEGÍTSETEK! -
woodstock323
tag
válasz csucsbicep #23897 üzenetére
Köszi a gyors választ,sajnos szerintem is kezdi feladni a küzdelmet.
Azért várok kicsit hátha valakinek volt ilyen és nem hardveres a gond. -
woodstock323
tag
válasz csucsbicep #23899 üzenetére
Nos annyi fejlemény van h megnéztem a gyári referencia értékek mik is voltak a 4870-nél.
hát meglepődve tapasztaltam h a powercolor nem játszik kis számokkal.
ref 750/900
pcs+ 780/950!!
én nem így emlékeztem mivel 820/970re volt húzva én a gyári tuningra hittem h a referencia....
Most visszaraktam referenciára és azóta működik...ami persze nem más mint késleltetése a bajnak de így nem kell azonnal karit vennem
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest