Új hozzászólás Aktív témák
-
Hoffer
őstag
4870-el ez jó eredménynek számít?
[link][ Szerkesztve ]
-
drlovi
aktív tag
válasz Hoffer #24703 üzenetére
ph toplista itt összevetheted az eredményeket
-
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Beszereztem egy Sapphire Radeon Hd 4870 1Gb toxic kártyát és a kérdésem az lenne,hogy mind a 2 helyre kell a 6pines tápcsati vagy csak az eggyikre?Mennyit fogyasztanak ezek a kártyák idle-ben?A tápom enermax naxn enp 500 agt.Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
Iphone 13 pro,Xiaomi Mi 10 Pro 8/256,; Xbox Series X,Asus TUF Gaming FX 505 DT
-
PeL
addikt
válasz Steelheart2 #24706 üzenetére
Természetesen mindkét csatlakozóba kell tápot dugni, anélkül ha jól tudom el sem indul a kártya. A gyártó oldalán 500W-os tápot ajánlanak a kártyádhoz szóval elvileg elégnek kell lennie. Idleben 150W körül eszik... Sajnos a 4xxx-es HD széria elég energiaigényesre sikeredett
[ Szerkesztve ]
-
Steelheart2
őstag
Ok.Köszönöm szépen.Az eggyik angol oldalon olvastam hogy 2 tápcsati csak crossfire ra kell,de akkor biztos rosszul irták.Tényleg olyan sokat eszik,ha nem dolgozik éppen?Nem semmi.Akkor sürübben fog kelleni kikapcsolni a gépem.
[ Szerkesztve ]
Iphone 13 pro,Xiaomi Mi 10 Pro 8/256,; Xbox Series X,Asus TUF Gaming FX 505 DT
-
and1ao
őstag
válasz Steelheart2 #24706 üzenetére
Ez kicsit érdekes kérdés de természtesen igen kell a 6pines mind2-be. Idle-ben olyan 150 watt körül mozog a fogyasztása.
PeL: vx450 nálam röhögva elhajtotta
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
PeL
addikt
-
Dxx
tag
Ez hülyeség idle nem eszik 150w-ot, terhelve meg 250w-t szép is lenne...
"Maradt még a fogyasztás vizsgálata, amiben hasonló tapasztalatokat gyűjtöttünk, mint a HD 4850-eknél. A kártyák nyugalmi állapotban 150 watt körüli értéket mutattak (pár wattos ingadozással). Egyedül az egyes fázisait lekapcsolni képes Asus MATRIX hozott jobb eredményt, de ehhez futnia kellett a iTracker szoftvernek is. Az ügyes programocskával tovább csökkenthettük a 2D-s órajeleket és feszültségeket, amivel 130 wattos nyugalmi fogyasztás környékére jutottunk. Radeon HD 4850-nel szerelve ugyanez a konfiguráció terheletlenül nagyjából 120 wattot fogyasztott. Terhelve a HD 4870-ekkel 290 watt környéki értékeket mértünk, míg a HD 4850-ek beérték 250-nel. Most az extra Asus sem volt jobb, sőt, egy kis extra feszültséggel lazán a 300-as érték fölé tudtuk hajtani vele a tesztgépet."
Egy 4870-el szerelt konfig eszik 150 wattot idle. Nekem 4850-em terhelve kb. 125-130-wattot zabált a 4870- egy olyan 30 wattal eszik többet, de mivel emelt órajelű a toxic ezért a kártya szerintem maximum 190 wattot kérhet full load. Ide pedig bőven 100 watt alatt, mivel a driverek elég rendesen visszaveszik az órajelet.
Dexx!
-
and1ao
őstag
ugyis a teljes configjának a fogyasztását kell elbírnia a tápjának nem csak egy darab VGA-t ezért irtam így és nem kell itt kifakadni egyből. de akkor csak hogy ne aludj rosszul 250w tehelésses fogyasztása egy 1 db merevlemmezzel és egy 125-130W-os cpu-val ami nem eszi meg ezt a mennyiségű áratom 110-120 watt körül megáll levonod belőle még a memo alaplap és egyéb fogyasztást és láss csodát magának a VGA-nak olyan 100W körüli fogyasztása van de ez a kutyát nem érdekli legalábbis engem biztos nem mert nem külön táppal hajtom a VGA-t.
Ui.: nem értem miről beszélsz milyen 100W ATT-vel alulfeszelve 2D idle fogyasztása na jó hadjuk is linkább lese írom
Pel.: nem merek rá megesküdni de mintha itt a ph-n valaki hajtotta volna FSP400-60ANP táppal, de tuning az tuti nem volt
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
endruboy1
senior tag
-
and1ao
őstag
válasz endruboy1 #24716 üzenetére
embertelen akkor 400-al el is kóricált volna szerintem
Kihajtotta az az 5400+ azt 4850-et egyébként vagy édes kevés volt hozzá egy ismerősöm miatt kérdezem mert minden áron beakar most szerezni egy 4850-et de hiába mondom neki hogy 5600+-al nem tudja kihajtani de nem hisz nekem[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
Dxx
tag
válasz and1ao #24715 üzenetére
Nem fakadtam ki, csak félreérthetően írtad akkor, mert úgy kérdezték hogy mennyit eszik a kártya Idle.
Engem érdekel a VGA fogyasztása nagyon is, mert ha cserére kerül a sor nem árt tudni mennyivel eszik többet, vagy épp kevesebbet az új vga, kell-e tápot cserélni, stb.
Egyébként közben megtaláltam a 4870-nek 157W a fogyasztása.
Ha figyelmesen olvasod azt írtam, hogy bőven 100w alatt, nem pedig azt, hogy 100 wattot.Dexx!
-
and1ao
őstag
a 157 watt az load?
elnézést félreolvasáért ! hát anno megvettem a vx450-et köszöni szépen 4 éves semmi baja és egykártyás rendszerhez nem valószínű hogy tápot kellene majd cserélnem addig amíg elnem halálozik vagy nem veszek egy x2-es vagy felsőkategóriás VGA-t merthogy csak annak kellene nagyobb táp bár kezdek kételkedni hogy egy 7950-et nem lenne képes elhajtani. ezért nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
endruboy1
senior tag
válasz and1ao #24717 üzenetére
Hát nem tudom megmondani hogy 100%-ban kihajtotta-e igazából mert sose csináltam mérést. Vitte a gémeket úgy ahogy kellett neki szerintem. Azért cseréltem le a procit mert a BF3 multihoz már kevésnek bizonyult. Egyébként szerintem jól járna a haverod a 4850-el, mert használtan 10k körül megkapja, ennyit még akkor is simán megér ha netán nem hajtja ki teljesen a proci.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy gyors kérdésem lenne: egy HD4850-hez mi a jó választás driver ügyileg? A régebbiek számottevően gyorsabbak? Vagy csak simán a legutolsót toljam fel és kész?
Köszi előre is!
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
lemusz
addikt
Nekem 2 éve van ilyen kártyám, de már tudat alatt tervezgetem és nézegetem, hogy mire lehetne majd pár hónap múlva lecserélni. A kérdésem az lenne, hogy akik mostanában cserélték/cserélik le a kártyájukat, azok milyenre váltanak és miért azt választják, amit?
-
endruboy1
senior tag
válasz lemusz #24730 üzenetére
Én ha most lecserélném akkor HD6870-et vennék. Azért mert használtan 30-40k körül lehet kapni, a 7xxx szériát meg csak drágábban. Azért is arra cserélném mert talán még kevesebbet is fogyaszt és a mellett kb. kétszer olyan gyors. Persze itt az is kérdés hogy te mennyit szánnál egy új kártyára és hogy a procid kihajtaná-e.
Szerk.: látom Athlon II X3-ad van, az valószínűleg nem hajtaná ki teljesen, lehet azt is erősebbre kéne cserélni, most elég olcsón mérik az AMD-ket akár újonnan is.[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
válasz lemusz #24730 üzenetére
Itt hamarabb találsz választ.
Én is majd valószínűleg most cserélek és 90% hogy hd7850 lesz és tuning ameddig csak lehet
endruboy1.: 6850? miért akkor már inkább 6950 és moddolnám 6970-re annak nagyobb értelmét látom de amit bekóstol a 7850 50k alá akkor biztos hogy azt vinném és azt is fogom sőt 68501 helyett inkább 5850-et ajánlanék valamivel gyorsabb.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
endruboy1
senior tag
válasz and1ao #24732 üzenetére
Én 6870-et írtam, nem 50-et.
A 6950 azért bő 15k-val kerül többe használtan és annyival nem gyorsabb szerintem. Jó, én magamból indultam ki én biztos hogy nem adnák VGA-ra 40-nél többet, igazából a 30 lenne a max amit adnék, de most még el vagyok a 4850-el is egyenlőre azért nem cserélek.[ Szerkesztve ]
-
drlovi
aktív tag
válasz endruboy1 #24731 üzenetére
jó kártya. De egy 6850 már nagy ugrás. Nálam most van egy asus 6850 alapfeszen 940 mhz.et tud . Az majdnem az alapórajeles 6870. Nálam a bestbuy az 5870 volt 35K volt egy hónapja.
Pont tegnap néztem meg.
a gtx460 800/2000mhz = hd6850 940/1100 mhz = 5870 775/1200 mhz
Ezekhez a kártyákhoz már kell az PHII.
-
and1ao
őstag
válasz endruboy1 #24733 üzenetére
Bocs a félreolvasásért de nem bántás képp de az meg végképp nem éri meg apron is ritkán találsz 40 (VTX-et vagy gigát amin a hűtés nem valami acélos azt találsz 40 alatt elvétve) alatt inkább 40-45 körül dobálják akkor meg már az általam említett 6950 ami szintén ennyi és moddolnám +10-ért meg már 7850 ami meg végképp bestbuy.
6950-et his ice-q találsz itt apron 47-ért pl viszonlag jó hűtés moddolható 6970-re ez 7 ezer + pezeta nem túl sok.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
Baryka007
őstag
Én is 6870 vagy 7850 en gondolkodnék bár én úgy vagyok vele hogy 45-50 körül vennék kártyát ha vennék és akkor meg már inkább 7870 et vennék... nah jó nem törlöm ki amit most írtam maradnék a 7850 nél mert akkor kéne táp meg proci csere is 7850 vagy 6870 De mellékesen hozzátenném hogy nekem a 4850 még elég el megyegetnek 750/1115 ön a játékok highon 1680x1050 es felbontáson majd ha megadja magát lesz új kártya
-
default.
őstag
sziasztok
vásároltam egy accelero twin turbot a 4850-esemre, és annyi kis vacak van a csomagban, hogy pánikba estem tőle.
nem vagyok töketlen, de még nem cseréltem vga hűtőt és nem szeretném elcseszni.nem tudjátok, hol tudnának nekem segíteni egy kicsit az összeszerelésben ?
köszi!
üdv -
endruboy1
senior tag
válasz and1ao #24744 üzenetére
Nem annyira ismerem a Gw2-őt... BF3 Caspian Border tudod mekkora? Nem tudom ez-e a legnagyobb pálya de ez 64 playerrel, FHD-ban megy lowon stabil fpsel. Megy amúgy med-en is csak ott már vannak elég nagy fps dropok. Ha a Gw2 is BF3 kategóriájú grafikailag akkor stabil fpsel valszeg az is csak lowon menne. Amúgy itt már inkább a CPU erő az ami számít no meg a VRAM.
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz and1ao #24741 üzenetére
Az zsír egy olyat jobban elfogadnék mint egy 7970 et 4850 cf az már legenda... mondjuk igazából egy Quad crossfire 4850 érdekelne nagyon de sehol nem találok ilyesmit :\ pedig érdekelnének a 3dmark vagy egyéb más benchmark pontjai meg crysisban xy beállítás mellett az fps ek milyen mai kártyának felelnek meg
Szerk.: Találtam egyet !!! O.o [link]
[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
válasz Baryka007 #24748 üzenetére
hát azok a VTX-ek gyakorlatilag downclokolt 4870-ek ezzekből egy cf hozza a 4870 X2 eredményeit az meg még mai is mindent elhajt kártya kb csak nincs DX11.
hát érdekes amit linkeltél tesztet van ahol szépen skázálódik az egyre több kártya van ahol meg majdnem 0 fps-t produkálnak érdekes mindenesetre hát ha minél több ilyen tipusú kártyát betudok szerezni és lesz megfelelő tápom és alaplapom akkor lehet csinálok majd a 3-4 kártyás crossfire-t egy teszt idejére[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest