- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz DerStauner #24720 üzenetére
rivatuner 2.10
-
addikt
-
bolic
őstag
Minden 3D futtatás után szétesett a kép kis színes kockákkal, a kékhalálnál is színes kockák voltak. Vettem néhány órával ezelőtt 4870 X2-t, a Crysis very high beállításon élsimítással 1280x1024 felbontáson átlagosan 30fps. Sajnos most nagyon gáz van. Mit csináljak vele? Először gyári drivert raktam fel, majd 8.7-et raktam fel. A 3DMark Vantage 6100 valahány pontot kapott, valami nem stimmel. Mindkét engedélyezett GPU az eszközkezelőben van, Vista 64bit SP1 az oprendszerem.
Sürgős választ kérem!
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
ipavlidu!
tag
Hali!
Egy 3850-rol 4850-re valo atallason gondolkodok. Szerintetek az E4500-as procim eleg lenne kb. a 4850 ala?
Koszi
-
addikt
válasz DerStauner #24760 üzenetére
Szerintem egyik se, 4850-en nincs rajta hőmérő . Ő nem 4870-nél mérte azt? Mert annál többféle hőmérsékletet ír ki a GPU-Z.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
bolic
őstag
válasz Visormail #24758 üzenetére
Most sokkal rosszabb, a boot kép is szétesett színes csíkokkal. A hátsó DVI működésképtelen lett vagyis nincs kép, az első DVI csatlakozó az oké, de húz csíkokat és a win hibakódot sem tudtam megnézni. Néha sokat akadozott a Vista induláskor, néha az egérkurzor megállt egy időre. Szóval kemény 2 órás 3D teszt után máris R.I.P.? A fene egye meg, ez gáz.
[ Szerkesztve ]
-
bolic
őstag
-
bolic
őstag
válasz westlake #24765 üzenetére
Visszaraktam a 7800GTX-et és minden tökéletes úgy ahogy kellene, de a 4870 X2-nek annyi, garis csere lesz hétfőn.
De kérdeztem előbb, hogy miért a 3DMark Vantage kb. feleannyi pontot kapott? Tényleg ki van kapcsolva a második GPU? Az eszközkezelőben mindkét GPU látszik. Valamit kell állítani? Hol? Tudnom kéne.
[ Szerkesztve ]
-
Darko
senior tag
Nekem hasonló volt, bár nekem 8.8 után kezdődtek. Illetve amikor felraktam még mellé a amdgpuclocktool-t is. Egy darabig szépen ment, majd minden fele sebességen futott, kockásodás, artifact, stb. Próbáltam sokmindent, pl. visszavettem a sebességen is de csak vista reinstall segített! Egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
MaSzKa
senior tag
1 GB memória és passzív hűtés a Gigabyte HD 4850-esén
-
ImI87
őstag
Hello!
Van érdemi haszna 4870-es karikon az 1 giga memónak, vagy ugyanolyan fölösleges, mint eddig általában?
Ha van különbség, akkor mennyi?Köszi
-
westlake
félisten
kaptam egy asus 4870 x2 bios-t, ami alapbol 790/915mhz-re van allitva.. nem tudom, hogy a ccc mit nez, de ezzel a bios-al a ccc-ben 900mhz-ig lehet allitani a gpu sebesseget (nem ugy, mint a sapphire bios-al maximalisan 800mhz-re).. a multkori stabil 834mhz-es gpu sebesseget ezzel a bios-al sem sikerult feljebb tornazni, viszont a 950mhz-es memoriasebesseget most 985mhz-en tudja stabilan a kartya..
Play nice!
-
ImI87
őstag
Előz kérdésem még mindig él, de addig szolgálok én is egy kis infóval:
Vettem ezt a PowerColor HD4870 PCS+ 512MB karit.
pozitívumok:
- asszem eddigi legmagaabb gyári tuning (800/3800)
- a ventije 2.10-es rivatuner-rel simán szabályozható
- szépen működik a powersaving mód (magától visszaveszi 500-ra a gpu órajelét, szüksé esetén azonnal felkapcsol 800-ra, ezt rivatuner-rel monitoroztam)
- ez a tuning szépen dob a teljesítményénnegatívumok:
- csak egy van, de az a HŰTÉS
Annyira szar, hogy szarabb, mint egy gyári hűtő
Úgy üvölt, mint egy régi alaplapi chipsethűtő, ami 4cm-es és 5000-et pörög. Alap 25%-on is nagyon zavaró, olyan mint egy 12cm-es veni kb 2000-es fordulaton. Ez nem vicc, teljesen komoly! És ha még feljebb tekerem, akkor teljesen elviselhetetlen. Én nem vagyok ilyen csendmániás, de ez annyira rossz, hogy 5 perc után már el kell menekülnöm a géptől.......
És ez még hagyján, de a hőfokok is katasztrófálisak. Először is újrapasztáztam MX-2-vel, mivel gyári paszta alig volt rajta és tök folyékony volt. Ez segített 4 fokot, de még így is 50% ventivel (ami már elviselhetetlen) idle 55 fok, szőrös fánk alatt 10 perc után 84 fok. Mondjuk ez extrém terhelés, de 3dmark06 alatt is volt 78f ok.Ezen felül a ramokra egy sima rézlap van ragasztva, amit ugye a gari miatt nem is lehet nagyon levenni. Mondjuk ezek nem annyira forróak, de akkor is, sokkal jobb lenne a szokásos ramsüni megoldás. A fetekre tettek egy nagy bordát, azzal nincs semmi gond.
És az is bosszant, hogy az egész kari izzik, a heatpipe-ok azonnal égetnek, és a nyák mindegyik része forró, 2-3 másodperc után égeti a kezemet.
Szóval jó ez a kari, megy mint állat, de aki ilyet vesz, az azonnal a kibontás után cseréljen hűtőt! Én visszatérek az eddigi legjobb megoldáshoz, AC S1 + 2db 9cm-es Noctua venti.
[ Szerkesztve ]
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Kivéve a kötekedős brigádnak Van nekem egy PowerColor PCS+ HD 4870 esetleg valakinek nincs egy bevált hőmérséklet-ventifordulat párosítása?Mert ha nem muszály nem kezdeném tesztelgetni hogy mikor melyik érték lenne a legjobb! Aha most olvastam el az előző hsz. Akor nemcsak engem zavar a venti, pedig kinézetre azt hitem hogy jólesz. Akor marad az eredeti terv 4870+Thermalright HR03GT Nem Nem tudja az magárol akire értetem
[ Szerkesztve ]
Rock Katona
-
ImI87
őstag
válasz LordDarkness #24779 üzenetére
Én lennék a kötekedős brigád?
Neked nem szörnyű ez a zaj, és ezek a hőmérsékletek?
Vagy csak az enyém ilyen szar?Meghúztam rendesen a csavarokat is, meg újrapasztáztam, de annyit ért, mint halottnak a csók.
-
LordDarkness
aktív tag
Nekem edig úgyvan 'megoldva' hogy 70C°ig 7% a venti fordulat legalább akor nem üvölt amikor nem játszom. Esetleg még a Accelero TWIN TURBO gondolkodom még.
[ Szerkesztve ]
Rock Katona
-
ImI87
őstag
válasz LordDarkness #24779 üzenetére
Hát nekem is azonnal cserélni kell, van egy S1, azt rádobom, aztán ha lehet kapni Thermalright T-Rad2-t, akkor sz.tem veszek egy olyat.........
Amúgy sz.tem nem lesz túl jó a HR-03GT, mert azon a venti csak a GPU környékét hűti, és egy kis friss levegő nagyon elkel a fetek környékére is.
Nem tom miért ilyen meleg. Lehet a tuningtól is, vagy az egyedi tápellátástól, vagy csak egyszerűen ilyen........De az tuti, hogy így nem maradhat, mert egyrészt megsüketülök, másrészt meg felgyullad az egész gép tőle.
7%-ot mivel állítod be? Én Riva-t használok és ott 25% a minimum.
[ Szerkesztve ]
-
LordDarkness
aktív tag
ATI Tray Tools Akkor marad az AC megoldása csak nemtom még honnan fogom beszerezni mert nemigazán szeretek rendelgetni de Debrecenben nemtudok boltot aki forgalmazná.
Rock Katona
-
ImI87
őstag
válasz LordDarkness #24783 üzenetére
Nagyon jó ez az S1+venti felállás. Egyetlen hátránya a brutális méret. De ha elfér, akkor hangtalan és nagyon jól hűt. Több nem is kell.
Akad itt a PH-n is pár megbízható boltos, aki elküldi futárral, és nem is kell előre fizetni, ha ez lenne a probléma. Ha nagyon nem találsz, akkor írj, és priviben küldök 1-2 ajánlást
-
TTomax
félisten
válasz LordDarkness #24785 üzenetére
A turbo modul igaz hangtalan,de nem olyan hatékony mint a 2X12-es venti,nekem volt/van mindkettő,egy kicsit macerás felrakni a 2db ventit mert kb 1,5cm-el túllóg...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
ImI87
őstag
válasz LordDarkness #24785 üzenetére
Fel lehet tenni két 12-est, de kicsit körülményesen, mert a hátsó már lelógna 3-4 centit.
A Turbo Modul igaz, hogy teljesen hangtalan, de teljesítményben közel sincs még 1db 12es ventihez sem.........
Sazl inkább a ventis megoldás, és sz.tem a legoptimálisabb a 2*9 verzió.mod:
TTomax: LOL 14sec különbséggel ugyanazt írtuk.[ Szerkesztve ]
-
Mr. Teddy
őstag
Ha jól látom, akkor a HD4850-es kártyákban nincsen video in?
Igaz nem használtam ki a korábbiban sem, de pont jól jönne egy alkalommal... Mindegy, ez amolyan plátói kérdés, bár ha tévedek, azt megmondhatjátok! -
-
westlake
félisten
válasz MaSzKa #24792 üzenetére
marmint mivel ne kiserletezzek? nekem ez a bios siman jobb, mint a gyari sapphire, mivel nem kell mindig manualisan beallitanom a gpu/mem sebesseget.. a sapphire biosba hiaba irtam be 800mhz feletti erteket, lehalt tole a ccc.. nekem tobbet er az asus bios, mint a gyari sapphire..
Play nice!
-
Ribi
nagyúr
Nos. Elcsábultam és EZ lett az eredmenye. Tapasztalatok, hogy huvos, viszont sajna kicsit hangos nekem. G80-as hutojenel sokkal idegesitobb, magas hangja van. Nvidia driver uninstall, majd ati 8.8 driver fel.
Valamit még hiányol, ahogy emlékszem ez a hang lesz, aminek még fel kell rakni valamit, de valszeg csak siman letiltom hogy ne keresgelje, mert nemkell az nekem. Bar ez majd kiderul.
Idle 46 fokos, jol szellozo hazban. Terhelve 60 fok korul volt, de akkor mar elkezdett felporogni a venti. Még idegesítőbb a hang, de ez csak jatek alatt van, akkor meg fules van szal nem zavar. felraktam az ATT-t, azzal probaltam javitani a helyzeten. Vicces dolog hogy 1-30-ig semmit sem valtozik a venti fordulata. 0-n leall, 30 felett is normalisan allitja. Mondom rohadjon meg, ebbol biztos venti csere lesz. Engem nem zavar ha 3Dben kicsit hangos, de 2D-ben siri csendben maradjon. Perpill a cpu csak 2,33-on ment, igy a Crysis 19-24 fps-t produkalt high beallitas mellett 0AA,0AF 1680x1050-ben. Mediumon 50 fps korul.
Ami kicsit fura volt, hogy nem allitotta a cpu frekit, mindig 500-on maradt. Ezt még letesztelem.
Ami elegge sziven utott hogy Trackmania alatt kis textura hibak "ropkodtek" ossze vissza. Tudom hogy nvidia powered game de akkoris. Latszolag mindig ugyanott es nagyjabol ugyanugy, valtoztattam shadert es minden mast is de min es max grafon is ugyanazt csinalta. Ez egy rossz ponty Crysis alatt nem csinalta. Eddig közepest tudnek adni a teljesitmenyre a bugok miatt. Ami elegge tetszett hogy Crysis (tudom tudom, de nem volt idom tesztelni masssal) alatt sosem esett 17 fps alá es egesz folyamatos volt igy is. Nem volt semmi durva megakadás. További tapasztalatok este.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest