- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zotya21
senior tag
amúgy itt próbálta valaki már a samnyang 10/12/14 milis obijait ?
nem mondom hogy neki esek venni de gondolkoztam rajt hogy ha eladnám a 17-50 et akkot lehetne helyette egy 10/12mm samnyang plusz egy 50 es f1.8
de túl sok infót, képet nem látni vele
https://500px.com/slayer_art
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
winhate
őstag
Sziasztok
Hold fotohoz kernek segitseget.
Milyen beallitasokkal erdemes probalkozni hogy a taj is latszodjon es a hold se egjen ki?
Vagy tegyek le rola hogy 1 kepbol meg lehet oldani?http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
veterán
Szerintem két fénykép, és egy kis utómunka.
-
Matska
senior tag
Az f4 a véletlen műve, bevallom ezt most vettem észre Mondjuk f3,5 a legszűkebb a kitobjektíven, szóval sokkal előrébb nem lettem volna talán.
A gépet egy ház kerítésére támasztottam le, és onnan jött a megvilágítás. Nem szándékos, de szépen kiadta.https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
törölt tag
Sziasztok!
Nézelődtem távcsövek után mostanában, és találtam egy egész elfogadható árú cuccot (Bresser-Messier NT-130/1000), létezik is hozzá T2 adapter (Fuji-X), amivel rá lehet tekerni a fényképezőt, ami eddig nagyon jól hangzik, csak a cég ahogy nézem kizárólag motoros állványokat forgalmaz, elég drágán.
A kérdés az lenne, hogy a leírásban szereplő "44mm-es dovetail" rögzítési ponttal milyen állványra lehetne ezt feltenni rendesen, ami nem egy vagyonba kerül (mondjuk ilyen 20-30 ezer forint körül max)?
-
tvamos
nagyúr
válasz #16820480 #2466 üzenetére
Ennyi penzbol, ujonnan, SkyWatcher AZ-3 van mondjuk. Ami nem EQ, ugyhogy nem igazan alkalmas hosszu expozicios ideju fotozasra. [link]
Ekvatorialis allvanyok kozul en az EQ-2-t probaltam, az ilyen 1m folotti gyujtotavnal gyakorlatilag nem volt alkalmas semmire, nem hogy fotozasra. (Oke, ha nagyon ugyes, es turelmes vagy, akkor vizualisan lehet vele nezelodni, talan.)
Szerintem kene egy komolyabb EQ-ra gyujteni! De persze ez csak a maganvelemenyem.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
törölt tag
válasz #16820480 #2466 üzenetére
Azért az asztrofotózás nem egy olcsó sport. Ha komolyan akarod csinálni, akkor ilyen bresser vackot ne vegyél meg. Meg nézz utána a fotózási alapoknak is. 130/1000-es távcső elég "fénygyenge". f/4 - f/5 fényerejű távcsöveket nézz. Meg stabil, goto-s mechanikát az autoguidet miatt (heq5, eq6). Képfeldolgozási alapokat is el kell sajátítani. Ez egy sokéves tanulói folyamat (mind a feldolgozás, mint a távcsőkezelés, távcsöves ismeretek.) és pénz, sok pénz.
-
törölt tag
Köszi, utánanézek, de ilyen összegeket nem tudok költeni rá semmiképpen.
Eredetileg igazából csak távcsövet nézegettem, de ha már lenne lehetőség fényképezőt rákötni, akkor esetleg kipróbálnám azt is.
-
tvamos
nagyúr
Ugy emlekszem, hasznal ilyet valaki a forumon:
SkyWatcher Star Adventurer mechanikaEn is gondolkodom a beszerzesen, de nem tudom, meger-e ennyi penzt.
Eleg stabil ez? Nem rezeg? Mennyire konnyu beallitani polusra?
(Kb. 3-4m lenne a fokusztav, amire hasznalnam.)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
-
veterán
200mm-en próbáltam eddig max, ott még szépen tartott. 300mm-en próbáltam még, nagyon ott sem láttam kivetni valót, de ott csak 1-1 képet lőttem.
Pólusra állni igen könnyű vele. Szerintem nincs 10 perc az összeszerelés, és a pólusra állás összesen. -
radi8tor
MODERÁTOR
Igen.
Ezt írja live-nak jó sok reklámmal. mondjuk látszik is rajta hogy live, mert nincs mindig adás.⭐ Stella
-
veterán
Egy fotósorozat készítésekor, ismételten ismételten lencsevégre került egy objektum, méghozzá az Androméda galaxis. Ami számomra meglepő, hogy 18mm-en, 20mp-es expóval is milyen szépen látszik
-
veterán
válasz #65388800 #2491 üzenetére
Folyton
Mivel nem volt mechanikán a gép, így lett egy szép timelapse belőle. Viszont pár képből IRIS-el próbáltam egy szép képet csinálni de nem sikerült. Nem tudja a progi össze illeszteni a képeket, vagy én bénáztam el valamit? Eddig csak Star Adventurerel készült képeket csináltam vele, ahol azért fedig egymást a képek.
-
veterán
válasz #65388800 #2493 üzenetére
Köszi, meglesem
De egyebként az IRIS-nek is kéne tudnia csak bénáztam? Mert amikor ugye a közös területet néztem akkor egybe volt, látszott is az elcsúszás, de a vegeredmeny mégsem sikerült.
De lehet mindjárt feltöltöm.Igen, tudom hogy látszik szabad szemmel is, csak meglepődtem hogy ilyen beállítasok mellett is megjelenik a fényképen.
-
veterán
-
Zotya21
senior tag
az ilyet ugy kell stackelni, hogy a photoshopban (ha azzal szeretnéd csinálni) lemásolod a képeket ujabb ugyanolyan rétegként, és az egyik felének a tetejét maszkolod ki, a másiknak meg az alját, aztán ugy összeigazíttatod vele, sikerült ha szerencséd van, ha nincs akkor meg kézzel kell összeigazítani, aztán inteligens objektum, medián .... aztán a végén az alsó meg a felső réteg közötti határt maszkolással hozod össze (ugye egyiken a fák lesznek élesek, másikon meg az ég)
Ezek is 9/4 képből vannak stackelve, bár az obi torzítása a széleken problémát okozhat, nem is kicsit
[ Szerkesztve ]
https://500px.com/slayer_art
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?