Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Márton111 #7949 üzenetére

    "Bemartam "

    Sejtettem. Precíz.

    "Persze ha pont ilyen munkám lenne sok amihez dominó kell ,gondolkodóba esnék megéri-e."

    Még véletlenül sem a Festool javára akarok lobbizni, de ismerve a gépparkodat és azt a területet, ahol operálsz, én beruháznék rá. Jómagam valójában a kardok hosszlyukfúrásához vettem, az ára már régen megtérült. Sokezer furaton vagyok túl. Rendkívül korrekt gép. Túl azon, hogy tökéletes a feladatra, amire vásároltam, lett egy profi csapozó technológiám is, és elmondhatom, hogy rengeteg egyéb asztalosmunkához is kiválóan alkalmazható.
    Mondok egy példát: Nem egyszer kellett már sebtiben összeütnöm vmi asztalkát, hokedlit, etc. A hagyományos csapozó eljárásokkal egy hokedlin több, mint nyolc órán át kellett régen bajolnom. S tudod, a Dominóval mennyi idő ez? Túlzok, ha azt mondom, hogy egy óra - akkor már mindenhol hibátlan.
    A párostiplifúró nem ennyire drága, az kb br 160 e pénz, de egyrészt igen korlátozott a felhasználási területe, másrészt egy azzal készült kötés ereje köszönőviszonyban sincs a dominóval. A lamellózó pedig jószerével csak pászítási segédeszköz, nem kötéstechnológia.
    Amikor az első hokedlit "dominóztam", járatlan voltam még. Biztos, ami biztos, ragasztás előtt összeraktam, hogy minden stimmel-e - ahogyan szokás ezt a hagyományos csapozások készítésénél. Rajta is vesztettem. Hiába nem volt benne sehol semmi ragasztó, képtelen voltam roncsolás nélkül szétszedni. (Persze csak a "kekszeket" roncsoltam.)
    Nem azt mondom most sem, hogy ruházz be rá bátran, mert bőséggel megtérül, hanem azt, hogy ha egyszer mégis megteszed, tépni fogod a hajad, hogy miért nem vettél ilyet hamarabb.
    Szokni kell a használatát, tanulni kell a lehetőségeit, de miután ez megvan, stabilan tizedpontos munka jön ki a kezed alól. (És ezt a tűrést szó szerint értsd!)
    Javaslom, nézd meg a kisfilmjét, a YouTube-on biztos könnyen rátalálsz.

    "További gépépítéseket tervezek hasonló stílusban"

    Ha kész, rakd be majd a képeket a mostanihoz hasonlóan. Ezen is jó ideig bámészkodtam - imádom az ilyen Matthias Wandel-féle home made alkotásokat. Kedvet, ötletet ad a munkához, a fejlesztéshez, elindítja a talán amúgy sem sápadt fantáziámat.

    "Egy ilyen munkához szív és értelem kell,"

    Így igaz!
    Az értelem a legtöbb asztalosnak megvan hozzá, csak a szív hiányzik hozzá, pedig az a motorja az egésznek.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák