Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Márton111

    aktív tag

    válasz Soká #5563 üzenetére

    Sziasztok örülök hogy végre ír valaki :))
    Egy gyors elemzés az aksis gépekről mit is várhatunk tőlük :F
    Ez a kis gép 10,8 V x1,3Ahs=14Wóra aksival bír erre azt mondom pontosan annyit tud az aksija mint az én 4 db ceruzaaskim 1,4Vx4=5,6V x 2500mAh =14Wóra (csak az enyim MH és hála az intelligens gyorstöltőmnek egyesével külön!! vagyis cellánként töltöm.(egyszerre 4-et)
    Ezt a kis gépről nem lehet elmondani nincs intelligens töltője = az aksi hamar kukába kerül = költség egy év múlva és környezetszennyezés.
    Namármost a makita aksija 18V 3 A = 54Wóra evvel ateljesítménnyel egy 10W-os xenon izzót 4óraa hosszat tud meghajtani és kimerült. :O Mentségére szolgál hogy félóra alatt feltölthető
    A kis gép teljesítménye mondjuk 100W ez minimum mert lehet 200W is (komolyabb makita úgy 350-400W)
    Akkor mennyi folyamatos üzemidőt várjunk vizsgálatunk tárgyától ? 30percet? vagy az nagyon sok legyen 20p. És csak 3 órát kell várni hogy feltöltődjön. :)
    Konklúzió : egy rádióműszerésznek kiváló csavarozó eszköz , egy hobbizónak is hogy 6 kis csavart ki- behajtson vagy 10 lyukat kifúrjon egy hétvégén.

    Sajnos ha jó gépet akarunk venni az aksit és a töltőt muszáj rendesen megfizetni.
    Ha az "olcsóért rohanunk lesz egy tucat gépünk, összárban egy profi gép ára vész oda amikor kukába dobáljuk viszonylag rövid használat után, ez nagyon környezetszennyező, és nem olcsóbb mint egyet venni de azt profit. :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák