Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Satyricon #25538 üzenetére

    Mit fogsz akkor az arcodba dobni, amikor valami nagyobb horderejű trauma ér, ha most ilyen pószpász sz@rok miatt xanax kell?

    Menjünk sorra:

    Ekkora hosszon ennél szebb anyagra csak akkor számíthatsz, ha ezt hangsúlyozottan kéred, tudván, hogy mekkora felárat kell fizetned érte. három méteres tetőléc méretű anyagban, ha csak másfél centi van, az egy átlag asztalos fogalomtárában egyenes.
    A papírrácsod majd visszahúzza, ha tudod, hogyan kell csinálnod. Bizonyára tudod, mert írtad , hogy már csináltál ilyet üzemi méretekben.

    Meg kell jegyeznem itt, hogy bármilyen nyílegyenes anyagot is kapsz sokszoros felárral, semmi garancia arra, hogy az nem fog néhány óra alatt elvetemedni. Próbáld ki, hogy most leteszed ezt az anyagot a garázsodban a földre úgy, hogy hosszban a közepe púposodjon felfele. Jó eséllyel reggelre már a két széle fog felfele kajlulni. És minél tovább vársz a készre építéssel, az alapanyagod azzal arányosan egyre girbegurbább lesz, kivált, ha a napon tárolod addig, vagy szeles, huzatos helyen.

    Igazad van abban, hogy ha 50x35 ös anyagot rendeltél, akkor gyalulva kell olyat kapnod. De ne csak azt hibáztasd, aki a kezedbe adta a rossz méretet, hanem azt is, hogy ezt te magad minden további nélkül átvetted. Így valószínűleg már csak a sóhivatal kompetenciája ügyed korrekt rendezése.
    Egy vicc jutott eszembe minderről:
    - Tudod, mi a különbség a zongora, és a krumpli közt?
    - Mi?
    - Na, te se menj a hangszerboltba vásárolni, mert nagyon átb@xxák a fejed!

    Visszatérve kicsit komolyabb vizekre, nekem az a gyanúm, hogy számodra szerencsésebb lesz ezt a "mozivásznat" előröl kezdeni, mégpedig úgy, hogy megbízol vele egy olyan asztalost, aki elvállalja olyan tűréssel megépíteni, amit te megadsz neki. És kifizeted azt amit kér, ha átvételkor tényleg tűrésen belül van a táblád. Többe fog kerülni talán, mint ha magad csinálod addig, amíg jó nem lesz, de jobb helyre költöd a pénzed, mint ha xanaxot vásárolsz nagy tételben, ugyanis ekkora méretű korrekt sík kivitelezése attól is mutatvány, aki nagyon tudja, hogy mit csinál.
    (Még az induló hozzászólásodban jelezted, hogy a franciaággyal gondolod szorítani a ragasztás idejéig. Márton111 kolléga, aki tudja, mit beszél, ha a szakmájáról van szó, szólt neked, hogy lepkefing oda egy pószpász franciaágy. Visszajeleztél, hogy márpedig az lesz. Teljesen biztos, hogy úgy lesz ez elkészítve, ahogyan Te akarod, de én úgy látom, hogy az eredmény már nem annyira biztosan fog egyezni az akaratoddal. Magam is azt gondolom, hogy egy ekkora felületen egy franciaágy súlya jószerével csak arra elég, hogy ne fújja el a szél, amíg köt a ragasztó. És ezt a ragasztót még vízzel is fogod terveid szerint hígítani, ami szintén garantáltan gyengíti a kötőerőt.)

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák