- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz SunMount3r #64098 üzenetére
Beszelem az angol nyelvet igy ez szamomra nem akadaly, illetve ne allitsuk mar be azt a bizonyos osszefoglalot mintha valami enciklopedia lenne. Nem is ertem azt miert emeled hatalmas magassagokba, mig masok velemenyet miert dontod a melybe. De fanatikusokkal nincs modomban vitatkozni, mert teljesen felesleges. En nem akarok senkit sem meggyozni veled ellentetben, csupan fuggetlen, tapasztalt forrasbol valo informaciokat probalok gyujteni elfogultsag nelkul. De reszemrol itt vege, mert en a legjobbat probalom megtalalni, es felmerni a piaci helyzetet, nem pedig nyugtatni magam hogy a xar is jo mert nekem az van, es vegulis lejatszik mindent...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #64098 üzenetére
Na pl. itt egy jó példa is (az egyetlen hasonló amiről tudok, de "csupa fül vagyok", ha lenne még): Az Egreat Bugtracker Thread-je. Pőre és száraz, azoknak akik technikailag is tényleg tudják, hogy már mit keresnek, akarnak... Ezzel szemben az itteni HiMedia Topic Öf.-jának ezen része azért tűnik annyira terebélyesebbre eresztettnek, mert igyekszik figyelembe venni a teljesen alapról induló, kezdő user-eket is, és mert alapból igyekeztem minden lehetséges tényezőt és opcionális megoldást is "fool proof" módon részletezni. Ezer bocsánat, ha ez valakit "zavar"...
(#64099) blakey Te pontosan így alkotsz véleményt, azaz máshol olvasod a "különböző user-ektől, több különböző egyéni színezetű véleménnyel és potenciális user-error-okkal, meg egy halom irreleváns információtól tarkítottan...": Nosza, ide akkor hát a konkrét hsz.-emet linkelve amiben "ezt érted tetten" (és amikor "tévedtem" volna). Tessék...
[ Szerkesztve ]
-
daniel2121
senior tag
Hú basszus,nekem csak egy egyszerű kérdésem volt. Milyem médiaplayert vegyek 50-60k körül a Popi A210 helyett. Nem gondoltam,hogy ilyen vitát gerjeszt.
-
blakey
titán
válasz daniel2121 #64103 üzenetére
Vannak válaszok, a többit hagyd figyelmen kívül, én is igyekszem. Rád is vonatkozik az amit írtam, lehet olcsóbban is jót venni. 20e-ért egy Amlogic S912+CE teljesen jó választás.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
general
addikt
válasz blakey #64090 üzenetére
nem gond a telepítés, összehoznám valahogy, csak azért írtam, hogy fura, hogy még én telepítgessek. de utána, amit írtál, oké, ilyen ma már a világ.
az Amlogic boxszal tudok külső vinyót is használni, arról filmezni?
ha semmi mást nem nézünk, csupán a kép és hangminőséget - egy teljesen átlagos hangrendszerrel, ami nincs tökéletesen pozicionálva sem -, mennyi különbség van szerinted az Amlogic box és a ATV 4K között? írtad, hogy az ATV 4K csak LPCM (tehát ezek szerint mindenképpen ő dekódol, nem engedi át az erősítőnek).
és képminőségben? a tv-m támogat 24p lejátszást is, ha ez számít (10 bit, 4k, hdr10)tényleg köszi mindenkinek a válaszokat és a türelmet, szépen tisztul a kép és kerülnek helyükre a dolgok.
jajj még egy hüly off kérdés: ha az erősítőm az aktuális lejátszásnál azt írja ki, hogy Dolby D, akkor ő dekódol, ha valami mást látok és a PCM logót is, akkor LPCM adatot kapott már kikódolva és csak "erősít" meg analóggá alakít?
szerk: SunMount3r mi ez a felirat bug? érdekelne. annál nincs idegesítőbb, mint amikor szarakodni kell a felirattal
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz general #64106 üzenetére
ha az erősítőm az aktuális lejátszásnál azt írja ki, hogy Dolby D, akkor ő dekódol, ha valami mást látok és a PCM logót is, akkor LPCM adatot kapott már kikódolva és csak "erősít" meg analóggá alakít? -> Igen.
De mi az, hogy "teljesen átlagos hangrendszerrel", elárulod végre az erősítőd konkrét típusát?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
az Amlogic boxszal tudok külső vinyót is használni, arról filmezni? - igen, van rajta USB.
ha semmi mást nem nézünk, csupán a kép és hangminőséget - egy teljesen átlagos hangrendszerrel, ami nincs tökéletesen pozicionálva sem -, mennyi különbség van szerinted az Amlogic box és a ATV 4K között? - mivel nincs optikai kimenet az ATV-n így csak TV optikai kimenetét tudod alapul venni, így neked nem lenne 5.1-et hacsak nem fix Dolby Digital 5.1-re állítod. Mivel számodra kéne legalább DD és DTS így szerintem számodra nem pálya az ATV.
és képminőségben? a tv-m támogat 24p lejátszást is, ha ez számít (10 bit, 4k, hdr10) - SD-ben, natív felbontásban kb. semmi, felkonvertálás esetén ATV jobb, HDR támogatottságban és minőségben az ATV jobb.Amúgy ma 2 európai filmet néztem meg, 24.000fps-el és vajsima volt, semmilyen hibát nem láttam.
SunMount3r mi ez a felirat bug? érdekelne. annál nincs idegesítőbb, mint amikor szarakodni kell a felirattal - olyantól kérdezed akinek fingja sincs róla, de szó szerint, csak olvasott, hallott róla.
Ha érdekel akkor az Amlogic topikban szépen elolvashatod, de nem olyan ami zavarna és nem lejátszás közben illetve pont nem úgy ahogy egy olvasás után megjelenne a szemed előtt, feliratos filmeket nézek és többnyirre én voltam az aki jelezte, többiek észre sem vették, szóval erről ennyit.
Szerintem olyan információkat gyújts be ami saját tapasztalaton alapul és nem ilyen mindenhonnan ollózott, olvasott, hallott információk halmaza.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #64107 üzenetére
Már írta, hogy milyen hangrendszere van.
-
general
addikt
-
blakey
titán
válasz general #64110 üzenetére
hm, most megint nem értem. ha egyszer az ATV 4K már dekódolta a DTS-t, azt az LPCM adatot sem engedi át a tévém?
A TV-d csak 2.0 PCM-et tud.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SunMount3r
nagyúr
mi ez a felirat bug?-> A feliratokkal már szinte minden rendben, 1 komolyabb dolgot kivéve: a dőlt betűs .srt felirat sorokat csak sima szedéssel jeleníti meg. A Remux-okban lévő PGS feliratok esetén persze nincs ilyen gond. Ha ez zavarna, akkor megszöksz, kész...
Szerk: Denon 1610- > Hát ez tényleg nem tud 4K / 60Hz / HDR átengedést, ellenben HD hangokat igen, ezért szükség lesz a HDMI Audio Extractor-ra (Splitter-re, de jobb az előző megnevezés ebben az esetben).
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
válasz blakey #64111 üzenetére
ilyen beállításaim vannak, egy Dolbys filmnél szépen átengedi az erősítőnek a dekódolást, ekkor írja ki az erősítő, hogy Dolby D
tehát ha PCM hangsávot kap, csak kettőt tud kezelni/tovább engedni. szopás. :-)
magyarul ha mégis ATV 4K-t akarok, akkor kell egy splitter.
ha egyéb médiabox/playert, akkor meg ott a rizikó, hogy ilyen-olyan bugok lesznek pl felirattal. szűkül a kör.
az, hogy európai film, az nálad mit takar? pl brit gyártású filmek? a hollywoodi filmek ezek szerint 23.976-ban vannak, nem 24.000-ban?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz general #64113 üzenetére
ilyen beállításaim vannak, egy Dolbys filmnél szépen átengedi az erősítőnek a dekódolást, ekkor írja ki az erősítő, hogy Dolby D - igen, tudom, ettől még 2.0 lesz, DD megsszólal csak a DTS lesz 2.0. ATV-vel "átkódoltadhatod" a DTS-t DD-re ha ennyire szeretnéd és akkor lesz 5.1 minden esetben.
ha egyéb médiabox/playert, akkor meg ott a rizikó, hogy ilyen-olyan bugok lesznek pl felirattal. szűkül a kör. - ez így nem igaz, ezért írtam azt amit, olyanokra hallgass akik rendelkeznek és próbálták az adott eszközt. Nincs felirat bug, sőt, LE/CE alatt tökéletes, rengeteg feliratos filmet/sorozatot nézek.
az, hogy európai film, az nálad mit takar? - az, hogy EU-ban a filmek 24.000 fps-el vannak a lemezen és nem 23.976-al. Minden EU film, francia, magyar, brit, német, stb.
hollywoodi filmek ezek szerint 23.976-ban vannak - igen
-
general
addikt
válasz blakey #64114 üzenetére
oké!
és az említett Amlogic box tud 23.976 - 24.000 konverziót? vagy lehet ezt most túllihegem, még az s lehet, hogy a tévém is tud ilyet, hogy mindkettőt röccenésmentesen játsza le.
viszont itt ezt nem értem:
'és képminőségben? a tv-m támogat 24p lejátszást is, ha ez számít (10 bit, 4k, hdr10) - SD-ben, natív felbontásban kb. semmi, felkonvertálás esetén ATV jobb, HDR támogatottságban és minőségben az ATV jobb.
mit értesz kép-SD alatt? :-) és felkonvertálás alatt? hogy a 720p-1080p-s anyagokat 4k felbontásra skálázza? ezt nem a tv csinálja??[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #64112 üzenetére
(#64106) general: SunMount3r mi ez a felirat bug? érdekelne. annál nincs idegesítőbb, mint amikor szarakodni kell a felirattal ->Sorry, késő van már nekem, félre értettem: te az Amogic-os felirat bug-ra gondoltál (én meg a HiMedia-sat írtam, az teljesen más). Ez kb. az hogy minden egyes felirat sor megjelenésekor van egy apró "beröccenés" a képben.
-
blakey
titán
válasz general #64115 üzenetére
és az említett Amlogic box tud 23.976 - 24.000 konverziót? - nem kell tudnia, a TV-k megoldják, de mnden ma felsorolt lejátszó tudja a 23,976/24/25/29,97/30/50/59,94/60fps-t. Szórakozás szempontjából mindegyik lejátszó, szépen, röccenésmentesen játsza le az anyagokat.
mit értesz kép-SD alatt? - 720p alatti felbontást.
és felkonvertálás alatt? - felskálázás, a kisebb vagy netán nagyobb felbontás adott kijelző felbontására alakított felbontás.
hogy a 720p-1080p-s anyagokat 4k felbontásra skálázza? - például.
ezt nem a tv csinálja?? - csinálhatja Tv is meg lejátszó is.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
junkpod
veterán
válasz SunMount3r #64116 üzenetére
Nincs ilyen hiba amlogic boxoknal, soha nem is volt. Tényszerűen nem igaz amit írtál.
Saját tapasztalat, csak feliratos filmeket nézek.Box's don't touch!
-
Baliga Tamás
senior tag
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz SunMount3r #64105 üzenetére
Nekem is S912-m van - sem a feliratokkal; sem a Dirty Regions bekapcsolása óta nem làtok semmilyen problémát..!
Ha emlékeznek még a Többiek - pedig én aztán szkeptikus voltam a végsőkig a boxokat illetően - azóta annyira megkedveltem a CE-t; hogy most s905x2-vel is felszerelkeztem - és nagyon jó..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Hyena
senior tag
válasz SunMount3r #64116 üzenetére
Nalam sincs felirat hiba, pedig 2 db s912 boxom van. (es egy a500 pro tobbnyire c vaganyon)
A drity regions tema sem jatszik mar...
Ezen infok elavultak eleg regen.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
blakey
titán
A drity regions tema sem jatszik mar... - de, az még játszik, bár egyre kevésbé lesz rá szükség, de még kell S912 esetében. Ha nincs akkor lejátszás alatt infosáv megjelenítése esetén a háttérben a film "röcög".
-
addikt
válasz junkpod #64079 üzenetére
Oké, de hogyan jut el az a lejátszóhoz akár tv adásként akár filmként a lejátszóról? Hol és mikor történik a feldolgozás, ki vagy mi tömörít?
Mezga Aladár megnézem, de nekem a panán minden ilyen ki van kapcsolva emlékeim szerint.
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
blakey
titán
Csak S912-nél érdekes, csakis feliratoknál és infósáv esetében látható. Egyéb esetben nem feltűnő csak annak aki tudja mikor és mit kell figyelni, de ez nem számít gondnak, csak néhány sor egy fájlban ami be van másolva a megfelelő helyre és kész. Aki S912-t használ az tudja, hog mi kell/érdemes tenni a hibátlan lejátszás érdekében.
-
blakey
titán
válasz gippazoid #64126 üzenetére
Amlogic topikban minden megtalálható, nem probléma csak javítást igényel. A Kodi mindig igényel valamilyen javítást, MySQL adatbázist is fájlba mentve tudsz engedélyezni, sok finomhangoló paraméter szintén fájlba írva érhető el, ez is egy ilyen, ennyi. Nincs probléma. Android alatt van bőven és ha azzal akarod használni akkor inkább olvasd át, hogy mik a lehetőségek, korlátok.
-
szasanyi
félisten
A korábbi kérdésemre nem kaptam választ, de továbbra is szeretnék tehát újra, és kicsit másképpen kérdezem.
Melyik asztali médialejátszó lenne ideális választás az alábbi szempontok szerint?
- csak HDD-ről (USB esetleg belső tárhely, bár utóbbi nem feltétel - nézek filmeket
- csak filmnézésre és jó minőségű zenék (DSD jó lenne) hallgatásra használnám
- 4K (teljes HDR kompatibilitású tévével és házimozival) mozi, sorozatok mennének
- a képminőség mellett a kadenciahelyes lejátszás és a gyártó támogatás is szempontA kiszemelt Zidoo Z9S úgy tűnik megfelelne de elég korlátozott az elérhetősége, illetve nem tudom: van-e jobb alternatíva hasonló áron?
-
szasanyi
félisten
Sajnos csak a felét értem annak amit írtál: a típust. Mi az a CE és miért van rá szükség? Zidoo X8 volt, tökéletesen működött és remek support van hozzá. Mondhatnám egyszerű és nagy szerű. Z9S újabb, jobb és a korábbi jó tapasztalatok miatt néztem ki. Ehhez képest a leglényegesebb tulajdonságok milyenek és mennyi használhatóak jól (egyszerűen)?
-
djnice
veterán
válasz szasanyi #64132 üzenetére
Ezt csak te tudod kipróbálni, ha nem kap ilyen metaadatot a TV, akkor azt "on-the-fly" kell kiszámolnia, hiszen ezen értékek alapján állítja be a tone mapping-ot. Ezzel csak az a baj, hogy a TV nem lát a jövőbe, hiszen ezek az értékek a film egészére vonatkoztatott statikus adatok (a HDR10+-nál ez már dinamikus lesz úgy mint a DV-nél). Pl HDR film esetén a Zidoo képét összehasonítod egy olyan eszköz képével ami rendesen küldi ezeket az adatokat (Himedia Q10 Pro, Nvidia Shiled, UHD bluray lejátszó) és megnézed a különbséget.
-
szasanyi
félisten
válasz djnice #64133 üzenetére
Nincs ehhez vmi letölthető demo anyag amit tesztelni lehet? illetve ha tudnál adni 1-2 konkrét típus ami megfelel az elvárásoknak - a jelen téma teljességének igénye nélkül - azt megköszönném!
Egyébként a Himedia Q10 Pro még tűréshatáron belüli áron kapható, az ajánlott-e? A saját szoftvere sokak szerint nem olyan felhasználóbarát és nem is olyan jó képességű mint a Zidoo esetében, ill. nem tudom 1-2 évre jó lenne-e? Esetleg a Zidoo Z9S jobb választás? -
blakey
titán
válasz szasanyi #64134 üzenetére
Szerintem maradj a Zidoo Z9S-nél és, bár valóban vannak lejátszók amik nem nyúlnak bele a HDR adatokba azért "sok gyártó szerint illik belenyúlni". Himedia régi és nem jóvő lejátszó. Z9S meg új és 2 évig biztosan kap frissítéseket. Tehát nem feltétlenül rossz ha a lejátszó belenyúl az adatokba. Pl. Apple TV kiválóan végzi.
-
szasanyi
félisten
válasz blakey #64135 üzenetére
Értem, köszi. Akkor ha már AppleTV.. melyik pontosan? Mert több fajta, Gen kapható.
És a Z9S -nél jobb vagy rosszabb választás? Az kicsit kevesebb mint 60k (külföldi rendelés és ottani gari) , míg az AppleTV verziótól függően több (hazai rendeléssel és garival).[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz szasanyi #64136 üzenetére
Számodra nem jó az Apple TV (amúgy a 4K), mert nincs rajta USB. Csakis hálózati lejátszásra alkalmas.
Z9S vs. Apple TV-t még nem hasonlítottam össze, nem tudom milyenek egymáshoz képest.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
válasz szasanyi #64136 üzenetére
A Zidoo Z9S-re még nem nagyon van nálunk tapasztalat mivel eléggé újdonság.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz dgyuri0123 #64140 üzenetére
Nincsen rá semmi mókold dolog.
Droidon fut a rendszer és a saját fejlesztésű zidoo natív player az ami úgymond mindent visz. Folyamatos fejlesztése van. Itt a ottani fórumja.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Hyena
senior tag
válasz blakey #64125 üzenetére
Koszonom a hozzaszolast, osszehasonlitottam ma a dirty regions nelkuli s912boxot az egyik tvn a masik bekapcsolt drity regionsos s912vel.
Ha egyszerre megy a ketto szepen latszik a kulonbseg bekapcsolt infosav eseten azaz dirty regions nelkul apro akadasok lathatok.
Nem csoda, hogy eddig nem vettem eszre a dolgot mivel infosav nelkul en nem latok kulonbseget a 2 box kozott. (par hetten ezelottig mindketton be volt kapcsolva a dirty regions csak az ujratelepites (sd kartya csere volt) nem kapcsoltam vissza mert nem ereztem hianyat mert ahogy emlitettem nem infosavozok).Csinaltam egy tesztet a homerseklet tekinteteben is es immar megvan , hogy miert melegedett jobban eddig az egyik box a masiknal. (az volt a melegebb amin be volt kapcsolva)
A dirty regionst bekapcsolva ugyanis a box 5-10 fokkal jobban melegszik a lejatszott film fuggvenyeben. (hatha ez erdekes valakinek)harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
blakey
titán
A dirty regionst bekapcsolva ugyanis a box 5-10 fokkal jobban melegszik - ígen, de a legtöbb boxnál ez nem okoz gondot, 60-70 fok még megfelelő működés szempontjából. Extrém melegedős boxnál már lehet, hogy mindegy, így is úgy is extra hűtéssel kell ellátni.
[ Szerkesztve ]
-
Hyena
senior tag
válasz blakey #64147 üzenetére
Gondolom tobbnyire nem okoz gondot.
Nalam sem, csak erdekessegkeppen megemlitettem
Anno mikor ujrapasztaztam azt hittem, de manapsag ugy tunik inkabb az sd kartya cserekor tortent ujratelepites az ami megoldotta a dolgot. (megakadt , megallt anno, meg bekapcsolt drity regionsal)[ Szerkesztve ]
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
blakey
titán
Egyébként a dirtyregions hiánya S912 esetében a feliratoknál is érzékelhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest