- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
-
Patice
Topikgazda
Srácok nyugi már! Ízlésekről ne vitázzatok!
Ez az adattárolásos mizéria tényleg csak egyéni igény kérdése!
Leírnám akkor a saját igényeim változását pár év alatt:
-Vettem médialejátszót filmre, zenére legelőször, belső 2,5-es vinyó hellyel (Dune HD-TV301)
- Vettem bele több 2,5 HDD-t a megtartós filmekhez. Mind betelt, kellett nagyobb.
- PC kölcsönzött folyton, hálózaton megosztva a filmek, de ne menjen már még egy gép, ha akarok filmezni.
- Tetszett a hálózatos móka, ezért vettem egy NAS-t. Kezdésnek 2x2TB-tal. Betelt.
- Vettem 2x3TB-ot bele most is ez szolgál atomstabilan, kölcsönöz 24/7.
- A meglévő kisebb, nagyobb vinyókat korábbról biztonsági mentésnek használom.Most ott tartok, hogy van egy NAS-nak épített gépem, egy HTPC-m, egy miniPC-m zenére, meg egy ősrégi laptop bármire. A nagyobb NAS a sok adat egy helyen történő tárolásához, folyamatos eléréséhez kell. Ez a meglévő kétlemezesre fog majd biztonsági mentéseket csinálni.
A többi gép meg majd innen kap mindent, azokban nem lesz tárhehly.
Tudom bonyolult, de ez van most nálam.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
tylerddd
veterán
válasz Patice #43107 üzenetére
Én valamiért a helytakarékosság híve vagyok, fizikálisan legyen minél kisebb, tárhelye legyen minél nagyobb Erre leginkább a 2,5"-es HDD-k a megfelelőek, de azoknál 2TB a legnagyobb méret. Ha meg hálózati kütyü, akkor a WD MyCloud tetszene még nagyon, de azt meg hagyományos értelemben (USB be és másolsz) nem lehet használni.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
BBéci
legenda
válasz tylerddd #43109 üzenetére
Az ész megáll és egy helyben ácsorog. 13 hozzászólást hoztál össze a semmiről.
Nagyon sokan jönnek ebbe a topikba olyan tervekkel, hogy direkt lemezfiókos lejátszót keresnek, Te vagy az első, aki számára ez a furcsa.Szintén laptopot használok, állandóan rajta lóg két db 3,5 colos külső merevlemez, az egyik eSATA-n. A megnézendő friss filmeket 2,5 coloson "cipelem" a dolgozószobából a nappaliba. Lejátszómban van lemezfiók, de még sosem volt használatban, mert nincs ház nélküli merevlemezem, ha lenne, biztosan tennék bele olyan célra, amit Dorian elmesélt. Azt a szerepet most egy Elements látja el, állandó helye a lejátszó mögötti polcrész, tárolja a feltétlenül megőrzendő kedvenceimet. Tehát igenis van értelme a belső merevlemeznek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tylerddd
veterán
"Azt a szerepet most egy Elements látja el, állandó helye a lejátszó mögötti polcrész, tárolja a feltétlenül megőrzendő kedvenceimet."
És mi a baj az Elementsszel?
"Nagyon sokan jönnek ebbe a topikba olyan tervekkel, hogy direkt lemezfiókos lejátszót keresnek, Te vagy az első, aki számára ez a furcsa."
A végén még kiderül, h mindenkinek merevlemezes lejátszója van és én vagyok az egyetlen, akinek nem és nincs is rá szüksége ... Biztos vagyok benne, h nagyobb számban vannak azok, akiknek nem ilyen lejátszójuk van.
Már leírtam egyszer:
- ha a merevlemezes lejátszóra érkezne alapból az anyag (pl. torrent), akkor lenne értelme. Közben utánanéztem, vannak erre alkalmas playerek.
- ha a merevlemez tartalma lejátszható lenne más eszközön, lenne értelme. Ilyen is van.
Ez OK és érthető.De hogy miért jobb ADATTÁROLÁS szintjén a beépített merevlemez, mint egy külső HDD, azt nem értem. A laptopodról rámásolod a külsőre és viszed a beépítettre. Ez szerintem hülyeség. Megnézed és eldöntöd, h marad vagy törlöd a külsőről.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz tylerddd #43112 üzenetére
Ritka az ilyen értetlen ember, mint te. Még szerencse, hogy ma van időm, és már kezd is szórakoztatni
Ahogyan azt már legalább egyszer elmondtam, a beépíthető HDD olcsóbb, mint egy külső, azért jobb. Ráadásul a lejátszókon korlátozott számú USB port van.
Azt is már elmondtam, hogy a laptopról a mobil vinyóra másolod a filmet amit rádugsz a lejátszóra és lejátszod. Nem kell még a beépített vinyóra másolgatni!Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
tylerddd
veterán
válasz Dorian #43113 üzenetére
A beépíthetőből csinálhatsz tokkal mobil lemezt. A tok ára az, amivel többe kerül. Ez 2-3k, mégis sokkal praktikusabb eszközöd lesz.
Azt, h neked miért jobb a laptopot kötögetni a lejátszóhoz (hogy rámásolj filmeket) mint egy külső lemezt, csak te tudod.
Te, BBéci és én ugyanúgy nézünk filmeket. Adattárolóról. De még semmi pozitívumot nem tudtatok felhozni amellett, h miért lenne nekem jobb, ha lenne merevlemez a lejátszómban.
-
Dorian
félisten
válasz tylerddd #43114 üzenetére
Tudom, hogy lehet tokozni, de nincs rá szükségem. Ahogy az előbb írtam, a lejátszó USB portjainak (2-3) végessége miatt is praktikus a +1 HDD helyet kihasználni.
Tök mindegy, hogy vinyót kötök a laptopra, vagy kábellel a lejátszót. Annyiban külső vinyót mégis bonyolultabb, hogy a lejátszó seggéből nem kell ki- és bevarázsolni az USB kábelt, a lejátszó hátuljába az erre szolgáló USB portba fixre be van dugva egy USB kábel, annak a másik végét csak a lapiba kell dugni
Ill. én -bizonyos okokból- csak külső tápos mobilvinyókat használok, így még azt is kéne mozgatni.Nem is akarunk meggyőzni. Nekünk jobb - neked nem jobb, ennyi. Mindeni a saját preferenciái szerint eldöntheti mit akar.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Mercutio_
félisten
Ez kb. olyan kérdés, mint ha azt kérdeznéd: Miért lenne az neked jó, ha egy fekete hajú szépfenekűvel qfircolnál, amikor neked a szőkék tetszenek?
Senki nem mondta, hogy neked azzal kell csinálnod, attól még másnak bejön[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MODERÁTOR
Szerintem senki nem akarja megmondani neked mi a legjobb és hogyan. Rengeteg variáció elhangzott, de döntened neked kell. Őszintén szólva kicsit már kezdtem ideges lenni, de most mindenki coming out-olt (megint - már korábban itt-ott olvasható volt) a legfrissebb kombinációval, örülök, hogy ezeket elolvashattam... úgyhogy köszi a feltáró munkát.
(Itt: Dune Smart H1, benne 2tb (zene, audio-video), rákötve 2 elements (gyerek+saját kedvencek) és hálón a netbookra kötött 3tb elements (átmeneti, kölcsönzős), több külső hdd, amelyeknek nem kell táp + bd lejátszó, dvd lejátszó, cd lejátszó, lemezjátszó) - nem követendő példa, de nekem így jó )
Szerk. Na mindenki esztet mongya, biztos nem hüjeségg...[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
tylerddd
veterán
válasz Dorian #43115 üzenetére
"Ahogy az előbb írtam, a lejátszó USB portjainak (2-3) végessége miatt is praktikus a +1 HDD helyet kihasználni."
De miért kellene az összes létező külső lemezt rádugni a lejátszóra?! Csak azt, amiről a filmet nézed. Én rátolom a hdd-re a filmet, odateszem a lejátszó mellé, bedugom, megnézem a filmet és beteszem a szekrénybe a vinyót a következő alkalomig. A film el van tárolva, bármikor elővehetem újra megnézni. Ha telemegy a hdd, csak akkor veszek újat vagy kukázok pár filmet a régiek közül.
Külső tápossal persze, h macerás. Azzal minden macerásabb. Nehéz, nagy, szórakozni kell a táppal. Ezért használok 2,5"-es tárolókat. De ez is ízlés dolga, nekem nem volt még negatív tapasztalatom ezzekkel és minden meg tudta hajtani őket, amire rádugtam.
-
vvili
csendes tag
válasz allein #43111 üzenetére
Nekem ugyanezt játszotta a Dune 303D,amikor routert cseréltem egy Asus-ra.Egy megoldás volt nálam,a Synology-n az nfs szabálynál a gazdanévhez (amely neked most 192.168.0.*) írd be a routered teljes ip címét és az alhálozati maszkot is per jellel elválasztva ( pl:192.168.0.1/255.255.255.0).Természetesen a Popi-ba a nas ip címét kell beírni.Nálam így hibátlanul működik.
-
PpenoO
őstag
Senki nem kérdezte, de azért megosztom veletek.
Nálam ez a jelenlegi felállás (beginner level).
Routerrel szedem le a filmeket hddre. Ha archiválni akarom, átlövöm ftpvel pcre.
A pcn meg van 8db sata, abból 6ra tudok kötni bármekkora vinyót, szóval egy darabig elvagyok vele.
A routeren DLNA fut, így jelenleg a TV lejátszóját használom.
Lassan érik a média lejátszó (DLNA képes) és akkor már szinte bármit megfogok tudni nézni és továbbra sem kell kötögetnem hddt ide oda.
-
BBéci
legenda
válasz tylerddd #43112 üzenetére
Nincs baj az Elements-szel, de a lényeget még mindig nem érted, ha ilyeneket kérdezel.
Nem adattárolásról van szó, hanem a kedvenc filmjeink azonnali elérhetőségéről.Egyáltalán nem gazdaságos megoldás 2,5 colos merevlemezeket használni adattárolásra, nem is arra találták ki azokat.
Az a tok (inkább rack vagy ház) ami 2-3000 forintba kerül, azt inkább a boltban kell hagyni. A normális, tisztességes minőségűek 7-8000-be, vagy még többe kerülnek. Természetesen 3,5 colosról beszélek.Egyik ismerősöm 8 db 2-3 TB-os merevlemezt csatlakoztatott állandóra a lejátszójához, mindegyik dokkolóban foglalt helyet. Úgy nem kellett felemelnie a fenekét a fotelből, ha válogatni, böngészni akart a gyűjteményében. Ez megoldható hálózaton, NAS-sal, ami talán még praktikusabb.
Ne csak az 1-2 nap alatt megnézendő filmekben gondolkozz!
(#43121) PpenoO
Médialejátszón nem használunk DLNA-t, vannak annál sokkal jobb protokollok.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz tylerddd #43126 üzenetére
Használj úgy pár évig médialejátszót, mint én, aztán majd beszéljünk róla.
Működik a laptop, rajta a 2-3 db 3,5 colos merevlemez. Meg kell szakítani mindenféle kapcsolatot, le kell választani, kihúzni a tápját a konnektorból, kifűzni a vezetékeket, majd ugyanezeket visszafelé a hifi/házimozi állvány mögött, ami felér egy tornamutatvánnyal. Aztán várni, amíg a lejátszó felismeri a merevlemezt. Ha ezt Te fél perc alatt abszolválod...Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gyeniko
őstag
válasz tylerddd #43118 üzenetére
Vannak, akik kényelmesek és nem szeretnének felállogatni, bedugogatni, amikor jön az ihlet és filmet szeretnének nézni, majd pedig kihúzogatni, elrakosgatni, stb. Pl. én...
[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
dgyuri0123
nagyúr
Akkor már én is beszállok a ringbe.
Van 2 db 2,5"-os HDD-m, ami a Med600 mellett pihen, de nincs állandóan bedugva. Minek pörögjön állandóan, ha nem muszáj ?
A mostanában kölcsönzött filmek a laptopon vannak (oda jön Magról) és onnan is nézem meg hálózaton.
Ha tetszik, lesz belőle mentés HDD-re, de addig nem, amíg nem láttam.
1-2 kivételtől eltekintve, amikor a laposom HDD-jén már nem volt csak 10Gb, kénytelen voltam átmásolni, ha láttam, ha nem, de ez talán 2x fordult elő 5-6 év alatt.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
kabar
senior tag
Igaza van a többieknek, félelmetes vagy!
Különböző igényekhez, különböző hardvereket gyártanak. Ez gondolom nem lehet neked sem új. Másrészről meg írod, hogy a helytakarékosság híve vagy. Nem tudom melyik foglal kevesebb helyet, agy Med600 plusz 2TB külső vinyó vagy vinyó külső házban, plusz tápegység, vagy egy Med1000/800 benne a vinyóval. Hmmm? Nekem pl van NAS is a hálózatban, mégis van olyan lejátszó, amiben van belső vinyó. Ha megyünk valahova, pl nyáron, csak bedobom HDMI meg analóg kábellal, és elviszem az üdülőbe, és ott ahogyan a múlt nyáron is, amíg esik az eső (végig) akkor néha lehet a gyerekek kedvenc filmjeit nézni.(Az üdülés/nyaralás összepakolásáról nem is beszélnék, minél több kütyü van, annál nagyob az esély az elhagyásra) Ráadásul kiválasztom hálózatról, hogy melyik filmeket akarom elvinni, másolás a NAS-ról parancs, és kikapcsolom a gépet, elfelejtem. Majd megcsinálja a két cucc magában a másolást. Van aki torrentezik róla, vagy SMB file-okat oszt meg. Nem mindenki szereti az USB-ről lógó kütyüket, amik ráadásul vonzzák a gyerek tekintete, a kezeikről nem is beszélve. Gondolom erre is lesz ellenérved, de mint az elején mondtam, más emberek, más igények...Szóval Mercutióval értek leginkább egyet azzal a megkötéssel, hogy inkább próbáljuk ki a szőkét is, meg a barnát is, és aztán majd mondok véleményt .[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
tylerddd
veterán
Az biztos, h mások az igények, csak itt néhányan megbonyolítják az egyébként teljesen egyszerű dolgokat. Mi a francnak pl. egyszerre rádugni egy laptopra az összes háznál fellelhető hdd-t?! Vagy ha én vinnék nyaralásra, akkor legpraktikusabban az Egreat-tel + a 2TB/2,5"-es külső hdd-vel jövök ki. Írják itt, h hülyeség a 2,5"-es hdd. Miért?! Nekem meg nem az. Fogom, bedugom a lejátszóba és használom. Én meg biztosan nem szenvedek a tápkábellel meg a jóval méretesebb, nehezebb 3,5"-s vinyóval. 5-6 éve nézek így filmeket és eddig ez volt a legpraktikusabb megoldás. Sőt. Van, h pendrive-ról nézem meg és utána eldöntöm, h marad-e az "archívumban" vagy törlöm. A pendrive-ot semeddig nem tart bedugni a lejátszóba, 3.0-val pedig pár másodperc rátenni a filmet. Erre megint lesz, aki azt mondja hülyeség, szerintem meg nagyon is kényelmes.
A media playeres időszak előtt rengeteg eredeti DVD-t vettem, most vannak BD lemezeim is. Én kimondottan idegbeteg vagyok, ha lassan működik egy kütyü (SSD-hez, iOS-hez vagyok szokva, h azonnal történjen minden) mégis képes vagyok kivárni, h betöltsön a lemez.
[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
válasz tylerddd #43134 üzenetére
Én meg a legegyszerűbben a Med1000X3D+ NAS-ból kiszerelt 3TB 3,5 colos HDD vel jövök ki jobban, mert nem akarok 2,5-ös HDD-t venni. Használom amim van (ahogyan említettük, különböző igények/lehetőségek). Amikor vettem, annyiba került vagy kevesebbe a 3TB Red mint a 2TByte külső 2,5-ös, de ha jól tudom, akkor nagyot nem fordult a világ. Gondolom az neked sem titok, hogy a 2,5 colos drágább mint a 3,5-es. Szóval mi nem arról győzködünk, hogy neked mi jobb, azt te tudod. Mi azt mondjuk, hogy sok esetben (tudod, másoknak) jobb megoldás a másik. Te meg annak az alternatívának vontad kétségbe a létjogosultságát. És ezért szállt ringbe ennyi ember, eleddig sikertelenül. Az másik kérdés, hogy részemről az 1000-es egy próbaként is indult, hogy ki lehet-e váltani egy NAS-t egy belső HDD-s MP-vel. A kísérlet sikerült, az eredmény nemleges. De ettől függetlenül nagyon jól használható az 1000-es.
De hogy végképpen Offtopic legyek: A legjobb megoldás a NAS+MP használata. Nem dugdosol semmit sehova. Mindenhol ugyanazt látod, és nem kell sok lemezt kezelgetned, mozgatnod. De erre is lesz ellenérved, mint ahogyan azt hiszem BBéci sem hajlandó errefelé elmozdulni (ha jól tudom), de ettől szép a világ, hogy változatos.Mercutio:
Akkor már a feketéket se. (Persze csak a haja legyen az)[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
BBéci
legenda
Mozdulnék én boldogan, csak nagyjából 100000 Ft kellene hozzá, aminek mindig máshol akad fontosabb helye. (NAS + 3 db 3 TB-os WD RED.
-
nagyúr
Ugyanígy vagyok vele én is. Semmi más nem tart vissza, csak a pénz. Meg az, hogy a PC-mmel és a PC-ben lévő 12TB-nyi HDD-vel is ugyanúgy tudok megosztást, hálózatot csinálni, mintha NAS lenne. Amikor otthon vagyunk, úgyis megy a PC szinte mindig. Hangja sincs, mert másik, zárható szobában van.
-
kabar
senior tag
válasz liszi70 #43142 üzenetére
Régen én is így vélekedtem volna biztosan. De akkor engeded el a másik kezeddel is azt a bizonyos fát, amikor meglesz a NAS. Ha meg a gépedben benne van már a megfelelő mennyiségű HDD, akkor azt már pont nem kell venned hozzá. De nincs győzködés. Kinek ez, kinek az.
Devil-k
Nem akartam én sem indítani ilyen vitát, gondoltam rá, hogy BBécinek mondom, hogy olyan majdnem mint az egybedoboz szett a házimozitopikban, meg csak akkor látod a különbséget, ha hallod. Érted!!![ Szerkesztve ]
-
-
kabar
senior tag
válasz liszi70 #43149 üzenetére
Évezredekig elvolt az emberiség sztereó, meg házimozi nélkül is. A szükséget teremteni kell!!! Szóval jól fogalmaztál: Nem tudod még, hogy szükséged van rá. (Gaben után szabadon)
(#43148) Dorian
Egy másik topicban meg próbáljuk elhitetni az emberekkel, hogy házimozi, monoblokk, ezüst IC kábel, elcsatolás, tüske miazmás. Ennyire igénytelen nem lehetsz. Nem komolyan venni ám!![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest