- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz propeee #42299 üzenetére
Médialejátszónál elegendő az USB 2.0. csatlakozási felület. Csak akkor lenne értelme az USB 3.0-nak igazán, hogyha lenne egy beépített HDD is a médialejátszóban és arra másolnál rá adatokat mondjuk a PC-ről.
A médialejátszót is UTP kábellal érdemes az otthoni hálózatra kötni és samba vagy NFS hálózati protokolt használva.
- mozi bolondéria -
-
junkpod
veterán
válasz djnice #42239 üzenetére
na, leteszteltem, mindenféle állítgatás nélkül valóban 60hz-nek tűnik minden
az 59Hz videóban a lassú vonalak még nem de a leggyorsabb már picit ugrált, a 60Hz tök simán vitte mindet, a 24Hz-s meg mindegyikben ugrált, nem volt folyamatos a mozgás. Majd még rápróbálok egy kis tv effektet (tudom nem szabadBox's don't touch!
-
bylow
senior tag
Üdv!
Szeretnék BÁRMI olyan lejátszót venni, amit nem fogok 2nap után @NYÁZNI !!!!!!
Lényeg: Full HD tv-n HDMI kábelen keresztül gond nélkül tudjak 1080p-s filmeket játszani !
(mkv, m2ts, stb...)
JA és mindezt USB külső winyóról szeretném közvetíteni...LG a tv, és vannak 1080p közül válogatós, nem mindent játszik... vettem már hozzá LG blu ray-es USB-s asztali lejátszót, de annak is vannak bajos mkv-k ( pl: max 3szoros tekerést engedélyez, ha nagyobbat nyomsz azonnal át ugrik a köv.fájl-ra, ha vissza felé szeretném tekerni akkor pedig azonnal lép a következő fájl-ra.
Olykor akarod 2845677532246567 db-ba törni a távirányítót mikor a 86.-ik percnél szeretnél vissza pörgetni 1 jelenetet, és láss csodát !!!! kilép a filmből... ekkor 3szoros sebességgel el lehet tekerni a 84.ik percig ami röpke 8-10 perc alatt sikerül is ha el nem B@SZOD !!!!)Aztán jött az ANDROIDOS media "kocsog" lajátszó.... Ez ki sem fejtem... sok a xarakodás ezzel is..
Szóval szeretnék egyszerű, és nagyszerű lejátszót !
Egreat-ról olvastam jó.és rosszat is... ( nem bitos hogy olyat is akarok)Igéző jelbe: "pénz nem számít" mert ha össze adom amit már eddig bele áldoztam akkor ... Persze megfizethető árra gondolok.
Köszönöm előre is az ajánlatokat/tippeket !!!
ByLow #
-
őstag
válasz devil-k #42307 üzenetére
+1 a Mede8er-re.
Még akkor is, ha nincs benne NAS
Egyébként azért nincs benne, mert nem fér bele, mert a Mede8er még egy egylemezes NAS-nál is kisebb. Torrentmanók viszont laknak benne, várják a klienseket állandóan. Na jó, akkor abbahagytam a hüjjjéskedést.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz devil-k #42309 üzenetére
Ja. És amiért ilyen kicsi, azért lassú a torrent. Állítólag a torrent koboldok sokkal gyorsabbak, de mikor elkészült a Mede8er a szakszervezetük ki volt akadva, hogy nincs meg a megfelelő légköbméter/kobold. A felesleges kártérítési perek miatt választották a kisebb de lassabb manókat. Ez a helyzet.
-
lionshamlet
senior tag
-
bylow
senior tag
válasz lionshamlet #42314 üzenetére
Köszi!
Át olvasom ezek tesztjeit is ha lesz 1 kis időm... aztán döntök...ByLow #
-
Skillet
addikt
válasz devil-k #42309 üzenetére
Úgy olvastam külföldi fórumon, hogy le kell húzni a koboldokat 700kbps/sec-re, hogy stabil legyen a masina. Különben fagyogat.
Szóval csak tényleg pici koboldok mennek át rajta. De inkább csak manók. Abból is csak az az igazi.... az az erdei![ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Víz Elek
senior tag
Az about tesz alatt a kovetkezot irja..
LaCinema
Version: 3.28Lehet koze a fw-nek ahhoz, hogy nem nyitja meg a teljes filmet?
Illetve ahhoz, hogyha megnyitok egy masik filmet, akkor DD 5.1-en indul alapbol, de ha valtok dts hangsavra, akkor a kep elsotetul, es folytatodik a film dts hangsavon, csak eppen kep nelkul.
En ezt a cuccot hasznaltan vettem, es csak most dobbentem ra, hogy integralt wifi van benne, amihez meg usb-s wifit kellene csatlakoztatni, hogy legyen net... 😬
Samsung S9
-
őstag
válasz Víz Elek #42324 üzenetére
"csak most dobbentem ra, hogy integralt wifi van benne, amihez meg usb-s wifit kellene csatlakoztatni, hogy legyen net"
Te direkt vagy ekkora képzavarban napok óta? Vagy integrált, vagy usb-stickes wifi, azaz vagy alapból bent ülnek a manók akik fogják a jelet, vagy kell venni wifimanókat egy plusz szobával és rádugni a házra, hogy be tudják adni az ablakon a biteket.
-
Víz Elek
senior tag
Nekem ezt írta, akitől vettem..
Nem, ebben integrált wifi nincs.
Usb-s wifi adapterrel csatlakoztatható a routerhez.Bocsi, az előbb én írtam rosszul, telóról írtam, rosszul írtam, azt akartam írni, hogy nincsen benne integrált wifi.
De akkor most én ezt nem értem.. csak ilyen wifi stickkel lehet netre csatlakozni?
Akkor ez a gen 2-hőz visszalépésnek számít, mert ahhoz legalább lehetett csatlakoztatni lan-t..[ Szerkesztve ]
Samsung S9
-
őstag
válasz Víz Elek #42326 üzenetére
Akkor te pontosan fogalmazva egy Western Digital WD TV HD lejátszót vettél, mert azon nincs lan port. Ez az, amit olyan viccesen reklámoztak, hogy kiemelték azt az előnyét, hogy nem kell bajlódni vele, hogy a hálózatra kösd és ez milyen szuper.
Olyan ez, mint az egyik édességgyár, amelyik elkezdte reklámozni azt a csokis kekszet, aminek az egyik végén nincs csokibevonat, hogy ne legyen csokis a kezed, mikor eszed (ő meg spórol egy halom pénzt).
Igazából nem tudom, hogy a lejátszód mennyire támogatja a wifi sticket, de azt tudd, hogyha igen, akkor usb-n keresztül tudsz rákötni vezetékes netet is egy lan to usb eszközzel. De mielőtt megveszed, nézz utána, hogy működik-e. Az gyorsabb lesz, mint a wifis verzió.
Szerk: Próbáld meg egyszerre csak egy fórumban feltenni a kérdésedet!!! Nem azért van sok fórum, hogy mindenhova beírd.
[ Szerkesztve ]
-
-
dh66e
veterán
válasz Víz Elek #42324 üzenetére
Ez az utolsó moddolt fw amit kiadott hozzá padavan.Esetleg még az eminent fw-t megpróbálhatod.wd topic
Amennyiben azzal sem megy akkor nincs mit tenned más forrás után kell nézned.
Amennyiben ki akarod használni a hálózatot akkor kell venned egy wifi sticket(pl DWA-140) amivel jól együttműködik. -
Mulholland
tag
Sziasztok! Én is azzal kérdéssel állnék elő, hogy váltani szeretnék az eddigi Xtreamer Prodigy-mről valami igazán jó médialejátszóra.
Olyan plusz dolgok nem kellenek, mint torrentezés, vagy android, viszont mint médialejátszó jól szuperáljon, szebb képpel és hanggal. Főleg mkv és iso-kat szeretnék vele lejátszani, bár van pár blu-ray filmem eredetiben.is . Tehát amit lejátszanék zömmel filmeknél MKV, DVD és Blu-ray iso. Zenéknél meg mp3 és Flac a fő preferencia. Ehhez adott egy TX-P42VT20E-s 3D képes Panasonic plazma és egy Anthem MRX500-as AV-erősítő.
Popcorn Vten-ben és Oppo-ban 103D-ben gondolkodom eddig, de tisztában vagyok vele, hogy a Vten még újdonság és még nem sok infó van róla.Viszont akinek van Oppo-ja, attól kérdezném, hogy ha hivatalos magyar forrásból szereznék be egy 103D-t, akkor milyen módon tudnám "okosítani", tehát hogy tudnék hozzá beszerezni alternatív firmware-t (mennyivel bővülne lejátszási file repertoár a gyárihoz képest,
Ki tudná e szolgálni a fent felvázolt igényeket?
Továbbá érdekelne, hogy mennyire tudja jól kezelni a külső feliratokat és ha engem zavar az alul felül fekete csík akkor tudom e viszonylag könnyen módosítani a képarányokat, magával a lejátszóval. (mert ez a prodigy-nál könnyen megy és szeretem.
3D-ben, ha jól láttam kezeli az alul/felül és egymás mellettit is. (mert igen, a 3D is fontos lenne.
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!u.i.: DE ha esetleg van más ötlet is médialejátszóra azt is szívesen venném, ha jó képet és hangot tud produkálni. )
[ Szerkesztve ]
ARCAM AVR20, LG C8 oled TV, Monitor Audio GS 10+polk LSIM703 szett, Monolith 12THX sub
-
Multibit
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz Mulholland #42330 üzenetére
Szerintem ehhez a TV-hez abszolút felesleges Oppo-t venni.
"engem zavar az alul felül fekete csík akkor tudom e viszonylag könnyen módosítani a képarányokat, magával a lejátszóval. (mert ez a prodigy-nál könnyen megy és szeretem."
Ugye tudod, hogy ez a képminőség rovására megy?
- mozi bolondéria -
-
Mulholland
tag
válasz devil-k #42333 üzenetére
Kedves Devil. Igen, tudom, hogy kismértékben nagyítódik a kép. De talán pont azért keresek jó képjavító technológiás lejátszót és mivel viszonylag közelről nézem a 42 coll-os tv-t is ezért számít a kép. Továbbá, az erősítőből gondolhatod, hogy nem mindegy a hangminőség sem... Ezért egy oppo 103D még beleférne a büdzsébe, ha amúgy megfelel fenti kívánalmaknak...
ARCAM AVR20, LG C8 oled TV, Monitor Audio GS 10+polk LSIM703 szett, Monolith 12THX sub
-
őstag
válasz Mulholland #42334 üzenetére
Most tényleg nem kötözködésből, de olyan sokat nem számíthat a képminőség, ha képes vagy kihúzni a kép széléig. Egyébként erre a borzalmas cselekedetre a tévéd is alkalmas valószínűleg.
Bármilyen közelről nézed egy 42-es tévén nem fogsz látni különbséget egy popcorn, egy oppo vagy egy mede8er között. Persze ha zenét hallgatsz, akkor abban az oppo lesz ezek közül a nyerő.
-
devil-k
nagyúr
válasz Mulholland #42334 üzenetére
Hangban biztos, hogy előrelépés lenne az Oppo, képben is, de ebből semmit sem tudnál észrevenni/kiélvezni egy ekkora TV-n. Ha lenne mondjuk egy 55-60"< TV-d vagy vetítenél, akkor viszont nagyon erősen megfontolandó lenne az Oppo.
"jó képjavító technológiás lejátszót és mivel viszonylag közelről nézem a 42 coll-os tv-t is ezért számít a kép."
Én és még jó páran itt a fórumban kerülünk mindenféle mű és erőltetett képjavító technológiát, mivel annak nem sok köze lesz az eredeti moziélményhez. Arról nem is beszélve, hogy a Darbee iszonyatosan műanyag képet állít elő. Pont ez volt pár héttel a téma a vetítős topikban is. Az Oppo árának feléből pedig nagyon jó HTPC-t tudsz építeni ami ki van hegyezve zenére és filmre is egyaránt. Ha viszont ez nem játszik, akkor egy médialejátszót ajánlanék inkább. Félreértés ne essék, nem lebeszélni akarlak az Oppo-ról (mert mindenki arra költi el a pénzét amire akarja), hanem felesleges pénzkidobás lenne a te esetedben, hiába is engedi meg a büdzsé és hiába is ülnél a 42"-s TV elé 10 cm-re.
"Továbbá, az erősítőből gondolhatod, hogy nem mindegy a hangminőség sem"
Az, hogy milyen erősítőd van, nem jelenti azt automatikusan, hogy igényes is vagy. Ismerek sajnos olyan embert a közvetlen környezetemben akinek 60"-s TV-je van és a TV beépített lejátszójával néz mókolt, 10-15 GB-os MKV filmeket.
Robi-k fórumtárs foglalkozik Oppo okosítással, keresd meg őt.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Mulholland
tag
válasz devil-k #42336 üzenetére
Nos valóban úgy érzem, hogy nem a kérdéseimre kapok konkrétan választ, hanem egy teljesen szubjektív hozzáállást a témához. Elhiheted azért, hogy tudom hogy mi a "jó hangminőség", mivel régebben foglalkoztam én is vele eleget...., de nem ez a lényeges. A kérdéseimre lenne jó választ kapni, nem annyira, az, hogy mi éri meg a másiknak és mi nem... ha mint média lejátszó ellátja a fenti feladatokat az oppo, akkor igen, azt fogok venni. Ha valamiért ez nehézkes rajta, vagy megoldhatatlan, akkor meg tovább fogok keresni... ilyen egyszerű. De azért köszönöm,
-
devil-k
nagyúr
válasz Mulholland #42337 üzenetére
Az előző hozzászólásomban leírtam, hogy kit keress. Sőt, ha használtad volna a jobb felső sarokban lévő keresőt, akkor egyéb információkat is megtudhattál volna az Oppo-ról és a feliratkezelésről is.
"Elhiheted azért, hogy tudom hogy mi a "jó hangminőség", mivel régebben foglalkoztam én is vele eleget....,"
Vedd az Oppot!
- mozi bolondéria -
-
gorog67
aktív tag
Kalandvágyból vettem egy Eminent 7480-as lejátszót. Tulajdonképpen nem rossz, csak zavar, hogy a film lejátszás közbeni menü és a felirat is szellemképes egy nagyon kicsit, vagyis "áthallatszik" a jobb és bal szemnek szánt kép. Megjavulhat ez sw frissítéstől? Más lejátszó milyen? A Samu tévémen ezek 2D-sek, így nem tapasztalok ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
Meghivott
addikt
Szóval akkor azért sem mindegy milyen lejátszó, mert a kép minősége is múlik ezen?
Ha a pcről utp kábelen megy át a kép (router és serviio segítségével), az jelent bármit a képminőség vonatkozásában? -
Mulholland
tag
válasz devil-k #42338 üzenetére
Ismét köszönöm kioktató szavaidat. Gondolod és feltételezed hogy nem tettem meg. DE Elárulom, hogy igen, ám nem kaptam pontos válaszokat ezek alapján, sajnos és azóta el is telt egy kis idő, ami újabb firrmwarekkel járt (tudod a haladás nem áll meg . Tipikus vagy, mindig van egy ilyen kedves fórumtárs aki aztán tudja, hogy hogyan is kell bánni ezekkel a rémes, renitens fórumozókkal ).
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Mulholland #42342 üzenetére
Még mindig nem értem, mi és miért sértette a lelkedet? Semmi olyat nem írtam, ami kifogásolható lenne.
"Tipikus vagy, mindig van egy ilyen kedves fórumtárs aki aztán tudja, hogy hogyan is kell bánni ezekkel a rémes, renitens fórumozókkal "
Inkább ne személyeskedjünk.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Gabesz87
veterán
válasz Mulholland #42344 üzenetére
Én valóban nem akarok belefolyni az ügyetekbe, én csak kívülállóként elolvasván a hozzászólásokat, úgy vélem, kaptál normális választ, csak nem tudtad elfogadni, mert ész érvekkel próbálnak lebeszélni az Oppo-ról. Kaptál választ, tanácsot, de ahogy írták is, mindenki arra költi a pénzét, amire akarja! Na, de tényleg ne haragudj, én nem kötözködöm, csak szerintem racionálisan látom a dolgokat, ahogy mások is rajtam kívül. Off finished.
-
Mulholland
tag
válasz Mulholland #42344 üzenetére
Aki élvezi, hogy egy 16:9 TV-n alul és felül egy fekete csík látható a fele képernyőjét elfoglalva, az nézze úgy. Jómagam azt szeretem, ha kitölti a képernyőt a kép. Ezért használom a nagyító technikákat. Még olyan szentségtörő módon is, hogy nem arányosan.) Ez általában csak kismértékben rontja a képet. (legalább is az én szerény látóképességem szerint .
Az hogy miért nem a TV-vel állítom az arányokat az megint igen bölcs kérdés. Nos ezt azért nem preferálom, mert ilyenkor a felírat is tudod lelóghat a képről, ha az éppen a fekete csíkba van alapesetben pozicionálva. Ha viszont a nyújtási technológiát a lejátszód is tudja, az jó esetben ilyenkor a képre is teszi a a feliratot ez esetben. (legalább is a prodigy tudja ezt a feature-t). Szóval ez az oka, hogy nem a tv-el szeretném a nyújtás állítani.[ Szerkesztve ]
-
Mulholland
tag
válasz Gabesz87 #42345 üzenetére
Ha kicsit még figyelmesebben olvasod a feltett kérdést az arra jött választ, akkor viszont meg fogod látni, hogy csak egy kicsiny szegmenségbe lett belekapaszkodva. Távolról sem lett megválaszolva. Persze Oppo használva biztos kevés embernek van, ezért erről is kevés a konkrét használati tapasztalat, de valóban az lesz, hogy olyan felhasználót kérdezek meg akinek valóban VAN is ilyen masinája és aktívan használja.
-
-
gorog67
aktív tag
válasz Gabesz87 #42348 üzenetére
A tévém 3D-s, de a tévé menüje és a film felirat is 2D-ben látszik, vagyis egyforma a két kép, ezért nem lehet szellem képes sem. Ha a lejátszóval nézem ugyanazt, akkor a film feliratát is 3D-ben teszi ki, kb 1/3-ad betűvastagsággal eltolva és sajnos halványan látszik a betűk előtt és után is a másik kép. Hasonlóan, ha megnyomom a "Menü" gombot, ahol pl. a hang és a felirat nyelvét lehet kiválasztani, az is 3D-s és szellemképes.
-
Dorian
félisten
válasz Mulholland #42346 üzenetére
Aki képest nyújtogatni a képet, hogy leesen a képi információ negyede, vagy nem arányosan nyújtani, hogy csúcsfejűek legyenek az emberek, az ne beszéljen képminőségről, mert fogalma sincs róla.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest