- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonym1s
őstag
válasz farkas-j #42388 üzenetére
Hali.
Tudom hogy aruljak sok helyen, nem errol beszeltem, hanem arrol, hogy varhatsz ra 2 honapot mert egyiknek sincs, csak hirdetik. Persze azt allitjak van raktaron csak fizess, aztan meg magyarazkodnak hogy miert kesik heteket.
Kinaiaktol meg a kozeljovoben nemigen fogok vasarolni. Utobbi ket evben vettem jopar telefont meg tabletet kinaiaktol, es szinte mindegyikkel volt valami baj. Aztan megy a ciganykodas a visszakuldessel, mert paypal vitat kell nyitni hogy maradektalanul visszakapjam a penzem, de meg akkor is en baszok ra, mert a visszapostat nekem kell fizetni kinaba. Inkabb fizetek kicsivel.tobbet, de helyi eladotl veszem, es nincs ez a ciganykodas, meg a 6-8 hetes szallitasi ido.
-
junkpod
veterán
Látom tobbeteknek van androidos lejátszója. Nem lenne jó ötlet egy külön topik ezeknek?
Elég speciális a hagyományos okhoz a helyzet, itt inkább android hackeleshez kell tudás.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
farkas-j
őstag
válasz anonym1s #42404 üzenetére
Nekem szerencsére nincsenek ilyen rossz tapasztalataim. Én leginkább az AliExpress-ről rendelek. Ez az egyik legbiztonságosabb kereskedő oldal. Olyan 80 rendelés körül járok (magamnak és ismerőseimnek). Négyszer volt reklamációm, és csont nélkül visszakaptam a pénzemet, visszapostázni sem kellett. Ebből 3 pendrájv ill. uSD kártya, és egy rossz méretű ruha volt. Nekem sajna nem mindegy, hogy pl. egy Androidos 4 magos (RK3188) 2GB memóriás TV stick-et 11eFt-ért vagy 25eFt-ért veszek meg. 90%-ban követési szám is van a csomagokhoz. A legrövidebb szállítás pl. 12 napra sikeredett egy 5 méteres LED szalagnál. Általában 3-5 hét alatt itt vannak a cuccok. Egy HDMI kábelnél volt olyan, ahol 7 hét kellett a megérkezéshez.
Az Ali-nál az a lényeg, hogy addig nem kapja meg az eladó a pénzt, amíg vissza nem igazolom a hibátlan átvételt. Erre a feladástól számítva 60 napom van. Ha ez letelik visszajelzés nélkül, akkor utalják a pénzt az eladónak. Ha gond van, akkor nyitni kell egy vitát amire ha jól emlékszem 3 vagy 5 napon belül reagálnia kell az eladónak. Ha nincs reakció, automatikusan visszaküldik a pénzt. Én mind a 4 esetben megegyeztem az eladóval, ebből 3 esetben nem is vitatta a dolgot, egyből jóváhagyta a reklamációt. Egy próbált alkudozni de nem hagytam magam! A lényeg, hogy eddig nekem bejött!Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
gyeniko
őstag
válasz devil-k #42405 üzenetére
Életemben egyszer (illetve háromszor: először, utoljára és soha többé) vásároltam az Alibaba-ról. Nem a termék volt rossz, hanem nem azt küldték, amit megvettem. A kapott terméken (autóba típus specifikus navis fejegység) nem volt micro SD kártya slot, pedig a hirdetett és megvásárolt terméken igen. Hosszú levelezés után - melybe bevontam a Paypal-t is - feladtam, de gazdagodtam egy tapasztalattal.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Dudee
senior tag
Én is elkezdtem Raspberry irányba kacsintgatni. Főleg, hogy nemrég kijött a 2-es, erősebb vassal.
Mivel annyiba kerül, mint 2 BD film, ezért szerintem belefogok.
Egy kollégám használja teljes megelégedéssel az 1-est, a menü mondjuk szerinte is lassúcska, de a 2-es lehet ebben is jobb lesz. Ha nem fagyogat és hibázgat annyit, mint a jelenleg popbox V8-am, akkor már megérte
Ha ez tényleg működik, nem látok indokoltnak egy 70ezres lejátszót. Bár kétségtelen, hogy kényelmesebb, jobb képjavító algoritmusok ketyeghetnek benne, de ha a Pi-vel 1080p-s mkv-kat kadenciahelyesen le tudok játszani, az nekem asszem elég ennyi pénzért.
És ha esetleg belebukok, még jó lehet teljesen más célra is. -
nagyúr
"Ha nem fagyogat és hibázgat annyit, mint a jelenleg popbox V8-am, akkor már megérte"
Jézusom, neked még mindig megvan? Nekem is volt, többször írtam róla, életem legsötétebb házimozis időszaka kötődik hozzá. Mondjuk én az elsők között vettem, akkor még kezdetlegesebb volt a szoftver, de borzasztóan lassan csordogált a frissítés, és amikor jött, akkor sem oldott meg egy sor dolgot. Gyorsan add el.
-
saw1114
tag
Sziasztok!wd tv live-hoz ajànlanàtok wifi adaptert ami bevàlt jól müködik vele?vàlaszt előre is köszi
Letiltott az agya. Velem is ez volt, amikor Neil Amstrongot játszottam a Hódkórban. Egy sikátorban találtak rám. Egy régi frigóba próbáltam visszatérni a Főd légkörébe.
-
Dudee
senior tag
válasz liszi70 #42415 üzenetére
hehe, megvan még
Jött rá aztán több frissítés is, és tulképp szinte mindent megeszik, ilyen jellegű bajom nincs vele.
De pl ha beépített felirat van a filmben, akkor néha csak összevisszaságot mutat betűk helyett. Néha valamiért kint felejti a "Pause" jelet miután elindítottam ismét a filmet. Ezek a bajok persze könnyen orvosolhatóak, ez a pár nyűg megkerülhető. Najó, egy van. DTS-HD Master hang megakad, ha megjelenik egy felirat. Ez mondjuk gáz, és azthiszem itt már valami chip hibát emlegettek.De azért nem váltok egy 70ezres A300-ra, mert több helyen (itt is) azt olvastam arról is, hogy bizony nem tökéletes, vannak azzal is SW-es gondok.
Nem kétlem, hogy az még így is sokkal jobb, mint a V8, de nem nagyon akarok ennyi pénzt kiadni egy olyan cuccért, ami másként bugos
De 10-15ezret szívesen kiadok egy ilyen kis kütyüért, ami mögött kétségtelen, hogy nagy és folyamatos fejlesztések vannak.[ Szerkesztve ]
-
-
gorog67
aktív tag
Egy kedves fórumtársunk szíves közreműködésével összehasonlítottuk az Eminent és a Mede8er merevlemez nélküli játékosait. Emlékezetre hagyatkozva a képük hasonló, 3D BD ISO-t mindegyik viszi és felismeri, HALF mkv-t kézzel kell átváltani 3D-re. A 3D feliratok és menük mindkettőnél alig észrevehetően szellemképesek. Nehéz eldönteni, lehet, hogy a Mede8er-nél ez halványabb. A 23.976 kezelését és a forrás képfrekvenciájának automatikus felismerését az Eminent-nél nem lehet a menüben beállítani. Az első problémát én már az O!Playnél sem vettem észre, ezért nem tudok erről a képességről nyilatkozni, akár még támogathatja is. A második hiányosság ritkán fordul elő de valós, ha a lejátszó 50Hz-re van állítva, a film pedig 30 vagy 60 képkockás, akkor rángatni fog, (nekem mondjuk nincs ilyen anyagom) és ugyan ez van 60Hz - 25/50 kép esetén is, de néhány kattintással hozzá lehet állítani a lejátszót a TV / DVD Rip-hez. (A 24p-t bármilyen beállításnál felismerik.) A menüje részletesebb a MED-nek, másmilyen, ízlés kérdése, hogy kinek mi tetszik. A fájlkezelés és a Jukebox megjelenítése a MED-nél többféle, jobban testreszabható, de a másiké is használható. Ha valakinek számít az árkülönbség, nyugodtan vegye meg az Eminent boxait, a hardver alap hasonló és a tévék beépített lejátszójánál jobban használhatók.
-
Strauss
senior tag
Sziasztok!
Mediacenter Vásárlás előtt állok és annyi van a piacon , hogy nem tudok eligazodni . Szerintetek melyiket éri meg megvenni ?
Kritériumok: Lejátszás HDD , pendrive ról- ill. wifi legyen benne .HDMI támogatás - és mivel gyerekszobába kellene egy használt tökéletesen megfelelne. Ekezet nézegettem : Asus play air , Mini Plus , WD live ??? Melyiket éri meg megvenni?Előre is thx.
" a parlamentben demokrácia van - kő- papír-ollóval döntenek el mindent - Igaz Viktor használhat flexet is - "
-
anonym1s
őstag
Sziasztok.
Mennyire hasznalhato a MED600X3D lejatszo jukebox funkcioja? Melyik adatszolgaltatot hasznalja? Esetleg tobbet is hasznal, pl. imdb, tmdb, tvdb, anidb, stb.? -
kurtzyx
tag
Szép jó reggelt emberek, már ha van olyan aki nem melózik és mégis volt olyan hülye [mint pl én], hogy felkelt ilyenkor...
A topic témája adott így lássuk is az elvárásokat.
TV: Panasonic Viera TX-42G30
Amit tudnia kellene lejátszónak:
- nyilván vigyen minden formátumot ami fellelhető a net sötét bugyraiban / a keretből futja rá.
- usb port/ok
- hdmi port
- rca, optikai stb kimenetek előny de nem feltétel.
- wifi/lan támogatás
- lehetőség szerint olyan os ami nem garantál 3 percen belüli agyhugykövet
- normálisan használható távirányító
- illetőleg boldoguljon minden lehetséges feliratformátummal
- belső hdds megoldástól sem zárkózom elA keret összeg ~40k körül manifesztálódott [egész konkrétan 71kból kell kijönnie egy mini itx lapnak a szállításnak és a médialejátszónak, ha a javasolt jószág fellelhető iponon akkor a keret módosul olyan 43-45kra]
Előre is kösz.
[ Szerkesztve ]
-
gorog67
aktív tag
válasz kurtzyx #42427 üzenetére
Én nemrég vettem Eminent 7480-at. Nagy részét tudja annak, amit szeretnél de feliratokkal nem teszteltem. Nincs benne wifi csak gigabites lan és belső merevlemez sem. A 7485-be már lehet lemezt tenni, a wifi abban is külön megvásárolandó. Szerintem lemezes+wifis kütyüt nem fogsz 40 alatt megúszni.
-
kurtzyx
tag
Nagyobb dolgokhoz ott van a külső hdd wifin pl sorozat epizódokat szándékozok átpöccinteni.
Ha és amennyiben felcaplatok a belvárosba és kiveszem a zsetont akkor kipótolható a dolog.
Iponon futottam bele ebbe a darabba: [link] -
aleister
veterán
Sziasztok!
Tök véletlenül néztem rá az Egreat oldalára, és meglepve tapasztaltam, hogy az eddigi realtekes R sorozatot felváltotta náluk az A, V, Z, I sorozat. Ahogy nézem ezek már 2, 4, 8 magos Cortex cpu-val szerelt cumók. Inkább hivatkozának rájuk miniPC-ként, mint médialejátszóként.
Van ezekről bárkinek tapasztalata? Alig találtam róluk neten bármi infót.
Az A1-ről van egy YT videó, ami alapján nagyon ígéretes. Valamint az A9 megérkeztéről egy rövid írás.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
gorog67
aktív tag
válasz kurtzyx #42431 üzenetére
A meder nagy kedvenc itt a fórumon, külön topikja is van, de ez jócskán felette van a 40 ezres határnak. Van lemezes változata is, ami mindent tud, amit akarsz: MED800X3D-WP
-
Ispy
veterán
Pont erről szólt a linkem, hogy teljesen felesleges 800-ast venni (ha leszámítjuk a hálózati másolás funkció sebesség előnyét).
De ha egyébként sem akar belerakni lemezt, akkor meg pláne felesleges.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-
aleister
veterán
válasz gorog67 #42439 üzenetére
Jaaa, hogy szintén Realtek alapokon nyugszanak ezek is? Ez nem derült ki számomra.
Sajnos a gyártó oldalán hibás az angol nyelvű verzió, így nem sok infót tudtam összekalapozni.Az Egreat valóban nem a szoftvertámogatásáról híres sajnos. Ezért tudott anno elhúzni a később debütáló a Mede8er.
Van esetleg olyan RTD1195 alapokon nyugvó megoldás, ami nyugodt szívvel vehető?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
gorog67
aktív tag
válasz aleister #42443 üzenetére
Nem ismerem őket. Amikor felfedeztem a Realtek RTD1195 chipet, a guglin ezeket a játékosokat (meg az Egreat A3, A6, A9) találtam. Itthon talán egyiket sem forgalmazzák.
Ilyen alapon az RTD1186-os lejátszók is egyformák, ami részben igaz is, nagy különbség a szoftver és annak későbbi javítási gyakorisága. -
propeee
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 500gb-os Samsung S2 merevlemezem 8Mb cache-el. Ez nem lesz gond egy nagyobb (10-12Gb vagy afeletti) full hd videó lejátszásakor? Egy Mede8er 1000 tesztben azt olvastam, hogy alacsony cache mellett be-beszaggatott a lejátszás. Egy 600-asat néztem ki, de akkor már lehet az 1000-es kellene és cserélhetném a merevlemezt is nagyobbra. Bár anyagilag ez most nem hiányozna..
Így laikusan kérdem, hogy a 8Mb gondot fog okozni? Érdemes lenne vmi nagyobbat venni? -
lacko6
senior tag
Helo.
Valaki nem tudja hol lehetne egy Dune HD TV-204-C-t beszerezni?
-
aleister
veterán
válasz gorog67 #42444 üzenetére
Köszi a választ!
Igen, az 1186-ok számomra is elég egyformák. Egyedül a Mede8er játékosok tűntek ki a mezőnyből a lelkiismeretes supportnak hála.
Ahogy nézem az 1195 meg még elég kiforratlan. Íbéjen is szinte csak angol hálózati dugasszal lehet őket kapni. Szerintem várok még pár hónapot.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
kabar
senior tag
Nem rossz dolog az az 1000-es X3D sem. Ha elutazunk, és a gyerekeknek vagy a felnőtteknek kell valami alternatív szórakozás (film, zene, stb) akkor bedobod, viszel magaddal egy analóg meg egy HDMI kábelt és kész. Nekem még vinyóról nem nagyon rángatott be, mondjuk én sohasem néztem a cache méretét. De ha neki már egy beépített vinyónál a cache számít, akkor szerintem USB-n keresztül ugyanez a probléma sokkal előbb jelentkezne. De ilyet sem figyeltem meg. Hálózaton már igen.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest