- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Mezga Aladár #43446 üzenetére
nincs hát, minek, ott az erősítőd. jó a szoftvere, jó a koax outja, jó a belső felépítése, faszán kezelhető, sallangmentes. egy normális koax kábellel mehet gyönyörűen az erősítőbe
liszi70 olyan szinten csak h ezt készülök venni, annak idején mekkánál megnéztem, kipróbáltuk. arcomra vigyor ült ki és megköszöntem a lehetőséget, nem fájdítottam a szívemet tovább.
amit tud hangreprodukcióban az nekem pont elég is lesz, nem lehet összehasonlítani univerzális médiaboxokkal.
ennél feljebb az olive van még, a felett meg a linn-ek, de azokra nincs pénzünk, meg talán nem is ér már annyit nekem a sztori -
Mezga Aladár
veterán
válasz Tibiajax #43454 üzenetére
"nincs hát, minek, ott az erősítőd. jó a szoftvere, jó a koax outja, jó a belső felépítése, faszán kezelhető, sallangmentes. egy normális koax kábellel mehet gyönyörűen az erősítőbe"
Ezeket honnan veszed? Szoftver, vajon real time? Koax out? Nem mindenkinek van koax bemenete.
Egyébként csinos. -
-
envagyok
veterán
válasz PpenoO #43445 üzenetére
Én szerencsére nem nézek 3D-t, a sima BD iso-t meg tudja. Komoly hangrendszerem van (egyik szoba Dali zensor 7,1,Vokal plusz 2 dali zárt sub, másik szoba Dali zensor 3 plusz dali sub e-12f), a hd-s hang hiányát egyelőre elviselem. dts-hd-ből kiadja a core-t, ami filmhez bőven jó. Dolby hd-t meg pl. A rpi multichannel pcm-ben kiadja. Zenehallgatáshoz meg nekem tökéletesen bevalt rpi2 hifiberryvel volumioval.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz dgyuri0123 #43456 üzenetére
ez így van.
ugyan most nekem is csak egy receiverem van (igaz, az 'átlagosnál' jobb hangú), de volt és lesz is komolyabb erőlködő a láncomban - legalábbis tervezem- és a jó futóműre mindig szükség lesz -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Tibiajax #43458 üzenetére
"lesz is komolyabb erőlködő a láncomban"
Valahol itt a lényeg, mert egy eleve gyenge erősítő, eleve lehetetlenné teszi a minőségi zenehallgatást.
Akkor viszont semmi értelme a jó DAC-nak, vagy jobb Stream-elős eszköznek. Sokan azt gondolják, ha vesznek egy külső "valamit", az majd megváltást hoz, de nem így van, mert ott a "leggyengébb láncszem" effektus, ami mindig visszahúzó erőként fog működni.
"csak a zene van"
-
Tibiajax
nagyúr
válasz dgyuri0123 #43459 üzenetére
leggyengébb láncszem mindig lesz a rendszeredben.. ahhoz, h minden klappoljon, tényleg oda kell figyelni a nüansznyinak hitt részekre is. persze, ha tényleg ki akarod hozni a láncból, amit ki lehet
nem olyan rég voltam egy régi jó ismerősömnél, ő hála a jó istennek anyagilag ma már egészen szépen el van eresztve, így megmutathatta nekem legújabb kütyüjét, bizonyos quantum hálózati szűrőket. volt szerencsém már ilyen olyan szűrőcsodákat hallani, akkor -számomra- nem sok pozitív eredménnyel. elöljáróban hozzátette, ezek a quantumok azért kerülnek annyiba amennyibe, mert épp azt nem csinálják, amit az összes többi, olcsóbb zajszűrő. a lélek kiölését a zenéből, azt a fajta nyugalmat, amit ugye éjjel te is hallasz zenehallgatásnál, miután mindenki és minden gép alszik már az elektromos hálózatban és kuss van.
na ezt a hangot vadássza a jó zenerajongó és ha nappalra is ilyet akarsz, akkor ahhoz valamit tenned kell, és sajnos nem lesz elég egy anakonda tápkábel a készülék mögé
amit ezek a quantumok műveltek, az viszont tényleg valami csoda volt
de nem is ez a lényeg, hanem hogy egy jó erősítő valóban még csak egy alap elem a láncban, de hogy mennyi mindenre kell még figyelni, az az egészben a döbbenet -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Tibiajax #43460 üzenetére
Persze, de DAC-ot lehet venni 20-ért, 100-ért, vagy 1 millióért stb.
Nyilván mindenki a saját szintjén nézelődik valami "pótlék" után, nem pedig 3 osztállyal magasabban.
Bár nem kizárt, hogy 400 ezerért nézeget valaki DAC-ot, az ugyan annyiba kerülő HM erősítőjéhez.
Ő tudja.
Viszont van egy szint, szerintem, ahol tök mindegy, mit dugsz elé, vagy mögé, mert semmitől sem lesz jobb.Na, én erre gondoltam inkább.
"csak a zene van"
-
SSwwyy
újonc
Sziasztok!
Open Hour Chameleon és Minix neo x-8-h plus között próbálok döntetni, de nem biztos, hogy jó szempontok alapján. Nekem fontos lenne az, hogy le ehessen tölteni torrentet a lejátszóval (ezért jó az Android nekem) és a feliratok kezelése. Fontos lenne az is, hogy a filmek tartalmát el lehessen olvasni, mert mindig az a gond, hogy kedves őseim nem találják meg az angol címek között azt, amit nézni akarnak. Ez a funkció a Jukebox ha jól tudom. Mi a véleményetek?
-
g@bo
nagyúr
üdv urak
végre kaptam egy pop a400-at. / megkímélt, garis 09-hóig, bontatlan táp és táv/
este teszt. remélem nem baxtam rá 60k volt.
akinek ilyen van, kérném, már utólag... nyilatkozzon a még fellelhető problémákról és a melegedésről!
köszönöm.
-
devil-k
nagyúr
Melegedésről nem hallottam még Popi esetében, viszont jó sok dolgot írtunk itt már róla, érdemes a kereső segítségével visszaolvasnod. Nyilván hogyha valahol elakadsz, kérdésed van, akkor ne tartsd magadban, oszd meg a nagyérdeművel! Jó szórakozást a vashoz!
- mozi bolondéria -
-
Tibiajax
nagyúr
akinek ilyen van, kérném, már utólag... nyilatkozzon a még fellelhető problémákról és a melegedésről!
gabó, bzmeg... rád már nehéz szavakat találni
kösd be könyörgöm, kezdd el használni. lődd be a tárodat mögé és használd.......
pár óra és mindent megtudsz magadtól[ Szerkesztve ]
-
polgcsabi
aktív tag
Valaki tud valamit erről?
-
MrRL19
senior tag
helló
vkinek vélemény erről ?!
Xiaomi mini box
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
g@bo
nagyúr
válasz Mezga Aladár #43469 üzenetére
kipróbáltam /a400/ de nekem nem esett le az állam.
nekem nem jobb semmivel, mint amivel a wdtv nél drágább..
-
g@bo
nagyúr
válasz devil-k #43473 üzenetére
102 cm es samu tévén.
én nem láttam a képminőségben látványos javulást (a400 vs wdtv streamig) , de amúgy is bdrip divx vagy 720p filmeket nézek, hang olyan amilyen.
a vpx képjavítás némely filmnél "brutál" képet eredményezett, gondolok pl. a 720p stop shopra, mely fekete fehér, olyan zizis lett, hogy borzalom. felskálázást nem tudom hol lehet állítani.
a netre felmászott, letölthető tartalom -app- alig volt rá, youtube lekaptam, de nem találtam neki ikont sehol.tableten nem tudom hogyan kell osztani az észt a gépnek, távja nem világit -sebaj-, a menüje egész gyors, jó dolog a beépíthető hdd, minőséget sugároz a holmi.
de, az eredeti árát /70-80k vagy a 410 es pofátlan 104k árát/ tuti nem éri meg. nekem.
lehet elhamarkodott a nyilatkozat, 1 órás nyomogatás benyomása.
-
g@bo
nagyúr
válasz Mezga Aladár #43476 üzenetére
akkor én valamire még nem jöttem rá. mondjuk, idő híján.
értelmes alkalmazás mi van rá, és az ikonja hol lelhető fel?
miként működig a tv nélküli irányítás? /tablet/ -
Patice
Topikgazda
válasz djnice #43481 üzenetére
Sz@rból nem lehet várat építeni. Ami egyszer elveszett azt semmilyen eljárás nem fogja tudni az eredetire visszaállítani. A többi meg csak (fórumos, divatos kifejezéssel élve) fingreszelés.
VXP inkább fullHD-hoz hasznos, ha tömörített .mkv-t nézel vetítőn és nem BD50-et. Szerintem.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
djnice
veterán
válasz Patice #43483 üzenetére
Szerintem meg ami eleve szar azt ne rontsuk el még jobban (pl WD TV-vel), hanem a lehető legjobbat hozzuk ki belőle. Pl van ami csak DVD formátumban létezik mert nem adták ki Bluray-en, ehhez nagyon jól jön a VXP felskálázási képessége és a helyes IVTC alkalmazása.
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Srácok HTPC XMBC-vel vagy inkább asztali lejátszó?
Kinek mik a tapasztalatai?
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz Mezga Aladár #43487 üzenetére
Jajj véletlenül sem akartam troll etetőt!
CSak pro kontrát mert sokat olvasok erről-arról.
A300 most megy szépen, LAN-ról szépen lejátszik mindent NFS megosztásokról. DLNA más kérdés, ott időnként nem akarja.
Most látszólag a lemezkezelés is rendben van, mert USB-n beolvas mindent. Nem is értem....
(#43489) devil-k: Köszi a linket. Igazából azért kérdeztem, mert több helyen olyanokat olvasok, hogy Blu-ray-el vannak problémák, továbbá a 24p lejátszás sem tökéletes. Időnként meg-meg akad. Plusz bonyolult megoldani a távirányítós ki és bekapcsolást. Csak a hibernálás lehet megoldás. De nem akarom szétoffolni a topicot!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
HTPC egyértelműen ha teheted, de csak minőségi alkatrészekből! Én ezekben az 50 rongyos HTPCkben nem hiszek. XBMC vagy KODI-nál jobban működő médialejátszót nem ismerek, persze most ne menjünk el azért az Oppo 105-ös szintjére, mert nyilván az jobb. Nekem egy combosabb konfigom van HTPC-nek használva hűtése teljesen passzív, minőségi elemekből felépítve, nem a lájtos-teszkós-MX változatok...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Patice
Topikgazda
válasz tylerddd #43491 üzenetére
Alap felskálázás a mostani MP-kben mindben van, így akár egy legutóbbi WD TV is elég lehet, de ha biztosra akarnék menni, akkor inkább a sokszor ajánlott Med600-asra mennék rá, abból is a wifi nélküli változatra.
Vagy akár használtan Dune 101/301.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
c4
őstag
A Popcorn Hour VTEN-en lehetséges a felirat pozicionálása (lejjebb, feljebb), és a betűméret állítási lehetőség?
-
törölt tag
Blu-ray-el vannak problémák...
- nincsenek.
továbbá a 24p lejátszás sem tökéletes...
- megfelelő hardver mellett tökéletes, AMD VGA, AMD APU, AMD soc (23,9760x), Intele Haswell (23,9760x), Nvidia is OK, de ált. driveres beavatkozást igényel, hogy maximálisan pontos végeredményt kapj.
Plusz bonyolult megoldani a távirányítós ki és bekapcsolást...
- múltból eredeztethető félreértés, olyan szintű a választék irányítás terén, hogy csak győzd kiválasztani a számodra megfelelőt. hagyományos távtól mobilon át a tabletig, ezeken belül is többféle vezérléssel. Összességében nagyságrendekkel gyorsabb és könnyebb az irányítása mind bármely más multimédiás lejátszónak.
Ha az A300-zal elégedett vagy és nincs szükséged (a rendszeredhez mérten) jobb hang, esetleg képminőségre, könnyen kezeld és elégedett vagy a sebességével, ne cseréld le semmi másra.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz #75912448 #43498 üzenetére
Lehet, nem tudod az előzményeket.
Úgy tűnik haldoklik benne valami.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Én fél éve váltottam HTPC-re és nem bántam meg. Már az első héten kiderült, hogy jó döntés volt, s most már ennyi idő elteltével is kijelentem bármikor, hogy soha nem vennék már médialejátszót. Viszont csak akkor jó döntés a HTPC, hogyha van felesleges időd, hogy beállítsd, összelődd a rendszert és teljesen a Te igényeidhez formáld. Ha csak arra vágysz, hogy hazamenj és benyomd a lejátszót akkor a "plug and play" médialejátszó jobb választás ilyen téren.
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.