- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
yossarian14
tag
Visszavittem és visszakaptam a pénzt A lényeg, hogy azért akadékoskodtak, mert általában az szokott lenni, hogy a kellő tudás hiánya miatt elégedetlenek és viszik vissza a terméket. Meg kellett indokolni a döntésem. Persze azt a helyszínen is megkaptam, hogy nem lett volna jogom elállni a vásárlástól, csak ők most rendesek voltak...
Azt is meg tudtam ma, hogy eddig kétszer mentek a Fogyasztóvédelemre ellenük és mind a kétszer a lejatszo.hu nyert
-
dh66e
veterán
válasz yossarian14 #42251 üzenetére
Mondjuk már csak arra lennénk kíváncsiak hogy mi volt az apropója annak ahogy visszavitted mert arról egy szó sem esett.Persze modell meg jelöléssel hátha hasznára válik a topicnak.
-
Imdre
aktív tag
válasz Mezga Aladár #42252 üzenetére
Na most kíváncsivá tettél. Valamelyik nap kipróbálom lapossal is win-en.
-
Meghivott
addikt
Milyen asztalit nézzek használtan a kövire:
mkv-ék 1080p-ben felirattal, illetve BD25 BD50
hang nem fontos (nincs hangrendszer)
köszi -
Gabesz87
veterán
Látom, hogy amikor valaki max. 35-40 ért keres lejátszót, tehát nem akar annyit kiadni, mint amibe a Popi, Dune, Mede8er kerül, többnyire a WD-t ajánljátok. Kíváncsi volnék, hogy mondjuk pl. az Eminent EM7480-at (amit én már ugyan felhoztam itt korábban) miért nem, mi az oka? Pedig nagy név, nem? Gondolom nem ad ki annyi fw frissítést, mint a drágábbak, de tudásban meg simán ott van mint a Mede8er, vagy tévedek? Mindenevő 3D-s, és 35e jó ár érte. Tudás alatt nem feltétlenül képminőségre gondolok. Aki nyilván olcsón keres lejátszót, annak ez nem elsődleges szempont gondolom, és talán nem is lát különbséget köztük. Én ha végre odajutok, hogy veszek, tuti ilyet fogok. Ennél többet én sem szívesen adnék ki lejátszóra. Egyelőre.
Kíváncsiságból megnéztem a fw-t, és most januári az utolsó, szóval egész friss.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz Mezga Aladár #42264 üzenetére
Igen, mondjuk a másik tippem a kevés felhasználói vélemény lett volna. Neten sem túl sok tesztet, véleményt találni róla, azok is főként hollandok. Bár fordítóval lefordítva azok pozitívnak tűnnek.
-
devil-k
nagyúr
-
zozy84
senior tag
Med600nál a Hang-nál mire kell állítani a HDMI kimenetet, hogy ne nyúljon bele csak menjen át simán az erősítőbe a hang? Automatikus? Továbbküldés? HDMI LPCM többcsatornás? (gondolom az első kettő közül valamelyik)
A Térhatású hang is legyen gondolom Automatikus.
-
őstag
Nálam az AcRyan - Med csere le lett tudva, hogy új szoftvert tettem fel és lecseréltem az akadozó távirányítót egy újra. Mondjuk a méret hasonló. Persze lehet, hogy tudja, csak rendes, elvégre én sem tudom minden ruháról, cipőről, hogy mennyibe fájt.
Zozy84: Igazad van. Eddig még csak kb. 20-szor lett leírva, ide és a saját fórumába. Jó ha valaki beírja mégegyszer ezeket a beállításokat, mert sose elég.
[ Szerkesztve ]
-
-
farkas-j
őstag
válasz Warter #42277 üzenetére
Ő a NAS alatt szerintem ezt érti: "A NAS a legoptimálisabb eszköz, amivel fájlokat (adat és multimédia egyaránt) oszthatunk meg, vagy érhetünk el nemcsak számítógéppel, de akár mobiltelfonnal is ...."
A konkrét eszközt nem ismerem, de ha van benne vagy csatolva hozzá HDD, és pl. fut rajta egy Samba szerver, akkor ezt már jóindulattal nevezhetjük NAS-nak. Ilyen pl. az én IAMM NTR-82HD médialejátszóm is. Minden eszközről elérem a filmeket, zenéket, képeket rajta. Még DLNA megosztásra is képes, pedig nem mai darab. Szóval legyünk kissé toleránsak (bár van néhány dolog amiben én sem tudok az lenni...)Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
MODERÁTOR
válasz Mojze850 #42282 üzenetére
Például látogass ide...
Piros színű az előző mondat, ez itt linket jelent, rákattintasz és az okostelefon topicba visz.
Vagy ha csak a keresést használod (jobb felső sarokban az a mező, ahová be lehet írni), bejelölve "keresés a fórumokban" az opciók legördülő menűben), az is tök jól működik.
Sok szerencsét...
(Ja és azért halvány az egész hozzászólásom, mert ez itt totál offtopic)[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
farkas-j
őstag
válasz Warter #42280 üzenetére
Nem akarok vitát szítani, de az átlag felhasználó nem fog elmélyedni a szakkifejezésekben. Ő elolvassa a termék tulajdonságait, esetleg utána olvas nehogy nagyon mellényúljon, és választ. Ha ő fájlmegosztást akar, és a gyártó ezt NAS-nak hívja (lásd pl. Mede8er: "Samba szerver - NAS funkcó", de írhattam volna más gyártót is), akkor az egyszerű user is annak fogja hívni! Ha szigorúan vesszük, az alapkövetelményeknek meg is felel: hálózati adattárolás, melyet a hálózat többi tagja elér. Az, hogy hozzáférés szabályzást, RAID-et stb.-t nem tud, az egy dolog. Bár a Mede8er pl. kinál ilyet: "Teljes szülői felügyelet mappánként" ami felfogható hozzáférés szabályzásnak
[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
bgabesz75
tag
Sziasztok! Egy olyan média lejátszóra lenne szükségem ami a legtöbbet használt sd és hd video kodeket és képformátumot lejátsza. Nem kell wifi,lan,smart stb. Használtba is jó. Wd Tv-nél érdemes olcsóbbat vagy az nekem tökéletes?
Előre is köszi.
-
farkas-j
őstag
-
futizoli
tag
válasz bgabesz75 #42285 üzenetére
Szia! Lehet megköveznek, mivel jó pár éves konstrukciót ajánlok.Én itt a hardveraprón hirdetett Toshiba stor.e tv lejátszót vettem a napokban,eddig minden formátummal megbírkózott. Egy tizesbe kerül. Főleg zene hallgatásra használom koaxon keresztül egy diy dac-al, de film nézésre is bevált. Ventillátort érdemes benne cserélni (scythe mini kaze 4cm-re), és hangtalan lesz.
-
Víz Elek
senior tag
válasz Warter #42277 üzenetére
Most lehet kicsit nyers leszek, de nézd el nekem, de nem a kérdésemre válaszoltál, pedig egy egyszerű kérdést tettem fel, amire igennel, vagy nemmel kellett volna válaszolni.. és nem, nem azért szeretnék, mert a szomszéd gyereknek is olyan van, teszek rá, hogy neki mi van..
Röviden és tömören kérdezem akkor, hátha úgy tudsz egyértelmű választ adni, felesleges rizsa nélkül, tehát akkor a kérdésem a következő lenne.. van benne torrent kliens, vagy nincs?
Most lehet kicsit nyers voltam, de nézd el nekem!
Samsung S9
-
propeee
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, kicsit össze vagyok zavarodva a médialejátszók kínálatában.
Nemrég vásároltam egy Panasonic tx-48as640e típusú tv készüléket és ehhez keresnék egy jó médialejátszót.
Egyenlőre nincs se erősítőm, se hangfalszettem, de a közeljövőben - ahogy anyagi kiadásaim engedik - tervezem lassan kiépíteni a saját otthoni házimozim. Semmi profi cucc, társasházban nem néznék túl jó "füllel"!Tehát mindenképp olyan készüléket szeretnék ami nem a legalapabb és jó a támogatása.
Az én kiszemeltjeim a Med600x3d, a Dune HD 102W-T2 és a WD TV Wireless-N.
Amit szeretnék, hogy játssza le a legtöbb formátumot, ne legyen gond a magas bitrátájú videók lejátszása, és ha jól kezeli a 3D-t az sem lenne nagy gond.Egy OFF kérdést, ha megengeditek.....tényleg laikus vagyok a témában.
Miért van az, hogy az egyik 720p-s filmet lejátssza a külső hdd-mről (Samsung S2 portable) akadásmentesen, a másikat pedig iszonyat szaggatva, nézhetetlenül. Nem tudom, hogy a külső hdd-m gyenge vagy a tv mediaplayere vagy kodek probléma, esetleg más?!Belinkelném a két film adatait:
Video Info █▒█
█▒█ █▒█
█▒█ Video Codec...: AVC High@L4.1 █▒█
█▒█ Video Bitrate.: 5331Kbps █▒█
█▒█ Resolution....: 1280x536 2.35 23.976fps █▒█
█▒█ Runtime.......: 157 mins █▒█
█▒█ █▒█
█▒█ Audio Info █▒█
█▒█ █▒█
█▒█ Language......: English █▒█
█▒█ Audio Bitrate.: AC3 5.1 640 Kbps 48KHz █▒█
█▒█ █▒█
█▒█ Language......: Hungarian █▒█
█▒█ Audio Bitrate.: AC3 2.0 224 Kbps 48KHz DD █▒█
█▒█a másik:
[General] Format: Matroska
[General] File size: 1.45 GiB
[General] PlayTime: 38mn 45s
[General] Bit rate: 5361 Kbps
[General] Encoded date: UTC 2009-08-30 18:48:21
[General] Writing application: mkvmerge v2.6.0 ('Kelly watch the Stars') built on Mar 24 2009 15:23:17
[General] Writing library: libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1
[Video] Codec: MPEG-4 AVC
[Video] Codec/Info: MPEG4 ISO advanced profile
[Video] PlayTime: 38mn 45s
[Video] Width: 1280 pixels
[Video] Height: 720 pixels
[Video] Aspect ratio: 16/9
[Video] Frame rate: 25.000 fps
[Video] Language: English
[Audio] Codec: AC3
[Audio] Codec/Info: Dolby AC3
[Audio] Channel(s): 6 channels
[Audio] Sampling rate: 48 KHz
[Audio] Language: Hungarian
[Audio] Codec: AC3
[Audio] Codec/Info: Dolby AC3
[Audio] Channel(s): 6 channels
[Audio] Sampling rate: 48 KHz
[Audio] Language: EnglishEz utóbbit játssza hibátlanul..
Köszi a segítséget előre is és bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikerült!
-
-
devil-k
nagyúr
válasz farkas-j #42288 üzenetére
Jogos. Én mindig szívesen elmagyarázom bárkinek, ha valami nem tiszta.
(#42295) propeee
A Mede8er 600X3D-re szavazok."Nem tudom, hogy a külső hdd-m gyenge vagy a tv mediaplayere vagy kodek probléma, esetleg más?!"
A TV beépített lejátszója egy Ft-ot nem ér, ezért is szükséges egy direkt erre a célra szánt vas.- mozi bolondéria -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest