- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz Intelligencs #21493 üzenetére
Hát igen... én nemrég direkt angolul írtam, nem .hu végű címről. Angolul jött a válasz, de magyar név volt az aláírásban. A válasz kb. annyi volt, hogy garanciális ügyintézés esetén keressem a viszonteladót, ahol vettem és küldjem vissza oda...pedig ilyenről szó sincs...egy hosszabb bug reportot küldtem (nem a beépített Feedback funkcióval, mert sokáig tartott volna), ami 99%-ban FW eredetű hibákat ír le. Visszaírtam, hogy elszomorít a válasz és továbbítsák a megfelelő részlegnek. Az ez után kapott válasz tanúsága szerint továbbították, végül nem voltam rest és a Feedback funkció segítségével is elküldem egyesével.
"Even if I enable the "Access Intranet" option I cannot access intranet from the guest network."
Nálam ez pont fordítva van. Ha same subnet-es vendéghálózatot csinálok, akkor mindegy mit állítok be, a guest belát a belső hálózatra.
Btw. itt nem az a baj nálad, hogy az AP isolation be van kapcsolva?"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
róland
veterán
Sziasztok Asus RT-AC57U routeren hogyan kell beállítani a port forward-ot, hogy a belső hálózat egyik gépnén futó TVHeadend kintről is elérhető legyen?
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
RVR400
veterán
válasz Peter Kiss #21226 üzenetére
Megoldottam a kérdést, 58-ért beszereztem Kínából egy Xiaomi 7000-et.
-
félisten
A 3.0.0.6-os fw alatt tapasztalt más is olyat, hogy a LAN hosztokhoz beállítható kis képek helyett fehér négyzetek jelennek meg, mondjuk az Electronic devices csoport utolsó 5 eleme?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz szaboi6512 #21508 üzenetére
Bocs, de ezt nem értem.
MaCS
-
félisten
Nálam ilyenek jelennek meg:
Fehér négyzet jelenik meg a Gateway, a Nwtwork switch, a Wireless AP, a Satellite Dish és a Wireless Device ikonja helyett is, de lejjebb, a többi kategóriában több tucatnyi ilyen hiányzó ikon van, jellemzően a listák második felében.
MaCS
-
félisten
Van viszont egyéb, komolyabb bánatom is az új Asus szolgáltatásokkal, jelesül a Guest Network Pro-val.
Ez nem hiba, hanem egy komoly megkötés, amelyet vélhetően majd feloldanak, de a jelenlegi formájában sok helyzetben éppen a saját felhasználási célját lehetetleníti el.
Az van ugyanis, hogy egy hullámhosszon csak egy profil tehető ki egy mesh node-ra.
Ha tehát csinálok egy vendéghálózatot 2,4 GHz-en, amelyet értelemszerűen kiterjesztek a mesh node-omra, és létrehozok egy másik profilt, mondjuk egy IoT-t, akkor ez 2,4 GHz-en már nem tudja használni a node-ot, mert "The wifi interface has reached the maximum" üzenettel az már nem lesz beállítható.Pl.:
Márpedig lenne igény arra, hogy az ember az egész hálózatát akarja használni.
MaCS
-
félisten
Így, a kínálatban nálam is megjelennek, de amint kiválasztom őket, egy csomó már fehér négyzetként jelenik meg az érintett eszköz adatlapján.
Az ikonfeltöltés sokáig nem működött, de jó ideje már simán megy JPG képek betallózásával.
MaCS
-
félisten
Az itt leírtak pontosítása:
Electronic Devices: utolsó 5 kép
Media & Entertainment: utolsó 7 kép
Electronic equipment: utolsó 15 kép
Security: utolsó 4 kép
Wearables: utolsó 11 kép
Others: utolsó 3 kép
Transportation: mind a 14 képMaCS
-
félisten
Nem értem én ezt a Guest Network Pro-t.
A reklám szerint ugye az a mézesmadzag, hogy az IoT-eszközöknek saját VLAN-t adhatunk.
Ehhez képest éppen az IoT-profil szerint létrehozott hálózatoknál nem látok sem megjelenített, sem állítható VLAN-adatokat.A Guest Network profil kizárólag időkorlátozott lehet.
Persze mindez áthidalható Customized hálózatokkal, de az AIMesh korlátozása kiheréli az egészet.
MaCS
-
félisten
Az AX6000 nagy lépést tett a visszavitel felé.
Miközben a VLAN-ok beállításait variáltam, az egyiken vlgrehajtott változás következtében mind az öt beállított VLAN törlődött.
Helyesbítek: látszólag a VPN-eket és a DHCP-foglalásokat is törölte, de egy újraindítás után minde helyreállt.MaCS
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Bemasolom ide is a problémám másik topicbol, hátha itt kapok segítséget:
Vidéken szüleimnél valami nem ok a net-tel, vagy valamelyik eszközzel. Panaszkodtak már máskor is hogy néha nem megy a net. Na most épp szembesültem vele én is. Hibajelenseg, hogy abszolút nincs kapcsolat, tálcán a hálózati ikon is ezt mutatja, wifi sem megy. Eszközök újraindítása után sem volt még jó. Kábelek ellenőrzése során két dolog tűnt fel. Egyrészt a router wan port csatijával szerintem valami nem ok, mert nem kattan bele az UTP ahogy kéne. Szerintem apám a hozzá nem értésének hála egyszer kitépte a pöcök lenyomasa nélkül a kábelt. A másik, hogy a modem és router közti kábelen észrevettem, hogy abban a 8 helyett 4 szál van! Fogalmam sincs az a kábel hogy került oda és hogy egyáltalán hogyan működött vele eddig a net. Tavaly kb.tavasztol őszig felújítás folyt náluk, és anyám magyarázott valamit, hogy az egyik szaki elvágott valami kábelt, mert nem jó helyen volt, aztán mondta hogy van nála olyan. Na mindegy, nem értettem, lehet, hogy ő tette be a szar kábelt. Szerencsére találtam itthon egy UTP -t, igaz, csak cat 5, de a semminél jobb. Csere után azt hittem minden ok, egyből mutatta a win tálca ikon hogy van kapcsolat, router setupja is bejön. Viszont mégsem megy a net. Wifi sem megy (bár csatlakozva van, de azt írja nincs internet), és a kapcsolati ikon sem mutat semmi hibát. Megy a forgalom számláló, van IP, gigabites kapcsolat, de net mégsincs. A router setupjaban láttam hibát, ugyanis azt irja "az ISP DHCP funkciója nem működik megfelően".
Ez mi lehet, mit jelent, van ötleteket? Elektronet a kábel szolgáltató, egy Thomson THG571 a modem, a router pedig Asus AC59U v2. Modem rossz, szolgáltatónál van hiba, vagy a router a ludas? -
kpityu2
őstag
válasz Gabesz87 #21525 üzenetére
Azt jelenti, hogy a router nem kap IP címet a szolgáltatótól, vagyis a szolgáltatói eszköztől. Simán lehet, hogy a modem megkukult, nekem tavaly cserélték. A router webes felületén nézd meg, hogy kap-e WAN IP-t. Próbálj egy másik routert rádugni a modemre másik kábellel és nézd meg, hogy működik-e.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
mrmft
senior tag
válasz MaCS_70 #21524 üzenetére
Dolgoznak a fiuk, csak megkapja az AX6000 is elobb-utobb...
"Version 3.0.0.6.102_33308 2024/01/12
Bug Fixes and Enhancements:
- Resolved issues where Guest Network Pro and VPN connections were unable to access the internet due to DNS errors occurring when certain functions were activated.
- Removed execute mode from the backup file.
- Addressed translation issues in Guest Network Pro - Guest Portal - Terms of Service.
- Corrected the VPN WireGuard client profile name issue.
- Modified VPN routing rules.
- Fixed the access LAN issue after deleting the IoT Network.
- Addressed the VPN default connection issue.
- Fixed the problem where an AiMesh node could not broadcast WiFi signal normally when creating a Guest Network Pro WiFi-only network." -
Gabesz87
veterán
Kikapcsoltam a modemet vagy 5 percre, aztán vissza. Előbb a routert kihagyva a gépbe dugtam, volt net, majd vissza a routert, úgy is. Érdekes. Nem tudom most akkor mi történt, de hogy tegnapi restart után nem működött, most meg, hosszabb kikapcsolás után igen. Olvastam tegnap itt talán visszakeresve ISP DHCP problémára, hogy 2-3 perc kikapcsolás is megoldhatja. De ez nem normális dolog, pláne hogy nem egyszeri probléma hanem visszatérő. Hétfőn attól bejelentjük. Max cserélik a modemet újra, és egy hibaokkal kevesebb lesz.
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Szülőknél Telekom optika van bekötve Sagemcom ONT-tal, ami a garázsban van elhelyezve és ide van behúzva a nappali+emeleti szobákból az UTP a settopboxokhoz.
A probléma az hogy nagyon lassú a wifi 50-60mbit amit ki lehet hozni belőle. Gondolkozom hogy utánakötnék valamilyen AX-es Asus routert.
Elrendezés szempontjából jobb lenne ha a nappaliban lenne az Asus amibe menne egy settopbox, a többi box pedig továbbra is a Sagemcomba lenne bekötve.
Jól sejtem hogy ez esetben az ONT-ot nem lehet bridge-be tenni mert akkor a rákötött boxok nem kapnak IP-t? -
dudika10
veterán
válasz Gabesz87 #21529 üzenetére
Ez annyit jelent, hogy a modem igazabol router is es DHCP szerverkent a sajat routerednek oszt IP cimet. Kerdezd meg a szolgaltatot, hogy at lehet-e kapcsolni bridge modba.
Ekkor a routeren kell majd bekonfiguralni a kapcsolatot.Ha a routeren is aktiv a DHCP, akkor jelenleg teljesen feleslegesen ket routered van a halozaton.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
xrvman
őstag
válasz Gabesz87 #21531 üzenetére
Ide is beteszem amit a másikba írtam válaszként:
https://prohardver.hu/tema/router_gondok/hsz_41508-41508.html -
félisten
válasz Gabesz87 #21529 üzenetére
Ez tényleg furcsa, de nem példátlan.
A CGNAT ugye jellemzően a 100-as tartományt használja.
DE!
Amikor az előfizetésemet frissítettem, és ezt a Vodafone új szerződésként élte meg és resetelte a hálózati adataimat, és én megpróbáltam visszakapni a bridge módot a HGW-n és a publikus IP-címemet, akkor volt egy pár órás köztes állapot (két elcseszett kísérlet között), amikor én is 192.168.100.xx WAN címet kaptam. És egyébként működött vele a netelérés.MaCS
-
blakey
titán
válasz MaCS_70 #21537 üzenetére
AX88U Pro
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
emre33
addikt
Asus Merlint használok (AXE1600 router)
Ideje keresek már egy beállítást. De nem találom.
DHCP-n a router a saját ip címét adja, nem a szogáltató DNS szervereit.
Jó tudom, hogy a router továbbítja a kérét a szolgáltató DNS szerverei felé, de én azt szeretném, hogy a kliens a szolgáltató DNS szervereit kapja a DHCP szervertől. (Miért? Csak..)
Ha a lenti helyen kézzel beírom, akkor ez müködik, csak hát ugye a szolgáltatóé változhat.
Nincs erre valami beállítás, vagy script?Advanced_DHCP_Content.asp
[ Szerkesztve ]
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
oAcido
aktív tag
Sziasztok!
Felraktam ezt az OpenWrt-t AC65P-re. Nagyjából sikerült is belőni, a bajom az hogy a Transmission a /tmp mappába akar tölteni.
Ezt látom. Hogy tudnám beállítani, hogy a rádugott Pendrive-ra töltsön le? -
félisten
válasz mastodon #21542 üzenetére
Mostanság már a legtöbb kábel egyenes kötésű, a keresztkötésű jóformán okafogyottá vált.
Mire használnád egyébként? Csak mert szinte minden esetben mindegy, ugyanis maguk az eszközök "kiegyenítik" a kötést.
Ránézésre egyébként úgy tudod megállapítani, hogy egyenes kötés esetén a kábel mindkét végén azonos sorrendben következnek az erek színei.
MaCS
-
MODERÁTOR
-
oAcido
aktív tag
válasz Intruder2k5 #21545 üzenetére
Szia!
Túl sok lap volt megnyitva, nem is figyeltem hogy rossz helyre írom
Mindenesetre megoldódott, későn vettem észre hogy nem ext4-re formáztam. Miután megtörtént, már működött is.
-
őstag
Természetesen nincs AP isolation bekapcsolva, egymást el is érik a kliensek a subneten belül. Csak a global routing táblát nem látják, mintha nem lenne összeroute-olva a két subnet. Nem tudom, lehet hogy statikus routingokkal manuálisan meg lehetne hekkelni, de nem fogok ezzel szórakozni.
Ami jobban feldühít, hogy teljesen hülyének néznek. Kap egy levelet a szupportos, amiből levághatja, hogy nem egy egységsugarú user írt neki, hanem valaki, akinek azért van némi fogalma a dologról. Erre idelöknek nekem egy olyan választ, amitől csak a bicska nyílik ki a zsebemben.
Amúgy ezt leszámítva üzembiztos a jószág. Ha ilyen úri huncutságokat, mint guest network pro nem akarok használni, akkor megy minden ahogy kell. És mrmft hozzászólása alapján remélhetőleg hamarosan erre is kint lesz a javítás. Azt még nem látom, hogy az általam észrevett hibákat megoldja-e, előbb megvárom a javítást, hogy pontosan mit is csinál majd.
The Amiga, Born a Champion
-
ftc
nagyúr
Kérdés Ax4200 s Ax59u között elvileg minimalis eltérés van. Mekkora a wifi jelerősség különbség? Ugye külső s belső antenna.. Van tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest