- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
thotzoltan
tag
Sziasztok!
Fiam Asus Rog G74 SX laptopja gondolt egyet,és nem kapcsol be...próbáltam másik töltővel,azzal sem történt semmi..van megoldás? Vagy kuka? -
nagyúr
válasz thotzoltan #34255 üzenetére
Küldtem privátot.
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Arról tud valaki, hogy mi ez a kavarás a touchpadba épített numpad körül az idei ROG G szériás gépeknél? Nem egy kritikus feature csak furcsának találom ezt a ködös kommunikációt.
A héten vettem egy Asus G513RM-HF235 típusú gépet, és nincs (vagy nem működik) a touchpadba épített numpad. Ezt azért furcsállom, mert a gyártó oldalán az összes marketing képen ott van, illetve a driverek között ha kiválasztom az én gépemet, ott is megjelenik a numpad driver:
Mindeközben viszont több külföldi tesztben is olvastam, hogy az elődökkel ellentétben nincs már ebben a gépben.
-
dinersgala
tag
Sziasztok,
Asus rog g513 nál az a problámám hogy a kurzor néha eléggé belassul főleg a kis mozgásoknál. Az érintőpad beállításainál feltettem maxra a segességet de így sem túl pontos/gyors a kurzor. Aránylag új gép, szóval nem hiszem hogy hardveres proláma lenne, illetve sokszor jól működik. Mi lehet a probléma? -
Helló, a MyASUS-ban reklámozzák az IOLO System Mechanic progit.
Fix Errors with System Mechanic (Asus) - iolo
De ez most jól látom, hogy csak 30 napos trial ?
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
-
mrsitn
csendes tag
Egy ismerősöm kínál egy Asus TP550L laptopot. Sajnos nem találok rá semmilyen árat a neten. Tudnátok segíteni hogy mennyit szabad érte adni? Intel Core i-3 5010U, 2,1GHz, 4GB ram, 1TB HDD Nvidia GF920M. Segítségeteket előre is köszönöm!
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! ASUS TUF FX506HC-HN1135W géppel nem tudok HDMI-n 4k + HDR jelet kiküldeni. elvileg HDMI 2.0b csatlakozója van, mégis ha bekapcsolom a TV-n a beállításokba a HDR-t arra a portra, a laptop kijelzője elsötétül pár másodpercenként, majd visszatér és jelez hogy kijelzőt csatlakoztattam. a tv-n pedig nincs jel vettem egy "ultra high speed" hdmi kábelt de azzal is ugyan az. mi lehet a probléma?
-
dave777
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asus Vivobook Pro-hoz szeretnék egy dokkolót venni. Tudtok ajánlani egyet? Lehetőleg olyat, amit a laptop alá tudok tenni. Köszönöm! -
Norbi887
aktív tag
válasz HartgeH3-2.8 #34266 üzenetére
Szia!
Köszi az érdeklődést, pont akartam is írni, hogy igen, kaptam visszajelzést a FixDirect-hez került be, hiába ASUS RMA-n keresztül igényeltem a szervizelèst, ezek szerint itthon ide irányítják ezen termékeket javításra.Ma jött a mail, hogy holnap érkezik vissza hozzám, a GLS-el.
Szervíz leírása szerint: alaplap hibás volt (szinte gondoltam, hogy ez lesz különben, gyanús volt, hogy 3x Újra telepítés sem segített rajta), szóval azt teljesen kicserélték, átfuttattàk az ASUS-os termék teszteken, amin meg is felelt, záró mondatkènt annyit kaptam, hogy érdemes OS telepítèssel kezdeni (amúgyis úgy szerettem volna újra elkezdeni használni).Röviden, és tömören: elméletileg sikerrel zárult a javítás.
Holnap meglátjuk természetesen, a hét végéig nyúzom majd egy két játékkal, meg programmal.[ Szerkesztve ]
// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz Norbi887 #34267 üzenetére
Pontosan ugyan így jártam én is , csak én 3 napon belül észleltem a hibát, és ütöttem a vasat, meg a jogszabályokat ameddig forró volt.
Innentől már csak jobb lesz, belefutottunk.Amit nem értek: VAN HIVATALOS Asus központi szerviz, miért nem ott csinálják ezeket? Utána nézek ennek a cégnek, érdekel.
Én mindenképp várom a jelzésed, és örömmel fogadok egy TUF márkatársat végre patent motyóval
Onnantól, hogy tökéletesen fog működni nagyon szerethető cucc bárki bármit is műanyagozzon ide meg belépőszintezzen oda! Stream munkákat végzek, munkába alkalomszerűen hordom, otthon vágok vele Adobe Pro. Bnőmhöz hurcibálom, és nem low end sz**okkal toljuk. Úgy hogy nekem pampoghat bárkit bármit, most már nem érdekel.Welcome drink.
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
azbest
félisten
válasz HartgeH3-2.8 #34268 üzenetére
Szerintem minden gyártó valamilyen helyi, vagy szomszéd országbeli szervizzel van elszerződve. Írják is melyik cégek azok [link]
Van cég, amelyik a sima lakossági termékeket egy nagy szervizcéggel csináltatja és az a cég sok más cégnek is szervizel. Meg van olyan is, hogy az ország több pontján, helyi szervizekkel vannak leszerződve. Az üzleti sorozatokat csinálják inkább az utóbbik, mert azoknál helyszíni szerviz is lehet. -
dave777
csendes tag
válasz azbest #34265 üzenetére
Egészen pontosan ilyenem van: Asus Vivobook Pro 15 OLED M3500QA
Nincsen rajta thunderbolt. USB 3.2 Gen 1 type C-t tudnék a csatlakozásra használni.
Igazából csak azt szeretném, hogy egy kábellel ki tudjak váltani minden perifériát, plussz legyen rajta ethernet.Az ASUS USB3.0 HZ-3B dokkolót nézegettem. Vélemény?
-
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz azbest #34269 üzenetére
Kellemetlen.
Még egy Samsungnak is vannak hivatalos szervizei.
Nem minden esetben tudok ezekbe a külsős megoldásokba bízni, de ha ez van ez van. Ezt kell szeretni, lényeg a termék legyen tökéletes.Szerk: Megnéztem a véleményeket, bár ne tettem volna.
[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
Annak mi lehet az oka, hogy az ASUS Rog Strix G17 G713QM HX1139T laptopra HDMI-n keresztül kapcsolódó ASUS TUF VG249Q Gaming monitor 144Hz:
144Hz-ről 50 Hz-re vált vissza HBO MAX, Telekom TV Stream esetében, de 144 Hz-en megy a Youtube és a játékok is?be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz azbest #34280 üzenetére
Igen, aktív. Viszont YouTube videónál 144 Hz-et ír ki pedig ott meg 60 FPS lenne.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
-
válasz azbest #34282 üzenetére
-
törölt tag
Sziasztok. Olyantól kérdezném, aki biztosan tudja az ebben lévő gyári 8GB memória tipusát és minden gyári jellemzőjét, valamint azt hogy mire lehet vagy érdemes bővíteni (tudom, h. 16gb max.) ?
-
törölt tag
válasz Pyttawrx #34285 üzenetére
Köszi szépen, de ha hiszed ha nem mikor írtad ezt nézegettem (más oldalon) viszont az sehol nincs leírva, hogy a 3200Mhz-es 8GB ram hogyan van benne gyárilag 1x8 v.2x4, és jó volna a dual channel-ben menne a 16-ra bővítés után, tehát vagy olyat venni 8-at, ami tudja ezt, vagy 16-ot ha cserélhető benne az egész...nem mind1 a CL érték sem....
-
Istyu74
aktív tag
Sziasztok,
Ismerős most vett egy ASUS vivobook pro 15 oled laptopot.
Windows 11 et telepítettem rá. Viszont touchpad nem működik, hálózati kártya nem működik.
Hiába tettem föl drivereket nem történik semmi.
Eszközkezelőben rengetek ismeretlen eszköz van.
Milyen trükkel lehet ezeket életre kelteni ?Üdv, István.
-
azbest
félisten
válasz Istyu74 #34287 üzenetére
A win11 app storeban van
Asus AssistantMyASUS alkalmazás, az össze tudja szedni az esetleges hiányzó drivereket. Vagy manuálisan a te gépedet megkeresed az asus letöltős oldalán. De van pár tool, ami mindenképpen win11 appos.Persze a hálózati kártyát vagy wifit fel kell tenni kézzel, hogy legyen net. Arra is kell figyelni, hogy 2-3 külöböző fajta hardver is lehet, azt kell választani, ami a te gépedhez való, amikor manuálisan töltöd le.
Ha így sem sikerül eltalálni melyik hiányzik, akkor eszközkezelőben az ismeretlen eszköz device id-jét megnézve rá lehet keresni neten és az alapján már egyértelmű szokott lenni, hogy melyik gyártó melyik eszköze az.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Na megjött és remekül működik a vivobook s 14 K3402ZA modelben a 32GB-os g.skill ripjaws modul. Így bővíthető 40GB ramra.
-
Norbi887
aktív tag
válasz HartgeH3-2.8 #34268 üzenetére
Hello!
Nos, tegnapi nappal megérkezett végre a gép, Windows 11 install meg is volt, driverek, progik, játékok is tesztelve, eddig úgy minden rendben van.Estére direkt úgy hagytam Alvó Módban, mert a szervízbe is emiatt lett elküldve végül, hogy reggel felnyitáskor kékhalált kaptam. Na most nem történt ezúttal ilyen, viszont felnyitáskor villogott a Státuszjelző Led, de a gépnek nem akarózott felébrednie, csak ha hosszan lenyomva tartottam a Power gombot, utána már kapcsolt rendesen, ahogyan kell.
Annyi feltűnt, hogy kicsit melegebb volt reggelre a laptop amikor éjszaka úgyhagytam alvóban pihenni. (Gondolom ez alapvetően nem para, csak észrevétel).Amit megcsináltam még extra opcióként, hogy kikapcsoltam a ''Fast Boot''/Gyors rendszerindítás opciót az Energiagazdálkodási beállításokon belül, azóta teszteltem az Alvást, látszólag semmi gond nincsen.
Szóval tekerem, nyúzom, aztán remélhetőleg minden okés lesz mostmár.
Nehéz, az a baj elfeledni amik voltak vele, mivel rögtön első hetes gondok voltak ám, de azért mostmár remélhetőleg megbízható eszköz marad.
[ Szerkesztve ]
// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz Norbi887 #34291 üzenetére
Nekem 72 órás rémálommal indult , azóta is imádom a cuccot. Talán van már 3 hónapja h nyúzom. Patent a cucc. SSD-t kellene bővíteni, de oda be nem adom az zihher..
Kérdés:
Az alvó módos "üzem" miért annyira fontos? Amúgy is kell, vagy csak a teszt végett? Dobozodat vissza kaptad? (Eredetit) , Fedlapod nem gányolták össze?Windows Store (fehér bevásárlókocsi), windows Update, valamint Armoury Crate updates, valamint MY ASUS applikációban is nézz meg mindent le van e frissülve. Fontos lehet. BIOS egyszer csak automatán gondol egyet és frissít. Azon se lepődj meg My Asus-ba néha csinálj vagy egy komplett vagy egy specifikus tesztet én ventit szoktam, memóriákat. Ha pipa, minden faxa ötös.
Armoury Crate perfomance mód (ezt kivesézhetjük melyik a legjobb) nekem van egy bevált.Egy képet majd tolhatnál a masináról , alig van TUF márkatárs Innentől boldog használatot kívánok sok örömet. Olyan mint a mostani mercik, amikor tökéletes akkor baromi jó (és tényleg).
[ Szerkesztve ]
-
jeff_lynn
csendes tag
Sziasztok,
valaki próbált már Zenbook OLED 16:10-es kijelzőre matt fóliát tenni? Érdekelne, milyen lesz tőle a kép, mert a gép nagyon jó, de a fényes kijelző egy gagyi (de matt) Dell után elviselhetetlen. -
Andy975
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy volt már kérdés, de nincs türelmem visszaolvasni az összes hozzászólást.
ASUS TUF Gaming F17 FX706-os laptopon a billentyűzet világítás színét hogyan lehet beállítani?
Jelen pillanatban folyamatosan váltogatja a színeket és csak kikapcsolni tudtam. -
azbest
félisten
Kezd bosszantani már ez a thunderbolt történet...
az irodában próbáltam két monitorral, utángyártott 90w pd töltővel a targus DOCK423EU dokkolót és működött csont nélkül. Itthon viszont, ha a targus be van dugva, akkor a gyári 90w töltőt nem ismeri fel közvetlen a gépbe dugva, nem tölt. Ha a dokkolóba dugom be, akkor meg lassú töltést ír, ami lelassítja a gépet. Ráadásul még kihúzás után is, amíg a gépet újra nem indítom, addig csak lassú tültés figyelmeztetéssel eszi a saját gyári töltőjét.Bár az is lehet a win hülye és csak a kijelzés idióta. Vagy nem midegy, előbb dugom-e be a tápot, aztán a dokkolót és a monitort.... de ez akkor is hitványság.
Ha előbb dugom be a gépbe a saját tápját és utána a tb4es dokkolót, akkor tölt. Csak egy felkiáltó jelet tesz a win11 töltés jelzéshez.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz azbest #34298 üzenetére
Á tévedtem, az utángyártott töltővel sem megy a targus dokkolón át a 90w töltés.
Úgy tűnik külön kell bedugnom előbb a töltőt a gépbe és utána a dokkolót. Valsz amit előbb dugok be, azt használja töltése és a másikat nem. A targus dokk alján meg 20v 5a van írva egyebek közt.. lehet nem simán átadja a töltő képességét, hanem a legnagyobb közös osztót adja, ami kisebbre jön ki.Bár érdekes, hogy linux alatt mintha nem esett volna le lényegesen a teljesítmény a dokkolón át töltéskor sem. Win alatt vesz vissza lassú töltéskor.
Nem lehet valami programmal lekérni azt, hogy milyen pd módban tölt a gép?
-
Norbi887
aktív tag
válasz HartgeH3-2.8 #34292 üzenetére
Nos, hát túl jó híreim nincsenek, eltelt ismételten 3 bő nap, és délelőttre megint kékhalál fogadott, ugyanazzal a hibasorral/azonosítóval, mint a szervizelés előtti állapotában.
Innentől kezdve Én azt hiszem ezzel együttvéve búcsúzom is innnetől ezen márkától valószínüleg, ami a Notebookokat/Laptopokat illeti egy kisi deig, mert nem fér bele sem a tanulmányaim, sem pedig a munkavégzés, és állandó napi használatba az, hogy majd két esetleg háromhetente küldözgetem oda- és vissza, hogy aztán kezdődjön az egész hóbelebanc előről.
Jószolván bízom benne, hogy nem fogják majd ki sokan mellettem ezt a szériát.Írtam nekik ismétetlen egy mailt, melyben kezdeményeztem a cserét esetlegesen egy másik gyártó Notebookjára/modelljére, akár felár/árkülönbözet egyeztetéssel egybekötötten, csak kapjak egy használható gépet, ami megbízhatóan teszi a dolgát számomra.
Volt legalább 4-vagy 5 setupom az elmúlt 10 évben (asztali is, notebook is), de azt nem gondoltam volna hogy pont ebben az árrésben leszek meglőve ilyennel.Maga a hardver/gép egyébként nem lenne rossz, sőt, de ez így összességében only negatív tapasztalat számomra most. Ettől függetlenül nem állítom, hogy az összes gépük rossz, csak hát ez most így sikerült. Kicsit szomorú vagyok azért emiatt, de ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- Dell Latitude 3590, 15,6" FHD, I5-8350U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- ASUS ROG STRIX G15 G513IE (R7 4800H, 32 GB DDR4, 3050Ti, 512+512 M2)
- Eredeti (gyári) új, HP (TPN-CA10) 65W notebook töltő
- Acer Nitro 5 i7
- Eladó DELL Latitude 5410 (i5-10210U, 16GB RAM, 256GB SSD) számlával és 1 év garival
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest