- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Notebook hibák
- Apple notebookok
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz 30z.Samu #33346 üzenetére
Szia. Ha uefi rendszerű a bios, akkor uefi-sre kell állítani a pendrive bootot a progiban? rufusszal ez megoldható.
Mikulásbá: a fast boot opció az gyorsabb rendszerindítást tesz csak lehetővé
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
gerii
addikt
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy jön most az országba újabb típusú oled paneles Zenbook, Vivobook a közeljövőben?
Ryzenes Zenbookban wifi 5 van csak, a Vivobookok pedig a port elosztás miatt nem jönnek be annyira. -
30z.Samu
félisten
válasz st3v3np3t3r #33351 üzenetére
Igen, sikerült megoldani végül, most már működik a gép. Meglepően pörgős kis jószág.
Sic Parvis Magna
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
Most telepítettem a Win11-et a laptopomra (G713QM) és a MYASUS alklmazást nem találom sehol a Microsoft Store-ban. Tudnátok segíteni, hogy honnan tudnám telepíteni?
Köszönöm szépen
-
Targis75
csendes tag
Sziasztok!
Van egy x55u laptop szeretném a nem működő optikai meghajtót kicserélni egy ssd keretre, de nem jövök rá hogy lehet kivenni a meghajtót. Sajna a rögzítő csavar nem látszik. Lehet hogy ehhez szét kell bontani? A másik kérdés, hogy ez támogatja e az usb-ről telepítést. Köszönöm a segitséget
Bgabor
-
DonDragonka
őstag
válasz Hoorus #33354 üzenetére
Dirket link
Edge böngészőben nyisd meg a fenti linket. Elsőre azt mondta nem elérhető, de F5-re nyomtam 2x és másodikra már azt írta "install".
Mondjuk lehet azért mert nekem van MS account-om és digitálisan hozzá van rendelve ez az alkalmazás is.
Remélem működik, nekem mutatja telepíthető is(store-ban is) csak én rühellem szóval én nem rakom fel.[ Szerkesztve ]
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
Hoorus
őstag
válasz DonDragonka #33357 üzenetére
Köszönöm szépen, működik
Nekem a funkcióbillentyűk miatt kell, illetve h csak 60 %-ig töltse az akkut.
Már csak 1 ismeretlen eszközzel küzdök az eszközkezelőben. Egyszerűen nem jövök rá, h mi lehet. BT is problémás volt mire működésre bírtam, de az meglett.
[ Szerkesztve ]
-
válasz GoodSpeed #33280 üzenetére
Felhívtam az ASUS ügyfélszolgálatot. Azt mondták, hogy frissülni fog a MyASUS applikáció, mert valamelyik Windows 11 frissítés kavart be, most nem elérhető az alkalmazás, és ha akkor sem fog elindulni, akkor küldjek egy képernyőképet az ugyfelszolgalat@asus.com email címre.
Telefonszám: +36-1-505-4561
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
r.richard
újonc
Sziasztok, remélem jó helyre írok
adott egy Asus Rog Strix Scar 2-es laptop, ami a töltő csatlakoztatása esetén egy ‘“karcos” eektronikus hangot ad ki (próbálok videót csatolni). Neten nem találtam egyértelmű hibát, kíváncsi lennék mitől lehet ez.
[link] a videohoz.
Előre is köszönöm a segítséget.
(Spec: i7, Rtx 2070, 480 m.2 SDD, 1TB HDD) -
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
Került hozzám egy Asus X550VX led kijelzős noti, kijelzőről elment a háttérvilágitás, rendeltek egy új kijelzőt bekötöttem és azon sincs háttrévilágitás. LVDS kábel nem sérült, mi lehet a gond? Van esetleg ezeknek valami ilyen jellegű tipushibája? -
HARDVERAPRÓD
válasz Recon666 #33362 üzenetére
Amit írtam pl akár az is lehet:
Alaplapi hiba is lehet, vagy a másik lcd is rossz, bár ennek kicsi az esélye, de lehe.
Vagy nem kompatibilis. Még annyi jutott eszembe, ha pl elemlámoával megvilágítod, vagy ha olyan szögben tartod, látszik hogy van kép, csak világítás nincs?
HA nincs kép sem, akkor ram is lehet, ha van kép, akkor kábel is lehet, vagy ahogy írtam alpalapi hiba -
Asus gl504g
A GPU ventije valamiért teljesen random módon működik, leginkább maxra pörög majd úgy is marad pedig maga a gpu még szobahőmérsékletű azaz nincs is hajtva.
Aida stabilítás teszt alatt nem melegszik túl a gép.
Legfrissebb biost raktam rá fel. Windows is újra lett rakva, valami a biossal lesz de nem jövök rá hogy mi. -
Dexter68
addikt
Sziasztok, van egy adag készülékkedvezményem a telekomnál és agyaltam, hogy mire lehetne elverni. Ebből az lett, hogy két laptop között vacillálok:
• Asus VivoBook X515EA-BQ1225T
• ASUS VivoBook 15 S513
Látszólag szinte nulla különbség van a kettő között, viszont az egyik egy huszassal többe kerül. Jobb is annyival?
A felhasználási cél kb. annyi lenne, hogy utazás, nyaralás közben a telefonnál, tabletnél kényelmesebben lehessen netezni, levelezni.
Köszi előre isArculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
A szívás:
Szóval ASUS a laptop, ASUS VG249 144 Hz-es a monitor. Ha a monitor be van kapcsolva, akkor lekorlátoz 60 FPS-re... rákerestem, és arra jutottam, hogy ez azért van, mert HDMI-vel van a laptop és a monitor összekötve nem Displayporton ... Azért nem Displayporton, mert a laptop hátulján egy USB-C-n van rajta egy extra NVMe-s SSD... szóval most akkor tényleg nincs más megoldás, csak a Displayort? 3060-as Nvidia van a laptopban, de
de az 5900HX Radeonján keresztül megy haverkodás
[link]be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
DonDragonka
őstag
válasz GoodSpeed #33371 üzenetére
Erről a monitorról van szó?
TUF Gaming VG249Q Gaming Monitor – 23.8 inch Full HD (1920x1080), 144Hz, IPS, Extreme Low Motion Blur™, Adaptive-sync, FreeSync™,1ms (MPRT)
Ha igen akkor ennek mennie kéne HDMI-n is, azért ez nem egy hardcore gamer monitor...
De a natív frissítést a HDMI is viszi...(forrás)De az biztos, hogy ha HDM-n keresztül küldöd ki a képet akkor (mivel nincs hardveres MUX a notiban) AMD-n keresztül megy a móka. Na azt viszont nem tudom, hogy az FullHD-ban miért csak 60Hz. Itt van szerintem a kutya elásva nem ott hogy HDMI vagy DP...
A monitor saját HDMI kábelével használod?
Tényleg kell az USB-c az SSD-nek? Nekem azon megy a monitor, DP 4K, 10bit, 144Hz, az SSD meg megy USB3.2-es porton, ami a fele sebességen futtatja ugyan az ARION-t de mivel azt csak raktárnak használom semmi jelentősége.
DP-on a rendszer is kevésbé terhelődik és nyersz 5-10+ fps-t mindenhol... Arról már nem is beszélve, hogy mivel mennyivel fluidabb lesz a kép megjelenítése.
Nekem nagyon sokáig egy 4K 60Hz-es monitorom vol "jójaz" felkiáltással. Aztán nemrég vettem ezt a szörnyeteget. Azóta tudom, hogy miért hívnak gamer monitornak valamit...[ Szerkesztve ]
-
válasz DonDragonka #33372 üzenetére
Igen, erről a monitorról van szó.
Az a helyzet, hogy ahogyan írtad is az 5900HX Radeonján keresztül megy...GeForce G-SYNC Monitors: Manufacturers & Specs (nvidia.com)
Itt írja is, hogy csak DP, raádsul HDMI-ből is csak 2.x-től felfele, ezen meg 1.x van.Tényleg kell az USB-c az SSD-nek?
Nem gondoltam, hogy megszívatom ezzel magamat Beruháztam egy Axagon EEM2-UG2 Külső SSD házba, most adhatom el, SSD-vel. Egy 5 éves Plextor SSD van benne... jó lenne az USB-n is, csak én balga gondoltam, hogy maxoljuk ki...Vajon egy ilyen adapter jó lenne?
Delock Adapter USB Type-C male > Displayport female (DP Alt Mode) 4K 60 Hz - eMAG.hu
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz GoodSpeed #33373 üzenetére
Igen, a saját HDMI kábelével.
-
válasz DonDragonka #33372 üzenetére
"Nekem azon megy a monitor, DP 4K, 10bit, 144Hz, az SSD meg megy USB3.2-es porton, ami a fele sebességen futtatja ugyan az ARION-t de mivel azt csak raktárnak használom semmi jelentősége."
Milyen kábelt és / vagy adaptert használsz?
-
DonDragonka
őstag
válasz GoodSpeed #33375 üzenetére
Van direkt USB-c to DP kábel, ezekben az adapterekben nem nagyon hiszek. Minél kevesebb a csatlakozók száma annál biztosabb.
Nekem ilyenem van. Egy ilyen biztos sokáig kiszolgál, még akkor is amikor valami combosabb monitort veszel. Szóval most lehet, hogy "verébre ágyúval"-nak tűnik(az ára is), de később is jól szolgál majd.
A leírása ugyan azt mondja, hogy 4k 120Hz, de bőven tudja a 4k 144Hz-et is...Nem gondoltam, hogy megszívatom ezzel magamat Beruháztam egy Axagon EEM2-UG2 Külső SSD házba, most adhatom el, SSD-vel. Egy 5 éves Plextor SSD van benne... jó lenne az USB-n is, csak én balga gondoltam, hogy maxoljuk ki...
Miért kéne eladni? Kicsit most ugyan ellentmondok magamnak , de veszel rá egy USB-c to USB 3.2-es adaptert és akkor az is bőven sokáig elég lesz mindenre is... Csak sajnos egy minőségi adapter amiben meg is bízhatsz, nos az se ócó főleg, hogy sok bolt összevissza értelmezi az új USB elnevezéseket és ez kicsit megkavarja a dolgokat...(forrás)
És akkor lássuk mit tud mondjuk az én Notim IO portokban:
(forrás)
Mint látható az A típusú USB-k ugyan 3.2-es néven futnak de Gen1-es mind, szóval igazából "csak" USB 3.0 a régi elnevezés szerint. Tehát elég ha csak ezt szolgálja ki az adapter és max 5Gbps(kb. 480MB/s) lesz az irás olvasás. A 10Gbps (kb. 950MB/s) az megmarad a C típusú csatlakozó kiváltsága, de azt meg befogod a DP kábellel.
[ Szerkesztve ]
-
válasz DonDragonka #33376 üzenetére
Köszi Nekem itt ki is írja, hogy az AMD-n keresztül csatlakozik. Mondjuk HDMI helyett, kivezethettek volna egy DP-t, a 3060-ról.
-
válasz DonDragonka #33378 üzenetére
Minden játékban 60 FPS van... Bármit indítok el... úgy, hogy természetesen a Vsync mindegyiknél ki van kapcsolva.
Szerk: bocsi, elvileg ha az AMD Radeon-t állítom be játéknak, akkor nem lenne korlát, csak ugye az nem képes kihajtani az olyan címeket, mint a Battlefield V vagy 2042. A rendszer automatikusan át is vált az RTX 3060-ra... aztán a Mafia D.E is 60 FPS-en van.
[ Szerkesztve ]
-
válasz GoodSpeed #33379 üzenetére
Mafia:
Az elején látszik, hogy meglódul (gondolom ekkor még a Radeon az aktív), majd érzékeli, hogy ez a Radeonnak sok lesz, átkapcsol az RTX-re és máris 60 FPS.
BF 2042:
-
válasz DonDragonka #33376 üzenetére
Upsz most láttam, hogy lentebb is van amit írtál, el is olvastam.
Szóval a képen amit beraktál, ott van, hogy G-Sync csak a DP-n keresztül. Egyébként az AMD FreeSync is csak azon keresztül megy (elvileg, láttam erről tegnap dokumentumot).
"Miért kéne eladni? Kicsit most ugyan ellentmondok magamnak , de veszel rá egy USB-c to USB 3.2-es adaptert és akkor az is bőven sokáig elég lesz mindenre is"
Ez viszont megnyugtató. Gondolom az USB-C-t nem lehet megosztani egyébként úgy, hogy a monitor is menjen meg ez is rajta legyen.USB-c to USB 3.2: konkrétan én nem találtam idehaza egyet sem gyorskereséssel. Milyet tudnál ajánlani?
-
válasz GoodSpeed #33381 üzenetére
Axagon EEM2-UG2 ezen USB-C apa van, tehát egy olyan adapter kell, amin USB-C anya az egyik végén, a másikon pedig USB 3.x apa, mert: i-tec USB 3.0 Charging HUB 7port + Power Adapter 36 W ebbe kellene belemennie
-
Dexter68
addikt
válasz Dexter68 #33370 üzenetére
Erre valaki tud valami okosat?
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Dexter68
addikt
válasz Pyttawrx #33384 üzenetére
Hehe... akkor melyiket?
200k körülArculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Napot. Olyan furcsa anomália jött elő a Tuf A15 gépemen, hogy az AMD Graphics meghajtó hibakód43-al nem hajlandó működtetni a Win11. Tegnap még semmi baja nem volt, ma frissítettem volna a legfrissebbre az AMD drivert, látszólag sikerült is, újraindítás után nyekkent meg, azóta nem tudom működésre bírni, hogy működjön. Jelenlegi próbálkozásom, hogy egy 2napja készített Teljes rendszermentést állítok vissza.
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
DonDragonka
őstag
válasz GoodSpeed #33381 üzenetére
Hááááát van a Dell-nek valami egészen furi öszvér megoldása, kb drágább mint az arany...
USB-c-ről DP-re meg USB 3.2-re oszt, de egy csomó megkötéssel, szóval nem is értem, hogy mi is ez igazából...
[link]A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
válasz DonDragonka #33387 üzenetére
-
válasz DonDragonka #33390 üzenetére
Upsz azt el is néztem, hogy csak 1.2-es köszi
-
wolf88
aktív tag
Sziasztok! Segitseg kéne. Bátyám laptopját kellene újra raknom, mert bedoglott. Inditaskor az asus logó bejön es aztan sötétség. Bios se jon elo. Igy hogy rakjam ujra a win-t rajta? Valakinek ötlet? Koszi
-
Patrick76496
őstag
Sziasztok!
Az Asus FX506 i7-10870H-val szerelt változatának is ugyanolyan rettenetes a hűtése és annyira melegszik, mint a Ryzen 7 4800H-s? Sok tesztet olvastam és néztem róla és hát elég érdekes módon oldották meg az alsó levegőnyílást.
Ennyi kutatás után már inkább a numpad nélküli szintén 1660ti-s Strix G felé húzok, de attól tartok, hogy szépen lassan elfogynak az apróról, mire odajutok, hogy tudok venni egyet és csak az FX széria marad (vagy GL502 1070-nel és 7700HQ-val).
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, Patrik"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
válasz Patrick76496 #33394 üzenetére
Szia. Nekem R7-4800H/RTX3050-es konfigm van(FA506IC), nekem játék közben 60-73fok között dolgozik, ez nem mondhatni nagyon melegnek. Igaz én végeztem egy minimális kis módosítást. Enélkül olyan 80-85fokon dolgozott..
-
válasz GoodSpeed #33360 üzenetére
Azóta számos levelet váltottunk, mindent megcsináltam amit írtak, le is videóztam, ahogy a MyASUS összeomlik...
A link a Windows 10-re mutat... valószínűleg a Windows 11 kavarhat, de nem azért van egy majdnem 700K-s laptopom, hogy Windows 10-et futtassak .... Mondjuk Windows 11-es Pendrive-om van, szűz Windowszal...
[ Szerkesztve ]
-
Patrick76496
őstag
válasz st3v3np3t3r #33395 üzenetére
Wow, ez aztán a csoda mod, ilyet nem láttam még Nyitott laptoppal érsz el 60-73 fokot a CPU-val vagy rajta van az alja is? Amúgy a 80-85 fok is rendben van laptopnak, a mostani G551-emnél is az a normális CPU-nak játék közben (friss paszta után is ilyen), habár az öregebb konstrukció 1 ventivel. De annak is hasonló defektes hűtése van, hogy a venti közelében semmi nyílás nincs, csak a billentyűzet felől szívja a levegőt. Ilyen az FX-nél nincs?
Videókban annyira felmelegedett, hogy már ment a throttlig 95 fokon, akkor olyan nem szokott lenni? Ha 85 az átlag, esetleg 90 az még tűrhető lenne (3050/1660ti között akkora különbség csak nincs), max rárakom az én kókány modomat, ami 10 fokot nyer játék közben a G551-nek. Szerintem oda lehetne illeszteni az egyik kifúvóhoz az FX506-on is.
[ Szerkesztve ]
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
válasz Patrick76496 #33397 üzenetére
Ez egy videóból vágtam ki, nem saját a kép. A videóban leragasztottàk azt a 3nyílást.
-
válasz DonDragonka #33246 üzenetére
Tulajdonképpen az ASUS is ezt javasolta nekem... Mondjuk mennyivel elegánsabb lett volna, ha eleve nem raknak fel egy 30 napos McAfee cuccot, amit kénytelen voltam azonnal levenni, mert nekem bőven elég a Windows Defender is megfelelő beállításokkal + a Malwarebytes... mert ha még egy egyéves McAfee lenne... de 30 nap, amit kb mindenki letölthet magának próbaverzióként.
-
Patrick76496
őstag
válasz st3v3np3t3r #33398 üzenetére
Ez is érdekes videó volt, de biztos ezt szeretted volna belinkelni?
Azóta kerestem is, amiből ez a kép lehet, és arra jutottam, hogy a 2021-es modellnek jóval több nyílás van az alján, mint az az előttieknek. Ez azt is megmagyarázza, hogy a tiednek miért nincsenek hűtési gondjai.
Konkrétan az újnak 2x annyi nyílás van az alján: [2020] vs [2021]
Szerintetek lehetséges lenne, ha lenne egy 2020-as modellem, rendelek hozzá egy alsó lapot, ami amúgy az újhoz való lenne és azt tenném rá? Tudtommal modellenként annyit nem változik a ház, az én G551-emből is volt 4th gen i5-től kezdve 6th gen i7-ig minden."I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- Dell Latitude 3590, 15,6" FHD, I5-8350U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- ASUS ROG STRIX G15 G513IE (R7 4800H, 32 GB DDR4, 3050Ti, 512+512 M2)
- Eredeti (gyári) új, HP (TPN-CA10) 65W notebook töltő
- Acer Nitro 5 i7
- Eladó DELL Latitude 5410 (i5-10210U, 16GB RAM, 256GB SSD) számlával és 1 év garival
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest