- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Mivel a lapom topikja kihalt, ezért itt teszem fela kérdést: a memóriabeállításaimnál van két opció, amelyeket nem tudok hová tenni: P1 és P2. Mik ezek? Milyen előnyökkel jár az aktiválásuk? (Bár nálam a Maximus Extreme-ben nem volt ilyen...)
-
ImI87
őstag
kösz a tanácsokat mindenkinek, próbálkozom................
más: mindig téptem a számat, hogy a bios frissítésben nincs semmi para. na most kicsit megviccelt a lap: feltettem a 0802-t, pendrive-ról, és az ez-flash 2-t használtam boot-olás után. bios felmegy, restart, bios beállít, f10, restart, és utána ugyanúgy bejön a default. ezt megismételte 3x, aztán tököm kilett, nyomtam egy cmos clear gombot, utána megint beállítottam, elmentettem, és mostmár jó.
kicsit paráztam, hogy elbaxtam az egyik biost, de szerencsére csak vaklárma volt. de akkor sem értem, hogy miért nem működött rendesen. magyarul nem tudta elmenteni a beállításokat, és mindig default-on indult.
ismét egy asus rejtéj -
Tody56
aktív tag
Ne is használjátok a régi mentés behívását frissítés után mert csak megőrül a lap.
Azt hiszem Beteg említette nemrég hogy vagy fél órát szívott mire helyre állt neki egy ilyen visszatöltésből a lap. Talán még a p5q3 vagy ilyesmi.koforg.hu - Forgácsolás, esztergálás, marás, CNC megmunkálás
-
ImI87
őstag
jaja, pont így történt................ de már OK
és tovább baszakodok a ram beállításokkal.
még mindig azt akarom elérni, hogy optimális legyen a cpu és a ram teljesítménye.
de sehogy sem sikerül. vagy egyik vagy másik van kínozva. a gskill-ek sem akarnak 1200on menni, 1130nál végük van, szinkronban és aszinkronban is. lehet, hogy valamit elfelejtek? ram fesz, nb fesz, pl, clock twister, időzítések, ezeken kívül kell még valamivel foglalkozni ? -
Donnie
őstag
Nincs értelme felrakni szerintem Nem vettem észre tuningnál változást. CPU hőfokkal variáltak megint. Most aláméri jócskán a CPU hőmérsékletet. Btw Realtemp-el majdnem megegyező értéket a 0701-es biossal mutatott nálam a Probe, az volt a legnormálisabban bekalibrálva eddig
-
Rusher
őstag
DRAM Static Read Control és DRAM Read Training ezeket és a Spread Spectrum-okat gondolom kikapcsoltad...tedd a pl-t és a twistert auto-ra és próbáld úgy..
Donnie Oks köszi én is erre gondoltam......ha nem hoz semmit akkor jó lesz a 0802
Egyébként még mindig nem mondta nekem senki, hogy mi változik az AI Clock Twister állítgatásával....valaki nem lőne nekem egy ps-t amin látszik egy Memset ablak és Everest benchmark mondjuk 8x400FSB-n DRAM 1066-on CL5-5-5-15 többi Auto és mondjuk Moderate vagy Strong beállításokon kiváncsi lennék rá...köszi
-
Rusher
őstag
Köszi Hát igen csak mit állít másképp? Na majd kipróbálgatom én is csak arra lettem volna kíváncsi, hogy az adott beállításaim mellett már a http://img521.imageshack.us/img521/1944/maximusiieverestmv0.jpg-el sem indul viszont Perf.Level 7-en meg megy
tom_tol Köszi neked is...pont van egy ilyen képem nekem is[link] ha a tRFC-t és a tWR-t lejjebb viszem 35/12 akkor ~ugyanott van....és nálam nincs beállítva semmilyen twister....tehát akkor mivel jobb ha mondjuk Moderate-re állítom? Najó megnézem majd...
Superman Nem lehet ez valami rambeállítási profil? Esetleg nem lehet EPP ha olyan ram van benne? Lehet, hogy az....
-
ImI87
őstag
Hát most már végképp tele van a f@szom..............
1:1 esetén sem és 5:6 esetén sem tudom stabilizálni a ramokat.
bármit állítok, PL, Twister (próbáltam auto-n is)
már őrült feszeket adtam, NB 1,32 , RAM 2,3, így sem jó..... memtest-tel hibáznak.amúgy a ram g.skill 2*2GB 1066 PK
pedig a teljesítmény jó lenne (everest 9800 - 11600 - 11200 - 53) 550FSB 1:1de sehogy sem stabil
az a baj, hogy direkt azért cseréltem anno 4*1-ről 2*2-re, mert a 4 modulos tuning lehetőség p35 esetén nem volt túl jó. most meg látom nálatok, hogy p45 már sokkal jobb 4 ram modulhoz. persze de a 2 gigás modulok meg nehezebben mennek, szóval nincs ötletem.
egyéb ötletetek nincs, hogy ne kelljen szétfeszelni mindent?
azért nem értem, mert látom másoknál sokkal kevesebb feszek vannak. -
Tody56
aktív tag
A 2 gigás modulokban mindig sokkal kevesebb a tuning potencia. Az előnye viszont az, hogy ugyan azon beállítások mellett picivel gyorabb a ramkezelés 2 ramnál mint 4-nél.
Próbáld az 500fsb-t 1:1-be minnél kissebb fesszel belőni. 99% hogy nb 1,2v alatt menni fog ha megtalálod a gtl-eket.
Az 550fsb-vel én sem boldogultam. Igaz nem sokat játszottam vele, de nem is akarom eröltetni így hogy alapfeszeken viszi az 500at. 4ram és CF azért biztosan fog valamennyit a lapon.koforg.hu - Forgácsolás, esztergálás, marás, CNC megmunkálás
-
Rusher
őstag
Kipróbáltam mi a helyzet 4Gb rammal 4x1 felállásban....íme:
-
ImI87
őstag
Most akkor ki mit mond?
Ebben a lapban mi megy jobban, 4*1, vagy 2*2 ram?Volt nekem Mushkin 2*2 8500 és most G.Skill 2*2 8500, de semelyik sem ment többet, mint 1100......... Most még stabillá sem tudtam tenni, csak 1060 környékén.
Valami gebasz van, mert hiába megy a prime hibátlanul egy órát, restartolok, és nem postol a lap. csak 2-3 próba után. most vagy nagyon meleg van (szobahőm. 30 fok), vagy szar ez a bios 0802, vagy elbasztam valamivel a lapot.
Látom a többiek eredményét, és ramok terén meg sem tudok közelíteni senkit........
-
Tody56
aktív tag
Amiket linkeltem teszteket mindenhol a 4 tracer volt benne.
nb: 1,13 ramok 2,2v.
2,1v kb negyed óra alatt bukott ki, de nem játszotam vele tovább, mert a hét elején várom a cellshock kittem párját, és utánna azzal szeretném hajtani.
Kb 1 órát teszteltem a 2x1 cellel és 2,4-2,5volton még 1200 4-4-4-12 is stabil. Morcos egy ramocska . Remélem csipni fogja a maximus a 4db is együtt.
Az 1200at 1,95-2volton tudta stabilan az egy kittkoforg.hu - Forgácsolás, esztergálás, marás, CNC megmunkálás
-
Đ@n!
tag
Hy Gondolkodok ien alaplap vásárlásán valakinek tapasztalatai h megéri-e? jah és E8200(Q744)-as Intelem van . És még az érdekelne, h mien ramokat szeret a legjobban 2*1gigából ?
Előre is THX! üdvskillZ#Oc Team
-
Rusher
őstag
Megéri-e? Hát persze kiváló alaplap jó tuningpotenciállal sok extraval....sztem nem anyira válogatós talán.......Crucial-al nincs gond ha erre gondoltál.....tapasztalatok? Nincs is olyan sok hsz legalább 1-2 oldalt ha végignéznél visszafele....
ImI87 Lehet akkor a G.Skill nem bírja az iramot vagy nemtom...nekem volt ugyanolyan G.Skill-em( gondolom a világoskék bordás van neked) az 1125@CL5-öt 1.95v-al vitte igaz az 2x1gb kit volt.....ha ragaszkodsz a 2x2gb kithez akkor valami mást kell nézni helyette...én ezt venném
[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
Van egy kis anomália, vagy nem tudom mi.........
A lap 500FSB-ig baráti, majdnem alap feszekkel betonstabil, de efölött nem hajlandó működni, bármit is állítok neki.........
Lehet, hogy a ram a ludas, mert eddig 550-nel, és + feszekkel is simán ment.
A másik lhetőség, hogy túl sokat kínoztam, és elkezdett veszteni a képersségeiből. Előfordulhat ilyen egy alaplapnál ? Mint ahogy a procik is tudnak degradálódni. Semmi sem kapott őrült feszeket, NB volt egy ideig 1,3-on, meg VTT is volt 1,3-on, de semmi más nem kapott sokat.
Szerintetek ram lehet a hibás, vagy haldoklik a lapom?
[ Szerkesztve ]
-
Donnie
őstag
Alapon próbáltad a memóriát tesztelni? (gyári cl+fesz)
Ha ott is hibázik, akkor valószínüleg elhalálozott szegény. Milyen bios van fent most? Megpróbálhatod egy korábbival is pl, hogy mit produkál.PS: Egyébként nem tudod hogy milyen chipek vannak a memóidon? Ha Micron akkor azok 2.25-2.3v körül, fellett hajlamosak hullani. Nem törvényszerű, de xs-en már volt pár embernek probléma vele.
[ Szerkesztve ]
-
-
beteg
őstag
ha valakinek van négymagosa és legalább 1000cl4 es ramja ebben a lapban, mondana egy winrar eredményt!?
thxCsak futni kell!
-
ImI87
őstag
proci tuti jó, 4 gigán 1,28V-tal 3 óra prime stabil
és most direkt 1,3-on járatom, nehogy az legyen gond..........néztem blend-et, és memtest-et is, mindegyik 4-5 perc után behal............
cserélek ramokat, megnézek egy crucial 2*2 kitet, másoknak 1140ig simán ment, 2,2V alatt.
én attól félek, hogy megöltem az NB-t, mert aza furcsa, hogy 500FSb-ig minimális feszemeléssel elmegy, de utána meg akármennyit adok neki meg a ramnak is, már post-olásnál lefagy.........
előtte a mushkin ramokkal ment 550 1:1, de nagyon sok fesz kellett mindennek
lehet, hogy ez a kit még gyengébbde nagyon remélem, hogy ram probléma van, mert így nem lenne egyszerű menet legariztatni.
"őőőő csókolom, 500FSB felett meghal a lapom, tessék nekem kicserélni másikra !"
-
ImI87
őstag
Addig is, ha már a ramok nem mennek jól, a proci viszont annál inkább:
80 perc prime small fft : [link]
proci 4000-en, 500*8, és 1,25V !!!
Eddig 1,28 kellett, ebben a lapban kevesebb is elég[ Szerkesztve ]
-
tom_tol
addikt
nézegettem 2*2Gb ramokkal a lapot [link] [link]
nem egyszerü eset habár azt nem tudtam eldönteni hogy az ocz-k vagy a lap nem tud többet
az mindenesetre biztos hogy pillanatnyilag jobbnak tünik 9200 vs. 9600-os ramokkal 4*1 Gb
blendre teszteltem 10 it. de nincs kitesztelve szvsz itt van valahol a határ[ Szerkesztve ]
-
uszilard
tag
Sziasztok
Egy másik topicba leírtam a bajomat de sajnos nem tudtak érdemben segíteni.
A jelnlegi konfigom egy asus p5b alaplap és egy 6400 as proci. 2x512 800 cl5 gskill ram, 2x500gb segate hdd(2évesek már gondolom nem a legújabb sorozat) gigabyte 7950 gx2 vga.
2x asus sata dvd író.A legnagyobb bajom ezzel hogy raidet csak úgy tudna ha tudnák hozzá szerezni egy external sata kábelt hátra és visszavezetném(ilyet nem találok sehol). A másik bajom hogy a 7950 gx2 nem működik benne hibátlanul, ha benne van lelassul a fileok elérése a merevlemezről és egyes 3d-s játékokban a hang néha torzul, pattog. Jelenleg a proci 800-as fsb vel üzemel a gyári 533 helyett stabilan fesz emelés nélkül.
Szeretnék egy olyan alaplapot aminek a tuninghajlandósága megegyezik vagy jobb mint a jelenleginek van rajta normális raid lehetőség(belső sata csatin) és a vga is probléma mentesen megy benne.
Fontos lenne hogy a raidet chipsetből tudja mert már nagyon elegem van a siliconimage és hasonló vezérlőkből, csak a bajom volt velük.
A dvd írókat is cserélném PIONEER 115 DBK-ra mert nem vagyok elégedett a samsung belsejű asusokkal.
Fontos lenne hogy 2 lemezt két különböző image filebol megírjon egyszerre zökkenés mentesen 8x osan.(dl eseket 2.4 szoktam)
A vicc hogy ezt 4 éve a 865 lapokkal raidbe simán meg tudtam oldani ezzel meg nem.
Jó lenne ha lenne rajta 2 ide csatorna. Sata elég lenne 4db is. Azért szeretnék chipsetből működő raidet mert talán az kevésbé hajlamos összeveszni a megszakításokon, arra tippelnék hogy jeleg is ilyen jellegű a baj.
Nem fontos a 2 lan meg a felesleges szolgáltatások garmadája.
Sajnálom hogy félig offolok de nem nagyon találtam normálisabb helyet erre.
Köszönöm az esetleges segítséget.
-
uszilard
tag
"sajna p5b-ben driver nincs az intel sata csatlakozok kozti raidhez, csak a jmicron kulso+belso csatlakozojahoz van (tehat az egyik diszk kulso lenne, esata-n). viszont szerintem windows alatt is van software raid valami dynamic disk vagy mi, amivel mennie kene."
Én úgy érzem hogy becsapott a gyártó ezzel a lappal ezért ha nem feltétlen muszály nem vennék asus lapot a továbbiakban. Azt nem írták oda hogy csak esatan tudja a raidet pedig a 965 elvileg chipsetből kéne hogy tudja.
-
rammstein88
csendes tag
Hali, az mitől lehet hogy nézek valami filmet és a hang belassul és eltorzul ha leallitom és folytatom akkor pedig ujra jo, vagy ugyanigy játékoknal is ? nem lenne stabil a tuningom még most sem ?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest