- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
válasz Lacza_26 #1947 üzenetére
Természetesen MX-2, és szépen az egész lap át lett pasztázva. Pár fokot csökkent az összes rész, megérte a dolog.
virkir: SB hőfok miatt ne parázz, 50 fok teljesen jó, nem azért van gondod. Nálam is ennyi volt, sőt a nyári melegben volt még 56 fok is, és semmi hiba nem volt emiatt.
Sajna hiába a nagy borda, de nincs nagy felülete. Meg a VGA is szépen fűti, úgyhogy az SB a szenvedő alany.Rusher: Nagyon jó, hogy váltottam. Teljesítményben én nem veszek észre semmit a Q9650-hez képest, szal igazából nem használom ki az i7 előnyeit. De az nagyon király, hogy kb 10 percig tart belőni a rendszert, olyan, mint a kezesbárány. P45-höz képest sokkal egyszerűbb. Szerencsére nem volt semmivel gondom, minden azonnal jól működött. Jó az alaplap is, nagyon megszerettem (pedig ez az első Gigabyte lapom). Proci nem a legtuningosabb fajta, átlagosnak mondható. 3,8-on gyönyörűen megy, light-os fesszel. 4 gigához már feszelni kell, és olyankor zabál is rendesen. Ramkezelés sebessége majdnem a duplája lett, és a több a ram is jól jön. Végre adott a lehetőség Intel + SLI kombóra (bár nem hiszem, hogy mostanában lesz ilyen.)
Már reklámoztam több helyen, egy erős P45 konfogról nem kerül sokba a váltás, és a fentiek alapján megéri.[ Szerkesztve ]
-
menalcas
őstag
"Proci nem a legtuningosabb fajta, átlagosnak mondható. 3,8-on gyönyörűen megy, light-os fesszel. "
LOL xDDD
az i7 920 nem arról híres hogy lehet nagyon húzgálni szal én szvsz teljesen babául megy grat hozzáAz élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.
-
-
Black Dragon
addikt
Nekem ilyen alaplapom van mármint Asus Maximus 2 Formula, és nincs rá szó milyen jo, tuningban nagyon durva és tudásban ugyszint, egyszerűen nagyszerűű!!!
-
eladohardver
őstag
Uff! 4x1 Hez melyik a legfainabb bios? Írtátok hogy vmelyik régebbi.. 19-es előtti?
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
nagyúr
válasz eladohardver #1958 üzenetére
legujabb 2104.es BIOS teljesen jó nekemis 4*1.van és 1200.on szaladgálnak!
-
eladohardver
őstag
válasz DroiDMester #1959 üzenetére
hát csx 4x1 kék kütyüi nem igazán akarják 1200 on még az asztalt se mutatni v mégcsak nem is postol
[ Szerkesztve ]
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
Zsubi
őstag
válasz eladohardver #1960 üzenetére
Nekem voltak ilyen ramjaim és "nagyon" mentek, 1200Mhz-et észre sem vette
A vége 1250 körül volt 2.2V-al
Találtam még egy képet: 1240Mhz 2.1V-al[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nekem nem ilyen kék csoda ramjaim vannak hanem OCZ 1200.as Reaper-ek És mennek is 1200.at még jóval többet is! előző P5Q-Deluxe lapomba mentek 1400.Felett is de mennek a maximusba is ugyan így!
írd le nekem az összes bios beállitásod és megnézzük mia gond
-
Zsubi
őstag
válasz eladohardver #1962 üzenetére
Itt megtudod nézni őket, P5Q-ban mentek ilyen szépen
-
for3l
senior tag
válasz DroiDMester #1963 üzenetére
már bocs, de az ilyen validoktól mindig behasalok.. validra nekem is mennek a micronok sztem 1200mhz felett is (4x1gb) 5:6 arányban, de mondjuk blend stabil is nálad az az eredmény
mert pl az én szememben kb majdhogy nem semmit sem ér a valid, akár egy gyenge terhelés hatására is restartolhat a gép..a másik meg: az az 1400mhz sajnos az nem annyi, mivel 3:5 aránynál bugos a p45 chip (szép is lenne... 1400mhz, cl5, ddr2 blend stabilan )
-
Moleskin
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Miért lenne érdemes lecserélnem a P5Q lapomat (a dual VGA-tól eltekintve, ugyanis lényegében ezért szeretném ezt a lapot) Egy Maximus II Formulára?
Ami benne lenne: 4*2GB OCZ Reaper 1066Mhz; Intel Q9550; ATI HD4870 Crossfire.Esetleg tapasztaltatok inkompatibilitást WIN 7 alatt?
Ramokat jól lehet vele húzni?
Pl.: P5Q- nem nagyon akarja stabilan tartai magát szóval 1100 fölé nem is mennek.
itt mire számíthatok?
Az Asus QVl-jében nem is találtam meg az OCZ Ramjaimat, ez probléma? vagy Biosfrissítéssel ez meg lett már oldva?
Van gyakorlati haszna az OC gombnak a lapon?
Az LCD kijelző ami ha jól tudom a hardver és más hibás működést, vagy beállítást vél jelezni, mennyire jó ezen funkció betöltésére?
A hozzá mellékelt X-fi kártyáról mi a véleményetek? Pl a hozzá mellékelt szoftverekkel, lehet Bass Crossover Frequenzy-t vágni, vagy estleg a Bass reduction, vagy X-fi crystalizer, vagy a térhengzás beállítása?Elnézést ha sok a kérdésem, de fontos lenne, ha valódi flehaszálóktól kapnék választ és nem tesztekből avgy leírásokból kéne tájékozódnom.
Előre is köszönök minden nagylelkű segítséget!
-
nagyúr
így megfelel már? ne okoskodjál és nincs semmi bug a P45.ben az 1400.az 1400.MHz, akkor mutassál teis akár csak 1200-1300-ról 3:5.ös stabilitás tesztet! ahogy én!
-
Rusher
őstag
válasz Moleskin #1966 üzenetére
Hi!
Valszeg nem egy kaliber a két lap...anno P5Q Dlx-em volt és abban a topikban nem éppen voltak hasra esve a sima P5Q-tól. A tuning kérdéses ebben az esetben....4x2gb ramot 1100Mhz-nél feljebb tornászni nem tudom mennyire lehetne ismerve a 2gb modulok tuning kapacitását, de mehetne is akár ezt ki kell próbálni.....
Az, hogy nincs a listában attól még simán működni fog...nekem olyan ramjaim vannak (meg voltak) amik a közélben nincsenek a listának és mégis tökéletesen üzemelnek.
Nincs inkompatibilitás Win7 alatt miért lenne?
Van gyakorlati haszna az OC gombnak a lapon? Mármint milyen oc gomra gondolsz? Start és Reset van csak....aki tuningol és nincs házban a lap vagy házban van, de hozzáfér az tudja használni, de inkább első esetben van értelme amúgy nem sok....
A kijelző tud monitorozni hőmérsékleteket, feszültségeket biosból beállítható, hogy mit mutasson ezenkívül igen a hibát is kiírhatja, mert post-nál kiírja pl. azt is, hogy check cpu, vga bios stb......
Az X-Fi kártya igazából nem az...Soundmax chip van rajta csak kompatibilis az X-Fi szoftverrel amivel talán picit jobb hangminőséget lehet elérni bár állítólag nincs rossz hangja ennek a Soundmax-nak, beállításokat nem nagyon tudom, mert nem használtam még...[ Szerkesztve ]
-
Moleskin
tag
Rusher köszi a választ!
A win 7 kompatibilitás alatt a laphoz mellékelt audió kártya pogramokat értettem, azok működnek-e win7 alatt vagy sem.
Ebben is P45 chipkészlet van, csak ez spéci lapnak tűnik, nem tudom megéri-e nekem lecserélni a Crossfire miatt, vagy inkább egy P5Q pro turbo-ra tegyek szert majd.Igazából sem memóriakezelésben, sem CPU kezelésben nem klátom a különbséget- azt leszámítva hogy dizájnosabb az M2F, meg van pár hűtőborda egy audió kártya, és egy kijelző hozzá.
Ha tudnám, hogy a lap hogy kezeli a SLi-t vagy a Crossfire-t (jobban-e mint aP5Q Pro) és hogy ezzel a lappal jobban huzatható a RAM és a proci akkor szívessen beruháznék, de így az M2F egy drága dizájndarabnak tűnik.
Félreértés ne essék, nem szeretnék nem teszést kiváltó megjegyzést tenni rá, szimplán hezitálok és kérdezek a hozzáértőktől. -
tom_tol
addikt
válasz Moleskin #1969 üzenetére
nekem az elsö P45-ös lapom az P5Q pro volt hát annál rosszabb lappal életemben nem találkoztam
ha jól látom neked is q95 van az enyém a m2f-an megy a legjobban
igaz nem vagyok hozzáértő
win 7-t használok egy ideje igaz sima HDAD-vel amit a win "magától" telepit szvsz ehez a kártyához az is megfelel
-
Moleskin
tag
válasz eladohardver #1970 üzenetére
Szuper, szóval SLI semmi csak Cross.
ezt nem tudtam.
még gondolkodom a dolgon, de ahhogy olvasom a hsz-eket, elég jó tuninglapnak tartjátok, szóval lehet beruházok egybe.Köszi
-
Rusher
őstag
válasz eladohardver #1970 üzenetére
intel chipsetek mind Crossfire Ez most már így nem teljesen igaz....(X58)
andrejsxe A win7-hez alapból nem kell semmit feltenni.....tehát sem chipset driver és ahogy tom_tol is mondja audio sem kell működik minden faszán win7 alatt.
SLI-t már mondták, de Te azt írtad 4870 CF lenne benne....
Figyu jó lap stabil, tuningpotenciálja igen jó, szép is és nagyon jó a chipset hűtése ami azért nem elhanyagolható.....mi kell még? -
for3l
senior tag
válasz DroiDMester #1967 üzenetére
na ez igy tényleg nice! mondjuk úgy látom a feszeket nem sajnálod, bár végül is minden a biztonságos határokon belül van.
[link] 4gb ddr2-t 1400mhz-en cl5-ben sztem lehetetlen stabilizálni akármilyen lapban.. (akármilyen ramokkal).
-
Rusher
őstag
válasz eladohardver #1975 üzenetére
Igen, de Te azt írtad, hogy intel chipsetek mind......
-
japy
őstag
válasz DroiDMester #1914 üzenetére
Neked miért kell megkérdőjelezni a másik fél szavahihetőségét?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nem meg megkérdőjelez.tem! mivel van azokból a ramokból nekem is 2.garnitúra tehát 4*1.giga és nem azonos időben vásárolt ( 8.hónap eltéréssel ) és egyik garnitúra sem megy 1200.at Prime stabilan 2,00.v-al meg még boot.olni sem nemhogy prime.olni nem lehet velük! 1200.MHz.en! és 6.féle konfigban lett tesztelve nem 1-2.alaplap.ban! 2,35.V kellett nekik hogy a win betöltődjön 1200.MHz.be! és azis gyári (5-5-5-18) időzítésekben nem 5-5-5-15.ben! olyan képernyőmentést tudok énis szerkeszteni neked amiket ő feltett!
remélem érthető voltam!
-
for3l
senior tag
válasz DroiDMester #1978 üzenetére
hát ez pedig sztem is az, amit japy irt. mivel feltételezed (nem állitod, csak feltételezed), hogy nem valósak a képek (pokol ura képei), ezáltal megkérdőjelezed az állitását (jelen esetben képei valódiságát..)
különben meg simán lehet 10000-ből 1, ahogy irtad. csak a saját példámból kiindulva (bár ez ellentét, de vmi hasonló), eddig a d9gmh-s ramokkal senkinek sem voltak gondjai maximus2-ben, nekem valahogy sikerült úgy beleválasztanom, hogy iszonyat szarul mennek, pedig nem 2 órát töltöttem el az állitgatással...
egyébként miért raksz random pontokat a mondataidba?
-
bzs73
őstag
Üdv mindenkinek.Beléptem a Maximus II Formula klubba.Ma jött meg a lap és eddigi legjobb lapom,pedig volt már egy pár.Aszthiszem leállhatok a cserélgetéssel mert megtaláltam a nekem megfelelő lapot.Egyelőre ismerkedek vele bár azért nem félek tőle főleg giga ud3r lap után.azzal se volt amugy gond de giga csak nem jött be.Mindig asusos voltam de p5qpro és p5q-e lap meg nem elégítette ki az elvárásaimat.Na nyomtam így kezdésnek egy kis nyári beállítást mert már egész meleg van.bland
Egész jó kis feszekkel megy a lap,és azt hittem melegebb lap lesz de kellemeset csalódtam,mert a szobába már elég meleg van és a hőmérsékletek egész jók.Azthiszem jókat fogok bűvészkedni ezzel a lappal.If a second or you are the first to lose.
-
nagyúr
Bizony jó kis lap de érteni kell a hangolásához (bár erősen függ a bele pakolt cuccoktól is) nekem PL: egy E7300 + 4*1.giga 1200.as OCZ Reaper első pöccenésre ment benne kisebb feszek mellett mint az előző lapomba (P5Q-Deluxe) és a Q6600.os procim meg alap órajeleken álomszépen megy benne, de nemesik nehezére egy erős tuning sem szóval jó lap de.... most jön a de.. ahogy lecseréltem a E7300 as procit egy E8500 E0 ra jöttek a +lepetések sehogyan nem bírtam stabilizálni a Reaper-eket 1200.MHz re 1066 on mentek szépen de 1200 on kb. 3-4.sec és kivágta őket a Prime95.ös ugyan azokkal a beállításokkal ami a 7300.as procival atom stabil volt! többmint 1.hétig babráltam az összes létező beállítással variálni kértem már beállításokat több maximus-II.tulajtól is szintén E8500.procira de egyik variáció sem volt jó aztán kicsit jobban nekifeküdtem mert mondom ilyen nincs hogy ne menjen benne és rájöttem mit hogyan kell beállítanom hogy menjenek jól a Reaper-ek 1200.on de ez 2.hét szenvedésen keresztül sikeredett! mostmár minden oké vele pedig már majdnem úgy voltam hogy eladom a lapot és a 8500 procit is!
-
nagyúr
for3l
Neked tudok esetleg tanácsot ( de nem akarok mert megint kapom a fejmosást ) adni mivel a Reaper.jeim is Micron D9.esek és szintén E8500 ös procival hajtom őket feljebb már írtam hogy énis szívtam a ramokkal mikor az E8500 került melléjük amég E7300 al hajtottam mentek szépen 1200 ba E8500.el sehogy nem akartak 1100 felett stabilak lenni be mostmár rájöttem kit kell babrálni hogy menjenek (ha esetleg érdekel keress meg MSN.en mert itt hosszú lenne leirkálni, megtalálod az elérhetőségemet az adatlapomon)[ Szerkesztve ]
-
bzs73
őstag
válasz DroiDMester #1981 üzenetére
hát biztos kell majd bűvészkedni de majd belejövök.A lényeg hogy így első nap tetszik a lap és majd átnézegetem én is a dolgokat de volt már nekem is jópár lap.Pár tesztet lekell nyomni mire kiismered a lapot utána megmár megy könnyen ha megismerted a lapot.Ha ez sikerült p5q-e lapba csak menni fog ebbe is.Na jól van megyek aludni mert hplnap melo.Majd dumálunk és remélem birunk majd egymásnak segíteni.Első nekifutásra jó volt ez ma.Jó éjt.
If a second or you are the first to lose.
-
bzs73
őstag
válasz DroiDMester #1982 üzenetére
na majd az engem is érdekel mert nekem is reaperek vannak igaz most csak 2x1gb 1150 de valószínű berakok mellé még 2x1gb-t.Így mentek amúgy a reaperek az ud3r lapba.Asusba mondjuk nemigen fog így menni.amit előbb is linkeltem tesztet láthatod hogy 1080mhz-n nyomom és 1.92v körül kelett neki.Igaz lapfeszek elég alacsonyak de szerintem mch emelés nem sokat segítene.Na majd meglátom.
-
nagyúr
Keress majd meg MSN.en te is és segítek! amit linkeltél UD3R tesztet az "lipi67" kolléga csinálta ha jól tudom! és ahogy kiderült nem mindegy a proci sem hogy mivel hajtod pedig ez abszolút ellentmond bárminek is, de mégis ígyvan ezt most saját magam tapasztaltam olyat meg ne mondjál hogy a ud3r be mentek úgy nemfog menni a maximus II be! nekem is 1,97.el mennek a reaper-ek 5-5-5-15.be 1200.on a P5Q-Deluxe ba ugyan ehez 2,26 kellett nekik
[ Szerkesztve ]
-
bzs73
őstag
válasz DroiDMester #1985 üzenetére
ugy legyen.A ramokat igen lipitől vettem.
[ Szerkesztve ]
-
plaszy
őstag
Halitok!
Remélem péntektől én is szaporítani fogom a topic HSZ.-ait.
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
for3l
senior tag
válasz DroiDMester #1985 üzenetére
ha már ilyen közérdekű a ram-dolog, akkor beirhatnád ide is
-
nagyúr
Hát nekem kellett állítgatnom az NB Clock Skew en, és a NB GTL Reference és NB DDR Reference értékeken is amég AUTO modba voltak addig 1100.főlé nem bírtam tenni a 1200 as Reapereket amik simán mentek auto módba amég az E7300.as proci volt mellettük de viszont hiába számoltam ki a képlet alapján ezeknek a GTL.eknek az értékét mert teljesen más értéken lettek stabilak mint ami kijött a képlet alapján! az NB Clock Skew nekem 200 ps és 300 ps értékeknél jó, de leginkább 300 on, az NB GTL az -65mV-on az NB DDR GTL meg -62,5 mV-on de mint mondtam függ hogy milyen proci van a lapban mert sem az E7300 al sem a Q6600 as procival nem kellett babrálnom ezeken az értékeken úgyveszem észre csak bizonyos E8xxx prociknál kell
-
Rusher
őstag
válasz DroiDMester #1990 üzenetére
de mint mondtam függ hogy milyen proci van a lapban Ez így azért nem lehet igaz......egy memória modul tulajdonsága a processzor milyenségétől nem hiszem, hogy megváltozhat....itt esetleg a chipset viselkedhet máskép(talán...), mert ugye nem azonos "gyári" fsb-s processzorokról van szó lehet ez befolyásóló tényező....talán....nálam pl. mindegy milyen proci volt vagy lap ugyanazt tudják/tudták a ramjaim mindegyik lapban mindegyik procival esetleg tuningban tudtak többet ami a chipset érdeme.... Nem tudom nálad mi lehet ez a nagy ellentét én pl. az NB DDR Ref.-hez sosem nyúltam hozzá....
-
for3l
senior tag
válasz DroiDMester #1990 üzenetére
köszi!
igazából én is próbálkoztam már gtl-ekkel is, de attól tartok, hogy nincs annyi időm, hogy mindent végig próbálgassak.
egyszerűen vmi ritka szar példányt fogtam ki ebből a lapból...már hozzá szoktam. most kicseréltük lakótársammal a ramjainkat, 2x2gb corsair dominatorral igy megy jelenleg: [link] - semmi extra.már kezdek egy kicsit belefáradni - az igazat megvallva - úgy hogy még az is lehet, hogy vmi platform váltás lesz a vége...
szerk1.:
ja még vmi! most nézem az nb hőfokát (65-67°C!!) nem lehet, hogy emiatt dob ki a blend? különösen a magasabb fsb-t nem birja, próbáltam 525fsb-t 1:1 aránnyal (ugye, az még ráadásul 1066mhz alatt is van, szóval nem hinném, hogy a ramok nem tudják) és egyszerűen 1 percen belül hajit el a prime..szerk2.:
mert, ha egy újrapasztázás segithet a stabilitáson, akkor azt simán megcsinálom most rögtön délután, de, ha nem lenne nyomós eredménye (a hőmérséklet csökkenéstől eltekintve), akkor nem bontom ki a lapot a helyéről..[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Figyu már leírtam kb 4.x itt a topik ban és az elöbbi írásomban is ki hangsúlyoztam hogy ellent mondt minden nek de mégis befolyásolja a proci, mivel az E7300 proci ugyan ott volt járatva 9*400 on vagy 8*500 on és a prime elment órákon keresztül hibátlanul Blend tesztben ugyan ebbe a lapba ugyan ezekkel a ramokkal 1200 on! viszont ahogy bekerült az E8500 ös proci ugyan azokon a beállításokon 9*400 ill 8*500 on (hiába adtam több vagy kevesebb feszt bárminek is) 3-4.sec után kivágta a prime blend tesztnél Small tesztben elment órákat az E8500 al is de ahogy a blend re mentem max 5 sec és már leis állt, Most nem gyári órajelekről van szó gyári órajeleken ment az E8500 is szépen hanem azonos órajel és szorzó mellett csak a proci változott érted már??? de mindegy ahogy azt a 3.értéket amit fentebb írtam ki kisérleteztem hol megy stabilan azóta már megy szépen bármilyen órajelen és szorzón az E8500 proci is
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
hát 67.fokos NB az már elég brutális nekem most 8*500.on jár a 8500 as és 4.óra prime után se megy 58.fok felé pedig semmivel nem hűtöm a lapot, az igaz hogy mikor megvettem még a cimkék is rajta voltak de már szedtem is lefelé a bordákat és ujra pasztáztam az egész lapot bár nekem nemvolt vészes a gyári pasztázás elég jól felvolt pasztázva! azzal meg hogy kipróbálod azt a 3.értéket áligatni amit írtam nem fogsz veszíteni semmit sz.tem mennyi feszt adsz a D9.eseknek és hűtöd-e őket valamivel?
-
bzs73
őstag
Na megy a maximus II formula lapom az új e8600 procimmal is.Jó kis e 8400-t meg plaszy vitte aki remélhetőleg holnap már maximus II formulába tolja.
4ghz@1.152v
8x500 csak 1.160v-on van meg,de még dolgozunk majd rajta hétvégén.Most örülök ennek.[ Szerkesztve ]
-
for3l
senior tag
válasz DroiDMester #1994 üzenetére
újra pasztáztam a lapot, kicsit javultak is a hőfokok (bár nem annyit, mint amire számitottam). most ez a 3. fajta ram, amit nézek a lapban és szenvedés még a ram alap órajelét is stabillá tenni, szóval szinte tuti, hogy a lappal van vmi..
a micronok különben max 2,2v-ot kaptak, hűtés egyelőre nincs (ezért is nem mentem fesz-szel nagyon magasra), de már folyamatban van a beszerzése.tom_tol, ahogy irtam, a pasztázás meg volt, most megnéztem 1,21v vtt-vel is, de semmi sem változott, szóval igy:
vtt: 1,2v
vnb: 1,3v
vdram: 2,2vmég mindig a corsair dominatorok vannak benne (2x2, 1066), kb félpercen belül hasal el a prime.
az érdekes azaz, hogy a mushkinok mentek 1080-at (fsb: 450) ilyen beállitásokkal:
vtt: 1,12v
vnb: 1,14v
vdram: ~2,1v
és azok is 2x2-es felállásúak voltak, jelenleg 1,18-1,2v vnb alatt post sincs(!) (ugyanugy 2x2-vel de nyilván 4x1-gyel sem.. (mintha változtatná a kedvét a lap.. vagy nem is tudom, egyre rosszabb lesz!? )és a legújabb jelenség, hogy ha win-ből újrainditom a gépet, akkor gyakorlatilag nem indul újra. kilép, majd valahol a post előtt (gondolom) nem csinál semmi és nem reagál semmire. a windows-t most raktam fel, kapott már mindenféle combos cmos clr-t is (elem ki-be stb..)
varázslatos a helyzet!
szerk.:ja, bocsi, azt elfelejtettem, hogy az nb gtl és az nb ddr gtl is egyaránt auto-n van.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
próbáld ki az én beállításom (hátha, bár nekemse volt jó más beállítása)
Ai Overclock Tuner: Manual
OC From CPU Level Up: Auto
Ratio CMOS Setting: 8,5
FSB Frequency: 450
NB Clock Skew: 300psDRAM Static Read Control: Disabled
DRAM Read Training: Disabled
MEM. OC Charger: Enabled
Ai Clock Twister: Auto
Ai Transaction Booster: ManualCommon Performance Level: 8 (de elsőnek 10.el próbáld)
Pull-in of CHA PH1: Disabled
Pull-in of CHA PH2: Disabled
Pull-in of CHA PH3: Disabled
Pull-in of CHB PH1: Disabled
Pull-in of CHB PH2: Disabled
Pull-in of CHB PH3: DisabledPCIE Frequency: 100
CPU Voltage: 1.2875
CPU PLL Voltage: 1.5000
FSB Termination Voltage: 1.29875
DRAM Voltage: 2.224
North Bridge Voltage: 1.29875
South Bridge 1.5 Voltage: 1.500
South Bridge 1.1 Voltage: 1.16625CPU GTL Reference (0): Auto
CPU GTL Reference (1): Auto
CPU GTL Reference (2): Auto
CPU GTL Reference (3): Auto
NB GTL Reference: -60mV
DDR2 ChA Reference Voltage: Auto
DDR2 ChB Reference Voltage: Auto
North Bridge DDR Reference: -62,5mVCPU Configuration:
Ratio CMOS Setting: 8.5
C1E Support: Disabled
Max CPUID Value Limit: Disabled
Intel Virtualization Tech: Disabled
CPU TM Function: Disabled
Execute Disable Bit: DisabledLoad-Line Calibration: Enabled
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled -
for3l
senior tag
válasz DroiDMester #1998 üzenetére
thx! ma rápróbázok, bár nem fűzök hozzá sok jó reményt..
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vallás
- Automata kávégépek
- Okos Otthon / Smart Home
- Trollok komolyan
- TCL LCD és LED TV-k
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest