- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joachim21
őstag
Adnak a laphoz [maximus 2] egy kis LCD monitort is, azzal szórakozott már vki, hogy hogyan lehet beállítani???
Mert mintha olvastam volna, hogy többféle opció közül is választhatunk.
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
ImI87
őstag
válasz Joachim21 #1551 üzenetére
Nem sokat lehet vele játszadozni, mert vagy feszeket, vagy hőmérsékleteket ír ki. Tesztelgetés közben lehet nézni a feszeket, kb ennyi értelme van. Meg szépen mutat. A kél világítást ke lehet kapcsolni bios-ban, ha esetleg zavarna.
De jól gondold meg, hogy mikor dugod be, mert olyan hülye helyen van, hogy kivenni nem kis mutatvány. Egy műkörmös barátnő vagy anyuci segítsége erősen ajánlott.
-
Joachim21
őstag
Időközben én is felfedeztem ezeket az opciókat, és bedugni sem volt semmi oda a táp alá, épphogy hozzáfértem. Kiszedni meg nem akarom egy darabig, mert se műkörmös barátnőm, se elég nagy bizodalmam édesanyámban hogy engedjem hozzányúlni a géphez
Végül kinéztem a Silent Knight 2es procihűtőt, egy dolog tart vissza attól hogy máris megvegyem, hogy szét kellene szedni a beszereléséhez az egész gépet, azt meg nem nagyon szeretném. És a képek alapján nekem még mindig kétségeim vannak, hogy befér-e a házba, mert a táp is nagyon belóg az alaplap fölé!
Majd lefotózom, és akkor lehet méregetni!
-
-
Joachim21
őstag
A tesztek alapján ez a hűtő nemcsak qva jól néz ki, de versenyben van a legjobb 12cmes ventillátorral szerelt hűtővel is!
Nézd meg, van belőle a Prohardveren is, de külföldi teszteket is érdemes megnézni, mindenhol nagyon jól teljesített a Silent Knight 2.
-
Rusher
őstag
Jók az Asus hűtők még a ph tesztben is igen jól szerepeltek. Nekem is az van egy Silent Square és nagyon meg vagyok elégedve vele. Nem rossz a gyári ventije sem és kéken világít, de azt azért kicseréltem egy 9cm-es Noctua-ra ami 1000-et pörög teljesen jó....
[ Szerkesztve ]
-
viktor82
őstag
Hali ,lenne egy kérdésem!beszereztem egy Q9550-es E0-t ,de nem vagyok elragadtatva a teljesitményétől vagy én vagyok béna!az istenért nem tudom elinditani alapfeszen még 3,4-en sem!Nagy nehezen 3,6-ra feltornásztam ,de a procinak 1,35-t adok még nem próbáltam lejjebb venni ,de egy kis segitséget adhatnátok akinek volt ilyen procija ,hogy minek mennyi feszt adjak!vagy a lapom annyira érzékeny?1802-es bios!
450fsb-t szeretnék elérni úgy hogy nem feszezem túl a procit és a GTL-hez nem nyúltam esetleg azokon kéne állitani?”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
ImI87
őstag
válasz viktor82 #1558 üzenetére
450FSB-hez még nem kell GTL-eket állítani. NB 1,2V, VTT (FSB Term) is 1,2V, így tutira mennie kell 450-en. Ellenőrizd a ram beállításokat is, mert azok miatt is lehet gáz. Proci maradhat 1,35V-on, aztán ha már minden más stabil, akkor kitesztelheted, hogy kevesebb fesz is elég-e a procinak.
-
menalcas
őstag
-
-
viktor82
őstag
És tudnál nekem egy beállitást adni,hogy stabil legyen 3,6-on?most 3,4-en megy cpu 1,25 fsb 1,42 nb 1,32 sb 1,2 van!igy most 8 óra prime utan stabilnak volt!de gtl-ekhez nem nyúltam!viszont 3,6-on már 10 perc után kikapcsolt ezekkel a beállitásokkal!
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
keIdor
titán
válasz viktor82 #1567 üzenetére
Vigyázz, mert sok az NB! Nem tudom mennyire lehet tuningos a CPU-d (stepping semmit se számít), de nyugodtan próbákozz ezzel:
FSB: 450MHz
Multi: 8x
VTT (FSB Termination): 1,20V
NB: 1,25V
PLL: 1,50V
SB: 1,10V (ennek fölösleges feszt adni)
CPU: 1,30V (ezt majd lehet csökkenteni is)
CPU GTL 0: +30mV
CPU GTL 1: +20mV
CPU GTL 2: +30mV
CPU GTL 3: +20mV
NB GTL: +30mVNálam így atomstabil 450×8,5-ön. (3825MHz)
Ramokat egyelőre oszd vissza, hogy ne okozzanak gondot! 900MHz 5-5-5-18, Perf. Level 10 és
DRAM Voltage: 2,10V[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
ImI87
őstag
Nekem volt anno az a jó kis Q9550, és 475-ön volt stabil, de nem kellettek GTL-ek. Én azokkal nem jutottam semmire, mert ami nem volt stabil, az a GTL-állítástól sem lett az. Biztos én voltam balfasz, de nekem nem segített......
Az igaz, hogy a 4 magtól többet kért az NB, kb 0,05V-tal. Meg persze közel sem ment annyi FSB-t a lap De másban nem láttam különbséget.
-
menalcas
őstag
Nekem q66 om van és nálam pont hogy bejött a GTL állitása még auton volt nem volt stabil a cucc most meg faintos
Mondjuk 2 maggal egyszerübb volt , mert az E8600 nak csak 1 kis feszt kellet adni és már ment is az 500as fsb semmi mást nem kért (persze 8as szorzóval )Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.
-
-
viktor82
őstag
Nem ezeken hibázott és emeltem a feszt a vtt-t és a pll-t akkor sem volt stabil,de még emeltem a gtl-en +50+40+50+40-re és itt min feszemeléssel 40perc prime stabilnak tűnt!majd éjjelre bekapcsolom 8 órára ott elválik!
Ja ez 8x450-en!
Csak azt nem tudom,hogy a ramok sebessését mire állitsam!ugye most 1:1-ben megy 900-on cl5-ben ami mehetne cl4-ben is vagy minnél gyorsabb sebesség a jobb?[ Szerkesztve ]
-
Joachim21
őstag
Van valakinek tapasztalata a hűtőzsírokról?
Kinéztem a "Noctua NT-H1" -et, de igazából azért, mert ennek az oldala volt faszán megcsinálva! Mintha itt is olvastam volna a fórumban, hogy vki ennek a gyártónak a hűtőzsírját használja, szóval akinek van tapasztalata az segítsen legyen szíves, mert nemsoká veszek hűtőt, és át akarom majd pasztázni rendesen!
-
Joachim21
őstag
Köszi a hozzászólásokat! Végül is Noctua pasztát vettem!
Az a teszt külön érdekes volt, hogy eltérő eredmények születtek cpu-k, és gpu-k esetében, ez nem teljesen világos hogy miért alakult így, hacsak nem a kis különbségek miatt a szórásba ez belefért.
-
Joachim21
őstag
Üdv
Használ vki pwm szabályozás nélküli ventillátort maximus 2-essel? Be lehet állítani az alaplapot, hogy vhogy szabályozza a ventillátort, ha az csak 3pin csatlakozós? BIOSban gondoltam a beállítást természetesen.
-
Rusher
őstag
válasz Joachim21 #1585 üzenetére
Konkrétan szabályozni nem tudja a ventiket csak úgy, hogy te beállítod biosban a következő üzemmódokat: Standard/Performance/Silent ez a Chassis Fan és OPT Fan-nál működik a CPU Fan-nál nem ott csak pwm-es ventivel működik. Az még esetleg elképzelhető, hogy az OPT Fan-ra kötött ventit tudja szabályozni, mert ezekhez a csatlakozókhoz tartozik 1-1 OPT Temp csatlakozó is ahova ilyen kis hőmérőt lehet rákötni és akkor annak függvényében sztem szabályozná, de nem próbáltam még ki, mert nincs hőmérőm amit oda tudnék kötni....igazából úgy gondolom igazán adhattak volna hozzá 3db-ot...filléres alkatrész azt nemtom hol lehet kapni ilyen érzékelőt.
[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
Ezen én is ki voltam akadva anno..... Ezek a hőmérők csak a legfullosabb lapokhoz járnak, de nem tudom miért.
Amúgy lehet venni külön, www.pcgear.hu, itt tudnak rendelni.
Meg a Scythe is adott ki külön ilyen csomagot, ami eredetileg a saját szabályzójukhoz van, de ugyanúgy működik a lappal is. -
Rusher
őstag
Nekem is anno egyértelműnek tűnt, hogy adnak hozzá kerestem is a dobozban....hát igen sztem ez is már elég "fullos" lapnak mondható, de úgy látszik mégsem az. Igen a Scythe adott ki valami csomagot ami ilyen mindenféle kábel meg ilyesmi van olvastam én is asszem mondjuk nekem nincs rá szükségem silentre vannak állítva a chassis fanok( 2db van csak) aztán ennyi, de lehet kipróbáltam volna, hogy működik ha adtak volna hozzá, de most azért nem veszek sztem.
-
Joachim21
őstag
Mind1, mert pörgeti a hyper tx2est 1900as fordulaton, és nem is hangos, meg jól is hűt
CSakhát nemértem, ehhez ios miért nem adnak már pwmes ventit, mikor a sima tx-en még az volt!Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
Joachim21
őstag
Vki tud tanácsot adni az E8400as tuningolásához?
Igazából olyan 3,8 Ghzre szeretném belőni stabilan. Egyetlen kérdésem, hogy ehhez mennyi feszültség kell neki, mert most 1,38V-t kap, de nemtudom, ez nem sok-e neki!
Aki járatos a témában, annak hálás lennék a segítségért! Előre is köszönöm!
-
Joachim21
őstag
jelenleg ezekkel a beállításokkal megy! Aki ért hozzá, biztosan tudja, hogy mit nézzen! Tényleg várom a tanácsokat!
csak sikerül beilleszteni ezt a k*cs*g linket vhogy
[ Szerkesztve ]
-
nixx-21
őstag
válasz Joachim21 #1591 üzenetére
ebből kiindulva szerintem elég neki kevesebb fesz is.....vagy tedd mgasabb órajelre de lesznek még itt páran akik ki oktatnak ugy h köpni nyelni nem fox tundi majd Keldor papa ,ImI87 vagy Rusher
Ati VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: Nvidia
-
viktor82
őstag
Valaki akinek Q9550-es procija van /volt segithetne mert 500fsb-n az istenért nem tudom a gépet elinditani!A GTL-ek kikészitenek ,az már kitapasztaltam,hogy az nb gtl-nek kell + mert másképp el sem indul,de a win töltőcsik már nem jön be!
Már azon is gondolkodtam,hogy eladom a lapot!
Hogy ,és miképen kell a gtl-et állitani,mihez?ugyan az a proci mint az enyém még az FPO is ugyan az és 1,28 feszel megy 500/8-as beállitással én meg 1,4 -el sem tudom életre kelteni!
Vagy minek mennyi feszt adjak?az FSB-nek 1,4-nél többet nem merek vagy nem veszélyes az 1,5sem?”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
ImI87
őstag
válasz Joachim21 #1591 üzenetére
Hello!
Igazság szerint a 4 gigát lazán vinnie kellene olyan 1,3-1,35V körül. Szerintem máshol van a hiba, a CPU fesz bőven elég.
Elüször is az adatlapodon töltsd ki a cuccokat.
A ramok gondolom 1:1-ben mennek 840 körül, azoknak nem kevés ez az 1,87V? Attól függően, hogy milyen ramok adhatsz nekik 2V-ot.
Az NB fesz nem látszik a képen, általában szokta kérni a feszt, belőhetsz neki 1,2V-ot, akár 1,25V-ot is, de ez utóbbi inkább már csak 500FSB körül kell.
A VTT (FSB Term) fesz is mehet 1,18-1,2V-ra, nem lez tőle semmi baj.
Ahogy én észrevettem, a GTL-ekkel 480-500FSB-ig nem nagyon kell foglalkozni, maradhatnak auto-n.
Ami még okozhat gondot, az a különböző rambeállítások. Ha 1:1-bn mennek, akkor legyen a PL 10, és a Clock Twister meg moderate. Minden más ram feature és Spread Spectrum Disabled.Próbálad meg ezeket, és elvileg mennie kell.
nixx-21: ezt hogy érted? szoktunk segíteni normálisan, senkinek nem harapjuk le a fejét.
-
ImI87
őstag
válasz viktor82 #1593 üzenetére
Nem kell emiatt eladni a lapot, mert majdnem lehetetlen, amit elvársz tőle.
A quad-ok nem igazán képesek 500FSB-re, semmilyen lapban. Ami 1-2 eredmény van, azokhoz meg irreálisan magas fesz kell. Nálam is 470-ig ment a Q9550, Keldor Papa is 480 környékén állt meg. Egyszerűen a quad-ok nem mennek úgy, mint a c2d-k.Itt sem a procifesz a legfontosabb, az inkább az órajeltől függ. Egyéntől függően 1,35V-tal képesek 3,7 és 3,9 giga körül menni, a jobbak elérik a 4 gigát is.
GTL-eket szntén ki kell tapasztalni egyénileg, a CPU-hoz ált. +20, +30, +20, +30 jó lesz, az NB meg teljesen változó.
Az FSB fesz NE legyen több 1,3V-nál, ennyi a max adható 24/7-re, és ugyanez igaz az NB-re is.Minden konfog más és más, de gyakorlatilag előbb kifullad a rendszer, minthogy ezeket feszeket meg kelljen adni.
Próbáls meg 480-on stabilizálni, (8 vagy 8,5 szorzóval - attól függően, hogy mit tud a proci), ha ez sikerül, akkor elégedett lehetsz.
De alapból úgy kell belőni, ahol még optimálisak a feszek, szóval +10FSB nem biztos, hogy megéri a sokkal több feszeket.
Sok sikert !
-
Joachim21
őstag
A VTT CPU, és a CPU-PLL voltag-ekről ki mit tud? Hova érdemes őket beállítani? Érdemes egyáltalán hozzányúlni?
Nálam nem túl magas PLL-re az 1,69v ???
-
viktor82
őstag
válasz Joachim21 #1597 üzenetére
A pll nekem 1,5-n megy ,ha magasabra állitottam nem vettem észre változást!ez a lap a GTL-en alapszik szerintem,nekem minden alapon van csak cpu-nak adtam 1,3-at és 12 óra prime stabilnak tünt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- BestBuy topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- További aktív témák...
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest