- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nekik sincs raktáron, 5-10 napot írnak a beszerzési időre.
Előző kérdésedre válaszolva ezekkel a kártyákkal illene, hogy menjen az írás, egyébként az Intel P45-ös lapjának tetszik az elrendezése. Amúgy sem az ATA szúrja annyira a szemem, hanem az összes többi, a floppy, PS/2 és társai.
Ha már amúgy is ennyi féle-fajta lapot ad ki az ASUS, akkor jöhetne egy olyannal is, amelyiken ezek a csatlakozók nincsenek rajta. -
ImI87
őstag
Külföldről nem akarok venni..........
Majd lesz itt a bazárokban, 3 év garral, így fogom beszerezni.
(Esetleg ha valaki "kedvező" megoldást, akkor nyugodtan megírhatja priviben )És még v.mi, ami nagyon idegesít a lapokkal kapcsolatban, hogy a mem slot-ok alja nagyon közel van a vga csatihoz. És emiatt nem lehet felszerelni v.mi szép gyári memhűtőt, csak ilyen tróger megoldásokkla lehet ventit rakni a memókra....
-
törölt tag
-
virkir
veterán
-
ImI87
őstag
válasz #72042496 #210 üzenetére
Én bevállalom amint kapható lesz v.hol
A P5K Premium-omnak is kellett 6 óra, mire beindult, de azóta megy mint a szél.
Ha tudtok belső infókat, hogy melyik nagykerbe jött/jön, akkor osszátok meg légyszi, és azonnal intézkedek is. Vagyis küldöm érte a kiskerest.
De ha valaki lenne olyan jófej, és ki tudná hozni nagykerből (persze olcsóbban), akkor annak is meghálálnám. Számla nem kell, lehet áfa nélkül, de a rendes gari mindenképpen fontos. -
virkir
veterán
Nem titok, akiket én felhívtam azok közül a HRP várja a szállítmányt péntekre de semmi biztosat nem tudtak mondani, hogy meg is jön.
Ramirisben a telefonos csajokon nem tudok keresztülvergődni, azok meg azt a hülyeséget mondták, hogy nincs, nem is lesz náluk amit viszont nem akarok elhinni.
Az árát a HRP 42k körülire mondta + sarc amiből kiskerbe lesz minimum 55 bruttó.
Ha nem lenne ennyire sürgős akkor mondanám, hogy hozok egyet a sajátommal de nekem még várnom kell egy ideig mire a folyamatba lévő ügyeim meghozzák a jutalmamat."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
virkir
veterán
válasz #72042496 #215 üzenetére
Helyes.
Aztán a tapasztalatokat meg írd le jól ide.Ha nem sikerül akkor esetleg megoldhatjuk mert gondolkodok, hogy beregisztrálom a céget hozzájuk, csak valamiért ma nem ment onlány se FF-el se IE-vel.
Lehet nem jó az 5.5-ös ami a WinMe-vel települt."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
ImI87
őstag
Ismét új hétre virradtunk.
Kérdezném a nagykerekben ismerős fórumtársakat, hogy megérkeztek-e a várva várt alaplapok? -
törölt tag
Ha semmit nem értettem félre, akkor holnapra lehet, hogy lesz egy Maximus II lapom! Még mielőtt nagyon utálnátok emiatt, leírom, hogy BandiT hozza a deszkát, érdeklődjétek meg, milyen áron van, hátha akad arrafelé több is.
Nekem van Nála egy garanciális lapom, s arra ráfizetve kapnám ezt, így nem tudok pontos árat mondani.
-
SzlobiG
félisten
Akinek kell zargassa Banditot.
Kipróbálnám én is, de sajna nincs értelme a ramjaimmal.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz #72042496 #222 üzenetére
Jajj azt nagyon szereti Ősi. Mikor én is betámadtam a 8Gb-os ötletemmel, aztán ugye mennyit enged a felébőlMegkedvelt szerintem...
Egyébként, hogy ON is legyek legalább érintőlegesen: Engem is nagyon csábit ez a lap. majd Balikánál körbenyalogatom, hátha nem kellene blokkokat cserélnem. Akkor hamar jöhetne egy...
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
törölt tag
Itt van mellettem a lap, hát ööö... szép. Beszerelés sajnos úgy néz ki, a jövő hétre tolódik.
ImI87:
Veled futottam össze BandiT-nál? Már az alaplapnál is gyanús volt, a Twelve Hundred-nél főleg, csak nem tudtam fejből a nicked, beégni meg nem akartam.
-
törölt tag
Áhh, bukó sajnos, mert kaptam a telefont, hogy megérkezett a házam is. Csak nem bírom megállni, hogy ne hozzam még ma haza, így estefelé lesznek fényképek. Szerelés továbbra sem, mert a gyári hűtő hajlítja szegény lapot, én pedig sajnálom rárakni. A P5K-nál is féltem, de ott nem volt más megoldás.
Itt majd lesz, csak várni kell pár napot.Szóval estefelé Lian Li PC-A71B és ASUS Maximus II duett, képekben.
-
ImI87
őstag
válasz #72042496 #225 üzenetére
Hello emberek!
MEGVAN MEGVAN MEGVAN ! ! !
Itt van a kicsike, nemsokára beszerelem, meg szarakodok vele, éjjel majd lesznek infóim, remélem csakis pozitívak.
Holnap még ráérek tesztelni, tuningolni, úgyhogy itt lesznek az első infók.
Új aláírás: member of the Republic of Gamers
Balika911: Ja akkor igen, mi futottunk össze.
-
ImI87
őstag
Csinálnék pár képet, de nincs digim
Mobillal meg nem sokat ér........Na most power off, szétszed, összerak, win telepít ph belép, és infóáradat
-
Achill3uS
nagyúr
sok sikert, énis szívtam sokat a gtl-ek beállításával mire 500+ fsb stabil lett
de az utóbbi időben az egyik legjobban sikerült hütést kapta ez a lap, full load alatt is alig melegszik..."De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
majd ha kilátszom a melóból fogok is, a trükk az fsb vtt és a gtl-ek kellő összehangolása
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
már most képes a lap 600+ fsb-n bootolni mindenféle finomhangolás nélkül, stock coolerrel, csak procid legyen hozzá
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
törölt tag
Egy Scythe Infinity-t. Tudom, hogy egy Xigmatekkel jobban járnék, de a márkahűség...
Tervben van egy Lian Li topic, majd abban írok a házról. itt csak annyit, hogy elsőre vegyesek a benyomások, de két hét múlva már valószínű odáig leszek tőle, meg vissza.Képeket sajnos nem tudok csinálni a lapról, mert későn értem haza, s nem is vagyok túl jól. Reggel igyekszem pótolni.
A teljesítményéről szóló hírek örvendetesek!
-
virkir
veterán
Na mi van má...
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
ImI87
őstag
Ahogy Maximus mondaná: Erőt s erényt !
Sorry, hogy nem írtam este, de egy kis probléma volt, amit csak mostanra tudtam megoldani.
Nem túl sok embert érinthet, de ezzel kezdeném:
Akinek Thermalright hűtője van, és az úgynevezettt multi "backblate" van hozzá, az vigyázzon a Maximussal, mert a proci körül a "túl sok" fet miatt, a lap teteje felé néző oldalon a kondik eléggé közel vannak a foglalathoz, és emiatt a hátoldalon a kondik lábaira rálógott a backplate felfekvő felülete. Ez csak akkor számít, ha az egyik irányba kell feltenni a backplate-et, és mivel nekem van egy IFX-10 backside coller-em, ahhez csakis így lehet használni a backplate-et. 90 fokkal elforgatva nincs probléma, de így is csak épphogy passzol, és a backplate kidudorodó része és a kondik lábai közé már egy hangyaf@sz sem férne oda. Szóval ez csak egyedi dolog, de ezért nem tudtam este összerakni, és d.e. kerestem v.mi helyet, ahol kiköszürlték a backplate-ből az útban lévő részt.És akkor a lapról pár infó:
- a csomagolás annyira igényes, még a deluxe meg premium lapokhoz mérten is sokkal frankóbb.
- nem ragozom túl a ROG-os feature-öket, mert ezeket mindenki megnézheti. De a sok kis led a rog-os világító embléma mind-mind gyönyörű.
- a hűtés valami brutális, még a képeknél is drasztikusabb. Ilyen nehéz lapot még sose fogtam, a nagy bordák majdnem 1cm vastagok, és van súlyuk rendesen. Achilleus-nak teljesen igaza van, a lap ugyanúgy nyitott házban van, de így is átlagban 5 fokkal hidegebb, mint a P5K Premium. És minden elem csavarral rögzíthető (ergó könnyen cserélhető, de nem hiszem, hogy nagy szükség lenne rá, még erősebb tuningnál sem), rá is húzták elég tisztességesen. A hőleadó felület is sokkla nagyobb, még a fet bordák is sokkal vaskosabbak, mint a sima P5Q vagy P5K lapokon. (a magasságukkal semmi para nincs, ugyanúgy elfért rajta a HR-01 Plus hűtő) Egyből újra akartam pasztázni, de nem tudtam kicsvarozni, íg inkább hagytam, nem akartam egyből kinyírni. Az nb és sb borda is vaskos, a hosszú rész alatt pedig jókora thermal pad van, és lefed minden alatta lévő alkatrészt.
- a nyák eléggé jól meg van tervezve, sokminden ésszerűbb helyre került.
- a bios is egyszerűen leírhatatlan. ROG lapoknál Extreme Tweaker néven van a tuning, és itt, ha mindent manulara teszel, akkor 7 vagy 8 képernyőre férnek csak a beállítások. Mindennek ezer féle fesz, reference, skew stb........ Ezekhez nem is mertem nyúlni, mert a 70%-ról fogalmam sincs. Ahogy olvasható a P5Q topikban, ott is nagyon sok beállítás van, de ez a ROG bios még azoknál is dúrvább. A feszeknél, ugyanúgy mint a világító ledek, a biosban is színesek az értékek. Ez is jópofa. Avios súgója is jóval részletesebb, ez is nagyon hasznos lehet a tapasztalatlanabb usereknek, mint én. És a többi opció is nagyon széleskörű, még a ledeket is külön ki-be lehet kapcsolni, eza dual bios is nagyokos, jól állítható. Van ez a Speeding HDD, gyakorlatilg ez arra van, hogy nem kell szarakodni a raid-dal, még a gyökér user is szoftveresen be tudja állítani. A ventivezérlés is sokkal komolyabb, mint az elődoknél, és a Hardware Monitor fül is sokkal részletesebb, minden rész feszét és hőmérsékletét mutatja.
- nem hiába fullos lap, ennyi dolgot még sosem láttam egyszerre. Gyakorlatilg egy kisebb álom vált valóra, hogy lett egy ROG lapom.
- és hangsúlyozom, hogy nem kiugróan drága lap, bruttó 50K, ráadásul ez a kezdő ára.Tuningról még semmi infó, szinte minden auto-n van, és alapon megy. Sajna egy hétig rá sem tudok nézni, majd jövő hét végén kapok szakértői segítséget, akkor lesz nagy tuningolás. Előre nézve sokat várok, mert a procim elég jó (E8400@4200 vcore 1,3000V), remélem ebben a lapban meg még tud mutatni egy kis pluszt. És a 2x2 GB Muskin 1066 DDR2 ram a P5K Premium-ban nem muszikált túl jól, remélem a P45 kihozza belőle a szunnyadó fenevadat. (Apropó, nem tudom mi értelme van, de a kék és a fehér mem slotok rögzítő fülei teljesen különböznek.)
Végre van jogtiszta 3dMark06-om is, , ésnem csak v.mi gagyi trial, henem rendesen jár hozzá serial is.
Külön mázli, hogy a P5K Premium-mal használt Vista32 minden gond nélkül felállt, csak kérte az új drivereket, és ennyi.......... De teszek újat nemsokára.
4 giga ram miatt kéne Vista64, van még ezzel para programok miatt? Játékok, tuning progik stb már mennek mormálisan 64bites oprendszerrel?Na hírtelen ennyi, elsőre nagyon komly lapnak tűnik, remélem a tuning is kimagasló lesz vele. Aki teheti, vegye nyugodtan ! Már csak a látvány és a sok extra miatt is megéri.........
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönjük a részletes beszámolót, hasznos volt!
Jómagam csak jövő héten tudom beizzítani, mert napközben futkostam, majd hazautaztam vidékre. A design tényleg nagyon ott van a szeren, remélem a tudásban is előjön a plusz. A jelek szerint mondjuk aggodalomra semmi ok. (Végre.)
Azt lehet tudni, hogy az NB környékén levő kis vékony vezeték mi célt szolgál? Esetleg világít a logo, s ez adja neki a naftát?Vista 64-el semmi problémát nem tapasztaltam. Az Xp után egyből ezt tettem fel. Meg kell szokni, ezt leszámítva problémamentes. Se driver nyűgbe, se nem induló programba nem futottam bele.
Ez hasznos, hogy nem omlik le a rendszer, ugyanis a nagy sietségben én sem takarítottam le az alaplapi drivereket a P5K után. Remélem nálam sem fog fejreállni a cucc.Hányas BIOS-szal érkezett a lapod?
[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
válasz #72042496 #246 üzenetére
Nincsmit, ezért van a fórum........
Igen, jól gondoltad, a vezeték a világító emblémához kell. Érdekesség, hogy ez akkor is világít, ha ki van kapcsolva a gép. De ha zavar, a biosban ezt is le lehet kapcsolni.
A lap 0503-as biossal érkezett, 2008.06.06. dátummal, nemtom ekkor jött-e le a szalagról, vagy ekkor írták bele a chip-be a biost. De láttam van már 0701 bios, mindjárt frissítem is arra.
Kösz az infókat a winről
Keldor Papa: hajrá hajrá, ASUS Power !
Gyorsan intézd a lapod magadnak, jól jönnének a személyes tapasztalataid, mert biztos, hogy lesznek kérdéseim...............
(De mostmár kitalálok valamit, amivel meg tudom hálálni a sok segítséget. )[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
Na egy hétig sajna nem tudok semmit foglalkozni a géppel, úgyhogy addig írjon a többi tulaj. Jövő hét hétvégén pedig nonstop tuning, tesztelés, és eredmények.........
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs