Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • esi_1

    újonc

    válasz legiaap #9733 üzenetére

    "Kérdés:
    Biciklizni lehet járdán itt?
    Csak azért kérdem mert eddig még egy embert sem láttam ott, viszont ha nekem lenne cangám én tuti nem tekernék egy bazi forgalmas főúton.
    Meg milyen szabályok vonatkoznak a cangásokra?Nagyon figyelik őket a zsaruk?"

    en kb karacsony ota jarok bringaval london eszaki reszen, a kerekpar ut nem egyszer jardan vezet, pl. ld. tottenham hale retail park es kornyeke... es persze mint magyarban is itt is a gyalogosok osszevissza kovalyognak jardan, igy en sem a bringasavban tekerek, hanem ahol elferek kozottuk.
    a jarda sokfele szuk, es sok a gyalogos, igy igazabol ott haladni temposan nem lehet, sokkal inkabb a "fouton" a jarda melletti fel meteres szakaszon, azt tiszteletben tartjak autosok, buszosok egyarant, ott lehet igazan elhuzni mellettuk a dugokban...
    meghat a jarda tipikusan kolapokbol van lerakva, bringa utak meg tipikusan aszfaltozottak, ami kenyelmesebb. es az elmult 1 honapban mindenfele napszakban jartam az utakon es tavolsagtartoak a vezetok, odafigyelnek ram/rad. ha pl. beljebb kell huzodni, akar savot valtani parkolo auto miatt es jobbra pillantok vallam folott h jon-e auto, ha kello tavolsagra van h besoroljak ele megteszem, nem fog sem dudalni, sem leszoritani, szepen lelassit, megvarja amig kikerulom parkolo autot es visszahuzodok az utszelere.
    buszok detto, megyek buszsavban, busz mogottem az en tempomban, ha gyorsitok gyorsit, ha lassitok lassit, ugy is tudja h utszakasztol fuggoen kb egyforma sebesseguek vagyunk atlagban. meg senki nem dudalt ram, senki nem villogott ram, stb.
    persze volt olyan szitu, ami hatareset volt... 3 savos ut, bal szelso sav kanyarodo, kb 20-30 meterre buszmegallo lampatol, buszsavbol bementem kozepso bal szelere, h kikeruljem buszt, epp egy rendor auto ele vagtam be, de vagy 5 meterre volt meg tolem, busz vegenel voltam, busz indexelt h elindul es jott is volna at kozepso savba mert egyenesen ment volna tovabb, en meg nem huzodtam sehova szepen eltekeretem busz mellett majd befordultam ele, vissza a helyemre a buszsavba, majd at a sarga lampan... busz meg ott maradt pirosnal, mert "leszoritottam", rendor sem jott utanam, h huha, vagy akarmi... ez ilyen melobol hazafele szitu volt, es nagyon szerettem volna mar hazaerni.
    azert is maceras jardan kozlekedni mert altalaban racsok vannak, es nem engedik at egyenesen gyalogost hanem cikkcakkban kell atmenni, igy bringaval is macerasabb atkelni ilyen helyeken, mint siman atbiciklizni egy keresztezodesen. aztan errefele akadnak eleg cifra 3 szog alaku gyalogos atkelohelyek is, eleinte probaltam en is ott bringaval, de komolytalan perceket varni egyik masik lampanal, elvesztegetett ido, lattam mindenki buszsavban kozlekedik, en is azt javaslom.
    vilagitas sajat erdekedben kotelezo, ajanlott, par font a 2 lampa, ennyit meger h lassanak. azt hallottam lakotarstol h 30 fontra buntethet rendor, tipikusan cityben ha lampa nelkul kozlekednek, ezt kihagyom...
    latom bringasok piros lampan atmennek, nekem annyira sose sietos, igy inkabb mindig megallok lampaknal, addig is lehet szemlelodni, nezelodni... szokni h milyen lenne ha motoron vagy autoban ulnek.

    ja, ide jon az okos duma, en ezt valasztom: csak az el nem vegzett munka nem vesz karba by WA

Új hozzászólás Aktív témák