- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
-
melon
tag
válasz eszgé100 #9052 üzenetére
Szerintem ha felhivod a HMRC-t, akkor segiteni fognak, nekem legalabbis - remelhetoleg - sikerult veluk elinteztetnem az en gondomat. Mindketszer segitokesz, korrekt ugyintezohoz kerultem. Ha mobilrol tudod csak hivni oket, akkor az itt megadott sima vezetekes szamon is hivhatod oket (if you are calling from abroad...) , az ilyen hivasok altalaban benne vannak az 'airtime bundle'-ban.
-
vizirider
tag
ezt kézséggel elhiszem. egyébként meg pl pont ezért szeretnék konyhán dolgozni. én itthon lehúztam több mint 3 évet 4 csillagos szállodában, vagyis nem max full mosogatói képességeim vannak. egészen jól főzök (többek állítása szerint, versenyen is voltam anno és nem vallottam szégyent) és abban látok rációt hogy pozícióban és anyagilag is annyival előrébb kerüljek ott, hogy ne a kukkot nem beszélő lengyelekkel kelljen kartondobozt hajtogatnom egy szalag mellett. persze ami itthon finom az az angoloknál nem is létezik, ezt én is tudom.
sajnos a középfokkal tisztában vagyok hogy egy vicc. ha nézem a cnn-t van hogy azonnal 'szinkrontolmácsba megyek át' aztán a következő hírnél meg olyan bambán nézek mintha átkapcsoltak volna egy svéd adóra. és tudom hogy veszettül kemény lesz. rettegek is tőle eleget. de ami itthon van attól még jobban rettegekChuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......
-
Picco
addikt
válasz vizirider #9054 üzenetére
en ugy latom h ami legtobbeknel gond(realis latasmod teljes hianya,(nem a topiclakokra gondolok)) az nalad nincs meg, ez ha kombinalod kis nyelvre gyurassal es netan nemely volt fonokodet is ra tudod venni h adjon referenciat, neadj isten ha beszel angolul akkor megadhasd a telefonszamat, nagyot lenditene a dolgon. itt szarnak a papirodra es eletuk a referencia!
en egy japan etteremben dolgozom perpill motorosfutarkent, mondjuk eros kozepkategorianak, 20 eves sracok/lanyok vannak tobbnyire itt, akiknek a munkajat rohogve elvegeznem en is, ugy h spagettin es lecson kivul nemsokmindent tudok igazan jol elkesziteni, de google segitsegevel barmit megfozok**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
shadeofme
tag
válasz vizirider #9054 üzenetére
Akkor olyan CV-t irj, amiben a szakacs multad emeled ki minel kozelebbi multban es minel tobbet.
Az, h 10 eve voltal 3 evig, nem bizalomgerjeszto egyik munkaltatonak sem, de ha azt irod, h az utobbi 10 evben itt-es ott voltal szakacs + jartas vagy a nemzetkozi gasztronomiaban rogton jobban hangzik, megha nem is teljesen fedi az igazsagot.
Persze mind az angol nyelvre, mind a nemzetkozi kajakra ra kell gyurni ugyanis a britek rajonganak az indiai, thai, mexikoi, spanyol, olasz, francia, stb. konyhaert, uh jo ha jartas vagy ezekben is valamennyire.
Kitchen porterkent (mosogato) is lehet kezdeni es konnyu is munkat talalni, de ha tudsz fozni, akkor mar olyanokat erdemes megpalyazni, ahol szakacsot keresnek.
Vagy ami meg jobb, h magadat hirdeted szakacskent.
Gumtree-re tobb regioban is hirdetesek fel, azt' hadd menejn.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Kérdezni szeretném Londonban hol lehet szerezni esemény utáni tablettát?Nem vagyunk regisztrálva sem angliában,meg minek is hiszen haza fele készülődünk.Köszi előre is!
-
Wyco
aktív tag
Ismeros (itt él egy éve) keres marketinges/project manager teruleten munkát, lehetoleg £25k felett, Londonban. Perfekt angolos, jo tapasztalattal. Ha valakinek van otlete, irjon
BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
Wyco
aktív tag
válasz BullKoxa #9059 üzenetére
Bármelyik gp szerintem, de ha nagyon nem, akkor általában a walk-in-centre -ben van (Soho sq mellett van egy, Chelsea Hospitalban van egy elegge erre specialialodott rész, Paddingtonnál a St Mary's-ben is van). NHSdirect esetleg tud segiteni (nem annyira ismerem a témát, azért nem vagyok okosabb
[ Szerkesztve ]
BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Kérdezni szeretném ha Magyar OTP-s számláról utalnak Angol Lloyds számlára az mennyi ideig (napig) tart?(Vagyis ha holnap utalnának nekem otthonról, az mikor lenne látható az angliai számlámon?)
Köszi előre is.
-
richies
senior tag
sziasztok, valaki contracting mint LTD?
csak lenne par kerdessem,
koszi, udv
RicRozsomak of Power
-
Mawyx
őstag
Számtalanszor elhangzott már, hogy munkáért ne fizessen senki előre, mert az valszeg kamu.
Ezt is ő hirdette, utcai takarítás fél milláért na persze: [link]
[link]
[link][ Szerkesztve ]
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
-
alibaba78
őstag
Na igen, ez az, amit eddig csak kepeken lattam. Szep lakas. Az egyetlen negativum, hogy docklands. Vhogy nem szimpatikus az a kornyek. Talan, mert csak akkor mentem arra, amikor a fogorvoshoz mentunk.
Erdekes, hogy ugyanannyi council taxot fizetunk. Azt hittem eddig, islington az egyik legdragabb. -
tildy
nagyúr
válasz alibaba78 #9073 üzenetére
Az az erdekes, hog multkor rendeltunk tescobol, a szallito emberke (brit volt amugy) lenn hagyott egy dobozzal valamit, utana rohanok, o azt mondja, de rendes vagyok, megsporoltam egy visszautat neki.
NA lenyeg a lenyeg, kiveszi a rekeszunk, kocsi oldalat meg felhuzva hagyja. Mondogm dehat nohat, de nem lopjak el? Teljes nyugodtsaggal : ez egy jo kornyek, meg teli van kameraval.
Szoval felhozta a dobozt ugy, hogy a kocsi teljesen nyitva maradt! az oldalan felhuzva a rolo! Ha valaki akart volna, siman ellophat barmit is.
Amugy Newham - Canning town Station, van itt forumtars Easthambol... No arra jartam mar, elegge erdekes es vegyes az etnikai kep. (hogy finoman fogalmazzak) .
Itt tobbsegben angolok, oroszok , azsiaiak vannak.Council tax tabla itt. C a mienk.
A kornyeket ujitjak fel, epitkeznek, utat huznak, epul-szepul , szerintem az eddigi legelhetobb. Laktam mar ugye Hoxtonnal is, meg a Hermitage roadon Haringeynel , ossze sem lehet hasonlitani.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
alibaba78
őstag
Nagyon kifogtatok azt a pecot. Ha meg emelle nem utazod el a fel eleted, mig beersz melohelyre, akkor egy szavad sem lehet. Parod is elegedett vele? Gondolom o tobbet maszkal a kornyeken?!
Azt vettem eszre, sok esetben mar a kamera sem visszatarto ero. Felcsapja a kapucnit, neha meg azt sem, aztan hadd szoljon.
Elkepzelheto, hogy egy teves info aldozata vagyok, ha ugy tudom, az ingatlanban elok szama is befolyasolja a council tax merteket?
Lauda: Te nem amcsiba(n) keszultel/voltal nemreg?
[ Szerkesztve ]
-
wildufo
csendes tag
Akar valaki rendelni a zavvi.com-ról? Van 10%-os kuponkódom oda. Sörért/csokiért
-
Picco
addikt
"No arra jartam mar, elegge erdekes es vegyes az etnikai kep."
nem is vegyes, vannak az indiaiak, en meg vilagitok kozottuk
februar elejere tervezzuk a koltozest, most kezdunk nezelodni[ Szerkesztve ]
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
tildy
nagyúr
válasz #47053824 #9078 üzenetére
Oke, a weboldalukon nincs rola szo, hogy keresnek ide embereket.
Az , hogy egy ujsagcikk meg mit ir, az mas teszta.
En ha egy ceghez jelentkezek, akkor a weboldalukon nezem meg, milyen allasajanlatok vannak , azonkivul az emlitett expresszes hirdetovel mar voltak dolgok/gondok.
( meg lehet nezni a Sony+ londoni gyarba alkalmazottak keresese az elmult honapokban is, holott a Sony itteni gyara augusztusban kicsit, khm...)
De rendben, megkovetem magam, lesz itt Londonban gyara az Arlanak 2012-ben, ujsagcikk(ek) alapjan vesznek majd fel alkalmazottat is az uzembe, mintegy 500at, bar jelenleg a weboldalukon ilyen pozicio nincs meghirdetve. Megfelel?
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
törölt tag
Aham, es ha a tildy azt mondja, akkor az ugy is van. Szerinte nincs is Arla tejfeldolgozo Londonban.
Egyebkent szoktak cegek olyat csinalni, hogy ha kell nekik ember az ilyen melokra (mert ugye ez nem mernoki allas), akkor atadjak az egesz procedurat egy fejvadasz cegnek. Ilyenkor elofordulhat, hogy a ceg honlapjan nem lesz fent a hirdetes.
Az hirdeto uriember nevere ha rakeresel (lehet, hogy csak nevrokonok, ebben tevedhetek), akkor o lakasokat ad ki es lehet, hogy kapcsolatban all cegekkel is. Aztan az is lehet, hogy igy csal ki embereket kulfoldre, hogy feltoltse az ures szobakat.
Egy szo mint szaz, egy telefont meger, ne csak egy olyan emberre hallgass, akinek az a legnagyobb gondja, hogy egy kozvetito nem szedte le azonnal a hirdeteset a sony tuz utan.
-
tildy
nagyúr
válasz #47053824 #9083 üzenetére
bar félreérthető, de arra gondoltam ott, hogy nincs londoni állásuk. egyébként köszi, hogy szavahihetetlen embernek allitasz be. aki utánanéz több helyen az expresszes hirdetonek, láthatja, milyen állásokra keres embert, és hányan panaszkodtak már rá, amellett hogy nem reális kereset, miközben sima tescos munkára, meg Starbucksos munkákra sem nagyon adnak ennyi fizut. ahelyett hogy kotekedsz, es keresed hol szurhatsz, hol talalsz hibat, pontatlan fogalmazást, inkabb próbálj segíteni , miert is valassza ezt az embert , keress infokat róla, hogy tényleg valós az állás. ez nem szimplan későn levett hirdetés ugyanis. többször is kértek a kozvetitesert pénzt, pedig az itt tilos.
-
Wyco
aktív tag
-
vizirider
tag
most jutott eszembe egy számomra érdekes, de igazából nem fontos kérdés. erről nem találtam infót, igaz nem is fontos, csak én kis kiváncsi vagyok. szóval ha csináltatok angol jogosítványt, akkor a magyar jogsimat visszaküldik, vagy az addig náluk marad? és az ebből következő kérdés ami meg rossz topicban is van, ha hazalátogatok, és vezetni akarok akkor azt hogy tegyem meg? itthon tudtommal magyar állampolgár csak magyar jogiosítvánnyal vezethet. persze lehet rosszul tudom. akinek van vmi infója kérem ossza meg !
Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......
-
Picco
addikt
válasz vizirider #9087 üzenetére
valaki irta itt hogy volt pizzafuti, a fonoke mondta h amig angliaban van, magyar jogsit hasznalja, ha megy haza csak akkor valtsa at. az otthoni jogsidba nem tudnak pontot adni, ahogy otthon sem az angolba
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Balinov
titán
ez ireknel is igaz. bar olcsobb lenne ir jogsival a biztositas, en megis maradok a magyarnal, van 3-4 pontom...khm...
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Wyco
aktív tag
válasz vizirider #9087 üzenetére
Ha átkonvertáltatod a jogsidat, akkor a magyart elveszik es nem kapod vissza, mert EU-n belul elvileg csak egy jogositvanyod lehet.
Ha elkezdessz tanfolyamra jarni es levizsgazol, es ugy kapsz jogsit, akkor (persze ha nem kozlod h mar van egy), akkor megtarthatod a magyart.BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
vizirider
tag
az egészben a vicces, ami eddig nincs cáfolva (és én így tudom) hogy angliában fél év tartózkodás után köteles vagy (lennél) angol jogsira váltani, míg itthon nem vezethetsz autót külföldi jogosítvánnyal. kissé nonszensz, de akkor a jogsiváltást nem fogom eröltetni az elején. különben sem szeretnék kocsit, ha nem feltétlenül muszáj. tényleg a közlekedési kultúra vidéki viszonylatban milyen? egy robogó az a koporsóval egyenlő, vagy azért el lehet gurulni normálisan munkába vele?
[ Szerkesztve ]
Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......
-
Petek
tag
válasz vizirider #9091 üzenetére
Ugyan mar, miert ne vezethenel otthon kulfoldi jogsival? Miert kell egy csomo teves infot kozolni ezen a forumon? Mutassatok nekem egy jogszabalyt amelyik alatamasztja az allitasodat. Mellesleg engem mar igazoltattak magyar rendorok, es nem erdekelte oket, hogy angol jogsim van. A Horvat hataron meg tuzetesebben atvizsgaltak a nyaron, mert a hataror csaj nem nezte ki belolem hogy olyan kocsim van amilyen. Eleg nehezen vergodott zold agra a papirokkal, mert az angolja nem volt tul jo, de azert kitartotoan vegere jart a dolgoknak, es fel ora vizsgalodas utan utamra engedett. Vegezetulm amikor apam baratjaval (rendor ornagy, kozrendvedelmi osztalyvezeto) beszelgettunk a jogositvany temarol, o sem emlitette, hogy ne johetnenk haza angol autoval, es jogositvannyal.
In vino veritas
-
vizirider
tag
akkor maradjunk annyiban hogy ismerős anyjának a kocsiját tavaly meg éppen így foglalta le a yard. mert ő német jogsival vezette az anyja kocsiját.(kocsi magyar rednszámú volt, de az anyja neve ugye stimmelt) anyja nem volt ott. ennyi. vagyis lehet nincs jogszabály, de akkor az egyik rendőr ezt így értelmezi a másik meg úgy. egységes EU.......... neki sem volt semmi gondja, igazolni kellett hogy kint él meg befizetni 2x 000 ft-ot a szállításért. + a kellemetlenség. simán lehet a rendőr volt pöcs, csak éppen ez ott senkit sem érdekelt. én meg ugye nem terjesztek semmit, hanem megkérdeztem. nem tudom érzed-e a különbséget. ha nem akkor meg úgysem vagyok arra alkalmas hogy elmagyarázzam.
egyébként az eu nem engedi a regadót sem, nálunk meg köszöni szépen jól van..................
[ Szerkesztve ]
-
Petek
tag
-
Wyco
aktív tag
Ha kulfoldon van a lakcimed (ami a brit jogsin rajta van), akkor vezethetsz angol jogositvannyal, mert idevalosi vagy, meg akkor is ha otthon vezetsz. Az mas kerdes h az angol jogsi 50 evig ervenyes.
-
shadeofme
tag
válasz vizirider #9093 üzenetére
Ugyanezt a sztorit hallottam en is...
Csak ott a bokkeno, h a srac nem a sajat kocsijat vezette.
Persze, h lefoglalta a yard.
Ha tudod igazolni, h tied a verda es a biztositas is a te neveden van, akkor minden tovabbi vezetheted kulfoldon is.
Nehogyma'ne!Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
Fortissimus
őstag
a bank holiday-ok levonodnak az evi rendes szabadsagokbol? azt hittem meg van par extra napom, de a fonokom maskent gondolja...
''He who controls the spice, controls the universe''.........¡ buenas nochesssssss! Kényes bugyli,komisz kinyírt levágják Boci baja az is itt lett elvág… GIGGITY! Az élet nem habostorta...
-
Balinov
titán
válasz Fortissimus #9097 üzenetére
az elvileg a rendes evi fizetett szabidon felul van.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Materix
csendes tag
Üdv emberek! Valakinek lenne esetleg tippje arra, hogy hogyan keressek Angliában, gyári betanított munkát? Ez a Semi skilled work gondolom. vagy nem?:\
Nézegettem mindenféle gumtree féle oldalt, de fogalmam nincs hogy lehetne ezt megtalálni, vagy ilyen kategóriát. Remélem valakinek van ötlet Üdv -
vizirider
tag
válasz shadeofme #9096 üzenetére
nah akkor nem jött le rendesen. tehát nem srác hanem csaj, üllői út kb 2 éve tehát az itthon élő anyjának a kocsiját vezette a kint élő lánya. mert ő repült haza, nem kocsival jött. nem gondolta hogy a jogsinak bármi köze lenne a kocsihoz, pláne hogy az anyjáé. de a kérdésem is erre irányult, ha én hazajövök egy angol jogsival, és elugrom a tesco-ba mert angliába vágyódásomat ezzel csökkenteném, az apám itthoni magyar rendszámos kocsijával akkor vajon mi van?! nála ezt mondta a rendőr, hogy külföldi jogsival magyar rendszámú kocsit nem lehet. én nem állítom hogy ez így van, de ő így járt. szóval lehet hogy egy fontoskodó rendőr volt, akiben nem volt egy kis jóindulat sem? (hangsúlyoznám hogy az anyja kocsiját, és az anyja neve benne van a személyiben)
de úgy látom wyco ezt is megmondta hja igen és a büntipontok hogy évülnek el kint?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest