-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronson
őstag
válasz BÁ Nutrition #25203 üzenetére
Egyelőre ennyire futja a tehetségemből.
-
Snoop-y
veterán
válasz ronson #25204 üzenetére
Az elso ember akitol ezt hallom angliaban es nem valami hamukamu rozsaszin alom maszlagot (8 ev itt tartozkodas utan)
Az elso lepesen tul vagy (oszinteseg es a problema felismerese) innentol ha ugyanilyen alapokon elkezded valtoztatni az eleted meg sokra viheted.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
KMan
őstag
340 a font? bazz
[ Szerkesztve ]
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
soldi3r
veterán
válasz BÁ Nutrition #25210 üzenetére
Ha kilepnek (marpedig ki fognak), akkor itt csod lesz. Azert meg en is kivarok, de mar nyitottam devizaszamlakat, ha 1:1 lesz az euroval akkor barmekkora bukassal, de en atvaltom a penzem. Onnan nincs mar visszaut.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
G.Zs.
senior tag
válasz soldi3r #25212 üzenetére
Karacsony elott szerintem erosodni fog a font a nagy vasarlasi szezonban. Talan az alapkamatba is belenyulnak meg. Szeritem az lesz az utolso esely, hogy vallalhato bukoval ki lehessen szallni.
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz soldi3r #25212 üzenetére
minek varsz ki? oszd el 3 fele dollar euro font felosztásban aztán megy amerre akar.
en amúgy nem kongatnam feleslegesen a vészharangokat, eddig meg mindig volt valahogy.youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szeptember 1-e után készüljetek erre BA fedélzeten.
⭐ Stella
-
soldi3r
veterán
válasz BÁ Nutrition #25214 üzenetére
Mert mar nem erdekel, jo nehany milliot mar igy is buktam, az a kicsi mar nem oszt, nem szoroz.
E30 (oo=[][]=oo)
-
G.Zs.
senior tag
En egeszen idaig eleg pozitivan alltam a dologhoz, de amit az elmult 1 evben lattunk, abbol nekem ugy tunik, hogy a brit politika nem fogja tudni kezelni a kialakult helyzetet. Ne legyen igazam.
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Picco
addikt
Ha en sem bizom a politikai elit kepessegeiben, de ami a legrosszabb hogy egy nagy rahedli munkaval/onkepzessel eljutottam vegre arra a szintre hogy lassan kezdek annyit keresni hogy elkedjem magam beleasni kicsit a penzugybe...ami jelenleg nem kicsit lehangolo jovokepet fest.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
KMan
őstag
Shortolni kell a pand-ot mint Shortos Gyuri 92-ben
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
ronson
őstag
Én leginkább Brexit szavazás szoros eredményét látom tükröződni a parlamenten is. Teljesen mindegy ki vezényli, nem lehet egyszerű, mindkét nagy párton belül is a fele erre menne a másik fele meg arra.
Biztos jóval egyszerűbb lenne, ha mondjuk 70-30 lett volna a szavazás.Egyébként meg ha tippelnem kell és válás lesz, akkor szerintem a UK a személyek szabad áramlását megszüntetve, de szabadkereskedelmi szerződéssel zsebében hagyja el az EU-t, annak megfelelő egyéb kötelezetségek vállalása mellett, ami biztosítja azt is, hogy Franciaországon és Németországon kívűl, egyik egyéb államnak se legyen opció hasonlóban gondolkodnia.
A pénz az mindnenkinek pénz.
-
Mercutio_
félisten
válasz ronson #25222 üzenetére
UK a személyek szabad áramlását megszüntetve, de szabadkereskedelmi szerződéssel zsebében hagyja el az EU-t
Szvsz az EU van jobb pozicióban, hülyék lennének olyan alkuba belemenni ami UK-nak előnyös.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
soldi3r
veterán
válasz ronson #25222 üzenetére
Nekem sok kozom nincs a gazdasaghoz, csak gepesz szemlelettel tudok gondolkozni. Nyilvan ez az opcio lenne a legjobb, de ezt a masik oldal nem fogja engedni. Miert tenne?
En ha a nemetek fejevel gondolkozom, ha Anglia benn marad, oke, eddig is mukodott. Ha kilep, oke, pl a bankok atkoltoznek hataron belulre (nyilvan ez penzt jelent, gyanitom nem keveset), az Angliaban gyartott autok nagy reszere meg VAM-ot is kell fizetni (tavalyi forgalom ebben az iparagban tobb, mint £70billio volt), ergo a Nemet autoipar meg jobban beindul. Ha pedig EU-n belulre koltoznek a gyartok, az ellen sem lesz szerintem kifogas. A tobbi iparagrol nem beszelve. Megmarad a belpiacra gyartott reszleg, de annyira (meg) nem olcso itt a munkaero, hogy megerje nem koltozni.
Ez a kilepes szerintem egyedul presztizs veszteseget okozhat az EU-nak.[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
válasz BÁ Nutrition #25220 üzenetére
Valamiert van egy olyan erzesem, hogy nem a melosok lesznek azok
E30 (oo=[][]=oo)
-
Picco
addikt
válasz BÁ Nutrition #25221 üzenetére
+ronson
Szo sincs panikrol meg kapkodasrol, csak rontja kicsit a moralomat es a bennem kialakult jovokepet. De en is ugy vagyok vele h majd meglatjuk, mert amennyire en atlatom(semennyire) akar meg ordas nagy torokcucli is siman lehet angoloknak...DE meg akar vissza is tancolhatnak.
Azt viszont eleg eselytelennek tartom h benne maradhatnak a kereskedelmi zonaban ugy hogy a szabad aramlast korlatozzak hiszen EUnak ez legkevesbe sem erdeke.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz soldi3r #25224 üzenetére
a kilepes nagyon nem csak presztizsveszteseget okoz. politikai eroben rengeteget, katonailag annal is tobbet, gazdaságilag meg az egyik legnagyobb eu gazdaságról beszélünk es igy az egyik legnagyobb befizetorol a kozos kasszaba. anglia kevesebbet exportal az euba mint az ide tudtommal(oke nem olyan durva a kulonbseg talan 5%)
ami az angol gazdaságnak a leginkább nem lesz mindegy az a penzugyi szektor valtozasa, foleg mert ez fog a leggyorsabban megtortenni szvsz ha ugy hozza a sors, azert az eleg valoszinu h mindkét fel elmegy a falig, nem nagyon nezi egyik fel sem mi a jo europanak inkabb csak a kis helyi koncon marakodnak. kozben europa meg lassan kozepszintu hatalomnak se tekintheto ha igy megy tovabb. szal nem csak arrol lesz szo h a font vagy az euro esik vagy sem, hanem stratégiailag fog megjobban meggyengulni az egesz terseg.
egy ilyen junker fele alkesz bandatol mondjuk nem is varhatunk mast. szal lehet mégiscsak jól teszed ha aggódva figyelsz
masreszrol meg a kisemberekkel ugyis annyi lesz h majd lesz valahogy. lakashitelt ne vegyel fel(meg mast se) aztán elleszelyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
soldi3r
veterán
válasz BÁ Nutrition #25227 üzenetére
Szerintem itt csak el kell inditani a folyamatot. Elmegy 1-2 autogyar, megcsappan az energiaigeny, ez mar kihat a fuvarozasra...
Lehet en vagyok csak negativ, de tervezek lakashitelt, viszont forintbanE30 (oo=[][]=oo)
-
G.Zs.
senior tag
válasz BÁ Nutrition #25227 üzenetére
Az EU-ba torteno export csak egy kis resze a tortenetnek. A kilepes nem csak azt jelenti, hogy az EU-ba kell majd vamot fizetni a brit termekekre, hanem azt hogy kb mindenhova. A briteknek ujra kell kotniuk a megegyezeseiket az USA-val, Kinaval, Ausztraliaval, Kanadaval...., azokkal, akikkel eddig az EU-s egyezmenyek szerint kereskedtek. Amig nincsenek meg az egyezmenyek, nincs vammentes kereskedelem. Az egyezmenyek pedig csak a kilepes utan kerulhetnek megkotesre, hisz addig a briteket az EUs szerzodesek kotik. Amig nincs meg az egyezmeny, addig a brit termekek kb. eladhatatlanok lesznek a nemzetkozi piacokon. Na ekkor fog a font az euro meg a dollar ala gyengulni. Gyors megegyezesekkel enyhiteni tudjak majd a karokat, es a brit gazdasag ujra talpra fog allni idovel. Ehhez viszont az kell, hogy a brit politika higgadtan, lepesrol lepesre kezelje a helyzetet, es haladjon elore. Eddig nem ez tortent.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz soldi3r #25230 üzenetére
Hivatalosan UK meg az EU tagja, rajuk ugyanazok a szabalyok vonatkoznak mint az osszes tobbi tagallamra. Ergo barmilyen kereskedelmi egyezmenyt a EU hoz nyelbe es tagallamok beleegyezesevel ratifikaljak. Nem kezdhetnek el targyalni most, kulonben az EU bepereli oket hulye nagy osszegekre es siman meg is nyerik.
Amint kileptek az EU-bol akkor allhatnak neki a targyalasoknak mas orszagokkal.
[ Szerkesztve ]
-
G.Zs.
senior tag
válasz soldi3r #25230 üzenetére
Ahogy elottem is irtak, nem tortenhetnek meg. Egyelore a politikusok igergethetnek fut-fat. Mindenki azt mondja, hogy gyors lesz a megegyezes, de majd meglatjuk ebbol mi lesz. Kina epp most talalta ki, hogy akkor lehet elvenne meg par kivaltsagot Hong-Kongtol, ha mar igy egyezkedni kezdtunk a britekkel...
A baj az, hogy nem a britek lesznek pozicioban a targyalasokon.Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Snoop-y
veterán
En arra teszem a voksomat, hogy a single markethez megmarad a hozzaferesuk.
Kulonben par pillanatra ossze fog omlani a gazdasag.
Rengeteg regulation jon az EU-bol azokat is mind at kell emelni az angol torvenykezesbe. Valamint a korabban linkelt cikk is azt taglalja, hogy rengeteg dolgot el kell intezniuk. Repulesi jogok EU-ban etc etc.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
G.Zs.
senior tag
válasz Snoop-y #25233 üzenetére
Mostanaban azt rebesgetik, hogy egy tranzicios idoszakrol targyalnak, ami engedelyezi a briteknek az egyseges piac hasznalatat a kilepes utani 2 evig, amig megkotik az egyezmenyeiket. Meglatjuk mi lesz belole.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz #45997568 #25231 üzenetére
Szerintem meg minden kovetkezmeny nelkul leulhetnek targyalni barkivel a eu utani idoszakra vonatkozoan.
Az meg h milyen gyorsan lehet egyezmenyt kotni csak akarat kerdese. Ausztralia mar egy eve bejelentkezett egyezkedni nem sokkal a szavazas utan.
Az eunak baromira nem jo a brexit. Pl a francia gazdak nem tudjak vammentesen elsozni a barackot, szolot stb es helyette lazan johet ugyanez argentinabol meg marokkobol. A britek 60 millios piaca vasarloeroben also hangon kitesz egy 600millios magyarorszagot fogyasztasban.. ez azert nem mindegy am..Ez az egesz inkabb arrol szol meddig mennek el a politikusok mindket oldalon. Mivel eleg agyalagyultnak mutatkozik mindket oldal ezert barmi lehet. De valoszinu h megegyeznek. Mint ahogy irtak: mindket oldalnak fontos lesz a penz..
De pl tegyuk fel beszakad a font. Szerintem ez azt okozza majd h annyi munkam lesz h allandoan veszekedni kell a fonokseggel h ne kelljen mar heti 100 orat dolgozni eleg a 80 is
[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
törölt tag
válasz BÁ Nutrition #25235 üzenetére
Nekem nem kell veszekedni, heti 37 oranal nem dolgozhatok tobbet
-
Mercutio_
félisten
válasz BÁ Nutrition #25235 üzenetére
Kérdés, hogy beszakadó font esetén megéri-e majd a cégednek termelni, vagy csökken a profit. (Azt értem, hogy neked lesz munkád továbbra is, de cégszinten ettől még rosszabbodhat a helyzet)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
G.Zs.
senior tag
válasz Mercutio_ #25238 üzenetére
Ugyanigy a brit cegek az elonyet is kihasznalhatjak a beszakado fontnak. Ha a nemzetkozi piacra termelsz olcsobb lesz megtermelni az arut, igy arat is csokkenthetnek, ha epp ra vannak szorulva a vamok miatt. Ha nincs vam, akkor meg ez egyertelmu elony lesz. A nagy tech cegek peldaul elkezdtek athozni a projekjeiket az USA-bol Londonba es tobb szazasaval kezdtek el felvenni a fejlesztoket, mert itt olcsobb lesz dolgoztatni.
http://uk.businessinsider.com/amazon-moves-staff-into-huge-london-office-in-shoreditch-2017-7
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezt majd mond el azert annak a cirka 60 millio kozep es also osztalybelinek is aki mar eddig is cirka 20-30%-ot bukott a font esesen, ennyivel er kevesebbet a fizetese, dragul a nyaralasa, az elemiszerek 80%-a ar/ertek aranyban csokken mert kevesebbet tudsz venni ugyanazert a penzert mint egy eve, dragabb az elet, nem hiszem hogy tapsikolnak oromukben
"Versenykepesebb" nem lesz a UK, olcsobb lesz befektetoi szemmel, aki meg penzt akar keresni az tovabball, ide meg jonnek majd a 3-ik vilagbeli szakemberek, hu de jo.
[ Szerkesztve ]
-
G.Zs.
senior tag
válasz #45997568 #25240 üzenetére
En nem mondtam, hogy ez nem igy lesz. A cegekrol beszeltem.
A brexitet a kisember fogja megszivni, pontosan azok akik megszavaztak.
A harmadik vilagbeli szakamberekrol meg annyit, hogy normalis cegnel komoly interju processz van. Minden jottmentet nem vesznek fel csak ugy, legyen az barmilyen nemzetisegu.Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
törölt tag
Dehogynem, hany melohelyen dolgoztam ahol nem neztek utana ki vagyok, honnan jottem, pedig illett volna a munkakorom/hozzaferesem miatt ... Itt csak azon mulik hogy adod el magad, milyen megjelenest produkalsz. Lattam en mar olyan arcokat dolgozni hogy sirnal ha meselnek
Cegek szempontjabol lehet megerne idejonni, csak akik tehetik majd szepen elszivarognak mint az tortent kelet europaban, ugyanez fog tortenni itt is a Brexit utan, aki teheti tovabball, a cegek meg abbol dolgoznak ami marad. Olcsobb munkaero, de nem feltetlen jo munkaero.
(#25242) radi8tor: Belfoldon nem nagyon toltottunk ejszakakat, pedig lenne hova, max foglalok ceges kedvezmennyel. Melosoknak semmi esetre sem jobb.
(#25243) soldi3r: Olyan az agyelszivas mar itt is hogy csak pislogok. Egy regi CV-m van fent es mar jonnek mindenhonnan az allasajanlatok, Mo-ra is "erdemes" befektetni, mindennek megvan a piaca.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz soldi3r #25243 üzenetére
miert ne latnad? beszakad a font mondjuk, ha ezt tartosnak gondoljak akkor sokkal olcsobba valik egy multinak a befektetes itt mint korabban. tobbet kap a befektett penzeert.
ugyanezért van most 7500on a FTSE100, begyengult a font, olcsobbert tudtak megvenni a rezsvenyeket dollárból, egybol fel is vertek az arat.
egy csomo dolog olcsobba fog valni ugyan ugy ahogy a turistának ha idejon.
osszessegeben valszeg igy is lejtmenet lesz, de nem ugy kell elkepzelni h egyik napról a masikra nem lesz kenyer
en kozeptavon pozitiv eredményre szamitok brexittel kapcsolatban, de majd elvalik. ha meg bizonytalan vagy akkor barmikor elkezdhetsz diverzifikalni."ki akar majd befektetni egy hanyatlasnak indult orszagba" a Trump bacsi ezzel volt elfoglalva a napokban h o pl igen, ausztralia, kanada, india igen. kina valszeg. van eun kivul is elet. siman kijohetnek ebbol jól is
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
G.Zs.
senior tag
válasz #45997568 #25245 üzenetére
Lattam en mar olyan arcokat dolgozni hogy sirnal ha meselnek
En is, eddig mind angol volt.Amugy nekem volt background check. 5 evre visszamenoleg ellenoriztek, felhivtak az osszes elozo munkaltatomat arra az idoszakra etc...
Cegek szempontjabol lehet megerne idejonni, csak akik tehetik majd szepen elszivarognak mint az tortent kelet europaban, ugyanez fog tortenni itt is a Brexit utan, aki teheti tovabball, a cegek meg abbol dolgoznak ami marad. Olcsobb munkaero, de nem feltetlen jo munkaero.
Most ugy tunik azert a tech multik tesznek eg probat itt tartani a fejlesztoket. Majd elvalik, hogy maradnak-e.
Amugy elsosorban a gyarto cegeknek fog jol jonni a brexit szerintem.Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Mercutio_
félisten
válasz BÁ Nutrition #25246 üzenetére
Ahogy írod, külföldinek megéri majd, de a helyieknek reálértéken deficites lesz a buli.
Trump bacsi ezzel volt elfoglalva a napokban h o pl igen, ausztralia, kanada, india igen. kina valszeg. van eun kivul is elet. siman kijohetnek ebbol jól is
Ezek közül szerinted melyik az, akitől anglia jóra számíthat?
USA gyarmat, kínai/indiai mentalitású vezetés+odahozott hazai munkaerő a magasabban fizetett/döntési pozikba, tuti kilátásokEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz BÁ Nutrition #25246 üzenetére
USA-val kotott szabadkereskedelni egyezmeny az minden lesz csak szuper vagy jo UK-nek, ide fogjak hordani az osszes hulladek termekuket amit nem tudnak otthon eladni. UK piaca most vedett, mert az EU eloir bizonyos kovetelmenyeket, szerinted ha nem lesz mihez tartsak magukat mi fog diktalni az egyezmenyeknel? Igen, a korrupcio es az erdekek, hat nem tudom, en nem szivesen tomnem a gyerekeimet mindenfele szarral. Kina ugyanez, ezek az orszaguk arra fognak torekedni hogy a sajat erdekeiket ervenyesitsek, mert UK-nak kell(!) megegyezes hogy tudjak verni a melluket milyen fasza csakok...
Nem lesz itt oromre ok szerintem, ne legyen igazam, de UK-nek mar egyre kevesebb sulya van...
-
Snoop-y
veterán
Egy csomo tech ceg meg szervezi ki a munkait gozerovel kozep es kelet europaba mert olcsobb es jobb minosegben dolgoznak. Attol, hogy az Amazon idehozta a fejleszteset atlag john ugyanugy pislogni fog mikor bemegy a Sainsbury`s -be es meglatja az arakat (ez mar tavaly elkezdodott rengeteg mindennek felment az ara)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest