- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yeffy
veterán
válasz Snoop-y #25848 üzenetére
ertem. jol hangzik. azt meg megkerdezhetem, hogy milyen teruleten mozogtok? illetve angol eleg lesz?
csak erdekel.en is szoktam neha gondolkodni, hogy euban hova mennek meg, van is par orszag, ami tetszene, csak az a baj, h csak angollal tudtommal nagyon nem mennek sehol semmire, max, ha tudos, vagy agysebesz lennek, ami(k) sajnos nem vagyok,mas nyelvet meg nincs kedvem megtanulni, megmondom oszinten.
persze, ez valtozhat, meg itt is elvagyok jelenleg, pont egy nagyobb valtas van elokeszuloben, remelem, sikeres lesz.Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Snoop-y
veterán
En IT-s vagyok ( BI application support illetve process automatizalas SharePoint szolgaltatasokon de az SOD (segregation of duty) sem all tolem messze csinaltam azt is par evig csak az eleg szaraz es unalmas volt.
Parom meg marketing/finance controller
Mod:
Baselban vagyunk a fenti teruleteken nem kovetelmeny a nemet nyelv. Siman ek lehet lenni angolul.Masik kolleganak:
Sima nemettel nem feltetlenul jartok jol mert itt svajci nemetet beszelnek meg franciat meg olaszt. Persze megerteni megertik csak te nem feltetlenul fogod az o " nemetjuket"[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Tufa_
aktív tag
-
Snoop-y
veterán
Alapban par szolgaltatas is dragabb.
Pl mobil csomagok ( most eppen inditottak egy pay as you go unlimited csomagot amit ha 90 napra kiperkalsz elore akkor kb ugyanott vagy mint a UK unlimited 40 CHF/HO)
Az elofizus valtozata 100CHF+Itt Baselben a lakasok kb Londoni aron berelhetoek.
Mondjuk Baselbol meg a fel varos atjar vasarolni a nemetekhez vagy a franciakhoz Mi is most megyunk mindjart mert a csirkehusert nem vagyok hajlando 34 frankot kifizetni
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
-
Tufa_
aktív tag
válasz Snoop-y #25860 üzenetére
A tomegkozlekedes olcsobbnak tunik mint Londonban, bar nem vagyok benne egesz biztos hogy egyaltalan szukseges.
A telefon valoban draga, bar ha csak data kell, hasznalhatsz UK szamot is, Three-nel 4GB data, all you can eat calls £9 fizetek havonta, es ugyanugy hasznalhatom svajcban is. (ha mar a vasarlast franciaorszagban intezed... )Nalatok nem tudom hogy alakultak az UK es a svajci fizuk osszehasonlitasa, mi ami miatt elgondolkoztunk az hogy jelenleg en FC-kent 35k-t, parom elso pozicios Merchandiserkent 20k-t (architechture bsc, fashion design masterrel.) keres. Nekem kb 2-3 ev lesz az hogy kb 50k fole mehetek fizetesben, neki ez siman 6-8 ev ha marad a szakmaban.. Svajcban ahogy elneztem, egy sima entry level accountant (assistant accountant vagy accounts assistant) job is fizet annyit mint amennyit jelenleg ketten, vagy inkabb 1-2 even belul egyutt fogunk keresni, es ha meg hozzaszamolom az elkepeszto biztositas arakat, vagy a szinten borzaszto kaja arakat, akkor is mas szinten tudnank elni mint itt.
-
G.Zs.
senior tag
válasz Snoop-y #25844 üzenetére
Sok sikert. Ha tudsz majd neha updatelj, hogy milyen az elet ott hosszabb tavon.
Mi is gondolkodunk a koltozesen, de valoszinu, hogy meg egy evet maradunk Londonban.Nem talaltam svajci topikot, lehet elferne egy itt a PH!-n.
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Snoop-y
veterán
-
LÁZ
addikt
üdv, némi információra, és megbízható ph kollega segítségére lehet szükségem, aki Sunderlandben vagy nagyon a környékén lakik.
köszönöm előre is
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
soldi3r
veterán
Mit kell tenni az orszag elhagyasa elott? Nem biztos, hogy vegleg, de az biztos, hogy egy hosszabb idorol lesz szo. Itt is ki kell jelentkezni, mint otthonrol jovet?
E30 (oo=[][]=oo)
-
Ck.
addikt
Üdv hölgyek, urak!
Volt itt jó pár éve egy hosszabb vita téma, a rent vs mortgage dologról, ahol ha jól emlékszem (nem 100%) Nutrition bá és Viszlát kifejtette, hogy miért nem éri meg a mortgage és miért sokkal jobb a rent. Valaki félhomályosítana ezzel kapcsolatban, vagy esetleg emlékezne, hogy merre felé keresgéljek? Sajnos annyi találat jött ki, hogy reggelre se végeznék velük.
-
Yeffy
veterán
szerintem erre a thread-re gondolsz, amit reszben en inditottam el, lol
elso harmad utan kezdodik, Ba-val.
de persze a ket megnevezett kijavithat, ha nem ez volt az a vita. jo volt olvasni, johetne tobb iylen a forumba, en meg mindig azt mondom...
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
qqzs
őstag
Nem olvastanm vegig csak megint feljott bennem amit en szoktam erre mondani. Lehet anyagilag jobban jossz ki de nem annyival amivel a kolcson terhe kompenzalodik.
Mondom en egy beborult chf hitel utan amibol sikerul kiszallni. Meg meg elotte egy haz kolcson amibol haz eladassal szaltunk ki meg a mult szazadba
Azota meg reszletre se vettem semmit plane szemelyi kolcsont se. Hazat meg csak akkor ha osszegyult ra a penz. Megfizethetetlen szabadon elni nem fuggni a munkaltatotol meg a bubborekoktolEladó: GTS450
-
Malibutomi
nagyúr
A masik fele meg mikor epp nem szamitasz ra bemondja a landlord hogy viszlat es van 30 napod koltozni.
Ami ket gyerekkel mint nekunk (meg nekem a ceg amit otthonrol csinalok) nem epp moka kacagas. Talalni egy arban allapotban es meretben is jo hazat 30 napon belul. Arrol nem beszelve hogy ha egy faluval arrebb van szerencsetlen gyerek mehet megint masik iskolaba.Szoval minden eremnek ket oldala van.
-
qqzs
őstag
válasz Malibutomi #25876 üzenetére
Ja vilagos, de azert a kovetkezo szerodesbe mar ne hagyjal 30 napot, egyebkent meg 2 gyerekkel nem harminc az a harminc sem. Milyen falusi elet? sokat gondolkodtunk mi is kikoltozni videkre Londonbol ket gyerekkel. Szinten otthonrol dolgozom.
Eladó: GTS450
-
Viszlát
addikt
Túl sok értelme nincs erről általánosságban beszélni, egyrészt erősen érzelmektől túlfűtöttek az emberek általában ha ez kerül szóba, másrészt mindenki a saját példáját gondolja az überalles tutiságnak, harmadrészt hasznos tanácsot csakis konkrét információk birtokában lehetne adni, de akkor is csak igen nagy önfegyelemmel, maximálisan a tanácsot kérő érdekeit szem előtt tartva.
Na most ismerve az általános körülményeket, erre mennyi esélyt látsz?
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Malibutomi
nagyúr
Hat mi a Cotswolds-ben lakunk, itt eleg fasza
A kozelben van minden, nyugi van, az emberek kedvesek, a gyerekek meg imadjak hogy a suli mogotti keritesbel latnak ozet,meg az ut mellett tomenytelen facant stb. (Mar amikor nincsenek kilapitva)Parom Oxfordban dolgozik, nem vagyunk messze onnan sem, de itt olcsobb a berles mert nem OX a postcode..Londonnal meg biztos sokkal olcsobb
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz Viszlát #25878 üzenetére
igen, ezt remekul osszefoglaltad ismet.
sajnalatos, pedig szamomra az ilyen, es hasonlo temakat, eszmecsereket mindig erdekes olvasni. nyilvan az altalad emlitett negativ dolgoktol mentesen lenne jo.nem baj, marad jo kis utopia
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
BÁ Nutrition
addikt
szerintem nem az lett kifejtve h a rent eri-e meg jobban vagy a mortgage hanem h valojaban nincs ilyen h magadnak fizeted a lakhatasi koltseget mert minimalis elteressel ugyanoda jutsz ki a vegen, ergo mindegy melyiket valasztottad, foleg h vannak mas szempontok is
1, szal anyagilag nagyjabol hasonlo a ketto -> csak azert magyaraztam bele akkor is mert jottek a magamnak fizetem a rentet a mortgage-el velemenyek
2, csomo mas szempont van pro kontra
ahogy irjak pl kirakhat a landlord, nemfestheted zoldre a plafont stb vs komolyabb problema ha te akarsz koltozni valamiert mondjuk uj munkahely, vagy kocsog szomszed miatt. lehetne hosszabbra nyujtani de felesleges, mindenkinek erdemes eldonteni neki h a joyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
qqzs
őstag
-
Yeffy
veterán
válasz BÁ Nutrition #25883 üzenetére
nem baj, johet
admint megkerjuk, nezzen felreBig girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
qqzs
őstag
-
BÁ Nutrition
addikt
Vidió: [link]
Van egy rakat hasonlo a temaban
De roviden: mindenkepp penzbe kerul a lakhatas akkor is ha mar kifizetett sajat tulajdonu lakasban elsz. Max nem latod a koltsegeket vagy az alternatov lehetosegeket. Kivetel ha anyueknal ingyen dekkolsz, ekkor neked van "ingyen" egy bizonyos szemszogbol[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Tufa_
aktív tag
válasz BÁ Nutrition #25886 üzenetére
Csak ha kifizetted a lakast akkor sem annyi mintha lakbert fizetnel(sajat peldabol, evi 17e a lakber nekunk most...).. ez a video amugy legalabb realis, itt a par honappal ezelott kifejtett velemenyek sokkal inkabb a rent only oldalon voltak..
-
G.Zs.
senior tag
válasz BÁ Nutrition #25889 üzenetére
Inkabb 350-400 ha normalis kornyeken akarod venni. Es akkor ez csak egy one-bedroom flat.
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Tufa_
aktív tag
válasz Devid_81 #25888 üzenetére
Igen. SE16
(#25889) BÁ Nutrition
Ez jol hangzik, es biztosan lehetne mit kezdeni 250k-val(vagy epp 450el ha a ketszobas lakasokat nezuk az epuletben ahol lakunk), de nekem ezekbol az ervelesekbol az hianyzik mindig hogy honnan lesz meg az a 250k ha rentre fizeted a penzt, egy atlagos fizetesbol?
Teljesen biztos vagyok hogy vannak varosok, orszagok ahol tenyleg jobban megeri csak berelni mivel a lakber lenyegesebben alacsony es meg a fizetesek is eleg kedvezoek (ergo tudsz megtakaritani hogy aztan befektess), de nem Londonban. -
G.Zs.
senior tag
-
Tufa_
aktív tag
Felreertesz szerintem.. Nem azt mondtam hogy a mortage lehetetlen. Azt mondom hogy londoni arak mellett aki CSAK berel es nem tervez lakast venni viszont hosszutavon tervez Londonba, nem hinnem hogy win-win helyzet. Mi pl decemberig azon voltunk hogy lakast veszunk itt (nem biztos hogy ezen a kornyeken, jovore tervezve gyerek miatt nem veszodnenk egy szobas lakassal..), egyedul latva a svajci helyzetet gondoltuk meg magunkat..
-
Snoop-y
veterán
válasz Viszlát #25878 üzenetére
Plusz azt se felejtsuk el ,hogy ha ertesz a befektetesekhez vagy nyersz a lotton mert a jovobe latsz akkor azzal kell foglalkozni.
Ahogy mondtad kinek mi jon be a sajat szituaciojatol fuggoen.
Mi eddig kb 80K+ -ban vagyunk lakas es hazvasarlassal.
De ugye ez is attol fugg milyen kornyek mennyi depositot raksz bele es mikor hogyan szedsz ki penzt az ingatlanbol vagy mikor veszed es mikor adod el.
Ba-nak a sajat dolgai jonnek be a mindenfele portfolioival mert ERT hozza! De ugye ez nem azt jelenti hogy atlag joskapista ezentul inkabb azzal foglalkozzon mert nagyon nagyot lehet lepodni...
Ugyanez igaz termeszetesen a lakas/haz vasarlasra
Masik kolleganak hmn mi?
Lakast venni Londonban hitel nelkul? Ha ez neked sikerult le a kalappal de ugye abban megegyezhetunk ,hogy te sem az atlagembert kepviseled ha zsebedbe nyultal es kikohogtel 600K+ fontot?[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
feltem h szetcsesszuk a topicot, bar ahogy latom meg nem szolt a modi h penzugyek topicot csinalunk. szal ha jol emlekszem a videoban vegig van vezetve(bar meg sem neztem csak gugliztam ) ha a 25 ev alatt mondjuk ugyanoda jutsz ki, ergo lesz egy hazad vagy lesz egy hazra valo penzed. igy mindegy lesz h a hazban laksz vagy a penz hozamaibol berelsz tovabbra is. ergo a vegen mar nem a fizudbol fizeted a rentet/es nincs mortgage (legalabbais ha ezt sikerul kulonvalasztani fejben, vagy vkinek kulon szamlak kellenek h atlassa)
innentol kezdve arrol lehet beszelni h mi elvez proiritast, a hupilila plafon es a szokokut a nappali kozepen ha ahhoz van kedved vagy a mozgas/koltozes lenyegesen nagyobb szabadsaga/ gyoker szomszedok eloli menekules/ uj melo fele valo mozgas konnyebsege vs eleterzes h ez az enyem meg hasonlok. mindenkinek mas, de innetol nem anyagi kerdes elsosorban. sot az elejetol kezdve ugyanez van gyakorlatilag ha atlatod. az emberek nem igy vannak szocializalodva keleteuropaban ugyhoz ez nem gyakori, ill nagy az ellenallas h belassak
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Snoop-y #25895 üzenetére
barcsak elmondhato lenne h ertek hozza, de remelem egyszer eljon ez az ido, a profeta beszeljen beloled
masik tema h maradjunk az anglia topicnal is egy kicsit, az áprilisi valasztasoknal tudja valaki h mit hogy kell csinalni h itt szavazhassunk? pl.: jelentkezni kell vhova, csak london, e szavazas stb
[ Szerkesztve ]
-
Tufa_
aktív tag
válasz BÁ Nutrition #25896 üzenetére
Abban amit linkeltel videot mar 3 ev utan jobban jarsz ha hazat veszel.
Azert is kerdeztem ra mert emlekszem te vasarlas ellenes voltal(/vagy?), ez a video meg inkabb hosszutavu lakas vasarlas fele billen a merleg..+1 a masodik reszhez, csak jelenleg nem latom honnan lesz a befektetni valo penzem ha a lakasberles miatt a megtakaritas is jelentosebben alacsony 3. evre hosszabbitunk a mostani lakasban, itt szivesen vasarolnank/tunk volna akar, mivel itt nem kell kulonosebben felni a szomszedoktol (normalis vastag falak..) de erosen ketlem hogy kivitelezheto, amit korabban is irtam a lakas arak miatt..
-
BÁ Nutrition
addikt
majd linkelek masik videot ahol ugy jon ki h van max 5% kulonbseg
vagy van egy csomo hasonlo keresgessosszessegeben onnan lesz meg a hazad ara a 25 ev vegen h a rent+hozamok nagyjabol megegyeznek azzal amit a torlesztesre kifizetsz. mindenki csak a kiindulo evet tekinti alapnak pl h a 20k onresz meg csak mondjuk egy ezrest kamatozik evente de mikor a 20-25 evben vagy mar nagyot fordul a helyzet.
kb igy nez ki mortgage eseten:
mondjuk van 200k befizetve a hazba ami nem hoz semmit mert ugye laksz benne ennek az alternativ hozama lenne minimum 10k evente, de emelle meg befizetsz mondjuk 15k mortgaget igy valojaban 25k-ert laktal egy ev alatt. de ami durvabb h 3-4 hasonlo ev alatt 100k is lehet a lakhatasi koltseged a vegena rent eseten meg:
fizeted a 17k berletet de van mondjuk 200k a bankban ami hoz mondjuk 10k-t ugye igy valojaban csak 7 k-t fizetsz ki. 3-4 ev alatt 20-30k a minusz amit lakhatasra forditaszigy a vegefele durvan olcsobban laksz aktualisan renttel mint mortgage-el
de nyilvan a vegen mikor kifizetted a mortgaget ill osszejott a lakas ara rent mellett akkor szepen kiegyenlitodik es lesz par % kulonbseg
azzal kulonosebben nem kell kalkulalni h epp a lakasok ara fentebb van stb mert ugyanez a tozsdere is igaz
pl ugye valsag ota lazan duplazodott a lakasar, a tozsde meg 3x
a moneymustanche irt anno errol egy cikket h azt hitte milyen jo volt h valsagban nem adta el a lakasat mert visszament az ara sot not, de ugye ha megnezed a tozsdet akkor ahhoz kepest bukott h nem szallt at.
ez a befektetes topicban regebben reszletesen ki lett fejtve ill szamtalan helyen fent van a neten, ugyhogy tovabbra is elnezest a topictolyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Constantin
tag
Sziasztok! Ha megengeditek, csatlakoznék én is a topichoz. Február 2-án repülök ki, munka már megvan. Most épp a szállást keresgélem, Wimbledon van kiszemelve eddig, ez elég szimpatikus helynek tűnik. Valaki él erre fele? Mik a tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest