-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz BÁ Nutrition #25246 üzenetére
Nyilvan nem egyik naprol a masikra, de ebben megegyezunk, ez csak lejtmenet lehet.
(#25250) Snoop-y, Eddig en is csak kifele meno cegrol tudok.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
G.Zs.
senior tag
válasz Snoop-y #25250 üzenetére
Apple, Google, Expedia, es az elobb emlegetett Amazon. Es meg masok.
Ha annyira sok, kivalo minosegben dolgozo fejleszto van Kelet Europaban, akkor ezeket a beruhazasokat miert nem oda viszik?
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
törölt tag
Valoszinuleg mar nem erne meg nekik atszervezni. A penzugyi cegek/bankok mar masszivan viszik ki a kozpontjaikat, mennek Frankfurtba/Parizsba/Dublinba. IT-sok sem hiszem hogy olyan sokaig maradnak, legalabbis a krem, en hasonlo tendenciat varok mint ami Mo-n is volt, aki teheti lelep, a tobbiek maradnak. Mo-n is vannak "kiemelt beruhazasok", nezd meg mire mennek vele. Itt van honnan leepulni, latvanyos lesz szerintem.
-
G.Zs.
senior tag
válasz #45997568 #25255 üzenetére
Persze, az hogy akarnak-e itt maradni a fejlesztok, az egy masik dolog. A magam reszerol meg en sem dontottem el, hogy maradok-e. Sok tenyezos ez az egyenlet.
Itt most arrol van szo, hogy a tech cegek megprobaljak itt tartani a munkaerot.[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Snoop-y
veterán
Jo felsoroltal 5 ceget gondolod ok megmentik a gazdasagot? Szerinted hany darab IT ceg van angliaban?
Egy jo baratom eppen azzal foglalkozik, hogy interjuztat EU-ban BREXIT bejelentese ota kb csak ok kiszerveztek kb 500 embert egy cegen belul aki az NHS-nek illetve a hadugyminiszteriumnak dolgozik.
Egy UK programozoi fizubol kelet EU-ban 2-3 Maltaban akar 8 embert is fel lehet venni.
Csak a seniorok maradnak a cegnel minden mas megy kifele.Szoval orulunk a nagy cegeknek az max megment majd 5000 embert a tobbi 59.995.000 meg tovabbra is orul majd annak hogy szar a font ugye?
Peldaul en sem orulok annak hogy mikor nyaralni megyek kevesebbet kapok a penzemert. Egyelore az, hogy tobbe kerul a kaja nekunk nem szamit (ertsd jol eddig se neztem nagyon mit veszek meg ha kellett megvettem de ettol fuggetlenul az arakkal tisztaban vagyok es hidd el sok embernek faj ha 90 penny helyett 1,10 a kenyer)
Az megint mas teszta hogy nem ismerik a sporolas/beosztas fogalmat csak sirnak, hogy nem tudnak elmenni nyaralni nincs depositra penz mikor lakast/hazat vennenek.
Pl rengeteg auto hirdetest latni ugy hogy hat kell a lakashoz hazhoz a penz. Aztan beszelunk itt 10K-s autokrol mikor egy haz 3-400K-ba kerul. Erted nincs 10K sporolt penze mert ahogy megkapja a fizut mar el is van koltve. Minden reszletre havi 50 ert iphone sky+ elofizetes 100 -ert es igy tovabb...
Munkatarsaim pl minket varazslonak tartanak mert nem ertik, hogyan vettunk lakast meg hazat ugy, hogy nullarol kezdtunk itt kint mindent nem volt mas csak 500K HUF kp (ami itt ugye a lofasz kategoria ) (es 1,5 millio diakhitel + 7 millio lakashitel otthon)
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
G.Zs.
senior tag
válasz Snoop-y #25257 üzenetére
Kerlek olvass vissza, es ertelmezd amit eddig irtam:
En nem mondtam, hogy ez nem igy lesz. A cegekrol beszeltem.
A brexitet a kisember fogja megszivni, pontosan azok akik megszavaztak.Tehat nem arrol beszelek, hogy megentik a brit gazdasagot. Plane hogy 5 Amerikai ceget linkeltem. Arrol belszelek, hogy nekik megeri most itt dolgoztatni, es az USA-bol projekteket idehozni, mert olcsobb.
Es az, hogy en 5-ot linkeltem nem jelenti azt hogy 5-en vannak.A brit cegeknel, akik brit piacra termelnek nyilvan kiszervezes lesz, ahol lesz erre lehetoseg.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
Snoop-y
veterán
válasz radi8tor #25260 üzenetére
Ki volt adva kozben. 1 ev utan kifizettuk a felet meg a diakhitelt.
Mondjuk mi nem azert koltoztunk ki mert Mo-n nem birtuk fizetni. Mindketten menedzseri pozicioban dolgoztunk csak eppen a jovokep volt szar. Jott egy lehetoseg aztan mar kint is voltunk. Azota is itt vagyunk
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
radi8tor
MODERÁTOR
Aha, akkor annak nem feltétel a magyarországi munkahely mint mondjuk a folyószámla hitelnek.
⭐ Stella
-
Snoop-y
veterán
válasz radi8tor #25265 üzenetére
Lehet hogy feltetele de en nem nehezitettem az eletem azzal hogy ezt a bank tudomasara hozzam.
Fizettuk a hitelt azt kalap. Amig fizeted addig nem gaz. Baj akkor van amikor baj van
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Snoop-y #25257 üzenetére
Az atlagjoskak problemaja ne legyen az enyem. Nekem is van olyan magyar lakotarsam akinek mint kiderult nincs 300 fontja sem felrerakva.. ledobbentem. Mondjuk xarul keres de ahogy irod az h legyen telo legyen bmw a haz elott meg uj noti az fontos.
Ha tenyleg meg 2 ev a brexitig akkor az meg eleg messze van. Az en poziciom eleg megrengethetetlen lesz, ha egeszseggel birom akkor a legkevesbe sem aggodok. Mindenki mas poziciobol meg mas szemszogbol varja mi lesz. Szvesen olvasom a velemenyeket. Jo tema
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Snoop-y
veterán
válasz Malibutomi #25268 üzenetére
2011-ben
-
Snoop-y
veterán
válasz BÁ Nutrition #25269 üzenetére
Mi sem aggodunk tulzottan. Finance es IT munka mindig lesz
-
marsu
veterán
Sziasztok!
Nos, csütörtökön éjjel én is megérkeztem Londonba.
Én először vagyok itt, de eddig minden szép, minden jó. Az eső épp nem esik, sőt ma pont napsütéses vidám nap van.
Press any key to continue ...
-
G.Zs.
senior tag
válasz soldi3r #25279 üzenetére
Nekem sem az angol sorok a kedvenceim, de a magyar nagyuzemi rettenetek utan meg az is hatalmas minosegi ugras. Amugy meg aki szerei a kisuzemi soroket, annak London maga a kanaan.
-
Mercutio_
félisten
válasz soldi3r #25279 üzenetére
Igyál sok hazai kukoricaőrleményas upari hullafékot aztát revidiálod a nézeteidet
Cseh és belga söröket tolok általában - bár most épp egy korsó mythos-t - de a hazai választéknál még az angol sörök is jobbak, pláne ha csapolt.Marsu: van itthon 100+ palack bor
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
félisten
Az angol sorok sokkal hiresebbek es jobbak, mint pl. a cseh sorok. A magyar ember persze a cseh sort tartja nagyra, mert ugye mi csak a lagert meg a pilzenit ismerjuk.
Konkretan az angol sorok altalaban a belgaknal is izgalmasabbak tudnak lenni.
@tildy: nyomjal egy Brewdog Black Eyed King-et. Van egyebkent itthon is, pl. a sorozonkben. (jo, 3000 forint 3 deci, de eleg evente egy ..)
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
G.Zs.
senior tag
Nekem semmi bajom az angol sorrel, mikor kikoltoztem az elso fel evben rengeteget kostoltam. Vannak koztuk amiket kifejezetten kedvelek, es rendszeresen iszok. Amugy Fullers fozde itt van a szomszedomban, es az alap soreit is kifejezetten kedvelem...
[ Szerkesztve ]
-
dracoo25
csendes tag
338 a font, csodálatos......Eddig azt mondtam hogy jövő tavaszra, de szerintem év végére simán 1:1-hez lesz az euróval. Mit gondoltok?
Mivel otthon akarunk lakást venni nagyon gondolkozom hogy hazaviszem a pénzünk nagy részét és lekötöm forintban. Mi a legjobb módja pénzt hazaküldeni?
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz dracoo25 #25289 üzenetére
szerintem lesz az meg 380 is, a dollar mondjuk tobbet is esett azert megse akarja senki a vilagveget latni.
nezz vissza egy font arfolyamgorbet mondjuk 30 evre es megnyugszol, ha nem akkor meg valts at 33/33/33 %ban font/euro/forintra es lecsokkented a kockazatod ha tovabb esne
bar lehet ha a font/forint 50/50 jobb lenne ha forintba kell ugyis
ha mindet hazaviszed az nem a legbolcsebb, barhogyis alakuljon.[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
G.Zs.
senior tag
válasz dracoo25 #25289 üzenetére
Atlag alatti a mostani arfolyam, ez nem is kerdeses, de igazabol az euro erosodik a francia valasztasok eredmenye ota a dollarhoz es a fonthoz kepest is. Ez viszi magaval a GBP/HUF arfolyamot. Amugy a dollarhoz kepest a font is erosodik mostanaban.
En kb karacsonyig itt tartanam a penzem mindenkepp, szerintem visszamegy 360-370HUF kornyekere.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BÁ Nutrition #25290 üzenetére
2 apro megjegyzes Nem az USA-ban lakunk igy minket nem erint kozvetlenul a dollar arfolyam, engem nem is erdekel, masodszor 30 eves tavlat nem erdekel ugyszinten, nekem most van gondom a font-tal es most kell(ene) hogy eros legyen
-
dracoo25
csendes tag
És mitől menne vissza? Milyen pozitív gazdasági hatás várható az elkövetkező fél évben amitől visszamenne az árfolyam? Mert én semmit nem látok csak a tőkének a folyamatos menekülését innen.
-
G.Zs.
senior tag
válasz dracoo25 #25293 üzenetére
Tul sok panikkelto cikket olvasol. Valojaban a brit gazdasagot pont az a veszely fenyegeti, hogy a gyenge font miatt a brit cegek tonkremennek, a kulfoldi nagytokesek pedig elkezdik szepen felvasarolni az orszagot.
-
Snoop-y
veterán
Ingatlanokkal ugyanez lesz valoszinuleg. Bezuhan egy kicsit a piac aztan a kulfoldiek letaroljak. Ismeros hazepito cege (kulfoldieknek befekteteskent vasarolnak ingatlanokat vilagszerte) mar dorzsoli a markat, hogy vasarolhassanak megtobbet.
[ Szerkesztve ]
-
G.Zs.
senior tag
válasz Snoop-y #25295 üzenetére
Bizony igy van. Es ezert szerintem kar is arra spekulalni, hogy par ev mulva olcsobbak lesznek a lakasok Londonban. A megnott kulfoldi kereslet miatt siman tartani fogjak a fontban mert arukat.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
Ezt mondtam ismerosnek is akik elhalasztottak a lakas vasarlast hogy max addig varjon amig bezuhan a font brexit elott aztan vegyen mert kesobb meg fog lepodni nem kicsit.
-
Mercutio_
félisten
Bár csak érintőlegesen kapcsolódik, de még sehol nem volt a brexit és 400 körül ment a font de a tüske tetemes része már araboké volt.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest