Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vardar

    tag

    Sziasztok!
    Életem első okostelefonját készülök megvásárolni és egy 4-es Android, és egy WP7 alapú készülék között vacillálok, és elsősorban az op. rendszer miatt. Nézzétek el nekem, ha nagyon alap dolgokat kérdezek, de még soha nem használtam okostelefont és alapvetően PC szemlélettel nézek mindent.
    1. Hogy működik itt a frissítést? Az android befrissíti magát, vagy nekem kell leszednem, telepítenem? Mi az amit magamtól is megcsinálhatok? Egy 4.0.3>4.0.4? Vagy ehhez is kell a gyártó "segítsége"? Miért nem "magunktól" frissíteni 4.0-ról 4.1-re? Ennek hardveres vagy szoftveres korlátai vannak?
    2. Programok törlése. Letiltani már tudom, hogy hogy kell őket, de törölni hogy lehet? Egy max 10-15 alkalmazással dolgozó nagyon alap, gyors rendszert szeretnék, jó pár alapértelmezett program eltávolításával. Vagy ezeket nem lehet eltávolítani, csak törölni?
    3. Programok frissítése? Ez magától történik, vagy rákérdez valamire?
    4. Biztonság. Szükséges bármilyen védelmi program, teszem azt vírusirtó, tűzfal egyéb?
    4.a: Adatbiztonságról hallottam egy-két nem túl jó dolgot, hogy folyamatos adatküldés áll fenn egyes programok és a szerverük között. Ezt lehet valahol/valahogy kontrollálni? Megszabni, hogy melyik program mihez fér hozzá, letiltani a hozzáférést? Vagy blokkolni az adatforgalmat? Ugye ez az adatforgalom nem a "számlám" terhére történik, hanem csak akkor amikor wifi van a közelben.
    5: "Fontos, hogy az első bekapcsoláskor legyen Wi-Fi vagy mobilnet kapcsolatod. A bekapcsoláskor a telefon magától fel fog mászni a netre, és ha nincs előfizetésed valamilyen mobilnet csomagra (és nincs Wi-Fi sem, ami használhatsz), akkor a szolgáltatók félelmetes összegeket fognak kiszámlázni néhány percnyi netezésért. Ha van elérhető Wi-Fi a közeledben, akkor a telefon automatikusan azt fogja használni, akkor is, ha a 3G is be van kapcsolva."
    Ez most komoly? Magától, az engedélyem nélkül lép fel az op rendszer a webre? Ez gyakori? Mennyire lehet ezt is, megzabolázni?

Új hozzászólás Aktív témák