Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Necc

    addikt

    válasz sutszi #2752 üzenetére

    Sajnos teljesen rosszul tudod :(

    A "root" azt jelenti, hogy a /system/bin (vagy /system/xbin) mappaban a "su" binaris el van helyezve, es minden felhasznalonak van futtatas joga hozza. A /system particio a ROM resze, igy csak ROM csere utan tunhet el. (Vagy kezzel kitorlod)

    SE keszulekeken mivel nincsen gyarilag recovery (pontosabban van fastboot meg flash mode, de ezek a modok nem hasznalhatoak user mode recovery-kent) ezert a CWM-et a kernelbe epitik bele a keszitok, igy ertelemszeruen kernelhez lesz kotve. Vannak olyan esetek amikor a CWM-et a ROM-ba epitik bele, de ez nem igazan valos recovery, hiszen ekkor a CWM a kernel betoltodese utan, de a ROM betoltodese elott indul el. Ha a kernellel gaz lenne, akkor lehetetlen lesz elerni a CWM-et. Ez utobbi viszont mukodik zart bootloaderrel is, igy zart bootloader eseten csak ez a modszer johet szoba.

    Azzal kapcsolatban hogy esetedben a recovery a kernelben vagy a ROM-ban foglal helyet, a kernel+ROM keszitojetol tudhatod meg (a topicjaban szinte minden esetben le van irva).

    #2755: SE teloknal a kernelbe van beleepitve a CWM, mert nem lehet mashova rakni. Sokszor ezert van az hogy kihagynak dolgokat a kernelbol (tipikusan pl. a WLAN drivert) es azt kulon modulkent helyezik el a ROM-ban mert amugy a CWM-nek se maradna hely a tul nagyra dagadt, az amugy kicsi (kicentizett) kernel "particion".

    #2738: valoban sok a "lehurrogas", amik 80%-a elbol elkerulheto lenne, ha a juzer elolvasna az elso hozzaszolast, es a megfelelo topicban kerdezne. Bar sokan nehezen tudjak megkulonboztetni az altalanos androidos dolgokat a telefonspecifikus dolgoktol (leven a topic nem melyviz), oket ugyis atiranyitjuk, az esetek tobbsegeben udvariasan, legfokepp csak az app kerdezoket szoktuk hurrogni :DDD

    Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

Új hozzászólás Aktív témák